Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2000 TL bütçeyle en iyi dağ bisikleti

kadro - donanım dengesi kurmak istiyosan sedona 750

Scudo
Cevaplarınız için teşekkürler, başka önerilerde yokmu :)) Bu arada şunu belirtmek isterim, bisikletin üzerindeki donanımın yetersiz kaldığını hissettiğim zaman daha ileri seviye komponentler ile değiştirebileceğimi düşünüyorum bu nedenle kadronun kalıcı olması benim için önemli. Doğrumu düşünüyorum sizce?

(link)

29er MTB almaya karar vermişken merida bakıyordum, daha sonra cube, cannondale vb 2bin lira civarındaki modellere baktım. Donanım ve kadro olarak merida bir tık üstlerinde hep.

Fakat sonra crosslara yönelmeye karar verdim, şuanda almak istediğim bisiklet Ghost Cross 5100. Bakmanı öneririm.

(link)

Merhaba bende aynı bütçe ile bisiklet bakıyorum. Merida big 7 300 modelinde karar kıldım. Bir kaç güne alacağım inşallah bir aksilik olmazsa. Normalde 29 inch lik modelini istiyordum ama hiç bir yerde yok. Mecburen 27.5 olanı alacağım turuncu kırmızı renkte olanı tek kalmış ve kadro boyu 18.5 inch. Normalde biraz büyük kalıyor bana 1.75 boy, ama tek kaldığı için alacağım, arazide çok kullanmayacagimdan sorun olmaz dedi bisikleti alacağım yer.

İyi günler

Bütçem 2000 Tl ama esnektir. Bisikleti genelde üniversiteye gitmek için kullanacağım. Ama Haftada 1 ya da iki kez bir doğa turu atacağım. Yani haftada maximum 400 km yaparım. Bunun 100 kmsi arazi sürüşü olabilir.

Bisikletin bakımı ayda 1 periyodik olarak yapılır diyelim. Yağmurlu havalarda azda olsa sürebilirim. Buna göre alabileceğim dağ bisikleti hangisidir? Ve bu bisiklet beni ne kadar götürür?

Şunu da söylemeliyim ki aslında çok iyi bir kadro almak istiyorum parçalar gerektiğinde değişir. Aklımda olan bisikletler şunlar:

(link)

(link) (whistle miwok 1490)

(link) (btwin rockrider 8.1)

Tabi başka önerileriniz varsa hep açığım.. Birde benim bi' şehirler arası planım var bi 3 günlük civarı alacağım bisiklet bu tür şeyleri kaldırabilsin isterim. Tabi bu 40 yılda bir olur. Belki turlara katılabilirim de. Eğer 2000lira bu dediklerine az derseniz önereceğiniz bisiklete göre bisklet almayı biraz geciktirip para briktirebilirim.

ben rockrider 8.1 alırdım (edit:1 haftada rockrider 8.1 hastası oldum.)

Bende çok sevdim ancak benim istediklerimi karşılayabilir mi? Kadrosu nasıldır?

Birde bi' bisiklet markası olmaması beni rahatsız ediyor. Bu kaygımda haklı mıyım? Bisiklette shimano ve sram beraber kullanılmış ne kadar doğrudur? Bu sorular kafamı kurcalıyor.

Ama bu bisikleti alırsam diğer ekipmanlarıda artan para ile alırım (ayakkabı, tayt vs.) ama işte şüpheciyim biraz.

Carbon olanları istisna sayarsak, çoğunlukla alüminyum bisiklet kadroları vardır. 6061 - 7005 olarak genelde üretilir. 7005 olanlar daha dayanıklıdır. Verdiğiniz modellerin hepsi 6061 yanılmıyorsam.

