Bugün, Pendik merkez bisiklet ve Pendik-kartal arası efor bisiklete gittim. dün akşam da decathlon'a gitmiştim. fiyat ve ürün araştırması yapıyorum. Çok içime sinen bir şey olursa ve bütçeme uygun kaçırılmayacak bir fırsat çıkarsa değerlendiririm diyordum. çıkmadı.
Hangi tür ve hangi model bisikleti alacağıma da bu şekilde gezip görüp bizzat test edip karar veririm diye düşünüyordum.
Sıradan başlayayım.
Decathlon'da gördüğüm btwin triban 100, tek aynakol ve 9 vitesti. 1299 lira fiyatı vardı. Gidonu pek beğenmedim. Yani orta kalite veya giriş seviyesi bir kalite belli. Full gri, pek içime sinmedi.
Fakat triban 500 çift aynakol ile, rengi ile Gidon sargısı ile çok daha güzel görünüyordu. Siyah ve kırmızı karışımı yapmışlardı. 2199 lira fiyatı var. Şehir bisikletlerinde ise, Riverside 100 modeli fena değil. Tek aynakol, 11_30 veya 32 rublesi var. Riverside 500 ise çok çok daha güzel, daha konforlu, 11-36 gibi çok güzel bir eıblesi var. bu da tek aynakol ve ne yazık ki amortisörlü. 1299 liraydı sanırım. 14 kilo.
Merkez bisiklette Cevdet abi var. benim oğlana aldığım carraro force 310 mtb'yi buradan almıştım. Belki vid indirim yapar veya ne bileyim bir güzellik yapar ikinci bisikleti alacağım ümidiyle gittim. Hiç bir şey değişmedi. Piyasa fiyatı neyse o. Manifesto vardı, 2000 lira. Yaşadığım yer çok yokuşlu olması nedeniyle beni biraz yoracak. Tamam yakışıklı, güzel ama tek aynakol ve 11_3x ruble yeterli gelmeyecek. İfuayta ds indirim yok zaten. Carraro 330 vardı, sanırım 1800 liraydı. Cr052 vardı, tiagra setli. 3000 lira olur dedi kısaca. Şehir bisikletlerinde salcano city fun 70 vardı, 925 lira dedi. Ama ne yalan söyliyim, carraro çok daha kaliteli.
Buradan çıkıp Efor bisiklete gittim. 3 tane yol bisikleti, onlarca belki 50-60 tane torrini, orbis marka ve sanırım 2 tane de kron vardı. Haftaya yeni modeller gelecek dedi. yol bisikletlerinden birisi salcano, sora setli. Modelini bilmiyorum, 2300 dedi, diğerinin ne modelini ne markasını hatırlamıyorum. Burada hiç bir şey bulamadım desem yeridir.
Öyle böyle derken, yeni araştırmalara devam..