Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2019 Fransa bisiklet turu

Fransa bisiklet turunda dün kalabalık bir kaçış grubu oluştu..Bu grubun içinden kaçan Daryl Impey,beraber finiş çizgisine geldiği Tiesj Benoot'u geçmesini bildi ve etabı aldı..Peloton dün dinlendi;
Bugün 10.etap yapıldı..Sprint etabıydı ama son bölümü çok heyecanlıydı..Çünkü rüzgar yüzünden peloton dağıldı ve genel klasmancıların bazıları geride kaldılar..Bu da önde kalanlar için çok büyük avantaj yarattı..
Etabı bu sene dikkat çeken Wout van Aert kazandı..Genç yıldız,ilk defa katıldığı Fransa bisiklet turunda,müthiş bir başarı yakaladı..Sprintte geçtiği isimlere bakarsanız,ne kadar değerli bir birincilik olduğunu anlarsınız..
Pinot,Fulgsang,Porte,Nibali,Uran,Aru,Zakarin,Landa(teknik sorun yaşadı),hatta David Gaudu,önemli zaman kaybettiler..
Ineos,her zamanki gibi masaya yumruğunu vurdu ve bu bellliydi de..Pinot rezil bir şekilde yarıştı bugün..Niye?Quintana,Ineos'un arkasında takıldı ve zaman kaybetmedi ama Pinot,Quintana kadar akıllı olamadı..Haliyle tokatı yedi işte..
Yarın dinlenme günü..
 
Scudo
Çarşamba günü Vedat Milor misafir olacakmış.

Çok aciiip bir etap bizleri bekliyor efenim.
 
Bu senenin en formda sprinteri bence Dylan Groenewegen ama bu sene bir başka dikkat çeken isim Caleb Ewan..Caleb kazanamadığı yarışlarda da 2-3 olmuş..Bakınız;
(link)
Bu sene bu iki isim,Fransa bisiklet turunda sürekli didiştiler ama 11.etaptaki kapışmaları müthişti..Alttaki videoya bakarsanız,Dylan Groenewegen'in takımı son 250 metreye kadar sprinterini taşımayı başardı..Müthiş bir takım çalışması gördük..Wout Van Aert ya da Mike Teunissen gibi,turda etap kazanmış isimler,takımın bir numaralı sprinteri Dylan Groenewegen için gereken neyse yaptılar ama sprinterimiz Caleb Ewan'a geçildi..Jumbo Visma için inanılmaz moral bozucu bir gün oldu bence..Caleb Ewan'ın son anda geçmesi inanılmazdı :eek: Yalnız bu şans filan değil işte..Bu galibiyet gümbür gümbür geliyordu ve geldi..Caleb Ewan,ilk defa turda kazandı ve etap sonunda gözleri yaşlıydı:agla:
Bu arada,bu etapta Vedat Milor'da yayındaydı..Gereksiz bir girişim oldu bence..Arkadaşlar,yarış anlatmayı bırakıp,Vedat beyi dinlediler..Kaza oldu,Vedat beyin sözünü rica ederek filan kestiler..Olmadı bence..Bu bir bisiklet yarışı/programı..Yemek veya içmek mevzusuna bu kadar dalmaları doğru değil..Şurada şu şarap içilir filan..Baba,banane..Sen bana yarışı anlat..Her dakikada şaraptan bahsedilmez ki..Tabi ki 5-6 saat yayında şaraptan da bahsedilmesinde bir gariplik yok ama yarış akarken,bu muhabbeti abartmak doğru değil..Mesela Lotto Soudal'dan birisi düştü..Caleb Ewan filan dediler,bir an üzüldüm çocuğa..Sonra başkası filan dediler..Yarışa konsantre değiller çünkü..
Bir de 4 kişinin konuşması saçma..3 kişi bile çok..Caner sabit durur,bir gün Berkem,bir gün Sarper olabilir..3 olunca biraz yarıştan kopuluyor sanki..Neyse..
Sanırım iki sprint etabı daha var..Dylan Groenewegen,bu sene iki etap alır demiştim,bir etap aldı,bir etap daha alacaktır..Diğerini bilemem..

