Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2015 Dahon modelleri

@massaget haklısın benim bisiklet henüz 5 günlük olduğundan servisle tanışmadım. Forumda da yazmıstım şöyle birşey geldi başıma kutudan garanti belgesiyle ücretsiz bakım kuponları çıkmadı, Turuncu bisiklet dahondan temin edip yollayacak bana. Ayrıca bisikletin arka tekerinin akortu bozuktu geldiğinde bisikletçiye yaptırmak zorunda kaldım bunları da belirtiyim tavsiye ile beraber.
 
Scudo
o bilya sesi dediğiniz şey büyük ihtimalle, fren vites kablolarının kadroya çarpmasından kaynaklanıyor :)
 
@massaget headset ayarıyla da ilgili olabilir o ses. Kutudan çıkan cd deki pdf de (manual pdf'i sayfa 14) şöyle bir seyler yazıyor:

"Whilst squeezing the front brake, rock the bike
back and forth. If you hear unusual or clonking
noises with each forward or backward movement
of the bike, you probably have a loose headset.
To check the tightness of your headset, lift the
front wheel off the ground and swing it from side
to side. If you feel any binding or roughness in
steering, you may have a tight headset. Another
test is to hold one pedal and shake it back and
forth from the centerline of the bike and then do
the same with the opposite pedal. Any looseness
should be referred to your dealer."

kısacası ön fren sıkılıyken bisikletinizi öne arkaya zorlayınca normal olmayan bir ses çıkıyorsa headsetiniz gevşek olabilir diyor. Headset ayarları da pdf te vardı bir bakın isterseniz
 
Az önce kullanırken baktım büyük ihtimal fren kabloları sallanınca sağa sola çarpıyor ses bundan geliyor....

@R2_D2 Headset ayarı nedir daha önce hiç duymamıştım hiç bir fikrim yok...
 
Dahon katlanır bisikletler kesinlikle daha fazlasını hakediyor. Biz eşimle Fransa-Belçika-Hollanda sınırlarını aştık ve Türkiye'ye döndük. Hikayemizi paylaştık. Değerli düşüncelerinizi bekleriz.

(link)
 
@erencaner
Süpersiniz uçakla taşıma konusunda detayları paylaşırsanız sevinirim
 
@erencaner
Tecrübeleriniz olumlu ya da olumsuz ilerde uçakla bisikletini taşımayı düşünenlere yardımcı olacaktır
 
Hiç düşen var mı katlanır bisikletle ya da düşüren deviren....
 
Merhaba arkadaşlar,
Katlanır bisiklet ile tanışmam ve satın aldıktan sonraki deneyimimi paylaşacağım.
Konuyu yanlış yere yazmamışımdır umarım. Gerekirse uyarılar doğrultusunda başka bir başlığa taşıyabilirim. Bu başlıkta yazanları okuyunca alakalı olduğunu düşündüm.

Katlanır bisiklet konusunda çok yeniydim (aslında hala yeniyim) ve çok bilmediğimden kafamda 1000 TL civarı bütçe ayırmıştım. Tabiki araştırdıkça bütçeyi artırmam gerektiğini gördüm. Uzun süre bu forumda araştırmalar yaptım, sanırım bütün tavsiyeleri okudum. Youtube’dan NYCeWheels videolarını da izledim. Dahon, Tern ve Geotech arasında kalmıştım. İş yoğun olduğundan bir türlü gidip inceleme fırsatı bulamadım.

---
Geotech in hidrolik disk fren sistemi cezbediyordu.
Tern’in de katlama mekanizması daha hoş gibiydi. N fold
---

Neyse, sonunda pazar günü fırsat buldum Tern in sitesinden Haşim İşcan Geçidin’de bir bayii olduğunu gördüm ve açık olup olmadıklarını öğrenmek için aradım ve açık olduklarını öğrenince fırladım gittim.