6061
Aluminyum(Al, %97.92), Krom(Cr, %0.23), Bakır(Cu, %0.30), Demir(Fe, %0.35), Galyum(Ga, %0.02), Magnezyum (Mg, %1.00), Mangan(Mn, %0.05), Nikel(Ni, %0.05), Silisyum(Si, %0.65), Titanyum(Ti, %0.04), Vanadyum(V, %0.01), Çinko(Zn, %0.08), Diğer Elementler (en çok %0.0195)

7005
Aluminyum(Al, %97.9235), Krom(Cr, %0.1), Bakır(Cu, %0.1), Demir(Fe, %0.2), Galyum(Ga, %0.02), Magnezyum (Mg, %1.30), Mangan(Mn, %0.50), Nikel(Ni, %0.02), Silisyum(Si, %0.15), Titanyum(Ti, %0.02), Vanadyum(V, %0.01), Çinko(Zn, %4.50), Zirkonyum(Zr, %0.14), Diğer Elementler (en çok %0.0165)

7005 de %0.14 oranında Zirkonyum katılmış.Bu da, Alüminyumu korozyonlara karşı dayanıklı hale getiriyor, kaynaklanmasında daha iyi sonuçlar alınıyor ve karıştırıldığı oranda da sertlik sağlıyor.Dolayısıyla 7005, 6061'e göre daha iyidir.

7005 kadro Ghost Bisiklet'lerde bulabilirsiniz.
Tavsiyem
(link)
Bir üst modeli 3000, 100€ kadar fark var.

2000 modele sahip üyenin açtığı konu, kendisiyle iletişime geçip bisiklet hakkında yorum alabilirsiniz.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=140945

Teşekkür ederim.. Evet bu bisiklet çok iyi gibi gerçi göbekler sram geris shimano ve farklı parçalar bu sorun çıkarır mı?

İletişme geçtim bahsettiğiniz üye ile

Brde bu bisiklet bu donanımı ile diğerlerinden farkı nedir kadro dışında. Çünkü fiyat aynı hemen hemen. Birde bir üst model almaya değer mi?

Parça değişimi konusunda ne olur onu dikkatlice araştırmak lazım. Bu konuda çok net konuşmak istemiyorum. Ama bu kadro üstüne upgrade yapabilirsiniz.

İkincisi, benim bisikletim 2013 Model 3000 serisi, 2000 alacaktım fakat 3000 ile arasında baya bir donanım farkı vardı. Bende 3000 aldım.

Peki memnun musunuz? Neler yapıyorsunuz? Dediğim şartlarda üstündeki donanım ile beni ne kadar götürür?

@Berkay DEDEOĞLU

Memnunum tabi ki, lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum. :) Mevcut lastiklerim 2.2, şimdi 1.75 takma gibi bir planım var. Beni yoruyor çünkü..Onun dışında gayet memnunum.

Bisikletten memnun kalacağına eminim. Ne kadar götürür net konuşmak zor, kahin değilim sonuçta ama sağlam, dayanıklı bisiklettir. :in:

@Hüseyin Külcüoğlu
Yani iyidir tabi.. Beni uzunca turlarda yolda bırakmaz yani durup dururken :)
Sedona 750 için aslında sram sistemini denemeyi çok istiyorum. Ama şu alüminyum işi kafamı karıştırdı :)

http://www.bisikletcim.com/mosso-xc-980-deore-bisiklet

Bu nasıl? Hem hafif bayağı

(link)

Buda var hem karbon yalnız diğer sistemler nasıl çözemedim..

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yani değer mi fiyatına ve iş görür mü? Sanırım spor olarak yapacağım yani profesyonel bir bisiklet midir?

Merhaba arkadaş her gün binecekseniz mtb değilde hybrid bisiklet al derim.salcano Assos 50slx aldım pro serisinden bisiklet güzel f/p bakımından ama önceki bisikletimin(astro270srd) sürüş rahatlığı yok bilseydim igman serisinden alırdım.sram x5 kullandım şimdi slx kullanıyorum inanın sram daha seri ve sessiz. Bisiklete binip deneyin ve hangisi üst seviye donanım veriyorsa onu alın.üst seviye kolay kolay arıza vermez

Carraro nun fiyatı karbon oldğu için yüksek.maşası anladığım kadar yağlı maşa frenler sanırım slx altı bir model vites ler xt deore güzel jantlar mt 15 jantlar biraz geride kalmış diğer donanımlara göre. Bence fiyatına göre güzel alınabilir.ileride üst model jant alarak daha güzel yaparsınız

Peki kadro karbon ama hani en dandik karbon mu? Yani burada bahsedilen diğer bisikletlerin yerine tercih etmeye değer mi?

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri