@aydin ozturk Teşekkür ederim hocam. Resimleri atmaya çalışacağım. Yazdıklarınız içinmi rahatlattı. Bisiklet, maşa, gidon ve boğazı ve ufak parçalar komple krom olacak ve içinde polisaj olacak yerler var. 40 tl ye bir tanıdık vasıtası ile anlaştık kromajcı ile. Bugün polisaj olacak yerleri yaptık sayılır. Ufak detaylar kaldı. Sizin parçalarınız kaliteliymiş gerçekten. Benim parçalara ekstradan para vermem gerekiyor.
- Bu gün polisajı yaptık sayılır. Jant tellerini de söküp jantlara boya sökücü sürdüm akşam üstü ve öyle bıraktım. Boyalar sökülünce polisaj ve parlatma olacak jantlar. Teller de değişir ise ortaya çok acayip bir görüntü çıkabilir
Tabii lastik de değişecek. Hep para
Kpss ye ufakdan çalışıyorum. Tam odaklanmam için bisikleti bitirmem lazım sanırım. Çok hızlı hareket ediyorum gibime geliyor.
@Murat Cömez haklı. Bu gün saatlerce polisajcı ile uğraştım. Adam detaylara inemedi. Zımparalar ile kendim parlatmak zorunda kaldım.
Krom kaplama dediğimiz işlem çok basit bir işlem aslında. Krom banyosu var adamların. İçine batırıp 10 dk felan sallıyorlarmış ve metal kromu tutuyormuş. Adam işler yok yoksa bedavaya da hallederdim demeye getirdi. Yani hem maliyeti hem de pek fazla işçiliği yok.
Birazdan fotoları yüklemeye çalışırım.
Önceden boyası sökülmüş bir kısım vardı. Orayı deneme amaçlı bir parlatma yaptık. Gayet başarılı
(link)
Luk'lara polisaj yapıldı. Abimiz sağolsun kırmadı bizi uğraştı ancak içimi de yaktı kadroyu da
Biraz eritti bazı yerlere çok baskı yapıp da sağlık olsun diyelim. Çok belli olmuyor ama benim gibi detaylardan hoşlanan biri için pek de hoş bir durum değil.
(link)
(link)
Yukarıda ki yuvarlak kısım gördüğünüz gibi büyük, yani iç kısmını polisaj yapmak mümkün değil. Ben de dedim abi ver sen şu parçaları, ben iç kısımları elle zımpara vs. yapayım da yarın kroma sokalım. Tamam dedi, aldım geldim dükkana. Verdiği zımpara ile parlattım. Hiç beklemezdim ama tek zımpara bayaa polisaj yaptı
(link)
(link)
(link)
Dükkandan çıkmadan önce
Jantlara boya sökücü sürüldü.Bu arada koca tenekeyi bitirdim, komşudan biraz ödünç aldık
(link)
Bisikletçiye gittim jantları söktürmeye. Adam dedi yarın alırsın. Dedim abi acelem var göster sen bana ben sökeyim. İlk defa akort anahtarı elime aldım. Tek tek gevşettim akortları. Sökmeden gevşek şekilde dükkana getirip düz tornavida ile söktürdüm kardeşime. Hepsini sökünce boya sökmeye geçtik. Yarın sabahtan boyaları kazımaya çalışacağız.
Bu arada İstanbul-dudullu da enes bisiklet ile ufak tefek işlerimi hallediyorum. Mustafa abi var sahibi. Sağolsun iyi bir insan. Diğer bisikletçile gibi değil. Kendi dükkanında malzemeleri ile bana iş yaptırıyor. sattığı bisiklet ve malzemelerin fiyatı da uygun. Tavsiye ederim.
Sona doğru yaklaşıyoruz, bi kaç gün fotoğraf olmayacak sanırım. Krom kaplama tamam. Bisiklet boyaya hazır.
- En büyük sorunumuz su an boya ve reng sorunu. İstediğimiz bianchi rengini bulamadım daha.
Araştırıyorum, takipte kalın, her an bitebilir.
---_--------_------
Yorum olmayınca ben de yazmak istemiyorum. Ustteki mesajın içine giriyor gönderi.
Boya sıkıntısı üzerine biraz dinlemeye çekildim. Fırın boya yapacak kaportacı bir arkadaş lazım. İstediğim renk statik boya da yok. Kardeşin bmx i statik boya ile boyandı. Kalite muazzam
Yakında paylaşırım.