Bugün 12.etap yapıldı..Yarışın başından beri,pelotonun arkasında gezinip duran Simon Yates,bugün masaya yumruğunu vurdu..Simon Yates'in peloton arkasında gezinmesinden rahatsızdım..Tur da kardeşi için çalışacağını anladık ama ne de olsa,geçen sene Vuelta kazanmış,Giro'da çok iyi işler yapmış birisi..Böyle isimlerin geride kalması üzücü..Kardeşi Adam,genel klasmanda iyi bir yerde..Bugün Simon'ın iyi olduğunu da herkes gördü..Haliyle bu ikili,diğer genel klasmancıların radarında..Cumartesi,Pazar ve diğer hafta,kategori dışı yokuşlarda,bu ikili ne yapar,merak konusu..
Bugün Simon Yates'in son atağındaki ustalıkta çok iyiydi..O son dönüşe önde gireceği belliydi ama rakipleri çok saf çıktı..Bakınız;
 
Wout Van Aert zamana karşıda ciddi bir kaza geçirdi... üzerini branda ile örttüler yarası görünmesiz diye... 10 dakikadır kaldırmadılar kaza alanından... bacak veya dizde kırık olabilir diyorlar...
umarım çok ciddi bir yaralanma değildir...

Resmi olmayan açıklamaya göre kırık olmadığı söylendi... ama derin bir kesik olduğu söylendi...

Acaba alaphlippe Zamana karşıda sarı formayı koruyacak mı deniyordu...
muhteşem bir performans ile etabı kazanıp, zaman farkını da açtı..
Muhteşem bi zamana karşı etabı oldu...
 
Son düzenleme:
Wout Van Aert çok üzdü.. :agla:
Çok kötü bir kaza geçirdi..Umarım toparlanır..Yalnız bu düşme konusunu çözmeliydi..Paris Roubaix'te sürekli düşüp durmuştu..Buralardan dersler çıkarmalıydı..Çıkarmamış bence..Böyle bir etapta,böyle ciddi bir kaza yapmaması lazımdı ama aynı yerde Bora'dan Maximilian Schachmann'da kaza yaptı ve yaralandı..!
Profesyonel bisikletçilerin bu düşme anlarını asgari seviyede tutmaları lazım..Froome ve Dumoulin,düştükleri için Fransa bisiklet turunu kaçırdılar..!

Etabı Geraint Thomas'ın kazanması muhtemeldi ama bu senenin süperstarı,sarı mayo sahibi,Fransızların gözbebeği Julian Alaphilippe,etabı aldı..Julian Alaphilippe,ikinci etabını kazandı ve uzun süredir sarı mayo üstünde..:harika:

Bugün 13.etap yapıldı ve hâlâ genel klasmancılar açısından yarış başlamadı..Bugüne kadar genel klasmancılar hep zaman kaybetmeme üzerine plan/program yaptılar..Yarından itibaren,genel klasmancılar sahneye çıkacaklar..Yarın iki tırmanış/yokuş var..Biri 1.kategori,diğeri ise Hors Kategori(kategori dışı),yani en zor tırmanış..Üstelik HC,etab sonunda..Bakınız;
(link)
Yarın bir ihtimal Alaphilippe,mayoyu koruyabilir ama pazar günü,mayo Geraint Thomas'a geçer ve bir daha da kimseye vermez bence..
Geraint Thomas'ın geçen seneki gibi rahat kazanacağını düşünüyorum..Yates kardeşler ve Movistar'dan Quintana ve Landa,Thomas'ı zorlarlar ama Thomas hem iyi durumda,hem takımı iyi durumda,hem de nasıl Fransa'da kazanılacağını deneyimlemiş birisi..
 
