Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2017 Scott Speedster 20 - İlk bakış

Öncelikle selamlar.
Yaklaşık 1 senedir scottsp. 20 kullanıyorum. Alırken forumda yazılanları okumamıştım. Daha doğrusu araştırmadım demeliyim😔. Fakat tesadüfen ss 20 aldım. Boy konusunda biraz fazlası olanlardanım (195). Bike and outdoor bana bu konuda çok yardım etti. Doğru kadroyu alabilmem hususunda hem bilgilendirdiler hem de ilerleyen zamanlarda başıma gelebilecek pek çok sorunu ortadan kaldırdılar.
başlığı tek seferde okudum ☺ @BerkEvren bu konuda sanırım herkesi ateşleyecek bilgileri paylaşmış ben de ne kadar şanslı olduğumu hissettim.10000 km bitti geçen gün. Bakımdı, değişecek olanlardı, yarılan lastiğim, kırılan tellerim derken nedir ne değildir ne almalıyım nasıl daha iyi olur soruları bu başlığa getirdi beni. Tabi bir de Berk sağolsun herşeyi düzgünce açıklayıp anlatmış. Yüklü sorularımın çoğunu okuyarak bile giderdim. Bundan hariç ss kullananlardan benim gibi daha bu yolda yeni olanlara yardım etmelerini bilgilerini esirgememelerini rica ediyorum.77CC65AE-C24A-48A6-913A-4A807AFF40CB.jpeg
Sormak istediğim ve sizlerin bildiğini düşündüğüm bir kaç konu var.
1- lastik gitti son sürüşte ☺ yeni lastik seçerken artık yaza yaklaştığımızdan michelin pro4 endurance almak nasıl olur? Yaşadığım yerde soğuk asvalt çoğunlukta ( ayrıca 28 lastik yüklüydü bisiklette 25 e geçmek istiyorum). Bu seçim mantıklı olur mu?
2- Aldığımdan beri hiç bir şeyi değiştirmedim ufak tefek ayarlamalar hariç, fakat bir sıkıntıyı da hiç gideremedim. Sağ boynumdan omzumun arkadına doğru bir ağrı oluşuyor. Özellikle uzun sürüşlerde. Sanırım bir şeyleri düzgün yapamadım. Bunun için fite falan gitmeme gerek olur mu?
3- jant tellerimi kırıp duruyorum aslında kiloluda değilim boyuma göre (79kg). Daha kaliteli teller konusunda öneriniz var mı?
Teşekkür ederim

Son düzenleme:
Scudo
@Dsspeedster Her ne kadar videoya anlama veremediysem de (sorularımla sizi topa tuttum manasında olabilir diye düşündüm) 28 mm lastiğin konforunu hiçbirşeyde bulamadım amacınız hızlanmak değilse 28 mm den devam edin derim. Gidon genişliği tam doğru seçilmemiş olabilir. Omuz açıklığını ölçerek gidon genişliğinizi kıyaslayın. Son olarakta tel değiştirmenize rağmen sık tel kopartıyorsanız bence o jantların değişme zamanı gelmiş gibi. Boyunuza göre kilonuz çok çok iyi.

@BerkEvren bu konuda sanırım herkesi ateşleyecek bilgileri paylaşmış ben de ne kadar şanslı olduğumu hissettim.10000 km bitti geçen gün.
10 bin geçmiş ama bir hayırlı olsun diyelim :) Yardımcı olduysa burada yazılanlar ne mutlu.

1- lastik gitti son sürüşte ☺ yeni lastik seçerken artık yaza yaklaştığımızdan michelin pro4 endurance almak nasıl olur? Yaşadığım yerde soğuk asvalt çoğunlukta ( ayrıca 28 lastik yüklüydü bisiklette 25 e geçmek istiyorum). Bu seçim mantıklı olur mu?
Pro 4 endurance gayet başarılı bir lastik. Dayanıklı ve soğuk asfaltta üzmeyecektir. Ben şahsen bu yaz 23c'ye geçmeyi planlıyorum ama soğuk asfalt çoksa 28'de kalmanızı öneririm.

2- Aldığımdan beri hiç bir şeyi değiştirmedim ufak tefek ayarlamalar hariç, fakat bir sıkıntıyı da hiç gideremedim. Sağ boynumdan omzumun arkadına doğru bir ağrı oluşuyor. Özellikle uzun sürüşlerde. Sanırım bir şeyleri düzgün yapamadım. Bunun için fite falan gitmeme gerek olur mu?
Bisikletin ayarlarını iyi bilen biri veya bir fit seansı önerebilirim. Belki ufak bir sti kol açısı belki de daha kompleks bir sorun olabilir. Bakmadan birşey söylemek zor.

3- jant tellerimi kırıp duruyorum aslında kiloluda değilim boyuma göre (79kg). Daha kaliteli teller konusunda öneriniz var mı?
Akortla ilgili bir sorun olabilir mi acaba ? Stok jantları uzun kilometreler kullandım ama herhangi bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Video neymiş ya 😂

@Dsspeedster Bağlantı eklemişsiniz onda da video mevcut.

