Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2018 krizi bireysel acil eylem planı

@MossoM

Açıkçası banka soygunlarının yaygınlaştığı çılgın bir ortamdan bahsediyorsak onun için Venezuella tarzı bir ekonomik kriz gerek...O zamanda benim dediğim her şey geçersiz kalıyor.99 depreminde yağmacılık vb olaylar yaşanmıştı internetten gidin okuyun kan donduran şeyler yazılı...Öyle bir kriz olmaz umarım,taş çatlasın bir 2001 krizi insanlar zarar görmez umarım...

Scudo
-İhtiyacın neyse git nakit paranla al, piyasada para dönsün
-Adamsan eğer döviz olarak yatan paranı TL’ye çevir
Daha da yazarım da neyse.!

Değerli dostlar,

Konudaki yaş ortalamasını bilmiyorum ama panik havası düşük olduğu konusundaki şüphelerimi artırıyor.
Ben ve benim kuşağımdan önceki nesil yüksek enflasyon, savaş riski, kur oynaklığı hatta devalüasyonlar konusunda şerbetlidir.
Hatta 80 öncesi ciddi iç savaş yaşamıştık.
Bu noktada sizlere tavsiyem sakin olunuz.
Bisikletforum ve bireysel silahlanma yan yana iyi durmuyor.

Yukarıda yazılan kim mesajlar ciddi abartı içeriyor.

Eğer döviz yada altın borcunuz ya da ödemeniz yoksa radikal tedbirler peşinde koşmak size çok yol aldırmaz.

% 100'ün üzerinde enflasyonla boğuşurken bir gecede %300 devalüasyon olurken de yaşadık ve bu günlere geldik.
Piayasayı daralatmak, harcama eğilimini düşürmek ancak kendi ayağımıza sıkmak olur.
Yüksek enflasyon ve piyasa durgunluğu bir arada esas kriz olacaktır.
Bütün bunlara rağmen herkes kendi çözümünü üretecektir elbette.

"Piayasayı daralatmak, harcama eğilimini düşürmek ancak kendi ayağımıza sıkmak olur.
Yüksek enflasyon ve piyasa durgunluğu bir arada esas kriz olacaktır.
Bütün bunlara rağmen herkes kendi çözümünü üretecektir elbette."

@Decsan

İnsanlarda yeterince para-kaynak olsa zaten harcama eğiliminde olurlar. Sıkıntı kaynak-para/gider-harcama dengesinin aleyhimize bozulmuş olmasında ve bu durum devam ettiği müddetçe de insanlar doğal olarak ihtiyaç önceliklerini gözden geçirip harcamalarını ona göre ayarlamak, azaltmak hatta tamamen kesmek zorundalar. Kişinin kendi karnı açken ya da evde aç çocukları vs beklerken gidip kültürel harcama ya da hobi amaçlı harcama yapabilmesi olanaklı bir durum değil bana göre.

@chanik chang
evet..

pek iyimsersiniz,2001 krizinin etkisi devede kulak kalacak

@Çağdaş78
Asla bırakmayacağız.Kimse kusura bakmasın.

Bu ülke bunda daha kötü günlerde gördü, elbet bu çetin günlerde gelip geçecek. O gün geldiği zaman, bizi bu duruma düşürenlerin adları anılmayacak, yüzlerine bile bakılmayacak, güzel ülkemde...

@Decsan
Belkide bu günleri yaşamamız sizin yaşınızdakilerin bu iyimserlik halidir. Konuya fayda vericek bit kaç kelam edebilirdiniz. Konu o kadar da ciddi değil yukarıda eğlenceli şeyler yazanlarda olmuş böyle zamanlarda ihtiyacımız var. Koca bir ülke elinde zavazingo kur takip ediyor psikolojisi bozulmuş bir halde siz hala geçmişi örnek gösteriyorsunuz. Yukarıda da dedim yine diyorum geçmiş o günün koşullarında değerlendirilir. İçimizde 4 milyon suriyeli var, nüfus 81 milyon o zaman tarımı bilen yapan insanlar vardı şimdi herkes ancak akıllı telefon kullanabiliyor uzarda giderde buna enerji harcamak istemiyorum. Başlık bu başlık altında Pollyana oluyoruz olsa burdaki herkes kralı olurdu ben eminim buna.

@MossoM
Siz ne öneriyorsunuz?

@Decsan
Sizin gibi büyüklerimizin gençleri anlamasını onlarla bir hareket etmesini onları desteklemesini, eksiklerini tamamlamasını, çağa gençlerle uymasını deneyimlerini de çağa uygun hale getirip katkıda bulunmasını. Hiç bir katkı yapıcak durumları yoksa engel olmamalarını, bakış açılarını değiştirmeye çalışmalarını, moral bozmamalarını öneriyorum.

