Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2019 Fransa bisiklet turu

yanıldım...
- bugün de "kaybeden" çıkmadı...
- Julian ALAPHILIPPE hala sarı mayoyu taşıyor..
+ Peter sagan puan alamadı ama yakın rakiplerinden puan alan da olmadı, parise varması yeterli.
+ Dağların mayosunda ise beklenen oldu ve Romain BARDET mayoyu ele geçirdi...

ama çok güzel bir etap oldu...
Nairo Quintana haketti etap galibiyetini...
Julian ALAPHILIPPE son tırmanışta biraz geriye düşmesine rağmen muhteşem bir inişle yarıştan kopmadı, favorilere karşı (Egan Bernel hariç) zaman kaybetmedi...
favorilerden bir tek Egan Bernal süre kazanabildi...
Quintana da etap galibiyetiyle ilk 10'a girmiş oldu...
 
Son düzenleme:
Scudo
Vay be çok güzel bir etap oldu
Sarı mayo efsane olmaya hikayelere konu olmaya çok yakın. Kazanırsa Fransa restoranlarında hesap ödemez ?
 
Son düzenleme:
Turun daha sonuna gelmedik ama şimdiye kadar olan gelişmelerden şunları çıkartabiliriz: Ineos gelecekteki lideri Egan Bernal'in arkasına geçen senelerde olduğu gibi güzel bir kadro kurabilirse önümüzdeki 10 seneyi domine edebilir.Geçen seneye göre rezalet durumda olan Ineos domestiklerine rağmen diğer favori isimler hala Ineos'u yenemiyorsa, bir kaç sene içerisinde dahada iyileşecek,zamana karşısını dahada geliştirecek Egan Bernal'li Ineos'u kimse alt edemez. Alaphilippe'e sonuna kadar saygı duymak lazım ama şu zamana kadar sarı mayoda kalmasının en büyük nedeni diğer isimlerin formsuzluğu veya beceriksizliği.Önümüzdeki senelerde Alaphilippe'in kararını merak ediyorum.Bir genel klasmancıya evrilmeyemi çalışacak yoksa efsane klasikçilerden birimi olacak.2 türlüde izlerken büyük keyif aldığım bir isim olacağı kesin. Allez Loulou !
 
Alaphlippe bugünde sarı mayoyu korudu. Alplere güzel başladı. Tourmalet'den sonra şampşyonluğa adaydı şuanda bence favori konumuna geldi.
 
Alaphilippe sarı mayoyu kaybetmesin artık..Eğer kaybederse,çok üzülürüz :agla:

Geçen sene Giro'da Simon Yates,çok üzmüştü..Gerçekten hak etmişti yarışı ama olmadı işte,dayanamadı..

Çok zor 2 etap kaldı..(son etap formalite)
Toplamda 256,5 km yarışacaklar..Eğer Alaphilippe ani bir yorgunluk filan yaşamazsa,yani tüm turun yorgunluğunu yarın hissetmezse,sanki yarın da sarı mayoyu korur gibi ama bence cumartesi etabının son tırmanışında Alaphilippe mayoyu kaybedecek..Şurada;
204729
Etabın sonunda 36 km tırmanacaklar:eek:

Şu ana kadar bir sürü konuda yanıldım,umarım yanılırım ve bu etap sonunda,Alaphilippe sarı mayoyu kaybetmez..

Yarıştan önce Pinot ve Fuglsang'ın kazanmasını istiyordum ve ama yarışı Geraint Thomas'ın kazanacağını düşünüyordum..Hâlâ ''Geraint Thomas kazanacak'' diyorum..Yarın olmazsa,ertesi gün bu etab sonundaki 36 km'lik tırmanışta,Geraint Thomas sarı mayoyu alacak sanki..

Dün diskalifiye olan iki yarışçıya da ayıp edilmiş..Yarıştan atılacak kadar bir mevzu olmadı orada..Zaten kendi aralarında konuşmuşlar filan..Bir kere yavaş gidiyorlar..Ortada bir hız olsa,tempo olsa,o zaman anlarız ama yavaş giderken geç/geçme mevzusu ve el kol hareketleri ufak temaslar..Bunlar olacak..UCI,sarı mayonun rakiplerini mi zayıflatmaya çalışıyor,ne ayak?!
UCI'ya soruyorum..:)
16.etab sonunda Maximiliano Richeze'nin yaptığı hareket sonunda,bu sporcuyu yarıştan atmış mı?
Videonun 4;22'sine dikkat edelim..
Böyle bir hareket olabilir mi?Tam arkanızdan,sağınızdan,solunuzdan deli gibi gelmekte olan sprinterlerin olduğunu biliyorsunuz ve buna rağmen çok çok ani bir şekilde yer değiştiriyorsunuz..Burada,Caleb Ewan'ın refleksi inanılmazdı:eek::krktm:
Bu yüzden UCI,maval okumasın bize:D
O ona yer vermemişte,o da ona el sallamışta,yürü git be..
Alaphilippe Fransız ve sarı mayo sahibi..En önemli rakipleri Ineos ve Jumbo visma takımlarında..Pinot'da Fransız ve Pinot'un rakipleri de Ineos ve Jumbo Visma takımındalar..Tam da domestiklerin çalışacağı zaman,diskalifiye kararı veriliyor..!
Hep dış güçler,hep:D

Bugün Jumbo Visma takımı ortadan kayboldu..
Movistar'ın ne yaptığını da anlamıyorum..Bu takımın lideri kim,belli değil..Quintana etabı kazanmaya gidiyorsa,arkada Movistar takımı neden çalıştı?!
Valverde,Landa,Quintana..İlk 10'da 3 Movistarlı var:D
Aynen şöyle yapıyorlar bence..Taktik maktik yok,bam bam bam:D
Yarış sonunda kafalarını duvara vuracaklar ama..