Bugün 14.etap yapıldı..Etabı,genel klasmanda iddialı olan isimlerden Thibaut Pinot kazandı..Bu başarı beklenen bir şey tabi..Thibaut Pinot'un agresif yarıştığını ve ayrıca ev sahibi olduğunu da biliyoruz..Haliyle böyle bir etabı kazanması gayet normal ama etapta anormal şeyler oldu..
Bugün en ciddi tırmanış etabı yapıldı ve bu etaptan sonra,4 tane çok ciddi tırmanış etabı da var..Haliyle bugün yapılan yarışta,genel klasmancıların durumları çok önem taşıyordu ve genel klasmancıların bugün tel tel döküldüğünü gördük:eek:
Niye?
Etabın sonu hors kategori bir tırmanıştı ve bu tırmanış öncesinde/sırasında,Movistar,Jumbo Visma ve Pinot'un takım arkadaşı David Gaudu çok ciddi tempo yaptılar..Tempo yüksek olunca,Nibali,Bardet,Zakarin,S.yates,Patrick Konrad,A.Yates,Daniel Martin,Bauke Mollema,Quintana,Enric Mas ve Richie Porte geride kaldılar..
Bu bence çok büyük sürpriz..
Bir de son km'de Geraint Thomas'ın zorlandığını,geride kaldığını gördük..Bu da önemli bir sinyal oldu..Yarışın favorilerinden Jakob Fuglsang'ta tekledi..

Julian Alaphilippe,bugün ikinci sırada bitirdi..Ne yapıyor,nasıl yarışıyor,anlamak mümkün değil:eek:
Fransızlar bugün 1-2 yaptılar..Fransız seyirciler çıldırdı tabi..Sarı mayo hâlâ Julian Alaphilippe'te ama yarın ne yapacak,soru işareti..Bugün yarışçılar çok zorladılar kendilerini..Yarın biraz daha netleşir sıralama..

Yarın Julian Alaphilippe,Geraint Thomas'a sarı mayoyu vermezse,bu yarış çok acayip bir noktaya gider:eek:
Geraint Thomas'ta tekledi bugün,yarın ne yapacak,bu da soru işareti ama bence bugün yapılan tempo yüksek olduğu için biraz geride kaldı..Yarından hariç,3 tane çok önemli tırmanış etapları var..Bugün biraz tekleyen Thomas ve
Fuglsang'ı hemen gözden düşürmemek lazım..
Yarın özellikle Jumbo Visma ve
Steven Kruijswijk'e dikkat etmek lazım..Çünkü bugün çok iyi gözüktüler..
Çok acayip bir yarış oluyor..
 
Yukarda sagan ve doping kelimeleri aynı cümlede geçmiş. Sadece bisiklet üzerinde değil, ağırlık sporlarıylada kaslarını çok iyi bir noktaya getirmiş. Bu adamın atp'si o kadar yüksek, kas kütlesi o kadar yoğun ki neredeyse elektrikli bir motor kadar iyi performans sergileyebilir.
 
Kruijswijk'e kamera yakınlaşınca öndeki arkadaşına "faster" gibi bir şey mi dedi yoksa bana mı öyle geldi ? Jumbo Visma süper gidiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Arkockutay
Fat1h
haklısınız sagan güçlü bir yapıya sahip ama bu yokuş işi ona göre değil :komik:zaten malum tırmanışçı değil,bugün yarışın başında öne koşunca napıyo lan bu deli dedim :koptum: tabi kısa sürdü.kas yapısı gerek anatomik gerekse çalışmayla olmuş olabilir ama eski bir mtbci olmasıda bence kas yapısında etkilidir diye düşünüyorum.ama yinede ondan daha iyisini beklemek hakkımız:harika: yeşille yetinmemeli
 
  • Beğen
Tepkiler: Arkockutay
@isamorgil
Hadi canim deseydiniz ?
 
