Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2. el ilanlarınızı nerelere veriyorsunuz?

ytsejam

Üye
Tepki
1
merhaba,
bisikletle ilgili kitleye ulaşabilmek adına burası dışında (ve sahibinden.com dışında) nerelerde ilanınızı dağıtıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
donanımhaber , gg , sanalpazar , sahibinden , facebook 2.el grupları kullanılabilir ama en zor ilan malesef bu sitede veriliyor.Bir ilan açana kadar akla karayı seçiyorsun yok fotoğraf küçük yok fotoğraf eski yok modelin seri numarası yazmıyor yok 2 tane varsa satamazsın, velhasıl burası dışında her yerde satım yapmak kolay malesef.

@Sener O. Hocam burada sahtekarlar ve art niyetleler yüzünden çok insanın canı yandı. Yetersiz fotograflar, yetersiz ya da yanlış açıklamalar, dolandırmaya yönelik bir çok hareket gördük. Ben bilgi işlemciyim , kullanıcılar da sistem güvenliğine yönelik aldığımız güvenlik tedbirlerine bıdı bıdı ediyorlar ama, o tedbirler sayesinde sistem ayakta kalıyor. Ahı gitmiş vahı kalmış kıyafetleri, çakma ürünleri, çizik vuruk, ezik, yamuk kadroları insanlara "tertemiz" diye sattılar. Şu ana kadar dolandırılmadığınız için bence böyle konuşabiliyorsunuz. İşine gelen verir, işine gelmeyen de başka sitelerde verir, en azından yönetimin vicdanı ve kafası rahat olur. Biraz daha objektif olmayı deneyin. İyi geceler.

Facebook ta istemediğiniz kadar 2.el satış grubu var.

• Beğen
Tepkiler: ytsejam
Gayet objektif yaklaşıyorum konuya , yaklaşık 13 senedir (yarısından fazlası çok aktif) netten alışveriş yapıyorum.Dolandırıcılar her yerde ve engellemek mümkün değil ancak konu dolandırıcılık değil , atıyorum kendi şehrine elden satış dışında satış düşünmeyen kişinin fotoğraf koymasının zorunlu olması nedir?Bir kaç zaman öncesine kadar olan fotoğraf boyutu olayı nedir?Elinde iki tane var diye ürüne ilan açamazsın olayı nedir?Vs. vs. nette başka yerlerde hiç olmayan gereksiz zorlamalar , işi yokuşa sürmeler ne yazıkki burada var.Benim hali hazırda bir satışım yok , satış için sorun yaşamadan açtığım ilanlar da var ancak bu sitede ilan vermenin çok problemli olduğunu değiştirmiyor.

Yani demiyorum ki kilimcinin köroğlu diye ilan açılsın , zaten ilanda ne kadar ayrıntı olursa o kadar kolay alışveriş oluyor ama gereksiz zorlamalardan uzak durmalı , muhatap zaten karşı taraftan dilediği fotoğrafı da isteyebilir , açıklamaların doğruluğuna inandıracak başka bişey de isteyebilir.İlanda olmaması muhatabın isteyemeceği anlamına gelmiyor.

• Beğen
burada fotograf yükleme işi biraz sıkıntılı oluyor, uploader siteleri aracılığıyla foto yüklemek yerine doğrudan siteden fotoğraf yüklense daha pratik olur.

onun dışında en güvenilir ikinci el satışı bisikletforum sayesinde yapılıyor, sonuçta az çok bisiklet camiasında 2000 tl ve üstü bisiklet kullananların sayısı belli ve birbirine yamuk yaptıklarında isim bir kez kötüye çıkar ve bir daha güvenilmez, bu nedenle forumda bisiklet satmak ve almak en mantıklısı ama ilan açmak tam bir eziyet. sahibinden de çok bisiklet sirkülasyonu oluyor ama orada çok ölücü var.

2. El bölüne ilan vermedim. O nedenle serzenişleriniz konusunda yorum yapamıyorum. Haklı iseniz de , bildiğim kadarıyla "market" bölümü geliştirilmeye devam eden bir bölüm. O nedenle üyelerimizden gelen şikayetler incelenir ve uygunsa değistirilir diye düşünüyorum. Bende aldığım ev ve arac için her sene sigorta yaptırıp vergi vermek istemiyorum, maaşımdan her ay 750 tl devlete vergi kesilmesini istemiyorum. Çakal esnaf gibi arac alıp, aracın kendisini, bakımını, onarımını, modifiyesini, benzinini gider göstermek, vergi tabloma zarar yazdırmak ve tüm hakederek kazandığım maaşım bana kalsın istiyorum. Tek isteyen de ben değilim biliyorum ama devlet diyor ki bu iş böyle olacak vatandaş! Eyvallah diyoruz. Forumda da işler bizim istediğimiz gibi değil, forumun iyiliğine yönelik yürümeye devam edecektir :)

• Beğen
Konumun açılış amacini anlamadim. Yine de yazayim. Su anda facebook grupları güzel alışverişler için. Ben de bisiklet fırsatı beklediğim için hep bakıyorum. İnsanlar artık önce face, sonra sahibinden sitesine ilan veriyor. Forum ikinci elde çok hareketli değil.

@T. Tezcan Forumun amacı zaten 2.el parça / bisiklet alım satım değil, bilakis bilgi paylaşımı olmalıdır.

Bazı tipler var, girin açtığı konulara bakın, burayı alım/satım sitesi gibi gördüklerinden 1 tane insanların yarına konuları yok. Paso satış.

Satış yapacak adam gitsin satış sitelerinde satsın.

Burada satış ilanı açmak da ücretli değil ayrıca. İlk ilanı market kısmına açıp, sonra 2. el kısmına ilan açabiliyor kullanıcılarımız.

Şimdiye dek tüm 2. el alım-satımlarımı forum aracılığıyla yaptım, sorunsuz :)

Facede bahsedilen gruplara da üyeyim, ne kadar çakal var orada toplanmış. Önermiyorum.. Oradan arkadaş olduğum bir çocuğa matara yolladım ve dolandırıldım (10 tl) :D İyiki pahalı bişey yollamamışım. Matara takas edecektik, olmadı. Bir matara bile takas edilmez yani anlayacağın.

Sonuçta burası bir forum ortamı ve her isteyen dahil olabiliyor. Burada bazı arkadaşlar istesin hiç düşünmeden ürünü yollarım veya hiç düşünmeden ürünü alırım foto bile istemem. Ancak şurda toplasanız beni tanıyan, bilen 15-20 kişi var benim bildiğim güvendiğimde olsun o kadar. Ya diğerleri? Adamın profilinde adı yok, sosyal medya hesabı yok, kendi fotoğrafı yok, yazdığı, yorum yaptığı beğendiği konu yok. Ürünün internetten bulunma fotosu var, birazda iyi kötü ürün hakkında yazılar. Elbette aklı başında net fotolar olmalı, elbette adam çok sayıda ürün satıyor olmasın ki birde ikinci el sitelerindeki şark kurnazı esnaf olmasın.
Ben de yıllardır netten alışveriş yaparım henüz dolandırılmadım. Ama kaç defa kandırmaya kalktılar gerek ürün alırken gerek satarken. O yüzden satıcıya/alıcıya güvenmezsem kesinlikle satış yapmam.
İşimizi temiz yapalım, net yapalım sonra kimsenin canı sıkılmasın boşu boşuna. Sonuçta hepimiz çalışan hali vakti yerinde insanlar değiliz. Öğrenci de var, zar zor bisiklete yatırım yapabilen de var.

facebook ta ürün satacağına ürünü camdan aşağıya atarım daha iyi 5000 tl bisiklet yazarsın 250 tl olurmu der aliexpress çiler meşhur zaten 1 dolarlık ürün 30-35 tl itelemeye çalışır
ne birşey alırım nede satarım sahibinden ve forum çok yeterli

Bence forum daha basit olmalı.

sahibinden.com ve forum. sanalpazardan da sattığım bi iki bişey olmuştu. sanalpazarın get'i şuan bildiğim kadarıyla en iyisi.

@Sinan A. sanalpazar(Gold) battı ve satılan ürünün parasını 1 ay kadar sonra veriyor. Bu yüzden ilanlarımı sahibinden'e taşıdım ve gerçekten arada büyük fark varmış. Sanalpazar'a pek bakan yok diyebilirim. Özellikle 2. elin merkezi sahibinden'deymiş bunu anladım.

Facebook'tan olmuyor o işler. Ölücüler, dolandırıcılar, laftan anlamayanlar, teknik bilgisi olmayanlar, ne kadar abuk subuk adam varsa toplanmış.
Zaten orası genel anlamda pek sevmediğim ve kullanmadığım bir ortam, sahibindene ise verseniz akvaryum, deri mont, tablet, telefon gibi saçma sapan takas önerileri gelir çıldırtırlar.
Forum zor da olsa iyi ve yeterli bence.

@pohuman aaa battıklarını bilmiyodum. en son geçen yaz ordan bişey satmıştım. bildiğim iyi oldu hocam orayı bırakıcaz artık demek ki.

Geri