Evet arkadaslar bisikleti komple yaptiktan sonra ufak parcalarin polisaj islemlerine yapmaya geldi sira.
Arka frenden basladik islemlere, bugüne kadar para vererek yaptiriyordum ve tüm polisaj melzemelerini alarak kendim yapmaya karar verdim.
Bunlar tüm polisaj malzemeleri.
1. Sisalscheibe (tütkcesini bilmiyorum malesef) Koyu yesil tasla kullaniliyor. Parcayi boyadan, pasdan ve ciziklerden arindirmak icin.
2. Pamuk tan yapilan parca, Kahverengi parcayla kullaniliyor. Parcalarin pürüzsüz sekile getirmesine ve ön polisajin yapilmasina yariyor.
3. keceden yapilan parca, pembe renkli taslan kullaniliyor. Parcalarin ayna gibi parlamasini sagliyor.
Ilk önce freni parcalamkla basladim.
Sonra sisalscheibe denilen parca ile boyadan arindirdim. Bacagin birini orjinal biraktim ve digerini boyadan arindirdim. Frenler de tabiki boya degil vernik vardi.
Ve parlatmadan önce pamuk ile kahverengi tasi kullanarak pürüzsüz sekile ve ön polisajini yaptim.
Malesef saat gec oldugu icin son parlatma polisajini yapamadim. Onuda yarin yapmayi düsünüyorum ve tüm parcalar böyle polisaj yapilacaktir.
Lutfen bu islemleri yapmadan önce polisaj yapan bir kisiden biraz bilgigi almanizi tercih ederim. Neden diye soracak olursaniz, sert bastirinca parcalar deforme oluyor az bastirinca polisajin parlakligi meydana gelmiyor vs. vs.
DIP NOT. Bu islemleri yaparken lutfen gözlük ve toz maskesi kullanin aksi taktir de sagliginiza ve gözünüze zarar verebilir.