Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1979 Orijinal "ALAN" Restorasyonu..

@Murat Cömez
Sağlık her zaman önde zaten abi. Sadece böbrek şakalarına nedensiz olarak çok gülüyorum. :(
Peki abi çok sorun yaratır mı bu tip vintage bir kadroya 26-28 jant seti? (Fren meselesini 26" maşa kullanarak aşmayı düşünüyorum.)

Scudo
@Murat Cömez
17 bitti abi.

@Volg
Bak hüseyin ben seni takip ettigim kadari ile akili uslu bir gence benziyorsun. Senden rica ediyorum öyle olmayacak islerle kendini oyalama, bisikletin özü neyse onunla ugras. Beni hic takip ediyormusun bilmiyorum ama ben öyle delme takma sacma islere karsiyim ve bu tür sacmaliklara tavsiye, öneri, bilgi vs. vermem.
Sen sen ol, yola 26-28" jannt seti takmayi düsünme, bunlar olmayacak isler. Sen hic bir arazi arabasinin önüne golf janti ve arkaya arazi janti takani, ben görmedim sahsen. Bisiklet de aynidir.

Beni yanlis anlama lutfen, seni severim ve sevdigimden de doru isler pesin de kosmani isterim.

@Murat Cömez
Teşekkür ediyorum abi, o zaman ben 24/28 yada 26/28 kadro arayışıma başlayayım. :D İyi akşamlar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Volg
24/26 kadro aramada sana bol sanslar dilerim, ben görmedim simdiye kadar ama belki vardir. 26/28 klasik batalgin gibi TT kadrolari da önce bulmanda basarilar dilerim ve buluncada insallah alma imkanin olur.:D

@Murat Cömez
Amin abi teşekkür ederim.

Lo-pro kadrolar 24"-28", 26"-28" olarak sınıflandırılabilmekte. Ancak ne denli gündelik kullanıma uygun olurlar bunu da göz önünde bulundurmakta yarar var.
24"-28" örneklere İtalya ve Japon menşeiili olarak rastlamak mümkün olmakla beraber 26"-28" tt örneklerine kendimden de örnek vermem mümkün.

(link)

(link)

vay be efsane olmuş

@Doğukan Aksu
Dogukan bilgi icin tesekkürler kardesim. Ben 24"/28" olanini bilmiyordum. 26"/28" icin de batalgini örnek vermistim sen de pinarelloyu vermissin yeterlidir sanirim.:)

@akiros
güzel yorumunuz benim alan icin se tesekkürler ama @Doğukan Aksu nun efsaneleri icinse yine de onun yerine ben tesekkür ederim.:)

Alan efsane olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Volg
Evet arkadaslar bisikleti komple yaptiktan sonra ufak parcalarin polisaj islemlerine yapmaya geldi sira.

Arka frenden basladik islemlere, bugüne kadar para vererek yaptiriyordum ve tüm polisaj melzemelerini alarak kendim yapmaya karar verdim.

Bunlar tüm polisaj malzemeleri.

1. Sisalscheibe (tütkcesini bilmiyorum malesef) Koyu yesil tasla kullaniliyor. Parcayi boyadan, pasdan ve ciziklerden arindirmak icin.
2. Pamuk tan yapilan parca, Kahverengi parcayla kullaniliyor. Parcalarin pürüzsüz sekile getirmesine ve ön polisajin yapilmasina yariyor.
3. keceden yapilan parca, pembe renkli taslan kullaniliyor. Parcalarin ayna gibi parlamasini sagliyor.
1.jpg

Ilk önce freni parcalamkla basladim.
2.jpg
3.jpg

Sonra sisalscheibe denilen parca ile boyadan arindirdim. Bacagin birini orjinal biraktim ve digerini boyadan arindirdim. Frenler de tabiki boya degil vernik vardi.
4.jpg

Ve parlatmadan önce pamuk ile kahverengi tasi kullanarak pürüzsüz sekile ve ön polisajini yaptim.
5.jpg

Malesef saat gec oldugu icin son parlatma polisajini yapamadim. Onuda yarin yapmayi düsünüyorum ve tüm parcalar böyle polisaj yapilacaktir.

Lutfen bu islemleri yapmadan önce polisaj yapan bir kisiden biraz bilgigi almanizi tercih ederim. Neden diye soracak olursaniz, sert bastirinca parcalar deforme oluyor az bastirinca polisajin parlakligi meydana gelmiyor vs. vs.

DIP NOT. Bu islemleri yaparken lutfen gözlük ve toz maskesi kullanin aksi taktir de sagliginiza ve gözünüze zarar verebilir.

@Murat Cömez
Ooo reis harika olmus Rüya gibi. Eline saglik super

@Anonim
Yaaaa tabi bize gelince durmadan itele , ötele ne bileyim lan.hor davran murata gelincee ooo filan oyle mi ? Küstüm lan sana vermicem mersomu bi tur. Gorursun sen
Örseledin beni gardaaaaşş
Iteledin beni kardasssss :D

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada ve Volg
@Anonim

Tüm yarali garibanlara benden armagan olsun bu eser

@Anonim ben kirletsemde muratim polisaj yapar ona sorun olmaz hih :D

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri