size simdiden hayirli olsun, insallah yakin zamanda upgrade islemi tamamlanir.@undefined Hocam kesinlikle size katılmıyorum. Ön vites 3 yapraklı iken zaten hep orta yaprakta kullanıyordum yokuşta ve hızda sorunum olmuyordu şimdiyse 1x11 sete geçeceğim zaten bu şekilde sorun yaşamıyorum şimdi 11 ile çok daha rahat olacak. Dediğiniz 400 gram dahi çok önemlidir bu sporda. 1x11 sistem candır. 11-40 m8000 grup sete geçeceğim.
Evet ama 3lü sistemde orta yapragi kullaniyormus. Busekilde 1x11 sistemin disili orani bile ayni olmadigindan kiyaslanamaz.@Murat Cömez Zaten öncesinde de tek yaprak kullanıyormuş abi.
Merhaba hocam 2. cevapta dediğiniz gibi oranlar "birebir aynı" değil hatta 1x sistem daha iyi. Demek istediğim benim kullandığım oranı kendi içerisinde zaten bulunduran bir sistem. Kullanmadığımı nereden biliyorsunuz? 1x sistemi çok defa kullanma şansım oldu. Tüm kullanımlarıma göre 1x sistemden vazgeçmeyeceğim. Buraya seçtiğim sistemi koyacağım. Dediğiniz gibi haksız olduğum için "candır" bölümünü sildim. Aldıktan sonra buraya 1x12 "candır" yazacağım. 3x ya da 2x kullananlar ön vites kullanmayı alışkanlık haline getiren kişiler ve istediklerini yapabilirler çünkü bulundukları arazi ve sürüş koşulları binicinin kararını belirler. Bu konuda neden bu kadar alındığınızı merak ettim.size simdiden hayirli olsun, insallah yakin zamanda upgrade islemi tamamlanir.
Yalniz size bir sorum olacak??? daha almadiginiz ve kullanmadiginiz bir sisteme 1x11 candir diye nasil hitap edebiliyorsunuz yada daha rahat olacagini söyleyebiliyorsunuz. Benim tanidiklarim var 1x11 siteme gecti ve düsünce ayni idi ama ne yazikki 1-2 ay dayindilar.
Rica ediyorum bir seyin tercübesini yapmadan o seyi yüceltmeyin, önce bir deneyin.
Ama kötü olan tarafı ise büyük arka dişlide zincir uzunluğu yeterli olsun diye arka aktarıcılarda uzun bacak kullanılıyor ve dolayısıyla zincir gerginliği üst viteslerde kötü oluyor.
Bazı bisikletlerde zincir gerginliği 1x sistemden dolayı yeteri kadar iyi olmadığı için ek gergi aparatları bulunuyor.
Merhaba hocam 2. cevapta dediğiniz gibi oranlar "birebir aynı" değil hatta 1x sistem daha iyi. Demek istediğim benim kullandığım oranı kendi içerisinde zaten bulunduran bir sistem. Kullanmadığımı nereden biliyorsunuz? 1x sistemi çok defa kullanma şansım oldu. Tüm kullanımlarıma göre 1x sistemden vazgeçmeyeceğim. Buraya seçtiğim sistemi koyacağım. Dediğiniz gibi haksız olduğum için "candır" bölümünü sildim. Aldıktan sonra buraya 1x12 "candır" yazacağım. 3x ya da 2x kullananlar ön vites kullanmayı alışkanlık haline getiren kişiler ve istediklerini yapabilirler çünkü bulundukları arazi ve sürüş koşulları binicinin kararını belirler. Bu konuda neden bu kadar alındığınızı merak ettim.
İyi güldürdün beni. Konuşulması dahi gerekmeyen bir tip. Kaybeden adamBak Emre kardesim, ben ne alinganlik yaptim nede size ters bir cümle kullandim. Candir degil isterseniz ben 1x12 sisteme tapiyorum yazin umrumda bile olmaz. Bir kac defa denemede cok iyiymis, ben bunu bilemezdimki, benim yorumum sadece sizin yazdiginiz yoruma karsilikdi.
Saka saka tabiki simdi sizi kiskandim, vay be 1x12 sistem alacakmisiniz size helal olsun, belki alinganligim bundandir.
Bir gün bende insallah alirim ve MTB bisikletimi de insallah 7kg ye düsürürüm. Sizinki kadar olmasada benim de böyle hayellerim oluyor iste.
Bu arada bundan 1 sene önce 1 defa 10 dakikaligina 1x12 sistem kullanma sansim oldu ve üst vteslerde hic bir kötü bir sey ile karsilasmadim. Vallaha mubarek tikir tikir caliyordu, sistem galiba Shimano Tourneydi.
Son olarak su dedigin sistemi al bisikletine tak ve ondan sonra tekrar muhabete devamedelim, nedersin?
Baska bir konuda da "Çelik bisikletler dışında tüm bisikletler güzel" yazdigini da okumadim sanma.![]()
![]()
Ben böyle adami güldürürüm iste, merak etme kayip eden adamin kim oldugu belli olmaz.İyi güldürdün beni. Konuşulması dahi gerekmeyen bir tip. Kaybeden adam![]()