@Arkockutay 14. etap ta turu takip eden herkes hadi canım dedi zaten ;)

Movistar o kadar büyük tempo yaptı ki kendi liderleri bile geride kaldı. Yapmış olduğu bu tempo hiç bir işine de yaramadı. Öyle ki en beğendiğim ineos süper domestiği KWIATKOWSKI (ki bu adam başka takımda direk lider olur) bile dağıldı etapta.

dünün etkilerini göreceğimiz 15. etap ı sabırsızlık la bekliyorum.

sonuç ne olursa olsun kim kazanırsa kazansın yeni bir kahraman doğdu. "Julian Alaphilippe " Sen neymişsin bee :harika:
 
15.etap,heyecan dolu bir etap oldu..
Julian Alaphilippe'i ayakta alkışlıyoruz..Adam mayoyu vermemek için nerdeyse canını ortaya koydu..''Ölürüm ama bu sarı mayoyu vermem'' dedi ve vermedi..Etap sonundaki hali çok acayipti :ssrtcbya:

Simon Yates,müthiş bir tırmanışçı..Öyle böyle değil..Bugün 2.etabını kazandı ve kazanırken zorlanmadı bile..Mitchelton Scoot takımı,iyi organize olamadı bence..Adam Yates,bu kadar kötüyse,takım lideri olarak yarışmamalıydı ama Adam Yates'in bu duruma düşeceğini de tahmin etmemişlerdir..Adam gerilere düşünce,otomatikman Simon Yates,etap kazanmak için öne atıldı ve 4 günde 2 dağlık etap kazandı..Müthiş..1 etap daha kazanır,belki 2..

Genel klasman bugün biraz daha netleşti..
Julian Alaphilippe biraz zaman kaybetti ama hâlâ lider..''Bugün
Julian Alaphilippe geriye düşer,Geraint Thomas güçlü takımıyla zaman kazanır ve sarı mayoyu alır'' diyordum ama Ineos'a birşeyler oldu..Takım dağıldı resmen:eek:
Egan Bernal ve Geraint Thomas yalnız kaldılar..Bernal daha iyi gözüktü ama Geraint geride kalsa bile etabı iyi bir yerde bitirdi..Önemli olan geride kalmamak sonuçta..
Şu anda ilk 10'a baktım da,ilk 10 dışında kalanların şansı kalmadı bence..Bu 10 kişinin şansı devam ediyor;
(link)
Yarın dinlenecekler,salı ve çarşamba yokuş yok,perşembe/cuma/cumartesi bu 10 kişi arasında müthiş bir kapışma olacak..
 
15. Etap yine çok güzeldi. Benim takip ettiğim en iyi TDF

Pinot ve landa rüzgarda kaybettiklerini geri koydular. ama her şeylerini de ortaya koydular. Bakalım bu performans üçüncü hafta devam edecek mi ?

veee Julian Alaphilippe.
etap sonu yorgunluktan kusup ağlamış. wow şu sarı mayo aşkına bakın!... Kanın son damlasına kadar savaşıyor. Üstelik hiç bir domestiği yok tek başına.
204353

 
Son düzenleme:
Ya bu sene herkes haklı olarak Hülyen Alafilip, Pino, G üçlüsüne odaklandı ama diğer isimler de çok başarılı bir tur geçiriyorlar. Haşa Alafilip abartılmış bir balon falan dediğim yok yanlış anlamayın. Adam resmen savaş veriyor.

Ancak göz önünde olmayan isimler bile bu sene tdfnin hakkını veriyorlar. Sarı mayoyla alakası olmayan Bora'lı Buhman bile kopmamış durumda. G ile Buhman arasında sadece 40 saniye var. 40 saniye... Ve Buhman takımının lideri falan da değil. Hatta takımın asıl hedefi sarı mayo bile değil. Bütün dikkatini Sagan'ın 7. yeşil mayosuna vermiş olan Bora'dan bahsediyoruz. Buhman buna rağmen 6. sırada ve tdf'nin ana favorisi ile arasında 1 dakika bile fark yok..