Haşim İşcan'da biraz gezindim. Birkaç yere sordum. Tern bakacaktım ama bir de baktım ki çok güzel bir turuncu-füme Dahon Mu P8 asılı duruyor. Tern’lere göre çok daha kaliteli duruyordu. Sanırım mat bir rengi olduğundan. ( Yoksa Mu D8 mi oluyor bilmiyorum. Kodu PAA083 ) Satıcıya fiyatı sordum. 2100 TL dedi. Ne kadar olur deyince 1900 TL yaparım sana dedi. O kadar yok yanımda dedim peşin alacağım dedim. Bir bakayım deyip içeri gitti. Geldi ve 1830 TL olur dedi.

Ben daha önce araştırırken Tern Link D8 ve Dahon Vitesse D8 modellerine baktığımdan Mu P8’i çok araştıramamıştım. Ama adam, bu varken başka birşey alınmaz falan gibi ustaca esnaflık yapıp beni ikna etti ve bende hazır bu fiyata bulmuşken alayım dedim. Bisiklet gerçekten baktığında kendini aldırır, adamın ekstra birşey demesine de pek gerek yoktu:). Bir yandan aklım Tern’lerde kaldı. Çünkü çok bakma fırsatım olmadı. Neredeyse ilk gördüğüm alacaktım:) Sonra, dedim açık bisikleti mi vereceksin dedim. Yok dedi kutulu var dedi. Gitti baktı ama kutulu olan beyaz renkteydi. Ama bunuda yeni açtık duruyor falan dedi. Bisiklet gerçekten de tertemizdi. Tamam yapacak birşey yok dedim ve aldım. Mutlu ve şaşkındım:) Bu arada Garanti belgesini arayıp bulamadı, Sedona’nın garanti kitapçığına kaşe bastı ve aynı bayiiler bakıyor dedi ve o kitapçığı verdi. Sonra dedi dur açılmamış kutuya bakayım dedi. Beyaz Mu p8’in kutusunu açtık onun içinden de garanti belgesi falan çıkmadı. ( @R2_D2 ya olduğu gibi.) İçin rahat olsun bir sorun olursa arasın burayı falan dedi.

Bende ok kib bye dedim ve hazır kurulmuş bisiklet olduğundan yola çıktım. Beşiktaşa doğru… Sürüşü gerçekten çok zevkliydi ve seneler sonra ilk defa bisiklete binmeme rağmen çok rahat bir şekilde Beşiktaş’a kadar geldim, yoldaki en ufak pürüzler hissediliyor, evet.:) Oradan Bebek’e kadar devam ettim. Arkadaşla buluşmak için, o da hayran oldu. Herkes bakıyor, rengi ve boyutu yaygın olmadığından her halde. Ben de tabi nazar değecek korkusu:) Dikkat çekmeyi pek seven biri değilimdir.


Şu an iki hafta oldu, her gün işe git gel günde toplam 2 km yol yapıyorum, keşke yolum biraz daha uzun olsa diyorum. Burada yazan arkadaşlar gibi ilk başlarda mıknatısları denk getirmekte zorlandım ama sonra işi çözüyorsunuz zaten. Çok hafif yokuşlarda ilk başlarda zorlandım, ama biraz alıştım diyebilirim. Yokuşlar çok dik değil. Daha önceleri MTB ler ile Büyük Ada’daki Aya Yorgi Kilisesi’nin yokuşunu hiç durmadan çıkmışlığım var.:) O yüzden bununla az bir yokuşta zorlanmak üzdü. Sonra bir gün bisikleti katlanır halden açık hale getirdim ve standart kontrolleri yapıyordum, frenleri sıkıp bisikleti hafif sallıyordum ve ön gidon da çok hafif sallanma hissettim. Hemen bir moral boğukluğu oldu tabi:) Hemen eve gelip forumlara baktım. Sanırım bir iki kişi bahsetmiş aynı sorundan. Galiba kronik bir Dahon sorunu olabilir, emin değilim. Oynama gerçekten çok az. Daha sonra bu oynamayı bisiklet üzerinde kontrol ederken orta katlama menteşesini alttan hafif kavrayarak bisikleti salladım, orda da minik bir oynama hissettim. Yani evet tamamen mekanik birleşme noktası olduğundan belkide çok normaldir. Sıkma-gevşetme olaylarına kendim hiç girmedim. Bike&Outdoor’a uğramayı düşünüyorum öncelikle. Bisikleti oradan almamama rağmen ilgilenirler umarım. En azından tavsiye falan verirler.