Ineos'ta öyle..Egan Bernal niye atak yaptı?Madem kendini iyi hissediyordu,Geraint Thomas için tempo yapıp,rakiplerini dökebilirlerdi..Böyle diyorum,çünkü sonradan Geraint Thomas'ta atak yaptı..Beraber çalışarak,geride Alaphilippe gibi tekleyen isimleri dökebilirlerdi ama zekice yarışmak yerine saçmasapan şeyler yaptılar..

Alaphilippe,gerçekten tüm gücüyle yarışıyor ve rakip takımlar da,gerçekten taktik anlamında çok kötüler bence..Bir de mesela
Kwiatkowski gibi çok önemli domestikler ortadan çok erken kayboluyorlar..
Alaphilippe yarın ver şu mayoyu artık..Yarın da vermezsen,ertesi gün etabın sonunda bitersen,oturur ağlarız amk:agla:
 
dediğinize hak vermekle beraber yokuşta takımları dökme alışkanlığı olan eski sky yeni ineos bir türlü takım havası vermiyor yıllardır takımı yokuşta çeken poels gibi adamlar bile yokuşun sonunu göremeden yavaşlıyorlar mevcut durum alaphilppe e yarıyor hala yarışı kazanabileceğine inanamıyorum bugün son yokuşta tempo arttırımı sonrası geride kaldı ama inişte yakaladı son 2 gün de yokuşlar hep zirve finişi olacak ve baya fark yemesi bile muhtemel sadece mevcut tur liderliğine oynayan takımların yokuş temposunu sert vermesine bağlı ve takım olarak kalmalarına bağlı ben yarışı bernal ın alabileceğine inanıyorum o olmazsa thomas a kalır gibi ama pinot da istiyor bitince göreceğiz sonucu
 
Finiş çizgisinde Quintana'nın göğsünde kırmızı bir leke vardı. Atağa başladığında önü temizdi.
Acaba arada bir kaza mı yaptı, yoksa kırmızı bir içeceği üzerine mi döktü :ssrtcbya:
204750
 
@Özcan
Kaza yapmadı muhtemelen enerji jeli döktü üzerine.
 
Julian Alapphilipe’e geçen sene inişte virajı alamayıp takla atarak düştüğü etaptan beri sempatim var o kazansın isterim. Ancak Giro’da tırmanışın ne kadar önemli olduğunu gördük bugün ve yarınki performansla sürpriz bi isim de gelebilir. Bernal, Pinot veya Quintana ☺️
 
@isamorgil
Genel klasmancı olmamasına rağmen çok iyi iş çıkarttı şapka çıkartılır ama maalesef bugün olmazsa yarın mutlaka sarı mayoyu kaybecek ve gönüllerin kazananı olarak göstermiş olduğu performansı uzun yıllar hatırlanacak.
 
Quintana bugün ilk yokuşta dökülür.7-8 dakika farkı da yer,hiç de şaşırmam.Quintana genel klasmancılıktan etap yarışçılığına geçerek tenzil-i rütbe yemiş gibi bir hava hissettiriyor.
 
@hamlet2006
Landa ile birlikte ayrılacakmış movie stardan. Quintana kardeşi ile birlikte Arkéa-Samsic'e geçiyormuş Landa için ineos ile anlaştı deniliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@Bigpatron

Senelerdir boş yere mi ''FreeLanda'' dedik yani.:tskler::booo:
 
@Bigpatron

Neredeyse herkes (bende dahil) böyle düşünüyoruz. Ama biz dün ki etap da dökülür diyorduk dökemediler :)

2770m lik COL DE L'ISERAN zirvesini çok fark yemeden atlatır da iniş de gruba yetişir ise oooo olaya bak sen :)
 
@isamorgil
Dünkü etap tırmanış ile bitse dökülmüştüde iniş olduğu için ordan kurtardı olayı :)
 
@Bigpatron
Şu an yarış tekrarını izliyorum. Zirvede sadece 18 sn fark yemiş. Yarışın başında 30sn fark ye etaba çıkma deseler kabul ederdi bence :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Arkockutay
@Bigpatron

Landa Sky'dan ayrılalı 2 sene oluyor, Carapaz'la karıştırıyor olmayasınız? Landa Movistar'da kalacak ve takımı ona göre kurgulayacaklar diye söylentiler dönüyor her yerde.
 
Geri