Hadi onları geçtim ilk 10'daki son kişi olan Uran sadece 5 dakika geride. Elbette çok zor ama Uran son 3 etaptan birinde tüm gücüyle son kilometrelerde atak yapıp 2-3 dakika kazansa birden bire kendisini ilk 3 mücadelesi verirken bulacak.

Keza Valverde... Evet son dünya şampiyonu ama veteranlar sınıfında yer alması gereken Valverde'nin G ile arasında 3 dakika var. 3.... Ki Quintana yüzünden Moviestar bir kişi eksik yarışıyor. Valverde "Hayatımın son competitive tdfsi bu. Ya herro ya merro" derse olacakları düşünebiliyor musunuz? Ki 20. etap nedense bana buram buram Valverde kokuyor gibi geliyor. Etap sadece 130 km. Finish öncesi sadece 1 kere 2 binli irtifalara çıkılacak. Ben de çok zor bir şeyden bahsettiğimin farkındayım ancak Valverde'nin kariyerinin sonunda bir atakla öne fırladığını düşünebiliyor musunuz?

Yeşil mayo mücadelesi zevksiz. Benekli mayo mücadelesi meh. Beyaz mayoyu zaten ipleyen yok. Ama çok aciiip bir sarı mayo mücadelesi yaşanıyor.
 

Dosyalar

  • Screenshot_86.jpg
    Screenshot_86.jpg
    58,1 KB · Okunma: 14
Bu sene Tdf'yi izleyemedim.Yarışın ortasına kuyruklu yıldız düşmüş herhalde.
15.etap oldu ve Alaphilippe sarı mayoda öyle mi?Bu adam Arden klasikçisidir, iyi bir klasikçidir ancak genel klasmancı değildi.Büyük bir yıldız ona birşey demiyorum.Ancak saf tırmanışçı asla değildi.Nasıl oluyor da 15.etapa gelindiği halde sarı mayoda.Hiç mi dağlık etap geçilmedi?Hadi herşeyi geçtim koca Quick Step'te Enric Mas ve Bob Jungels dışında yokuş çıkabilen adam da yok ki.Domestiksiz bir puncheura koca peloton boyun mu eğdi?
Başımıza taş yağacak!
 
@caglara. yarış öncesi favori gösterilen isimlerden birisi de Emanuel Buchmann..Hatta ilk 10 kişi içinde gösterilmiş,ben de yarıştan önce dikkat çekmiştim bu kişiye..Buchmann,Bora takımının genel klasmancısı,sarı mayo adayı..Yani takımın lideri olarak Fransa'ya geldi..
Buchmann'ın durduğu yer değil de;Bardet,Adam Yates ve Quintana gibi isimlerin çok formsuz gözükmeleri sürpriz ya da Alaphilippe'nin hâlâ sarı mayoyu taşıması sürpriz..
@hamlet2006 3 dağlık etap geçildi ve Alaphilippe çok iyi dayandı ama bugün son kmler inanılmaz zorlandığını gördük..3 gün arka arkaya dağlık etaplar yapılacak..3 gün dayanan 3 gün daha dayanır mı?Dayanır ama dayanmasını beklemiyorum ben..Bir yerde patlayacak..
 
@Triban

Bu acayiplikten tek bir şey anlıyorum: Team İneos dağları ve yarışı domine edemiyor değil mi?Wout Poels, Kwiato,Gianni Moscon,Egan Bernal gibi domestik sürüsü eskiden olduğu gibi iş yapmıyorsa ortalık böyle curcuna olmuştur.Yoksa Alaphilippe nasıl sarı mayoda olacak?
Hadi bu Team İneosu geçtim.Movistarın üç başlısı ne yapıyor?Landa ,Valverde ,Quintana daha bir de Soler vardı.
Bir yarışı izleyemedik neler olmuş neler vay arkadaş.

Thibaut Pinot 'un genel klasmanda yeri iyiymiş.Dün de Tourmalet'i almış,eğer domestikleri Gaudu ve Reichenbach iyi durumda ise ben ''Pinot'' diyorum.
 