Video olayını çözdüm tenis antrenörüyüm ben yanlışlıkla yüklemişim 😂 özür dilerim hepinizden. Bu tarz platformları kullanmayı bilmiyorum. Öğrenicem inşallah 🙏
Durum şu öyleyse
1- 28 de kalayım. Aslında hızlanmak tabi ki aklımda. Ama yollar malesef buna izin vermiyor. 28 den şikayetçi değilim. Gayet rahat 25 çok rahatsız edecekse gerek yok zaten. Sonuçta yarışmacı değilim. Keyif benimkisi.
2- Fite gitme fırsatı yaratırsam iyi olur
3- telden ziyade jantlarla ilgili bir problemim olabilir.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Son iki yıldır 28'lik lastiklerin yuvarlanma direnci/sürtünme konusunda 23-25'e göre daha verimli olduğu konusunda pek çok makale yayınlandı. Yanlış bilmiyorsam ince lastik yüksek hızlarda ( 40+ ) aerodinamik olarak daha avantajlı hale geliyor.

Son iki yıldır 28'lik lastiklerin yuvarlanma direnci/sürtünme konusunda 23-25'e göre daha verimli olduğu konusunda pek çok makale yayınlandı. Yanlış bilmiyorsam ince lastik yüksek hızlarda ( 40+ ) aerodinamik olarak daha avantajlı hale geliyor.
Bu iş bana buram buram piyasayı canlandırma / yeni pazar yaratma çabası gibi geliyor açıkçası... Yeni kadrolar, yeni frenler vs.

Bu iş bana buram buram piyasayı canlandırma / yeni pazar yaratma çabası gibi geliyor açıkçası... Yeni kadrolar, yeni frenler vs.

Talep yoksa kendileri yaratıyor, günümüzde çok yaygın bir durum. Adamlar ar-ge'ye dünyanın parasını yatiriyor bu kadar muhendis, tasarımcı, üretici taş mi yesin :)

Işin geyiği bir yana 250-300w ftp' den daha az basan ortalama kullanıcıların performans konusunda bu kadar marjinal faydaya ihtiyacı olmadığını hatta farkina varamadigini düşünüyorum.
Konfor konusunda gelirsek 25-28-32 kullandım. Halen hem 25 hem de 28 kullanıyorum iki farklı yol bisikletinde, hissedilir derecede fark var benim için. Tabi bu farkin sebebi sadece genişlik de olmayabilir, farklı markaları kullanıyorum lastiğin dokusu vs fark yaratıyor olabilir.

ben 28de kalayım ☺️☺️Bunu anladım bi tek. hem bozuk yollar hem de keyif açısından kalayım kalayım 😎

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
Çok güzel konuya denk geldim , tam arayış içindeyim . Mevcut lastiklerim Btwin puncture protect 700x25 ve Antalya 'da da yollar çok iyi değil , biraz konforu artırayım diyorum

700x28 olarak patlamaya da dirençli çok pahalı olmayacak (150TL max) lastik önerisi alabilirsem çok sevinirim. Bu konuda bilgim zayıf.

Teşekkürler.

Çok güzel konuya denk geldim , tam arayış içindeyim . Mevcut lastiklerim Btwin puncture protect 700x25 ve Antalya 'da da yollar çok iyi değil , biraz konforu artırayım diyorum

700x28 olarak patlamaya da dirençli çok pahalı olmayacak (150TL max) lastik önerisi alabilirsem çok sevinirim. Bu konuda bilgim zayıf.

Teşekkürler.
Hocam bunun için 50 sayfalik konu var, aradığınız her şeyi bulabilirsiniz

Yol bisikletinde lastik seçimi

28 lastik kullanıyorum bu kış. Konfor bir miktar arttı, yuvarlanma direnci de bir miktar arttı.
Dün akşam farkına vardım, hızlı inilen virajdaki yol tutuş çok dikkat çekici şekilde artmış.

Xxl -61 cm benimki. 58 almayı düşündüm (ss’i almadan önce) ama araştırırken farklı mağazalardan aldığım yorum abi 58 olur ama çok da iyi olmaz demişlerdi.

Merhabalar jant setikonusunda benzer durum bende de var.12 bin km kullandım hala kullanmaya devam ediyorum. Jant telleri çok sık gevşemeye başladı akord yapsam bile kısa sürede minik minik bozuluyor. Yakında yeni jant seti görünüyor :)
DSC_0755.JPG
Son halinden bir fotoğraf bırakayım :)

Son düzenleme:
@BarkinD ben de sanırım jant seti bakıcam.
Dostlar 28 mm continental grand sport race lastik için ne dersiniz yüklü lastiklerden sonra iyimidir?

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Arkadaşlar 2. Elde uygun temiz m beden speedstar 20 buldum. Boy 181cm iç bacak 84cm, m küçük gelir mi acaba?

Geri