Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2000 TL vs 35.000 TL Dağ bisikleti (Bisiklet Fiyatları)

@Murat Cömez Selam benzer açıklamaları tekrar yapmak zorunda kalıcam heralde :) Pahalı jant setlerinde %99 yüksek ses çıkar bu yolda da dağda da böyledir campy zondalarım varken sesleri baya iyiydi sonra shamal ultra deneme şansım oldu onun sesi dahada yüksekti tabiki normal ses çıkaran modelleri illaki vardır hatta videoyu tamamen izleseydiniz novatec göbeklerde sesin ayarlanabildiğini isteğe bağlı düşük veya yüksek sesli kullanabileceğinizi söylemiştim.Bir diğer önemli nokta o videoyu çeken kişinin mikrofon kalitesi kalitesiz bi mikforon varsa gerçek sesi anlama şansımız olmaz videolar yanıltıcı olabiliyor yani o açıdan.Ön tekli yaprak sadece hafiflik sağlamıyor tabiki yine ön vites vites kolu ve aynakolun diğer yapraklarının olmaması ağırlığa büyük etki ediyor ekstradan çapraz zincir kullanımının önüne geçilip yarışlarda çok hızlı vites geçişleri sağlayabiliyorsunuz çünkü ön vitesle işiniz yok bunu da güvenliğin stresinden söylemeyi unutmuşum.Maşanın tek taraflı olmasının sağladığı avantajı o bisikletin ayrıntılı inceleme videosunda bulabilirsiniz çalışma prensibi vs görsellerle anlattım.Lefty çok özel bir maşa evet çünkü dünyada ilk defa yapılan bir teknoloji rockshox ın kilit kolunu kullanıp kullanmamaları onun özel olmadığı anlamına gelmez kendileri üretmek yerine lefty ile uyumlu rockshox kilit kolu kullanmışlardır.Bugün bir çok sektörde bu böyle apple iphonelarda samsung un ekran panellerini sony nin lenslerini kullanıyor yine başka bi örnek mercedes daha önce olduğu gibi yeni a serisinde renonun dizel motorunu kullanıyor tesla silecek kolları sinyal kollarını yine mercedesten satın alıyor bu böyle neden mercedes 1.5 dizel motor üretmek için ekstradan para ve zaman harcasınki hali hazırda renodan daha düşük maliyetle satın almak varken?Cube de donanım olarak xt var dedim evet arka vitesi görünce öyle söylemiş bulundum her parçasını tek tek bu deore bu xt bu acera diye ayrı ayrı anlatmadım videoyu işleyip youtube a gönderdikten sonra farkettim yukarıda yazdığım gibi düşündükleriniz ve kayıda geçenler birbirinden çok farklı olabiliyor orda hata yapmışım haklısınız yoksa donanımlarını bilmediğimden değil :) Son olarak faydalı geri bildirimlerinizi videonun altına yorum olarak yazarsanız videoyu izleyen insanlar da bilgilenmiş olur teşekkür ederim güzel tespitleriniz için dikkatli izlemişsiniz :)

@mehmetsunu eheheeh bu iyi evet uzaktan çok hoş sesi var yanınıza gelince fiyatını öğreniyorsunuz ve ses kalitesi yerini hayal kırıklığına bırakıyor :(

Scudo
35.000 TL'lik bisikletle 2000 TL'lik bisiklet arasındaki fark, 33.000 TL'dir :)

Kerim bey, video için teşekkür ederiz. Yalnız ben şu cümlenize takıldım:

"Dostum videonun hedef kitlesi ; hiç bisikleti olmayanlar yada bisikletten zerre anlamayanlar orada bisikletin jantının profilinin teknolojisi performansa etkisi bu bahsettiğim kitlenin umrunda değil"

Bahsettiğiniz kitle genelde bu foruma takılmıyor; onları başka yerde aramanız lazım :)

Bir de videodaki birkaç hata ve eksiklikten bahsedeyim; bilgilendirme amaçlı.

Cannondale bisiklette bulunan Magura frenlerden bahsederken, "Magura sadece fren üretiyor" demişsiniz. Magura, dağ bisikletleri için süspansiyonlu maşa da üretiyor.

Tubeless lastiklerin avantajlarından bahsederken, şu iki önemli noktayı atlamışsınız. MTB kullanıcıları özellikle bu iki husus sebebiyle tubeless tercih ederler:

1. Tubeless lastikleri, iç lastikli sistemlerde mümkün olmayan düşük basınçlarda kullanabilirsiniz. Bu da, bozuk satıhta yol tutuşunu iyileştirir.

2. İç lastiklerde görülen "yılan ısırığı" diye tabir edilen ve tamir edilmesi pratikte imkansız olan patlak tehlikesi, iç lastik kullanmadığınız için doğal olarak tubeless kullanımda yoktur.