Son düzenleme:
@hamlet2006
Aslında İneos’un eskiden pek bir farkı yok zaten Big G genel klasmanda ikinci sırada sadece Frome eksik ve kendini hissettiriyor. Gerçek anlamda 3 dağlık etap oldu ilkinde Alaphilippe her zamanki gibi kaçtı tabiki kimse kovalama gereği duymadı ve sarı mayoyu aldı, şaşırtıcı olan ve atladığımız Alaphilippe bireysel zamana karşıyı kazanıp genel klasmanda farkı açtı, ikinci dağlık etapta çok iyi tutundu, üçüncüsünde zaman kaybetti, hala o ilk kaçışında kazandığı 2 dakika civarındaki avantajını koruyor. Quickstep tamamen etap odaklı bir takım olduğu için hiç yokuş domestiği olmadan başka takımların trenine binerek buraya kadar gelmesi büyük başarı. Bakalım sonunu getirebilecek mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: sccetin
@hamlet2006

Quintana önümüzdeki sezon için başka bir takımla anlaştı ve şuanki takım arkadaşları suratına bakmıyor. Cidden, bakmadan geçip gidiyorlar.

Alaphilippe çok formda. Müthiş gidiyor fakat enerjisi tükeniyor ve takımı ayak uyduramıyor. Sagan dahi 8-9 dakika gerilerde bitirmeye başladı. Julian'in ne kadar dayanacağı meçhul fakat canını dişine ekstra taktığını görmek çok kolay.

Pinot, Fransızların özlemini sona erdirebilir zira takımın dinamosu Gaudu çok iyi çalışıyor ve Pinot'yu çekiyor. Julian almazsa Pinot alır götürür. Tırmanışlarda çok diri ve zamanlaması çok iyi ataklar çekiyor.

Sarı mayo çok büyük bir sorun yaşamazsa Alaphilippe, yoksa Pinot'a yakın gibi görünüyor. G Thomas da takımının gücünü de kullanarak mutlaka tecrübesini konuşturacaktır fakat bu iki isim önde görünüyor.

Yarış şahane gidiyor; kalan etapları kaçırmamak gerek.
 
@Triban Elbette.. Buhman takımın genel klasman lideri olarak geldi ama takım sarı mayoyu kovalayalım şeklinde kurulmuş bir takım değil. Yani nasıl desem... Asıl amaç Sagan'a yeşili giydirmek. Benzer şekilde Quickstep de Mas'ı getirdi ama asıl amaçları Mas ile turu kazanmak değildi. Amaçları etap kovalamaktı. (tabii tura gelirken böyleydi. Şimdi gözleri dönmüştür) Mesela Pino ve G gibi Vatan Millet Sarı Mayo şeklinde bir takımda yarışmıyor.

Quintana Paris-Nice'te iyiydi ama bilmiyorum ya... Meh. Bilmiyorum. Ben hiç bir zaman sevemedim Quintana'yı. Bardet bu sene olmadı. Geçen sene de olmamıştı.

@hamlet2006 Moviestar'ın 3 başlısını topluyorsun 1 baş çıkmıyor asdfhuasdfhasdf. Yani tamamen random takılıyorlar. Landa'nın 2 kere planlanmış bir taktikle yarıştığını gördük. Quintana beleş Fransa turu yapıyor. Valverde "39 yaşındayım. Üstümde de gök kuşağı var" şeklinde geziniyor. Gerçi hakkını vermem lazım. Valverde yaşına rağmen genel klasmanda kötü durumda değil. Bir de ciddi diyorum. Son dağlık etapta Valverde'den çok acayip bir atak bekliyorum. Sonuçta son demlerinde, belki de son kez tdf de genel klasmanda ilk 10'da yer alıyor, önündekilerle (en azından şu anda) çok devasa farklar yok. Başarılı olur olmaz orası ayrı konu. Ama son kez öne çıkmak isteyecektir gibi geliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: sccetin
Geri