Scudo Sports

1995 model Tur bisikleti projem(Çocukluk arkadaşıma)

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.512
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selam arkadaşlar. Kendi tur bisiklet projem biter bitmez bende bir karıncalanma hasıl oldu.
aviary-image-1506275482979.jpeg
Nasıl tarif etsem ; Böyle tatlı bir kaşınti diyelim. E ben al sat yapan biride degilim napalım derken çocukluk arkadaşımın feysimde yaptığım paylaşımlara yazdığı bir yorumla başladı her sey.
aviary-image-1505760612766.jpeg

Cocukluğundan beri guzel bir bisiklete sahip olmak istemiş ve avrupada yaşayan akrabaları ile bu hayali bir türlü finale ermemis.

Neyse tamam dedim ben sana yardımcı olacağim, sehir ici ve sehir dışı geziler icin bir bisiklet bulalım sana...

Ama nerdeee internetten ikinci el bisikletlere falan baktık sıfır fiyatına maşallah. O kadar butce yok bi anda ödeyecek.
Ufak ufak toplarız dedik ve anlaştık.

Kafamda nasıl bisey toplayacağımıza dair hic bir sey yoktu ama Vira Bismillah dedik iste .:)

Önce çelik , disk ve V fren uyumlu Surly marka bir düz maşa bulunca proje kendinden sekillendi diyebilirim keh keh :D
received_1825714100791333.jpeg

received_1825689860793757.jpeg
Cromoly bir kadro bakarken nette bizim forumdan tanidigimiz Melih' in 1995 model Hollanda menşeili cromoly atb kadroyu gorunce balıklama atladım tabi.
IMG-20171010-WA0004.jpg
IMG-20171010-WA0002.jpg
IMG-20171010-WA0003.jpg

Simdi elimizde 26 jant bir maşa ve kadro oldu bile :) Hemide cromoly hehe.

Jantlarida orta yollu ayarladik bakalim yavas yavaş ilerleyecegiz insallah.
IMG-20171002-WA0005.jpg
IMG-20171002-WA0007.jpg
IMG-20171002-WA0006.jpg
(Jantlar shimano göbek, ön weinman arka alexrmis olmasi lazim )

Ilerledikce paylaşırım 3x8 yada 3x9 temiz ve yeni nesil bir vites sistemi ariyoruz aklinizda olsun .
Simdiden tesekkurler :) Hem okudugunuz hem varoldugunuz icin
Sevgiler saygilar

Scudo
Hadi hayırlısı. Yeni bir macera başlıyor.:harika::)@mariokaldato

hocam herzamanki gibi bekliyoruz :harika:
bende yol bisikletinin yanina bisiyler dusunmuyor degilim ama bakalim zaman ve kismet diyelim :D

Starti verdik kanka ehehe :D

@atasoy du bakalim nasil olucak insallah guzel bi is cikar . Ama boya dusunmuyoruz simdilik.
Kabaca boyle bsey olur abi
AE6small.JPG

Bende de antika bir bisiklet var. Boya atsam orijinalliği kaybolacak, atmazsam hurda gibi görünüyor, paslı veçozik yerleri çok. Var mı alternatif öneri

• Beğen
Tepkiler: Yolların kutbu
@Tuurok
Siprey boya at gitsin

• Beğen
Tepkiler: Yolların kutbu
@Tuurok
Anlamiyorsan hic bulasma bu boya isine dostum. Cok ince bi is . Ben şaka yaptim sana siprey boya at derken

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Olmadı kaldırato olmadı. Şimdi o bisiklet üzerinde ne yazıyor: Amerigan igıl değilmi. Peki biz Amerigalılarla ne vaziyetteyiz. Kanlı bıçaklı. O halde o bisiklet tez elden kırılmalı, o olmasa yakılmalı. Bisikletin imha fotoları bekliyorum. Derhal. Senin patriyotluğunu test edeceğim.

@mehmetsunu
Ahahaha aragazlarinin hastasiyiz Memet Demosürüm bey. Bi kerem bu kadro amarihan degil, Hollanda malı , hem Amerikan kartalida cok delikanli bi kuştur ozgurluk onun göbek adidir. Yani cok beklersin reis
aviary-image-1507408304085.jpeg

planladığınız veya tahmin ettiğiniz bir maliyet var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@appendix
Hedef 1000 kaad abi.
Yaziyla bin tl

@mariokaldato insanın kendi yaptığı kıymetli ve istediği gibi olacağı kesin; merak ettiğim şöyle bir bisiklet almak f/p olarak daha anlamlı değil mi? (yerine göre 1-2 modifiye de yapılabilinir)

(link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@appendix
Tercih ve imkan meselesi abi biz cok baktik sitelere uygun yollu bsey. Adamlarin kaprislerinden gına geldi yeminle.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@BisikletKolikK
Bence de iyi gider ama bulmasi zor ve pahali bi set. Önümüzdeki maçlara bakicaz artik abisi :)

Geri