En iyisi türk lirasını türkiyede bırakmak o yüzden hep türk malı kullanılmalı ve işlemler nakit olarak yapılmalı borç harç çok sıkıntı olur

@MossoM
Benim mesajımda moralinizi bozan kısım hangisidir?
Bu yazdıklarınızın konuyla alakası nedir?

@Decsan
Forumdaki yaş ortalamasının düşüklüğüne değinmişsiniz yazının başında kime göre neye göre küçük? Bisiklet forumla yanyan iyi durmamış demişsiniz bu forumdakiler uzayda yaşamıyor aynı ülkede yaşıyoruz. Tabi bunları da konuşabiliriz ki başlık altında bisikletle ilgili tavsiyelerde yer almakta. Yani özetle beyler sakin olun bişey yok demeye gerek duyduğunuza göre insanların aklının onlara yetmediğini düşünüyor olmalısınız.
Bir şeyi sırf sizin mantığınız almıyor diye o şeyi konuşanlar eksik akıl olmaz.
Diğer taraftanda sırf biri uğruna öldü diye o şey ille de doğru olcak değildir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Yorumlar akla su karikaturu getirmistir , uzucu
f9764c05fd00cc6bb635d63ea1f94934.jpg

@Decsan Vatandaşların birikimlerini korumak ve piyasada panik havasını önlemek devletin görevidir. Devlet bu görevi yerine getirmiyorsa, vatandaş elbette ki kendi önlemlerini alacaktır.

Piyasalarda 1 aydan beri bir panik havası hakim. Başta TCMB olmak üzere, ki bankanın "fiyat istikrarını koruma" vazifesi kanunda açıkça belirtilmiştir, hiçbir yetkili kurum veya kişi bu panik havasını yatıştıracak eylem ve söylemlerde bulunmadı; yaşananları sadece izlemekle yetiniyorlar. İşte bu noktada vatandaş, zaten çok zor edindiği birikimlerinin değerini korumak için kendince tedbir alıyor, döviz ve altın gibi yatırım araçlarına yöneliyor. Bu bir hayatta kalma refleksidir, suç ve kabahat değildir.

Ayrıca tasarruf yapmak iyi bir şeydir. İthal ve lüks tüketim için harcayacağı parayı yatırım araçlarında değerlendirmek ülke için çok daha faydalıdır. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı, yeni yatırımlar için kaynak vazifesi görecek olan tasarruf araçlarına ilginin çok düşük olmasıdır. İşte bu yüzden ekonomik büyümemiz büyük ölçüde yabancı sermayenin ülkeye gelmesine bağlı.

@MossoM
Bence önce yazıları düzgün okumalısın..
Forumdaki değil başlıktaki.
Akılları yetmez değil yaşları yetmez doğal olarak..
Bisikletforum'la silahlanma yan yana iyi mi duruyor?
Sakin olmayın panikleyin mi deseydim? silahlanın mı deseydim?
Ne istiyorsun onu söyle...

@Mehmet Altuğ
Ohooo lafı nerelere getirdiniz..
Kıyamet senaryosu yazsam nasıl hoşunuza gidecekti halbuki..
Silahlanın, bıçak, balta alın
Yiyecek stoklayın,
Acil durum çantası hazırlayın.
mesela...
Ben ne diyorum siz ne cevap veriyorsunuz?
12313602_1209444552416039_2796489314840726124_n.jpg

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    70,4 KB · Okunma: 3
  • Beğen
Tepkiler: Ayktbsr
@Decsan Siz harcamalarınızı azaltmayın diyorsunuz, ben de tam aksini savunup tasarruf yapın diyorum. Lafı baltaya, silaha, kıyamete getiren sizsiniz :)

Ben hatta bir adım daha ileri gidip, tasarruflarınızı kayıt dışına çıkarmanızı öneriyorum. Çünkü olağan dönemlerde yaşamıyoruz, adı üzerinde OHAL kanunları ve şartları geçerli. OHAL KHK'larına eklenen tek bir cümle ile kişinin tüm malvarlığının müsadere edilebileceği bir dönemden bahsediyoruz. Ayrıca mevcut iktidarla ilgili bugüne kadarki deneyimlerimiz, "yapamazlar, bu kadarına cesaret edemezler" diye düşündüğümüz her şeyi bir bir yaptıklarıdır. Vatandaşın devlete olan güvenini tesis edecek kadrolar yeniden işbaşına gelmeden de bu görüşümüz değişecek değil.

Geri