Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2019 Fransa bisiklet turu

@caglara.
Armstrong zamanında tüm rakiplerinin doping yaptığını düşünürsek genetik olarak en güçlü olanin yine armstrong olduğu sonucuna varırız. Doğrudur birçok başarısı var ama bu spikerlerin ona taraflı yorum yapmasını gerektirmeyeceğini düşünüyorum. Zaten 1. Günki sprintteki performansı da bunun böyle olmaması gerektiğini gösterdi.
 
Scudo
@Arkockutay
Verdiğiniz üç isim de genel klasmancı. Mercx'i bir kenara koyuyorum, Sagan'ın kendisi bile dünyanın en iyi bisikletçisi olduğunu kabul eder bence.
Armstrong tek günlük yarışlarda da, genel klasmanda da çok iyi yarışabilen, uzman olmasa da zamana karşısı iyi olan bir bisikletçi.
Pantani safkan bir yokuşçu, zamana karşısı ortalamanın bile altında olan ama dağlarda inanılmaz zamanlar kazanabilen bir bisikletçi.

Gelelim buruşturup attığınız Sagan'a. Kendisi safkan bir sprinter değildir, 'puncheur' kendileri. Küçük yokuşları çok güçlü çıkabilecek ancak yüksek irtifada, düzenli yüksek eğim alınan yokuşlarda kilolarından dolayı tırmanışçılara tutunamayan bisikletçiler olarak kategorize edilebilir. Karşılaştırdığınız üç isimle uzaktan yakından alakası olmayan bir sporcu yani. Ama sorarsanız evet, kendi klasmanında efsane bir sporcudur kendisi. Fenomendir. O nabızlarla etap kazananlar muhabirlere küfrederken kendisi 1400 watt bastığı sprint finishi sonrası espri patlatabilen alçak gönüllükte bir adamdır. Klasiklerde Sagan izlemek ise bambaşka bir keyiftir. İnsana tek günlük yarış sevdirir.
Yaşım yukardaki üçlüden sadece Armstrong'un çok kısa bir dönemine yetti ama dinlediğim-okuduğum ve araştırdığım kadarıyla öğrendiklerim bile şu anda dünyanın en başarılı, keyif veren ve bisikleti sevdiren bisikletçilerinden birini izlediğimiz gerçeğini gösteriyor.
Bu kadar dil dökmenin üzerine kardeşim sen kimsin, Sagan hastası mısın?, fanboyluk yapma tarzı şeyler lütfen söylemeyin. Thomas De Gendt ve Sagan'ı yan yana görsem koşarak Thomas reisle fotoğraf çektirmeye giderim. Ama bu Sagan'ın süperstar olduğunu değiştirmiyor.
 
@emreertuna

De Gendt koşmaya başladığını görürse "Ben burdan bir kaçış grubu oluştururum" diye kaçmaya başlarsa görürüm ben seni.
 
@Arkockutay

yıl 2019 olmuş, tüm bisiklet camiasının gram prim vermemek adına ismini bile kullanmadığı bir kişinin genetik olarak en güçlü olduğu konusunda hak veriliyor kendisine bisikletforumda. anca burada olurdu bu. us postal takım boyutunda doping yaptığı ve kişinin hareketlerinden dolayı diğerlerinden daha kötü bilinir. bilginiz olmadan fikriniz olmasın lütfen, oluyorsa da kendinize saklayın bunu. bu güçlü bulduğunuz kişi bisikletin en büyük zorbasıdır.

movistar nasıl bir tur geçirecek merakla izliyorum. fuglsang 3. haftayı çıkarabilir mi hala emin değilim, umarım çıkarır. ne kadar bol rekabet, o kadar seyir zevki.
 
@dukehayda
Prim vermemek ile âlâkası yok. Basiretsizliklerini örtbas etmeye çalışıyorlar. Armstrong 99 da 1. oldu yakalayamadılar, 2000 de 1. oldu yakalayamadılar, 2001 de 1. oldu yakalayamadılar. 2002 de 1. oldu yakalayamadılar. 2003 te 1. oldu yakalayamadılar. 2004 te 1. oldu yakalayamadılar. 2005 te 1. oldu yakalayamadılar. 99 dan 2005 e kadar tur sonucu soruyorlar, Uci, kazanan yok diyor. Sagana gelirsek, bisiklet sporunun altın adamı, 10 parmakta 10 marifet.
 
@dukehayda
Ben bir armstrong fanı değilim. Fanı olduğum tek bisikletci marco pantani'dir. Armstrongun normal hayatında nasil biri oldugu beni ilgilendirmiyor. Armstrong o kilosuyla o rampaları o hızla çıkabiliyorsa bunun tek sebebinin doping olması imkansız. Dolayısıyla bu ona efsanelerin arasinda yer almaya hak kazandırır diye düşünüyorum. Saldırgan üslubunuzu da kınıyorum.
 