Herşeyden önce sizlerin yorum, tavsiye ve tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
İki satır yazacaktım ama çok uzadı. Detaylı yazdım çünkü bazen detaylarda başkalarının ihtiyacı çıkabiliyor.

Sevgiler.

NOT: Konuyu başka bir başlığa veya tamamen yeni bir başlığa taşımam gerekirse lütfen belirtiniz. Forum konusunda acemiyimdir.
 
@Mucul Hayırlı olsun, Garanti belgenizi aldığınız yerden talep edin, çünkü garanti belgesinin içinde ücretsiz bakım kuponu var. Benimde kutudan çıkmadı ama aldığım bayiden istedim onlar dahon türkiyeden getirtip bana iletti.

Katlanma mekanizmasıyla ilgili çıkabilecek sorunlar ve çözümleri kutudan çıkan cd'deki kullanım klavuzunda var bisikletciye götürseniz bile incelerseniz faydası olur.
 
R2 D2 mu d8 in teleskopik direksiyonunda ideal folding height mark var.Turuncu nokta.Fakat ben o naktaya getirince dahi tam düzgün katlanmıyor.
En sorunsuz katlamayı tarfiler misiniz tecrübe etti iseniz???

Bu arada benim bisiklet kutusunda cd çıkmadı.Ne var ki için de.Yararlı ise talep edeyim...
Bir de sizin kutunun üzerinde mu d8 mi vitesse d8 mi yazıyordu merak ettim:)
 
@ÇND
Tam katlayamama sebebi "ideal folding height mark" ile ilgili bir konu değildir. Daha önce de söylediğim gibi ya gidon açısından dolayı fren kolları yada elçikler katlayınca arka tekerle temas ediyordur yada sele borusunu cok aşağı indiriyorsundur selenin arkası katlanan ön taraf ile temas ediyordur. Burdan ne desem havada kalır, senin katlarken dikkatlice bakıp nerenin temas edip katlanmayı engellediğini bulman lazım.

Benim kutuda mu d8 yazıyordu. Büyük ihtimal senin bisikleti dükkanda kutudan çıkarmışlar sonra yanlış kutuya koymuşlardır. CD'den baska pek önemli birsey yok zaten kutuda. 2 bileklik çıktı hatırladığım kadarıyla bi de cd. Bende de garanti belgesi çıkmadı kutudan daha sonra temin ettim. CD de kullanma kılavuzu gibi bir şey var internette de bulabilirsin bulamazsan email atabilirim sana o dosyaları. Katlanma noktaları ile ilgili bilgiler çıkabilecek sorunlara çözümler var, vidaların nasıl ne yöne kaç tork gücüyle sıkılması gerektiği vb.
 
Visc D18 i beklemeye kalksaydım hala bekliyor olacaktım.İyi ki beklememişim.
 
Arkadaşlar merhaba, Dahon Mu SL hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
 
@can akkoyun İyi bir bisiklet üst düzey seri zaten, ama Türkiye'ye gelmez, ben Türkiye'de kullanan görmedim, ilk olursunuz, yurt dışından alabiliyorsanız çok güzel bir bisiklet kalite tasarım olarak üst seviye fiyatı da üst seviye...
 
  • Beğen
Tepkiler: can akkoyun
@can akkoyun Mu SL e verecegin parayi Tern Verge P20 ye verirsen yokuslari cok rahat cikarsin,hiz yaparsin,surus keyfi yasarsin,cok rahat katlarsin ama yok ben sekilciyim jantlari falan guzel olsun diyorsan bilemem.

Zaten ikisi arasinda karsilastirma yaptigin zaman teknik olarak bariz farklar goreceksin ama fark goremedigin tek nokta fiyat olacak;)
 
  • Beğen
Tepkiler: can akkoyun
Geri