Bir sonraki videonuzda, anlatacağınız konuyla ilgili farklı kaynaklardan daha detaylı araştırma yapmanızı umuyor, size yayın hayatınızda başarılar diliyorum :)

@Mehmet AltuğEvet maguranın süspansiyonunu atlamışım dağ bisikletinden uzağım bayadır :) en iyi oldukları alan fren diye belkide hidrolik v fren yapan tek firma maguraydı bilmiyorum şuan başka üretici var mı.Yılan ısırığı evet buda çok önemli iç lastik olmayınca yılan neyi ısıracak? [emoji1] Teşekkür ederim zaten amacım eğlencenin dışında bildiklerimi anlatmak ve yeni şeyler öğrenmekti kanal amacına ulaşıyor [emoji847]

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@efaruk kardeşim gömmek kelimesini ben latife olarak yazdım konu sahibi ne demek istediğimi anladı ama siz anlayamamışsınız neyse anlayacağınız latife...

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Latife olsun bakalım

Latife zaten arkadaşım neyse sen ne istersen düşün.@efaruk

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kerim KOÇAK
Tamam ozaman, madem yanlis denilen seyleri kabul etmiyorsunuz ve ben hep hakliyim diyorsunuz ozaman siz hakli olun. Leffty en kral ve özel bir masa olsun ve hub sesi nekadar yüksek olursa bisiklet okadar pahali olsun.

Maden düzeltmeleri yorum olarak istiyorsunuz ozaman sunu magura hakkinda bilmeniz iyi olur.
Magura hidrolik v frend yapan tek firma degildi, evet ozaman hani magura ilk sari HS11/33 leri 1994 senesinde ürettiginde ilk üreten oydu ama cok kisa bir süre sonra (belki 1 sene) wendler ve starbike da ayni sistemleri üretmisti ve piyasada hala ikinci elde satilan frenleri var. Bu mesela sizin icin iyi bir bilgi olabilir.

Magura hd fren ve süspansiyon dan haric eletrikli seleborusu ve km saati de üretiyor. Ayrica magura Motor parcalari da üretiyor ama aslen makine icin hidrolik pumpalar üreticisidir. Bunlari magura hakkinda bana 12km uzakta olan Bad Urachda ana merkezde calisan arkadaslarimdan biliyorum.

Birde bana kullandiginiz jantsetlerini saymissiniz, buna hic gerek yoktu cünkü o jantlari ve daha fazlasini ben hala kullaniyorum, Shamal Ultra Colnagoda takili, Shamal HPW 16 Alan da takili, Eurosun birisi colnago master de ve ikinci seti ise bianchide takili, Scirocco 35 yine bianchi reparto corse de ve gelelim Scirocco G3 serisine iste bunun hub sesi ne iki shamal setimde, ne iki euros setimde nede scirocco35 de var, neymis demekki nekadar pahali olursa okdar cok cikmazmis sesi. Ve diger taraftan gelelim fiyat konusuna MTB lerimin iki tanesinde Ayni jant seti takili, DT Swiss 1501 Spline one ve ne tuafdir ki ikisinin sesi ayni ratchete sahip olduklari halde ayni degil, simdi az sesliyi ucuz biskltlerde ve cok seslisini biraz daha pahali bisikletlerdemi bulabiliriz? Tabiki hayir cünkü ikiside ayni set.
Size tavsiyem bu hub sesini birdahaki tanitim videolarinizda bisikleti fiyatini belirler diye kullanmayin.

Novatec sesi ayarlana biliyor demissiniz olabilir hic ilgi alanimda olmadigi icin bilmiyorum ama o ayar DT Swiss Ratchet sistemde de var ve hatta sesi yükseltmek icin cesitli upgrade Ratchet disli setleri bile satiliyor. Buda bir bilgi olabilir belki size.

Size burada kimse anlamiyorsunuz falan demiyor ama ne yazikki bisikletten anlayan kisilerde videonun ilk 5 dakikasinda defalarca yanlis bilgilerle karsilasinca tepki gösteriyorlar buda cok normal ama nedense hic bir elestiriyi kabulenmiyor ve hayir öyle degil benim dedigim gibi dogru diyorsunuz. Güvenin bizlere inanin yanlislarinizi size söylüyorsak bunda bir kötülük yok sadece daha iyi bilgilenir ve daha iyi yanlissiz video cekimleri yaparsiniz.

Yinede size yeni cekimlerinizde basarilar dilerim. dogru veya yanlis hic fark etmez. Burada bir emek sarf etmissiniz ve buna kesinlikle saygi duyarim.:harika:

@Murat CömezYanlış anlaşılma oldu sanırım söylediğiniz herşeyi dikkate alıp teşekkür ettim amacımı n bildiklerimi söylemek yeni şeyler öğrenmek olduğunu ve sayenizde öğrendiğimide ekledim ama tekrar söylüyorum videonun amacı derinlere inmek değil genel bi karşılaştırma bilginiz bisikletleriniz benden çok iyi ve fazla olabilir ama uzun uzun çok ayrıntılı bilgilerle insanları sıkmak istemedim teşekkür ederim tekrar

SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Insanlarin pahali bisikletlerin varlığını bile bilmediği bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar.

Tabi yutub da "Tirek en süper bisiklet, 60 bin liralık bisiklet "gibi videolar çeken sevgili Fâtih kardeşimizin videolarını izleyen gençler hariç. Ben.genelden bahsediyordum elbetteki.

Bence insanlara bisikleti pahali oldukları için özendirme kazalarından ziyade, bi bisiklet bize neler kazandırır? , şehir ici ulaşımda motorlu araçlara göre üstünlükleri nelerdir?,sağlığa ve sosyal arkadaş çevresi edinme konusunda artıları nelerdir? gibi şeylerden bahseden bilgiler ve içerikler üretmeliyiz.

Türkiye'de bir çok şeyin yanlış yürümesi gibi bisiklette yanlış bir döngüde ilerlemeye başladı .

Bunu durdurmaliyiz
Ben bisan mountain cat ile bisiklet tamircisne girdiğimde , orada bana asagilar gibi bakarak, dalga geçen sorular sorulmasindan dolayı, o kendini beğenmiş zottiriklere tekme tokat dalmamak için zor tutuyorum kendimi inanin.

Bisiklet gibi romantik ve çocuksu bir objeyi bile kendi ellerimizle ne hale getirdik umarım farkindasinizdir. .

Neyse geçen ormanda pedallarken bir anda arkamdan arı ugultusu gibi sesler gelince korkudan kaçacak delik aradım. Meğer yüksek hub sesli bir yol bisikletli grubu yaklaşıyor mus.

O yüksek Ugultulu hublu bisikletleri görünce
Kendi kendime dedim ki "_vayyyyyy bee ne.pahali bisikletliler bunlar, kimbilir ne üstün ne marjinal kisiliklerdir bu Superman kiliklilar"deyip ,yanlarına takılma hevesiyle pedallasamda hub sesim çok düşük olduğundan hızlanamadım.

"Hüzün dolu bir gün idi"
Kahraman Tazeoglu

:D :D
@Murat Cömez

35,000TL değil o 6,000TL olması lazım TL değer kaybından ötürü böyle maalesef.

@mariokaldato ahahaaha zengin insanlar o pahalı yüksek sesli hublı bisikletlere binip gittiler geriye bisan ihlasçılar kaldı tabiki fiyatı çok ön planda tutmak doğru değil ama arz talep meselesi başka türlü ilgilenmiyor insanlar pahalıysa iyidir düşüncesi hakim maalesef ülkemizde sadece bisiklet için değil otomobil videolarına bakın onlarda aynı şekilde

• Beğen
Kimse bahsetmemiş ama ucuz bisiklet ile pahalı bisiklet arasında şu farklar da var, başka bir bakış açısıyla tabi. Bu konu pahalı ve ucuz olan her şey için geçerli gibi, bir matkaptan, tekneye, ayakkabıya kadar.

• Pahalı bisikleti koyacak özel bir garajınız falan yoksa aklınız bisikleti bıraktığınız yerde kalır. Ucuz bisiklette bisikleti bıraktığınız yerde bulamazsanız veya freni vitesi, jantı sökülüp götürülmüşse sadece bu olumsuz sürprizin yol açtığı zaman kaybına üzülürsünüz.
  • Bisiklete zaman ayıramayacağınız dönemleriniz olursa bunu gizliden kendinize dert etmeye başlarsınız. Eğer harcamalarınıza dırdır eden bir karınız, anneniz, sizden otlamayı alışkanlık haline getirmiş komşunuz veya arkadaşınız varsa (bende şükür hepsi normal) bunu kendinize sıkıntı etmeye başlarsınız. Bu şekilde, "çok seviyorum, o kadar da para verdik ama fırsat bulamıyorum uzun süredir" diyen çok arkadaşım oldu.
  • Çocuğunuz için alıyorsanız iki sene sonra o bisiklet küçük gelecek, ikinci el olarak satıp değiştirebilirsiniz ama çocuklar (sattığınız durumda) genellikle iyi veya kötü kendilerine ikinci el alınmasını sevmez. Kardeşine kalır derseniz küçük çocuk her zaman buna isyan eder, haklı da :komik:.

"Bisiklet delisi" ;) olmayıp bisikleti hayatında zaman zaman bulundurmak isteyen, çocuklarına eşlik etmek isteyenlerin bakış açısıyla bu yorum tabi :) Biraz da mizahi, yoksa konfor, sağlamlık ayrı bir bir keyif verir, eğer bireysel olarak bisiklet sizin için hayatınızda bir parça olduysa daha iyisini görüp tadıp, imkanınız kadar iyisine ulaşmak yerine düşüğüne inat etmek insan doğasına aykırı. Attan inip eşeğe binmek misali...

Ancak demem odur ki sizin için neyi uygun görüyorsanız, ne mutlu edecekse iyi olan odur, bir diğer ifade ile "Horkosö köndö göbö görön" bir yaklaşım bana sağlıklı gelmiyor, ama genel olarak anlaşılacak bir dilde (çok uzmanlara hitap etmese bile) bir şekilde aradaki teknik ve konfor farkları konusunda bilgi verdiğiniz için teşekkürler :harika:.

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
Geri