Julian Alaphilippe,bu sene tozu dumana katmaya devam ediyor..O nasıl pedal çevirmek,o nasıl bir hırs,inanılmaz gerçekten:eek:

Julian Alaphilippe'in dün kaçacağı belli duruyordu,kaçtı da ama niye kimse takip etmedi,bunu anlamak güç..Kaçan adam,öyle sıradan birisi değil ki..Kazanmak için giden Julian Alaphilippe..Peloton ''yakalarız'' dedi galiba ama kimi yakalıyorsun sen:D
Öyle bir basıyor ki pedala,kazandıktan sonra takım arkadaşına sarılırken,o üzerinden attığı stresten/yorgunluktan dolayı ağlıyordu galiba..
İstemek çok önemli..Yarışçılar fiziki olarak nerdeyse aynılar,farkı yaratan kafa..Kazanmayı istiyor musun,istemiyor musun,mesele bu..Julian Alaphilippe,son 15 km kala kendi başına kaçtı..Geriden gelen peloton onu yakalayabilirdi ama yakalayamadılar..Çünkü Julian Alaphilippe istiyordu,kazanmak istiyordu,kafasını buna göre hazırlamıştı..Bu etabın favorileri arasında gösterilebilecek Michael Matthews,Greg Van Avermaet,Peter Sagan veya Wout van Aert gibi isimler;Julian Alaphilippe kaçmaya başladığı anda,onu takip etmeyerek büyük hata yaptılar..
Kısaca Julian Alaphilippe kazanmayı istedi ve nerede kaçacağını çok iyi ayarlayarakta kazandı..Son 15 km kala mesela Wout Van Aert kaçsaydı,mutlaka Alaphilippe takip ederdi..Alaphilippe'i diğer yarışmacılarından ayıran farkta bu..Hep yarışa konsantre,hep kazanmayı istiyor,üstüne takımın ve kendinin de gücü eklendi mi,ortaya böyle bir resim çıkıyor işte..
Alaphilippe sarı mayoyu da kazandı..Bugün sarı mayo üstünde olacak..Fransızlar çıldırıyordur..
 
@Triban teşekkürler İngilizce olsada az çok bir şeyler anlıyorum hiç izlememekten iyidir
 
Bugün sprinterlerin günüydü ve İtalyan sprinter Elia Viviani kazanan isim oldu..
Dylan Groenewegen ilk gün yaptığı kaza sonunda yarışa devam ediyor ama bugün,bu seneki o çok güçlü görüntüsünden biraz uzaktı..Diğer sprint etaplarında toparlanabilir..
Sagan,Kristoff,Ewan'da öndeydiler ama Viviani iyiydi..Sagan yine kazanamadı :)
Konuda Sagan'dan çok bahsettik,adamın bisikletini de görelim;
Hub sesi dehşet..:eek:
Bu sesten,profesyonellerin 5-6 saat durmadan nasıl bisiklete bindiklerini veya Sagan gibi isimlerin sprintte inanılmaz hızlara nasıl çıktıklarını ve hızlarını koruduklarını bir nebze anlayabiliriz..
 
Alaphilippe sari mayoyu korumaya devam edecek gibi
Saganin bisikletine gelince bence izlemeyin moraliniz bozulmasin ??
 
Armstrong "The Move" diye bir podcast yapıyor. Her etap öncesi (ve sonrası) Johan Bruyneel adında bir abimizle değerlendirme ve tahminler yapıyorlar. Bruyneel şu ana kadar tüm kazananları neredeyse nokta atışı bildi. TTT etabında Ineos'un Jumbo Visma çıkana kadar birinci kalacağını, ama 2. olacağını vs. tahmin etti. Alaphilippe ve Viviani galibiyetlerini de bildi örneğin. Giro'da da daha en baştan Carapaz'ın kazanacağını bilmişti. Dinlemek zevkli, çok ilginç ayrıntıları yakalıyor. Tavsiye ederim. "The Move" diye aratırsanız çıkar.

(Bruyneel, US Postal DS'iymiş bu arada. Onu bilecek kadar yaşlı değilim.:) )
 
  • Beğen
Tepkiler: Arkockutay
@TuTKuN
Yarın da korur..Yarın kazanabilir de ama perşembe günü sarı mayoyu kaybeder..

Bugünkü etabı askerden dönen Berkem yorumlamış:harika:
 
Evet askerlik anilarini anlatti hahaha
 
sagan usta bu sene fenaa :harika: 5.etabı aldı
 
  • Beğen
Tepkiler: Arkockutay
Sarı mayo Giulio Ciccone'ye geçti etabı 2. bitirdi .. Bu sene eklenen son yokuş yarışçıları resmen bitirdi, hepsi dökülüyordu adeta :) ..2.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Yokuş değil duvar koymuşlar. G. Thomas iki liderle le gelmiş olabiliriz ama şampiyon olarak ben buradayım dedi.
 
@Kobebryant
%24 Eğim vardı, gerçekten çok zor oldu bisikletçiler için.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kobebryant
En kötü domestiğin yılda 150/200 bin euro kazandığını düşünürsek bence kimse yokuşlardan izleyenler kadar şikayetçi değildir.
Asgari ücretli bir çalışanın yukarıdaki rakamı kazanabilmesi için 45/50 yıl filan çalışması gerek.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
6. etap müthiş bir finişe sahne oldu.

Sorun bugünkü eğim oranı değil, o eğimin yarın veya ilerleyen günlerde orada kendini zorlayan bisikletçilerin dizlerinde ve kaslarında açacağı hasarlar...

Izleyip göreceğiz. Atmosfer her zamanki gibi muazzamdı. Halk tarafından sahiplenilmiş 106 yıllık bir gelenek, bir festival... Dile kolay.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kobebryant
Geri