mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.144
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
(link) benim en son katıldığım versiyonunun kaydını paylaştım. Oradan inceleme yapabilirsiniz.Arkadaşlar selam
Kayıt yaptıran var mı?
lisansım olmadığından dolayı kayıt işlemini tamamlayamadım.
ortalama hız veya cut off süreleri vs bilgisi olan var mı?
tşk
İlgin için teşekkürler kardeşim ama sormak istediğim aslında bu değildi. Seninle aynı sene bende katıldım bu yarışa.(link) benim en son katıldığım versiyonunun kaydını paylaştım. Oradan inceleme yapabilirsiniz.
facebook'ta, edirne bisiklet kulübü (ebis) sayfasında nerede ne kadar zaman sınırı olduğu yazıyor hocam bakabilirsin. Bu sene daha genele hitap eden bir yarış olacak genelde olduğu gibi. Geçen sene istisnaydı.İlgin için teşekkürler kardeşim ama sormak istediğim aslında bu değildi. Seninle aynı sene bende katıldım bu yarışa.
Fakat geçen sene sanırım pandemiden dolayı 32/35 gibi ortalamalı cut off lar vardı
bunu sormak istedim
@yunakre Yunus halen mtb ile yarışlara katılıp kürsüde boy gösteriyor maşallahGözler mtb ile yarışa katılıp 3. olan bir çılgın Yunusu aramıyor değil. İşte bana böyle adamlarla gelin.
Eski güzargahtan 6km kısaltma var. Şehir merkezinde değil de Olin kavşağına bağlanan cadde üzerinden başlıyor ve bitiyor. Bunun dışında güzargah aynı.(link) benim en son katıldığım versiyonunun kaydını paylaştım. Oradan inceleme yapabilirsiniz.
Güzel bir tercih olmuş şehir içinde çok büyük trafik keşmekeşi oluyordu.Eski güzargahtan 6km kısaltma var. Şehir merkezinde değil de Olin kavşağına bağlanan cadde üzerinden başlıyor ve bitiyor. Bunun dışında güzargah aynı.
Nedeni hayat pahalı ve yaş grupları cazip değil. 30/40 40/49 çok geniş yelpaze.Güzel organizasyon oldu. Kendi adıma çok güzel geçti. Organizatörlerin ilgi ve alakası çok güzeldi. 3. katılışımdı bu sene ama kondisyon eksikliğimden dolayı oldukça zorlandım ki bunu tahmin ediyordum. Güç bela yarışı bitirip amacıma ulaştım. Bu sene katılım rekor düşük seviyedeydi (217 kişi) nedenini anlayamadım.
Gerçi bu forumda adına ayrıca bir başlık bile açılmamasından belliydi zaten. Gerçek yarış severler ve bu yarışı özellikle takip edenler katılmıştı. Durum böyle olunca da gerçekten zorlu bir yarış çıktı ortaya.
Seneye umarım yine görüşürüz Güzel Edirne!
1 kuruş para almadan böyle bir organizasyon düzenleniyor. Hayat pahalılığından kasıt nedir? Eğer ulaşım masraflarıysa evet olabilir.Nedeni hayat pahalı ve yaş grupları cazip değil. 30/40 40/49 çok geniş yelpaze.
1 kuruş para almadan böyle bir organizasyon düzenleniyor. Hayat pahalılığından kasıt nedir? Eğer ulaşım masraflarıysa evet olabilir.
Zaten senede kaç tane yarış oluyor ki bir de kategori beğenmeme lüksümüz olsun? Yaş gruplarını bahane etmek resmen bahane üretmek. Bütçem yok gidemedim diyene saygım sonsuz ama yaş grupları vs. bahanesi çok saçma.
Önceki yıllarda 600-700 kişi katılırdı hocam bu yarışa. O bakımdan çok düşük katılım.200 katılım az bir sayı değil. Tamam güney illerinde yapılan ücretli gran fondolarda katılım daha yüksek oluyor. Sebebi tatil bölgesi olmaları olabilir ya da Edirne yarış mesafesinin görece kısa olması da olabilir. Ama ne olursa olsun 200+ bir yarış için fazlası ile yeterli. Hele ücretsiz olan, gelir hedefi olmayan bir yarış bence hedefine ulaşmıştır. Umarım seneye bu sefer katılabilirim, emeği geçen herkese katılamamış olsam bile teşekkür ederim.
Yarış videosu olan varsa sabırsızlıkla bekliyorum
Şahsen yarışta hangi kategoriler olduğunu bile bilmiyorum ve umrumda da değil açıkçası. Benim hedefim eurosportt'ta seyrettiğim o yarış ambiyansını canlı yaşamak ve yarışı tamamlayabilmek. Bu beni tatmin ediyor ve bana yeterli geliyor. Kürsü hedefi olanlar açısından yorum yapamam.Bana göre yanlış yaklaşıyorsunuz. Öncelikle yaş gruplarından bahsedeceğim. Geçmişte yıllarda Edirne yarışında yaş grup aralığı 9 du. Örnek vermek gerekirse (30-39 Yaş) grubunda kürsüye hedefleyen sporcular yarışa önceden hazırlanıp kürsüye çıkmak için hedef yarış olarak hazırlanıyordu.
Şimdi ne oldu? Yaş aralığı (35-49 yaş) oldu. Aralık tam tamına 14 yaş fark mevcut. Bu yaş aralığında sporcunun kürsüye çıkma yüzdesi oldukça düşüyor... Bu da doğal olarak yarışa katılım durumunu azaltan önemli bir motivasyon eksikliği meydana getiriyor.
Diğer bir meseleye zaten diğer yorum yapan ardaşlar değinmişler bende biraz değineyim... İstanbul'dan Edirneye git gel kabaca 550 km sürüyor mevcut koşullarda yakılacak yakıt paylaşımlı yolcular alsan bile kişi başına yine de külfetli rakamlara çıkıyor. Yemek masraflarını vs. de katınca bir çok kişi ekstra bütçe ayarlaması gerekiyor.
Genel olarak 2022 yılında bir çok yarışa katılım düşük. Sırf bu sebebten dolayı iptal olan yarışlarda oldu. Olmaya da devam edecek gibi gözüküyor.
Birincisi üslubunuz hiç şık değil.1 kuruş para almadan böyle bir organizasyon düzenleniyor. Hayat pahalılığından kasıt nedir? Eğer ulaşım masraflarıysa evet olabilir.
Zaten senede kaç tane yarış oluyor ki bir de kategori beğenmeme lüksümüz olsun? Yaş gruplarını bahane etmek resmen bahane üretmek. Bütçem yok gidemedim diyene saygım sonsuz ama yaş grupları vs. bahanesi çok saçma.