Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

reyis harika lanse ediyor doları düşürdük mükemmeliz vs vs :) evet süper düşürdün ama bunu 5 6 ay muhafaza etmen lazım ki fiyatlar normale dönsün yeni kurdan mallar alınsın piyasaya sürülsün.

Scudo
Bugün temel sorun kaynakları çözülse/değişse bile, yapılan anlaşmalardan ve durumdan dolayı en az 5-10 yıl gibi bir süre var her şeyin yoluna girmeye başlaması için.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Ara sıra bu başlıkta yazılanlara şöyle bir göz atıyorum. Hemen hemen herkes aynı kanıda ve haklılar.
Sanırım artık daha ekonomik ve minimal yaşamamız gerekecek. İkinci ele yönelmek, bisikletin eskiyen parçalarını yenisiyle veya temiz az kullanılmış ikinci el ile değiştirmek daha mantıklı olacak gibi görünüyor.
Bisikletim deore aynakollu 9lu sistem bir bisiklet. Ruble, aynakol ve zincir bitmiş. Zinciri 100 tlye sıfır aldım, aynakolu da 2.el temiz bir acera buldum, bir kartuş orta göbek ve rubleyi de sarı siteden 40 tl ye alarak bisikleti çok ucuza adam ettim. Göbek hallowtech olmasın varsın, şehir bisikleti sonuçta, ne taksan gider.
Ha gönül elbette yeni bisiklet ister, hem de nasıl ister, ama yok işte kardeşim, bu ülkede haram bize. Sora setli kron 5500 tl olmuş. 2 sene önce bu fiyatlara karbon bisikletler alınıp satılıyordu.
"Coğrafya kaderdir" diyerek kapatıyorum konuyu.

Mosso üretime çıksa alacaz zam falan bakmayacaz. Ama ortada bisiklet yok , zamlı fiyatlar var

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
Mosso üretime çıksa alacaz zam falan bakmayacaz. Ama ortada bisiklet yok , zamlı fiyatlar var
Bu sıkıntılar biraz da pandemi ile ilgili. Bir yıldır uzakdoğudaki fabrikalar düzenli çalışamadı ve bu nedenle talepleri karşılayamıyorlar.
Şu an bütün dünyada bisiklet yokluğu yaşanıyor. Ama bu üretim sıkıntısına rağmen dünyada bisiklet ve parça fiyatları artmadı. Sadece bizde arttı. Konunun sebebine gelirsek, Silivri soğuktur şimdi.

Bu sıkıntılar biraz da pandemi ile ilgili. Bir yıldır uzakdoğudaki fabrikalar düzenli çalışamadı ve bu nedenle talepleri karşılayamıyorlar.
Şu an bütün dünyada bisiklet yokluğu yaşanıyor. Ama bu üretim sıkıntısına rağmen dünyada bisiklet ve parça fiyatları artmadı. Sadece bizde arttı. Konunun sebebine gelirsek, Silivri soğuktur şimdi.
geçenlerde shimanoda artış var diye bi arkadaş yazmıştı. emin misiniz incelediniz mi fiyatları

Sadece yeni serilerde artış var ama ufak oranlarda. Bizdeki kadar değil.

Daha önce paylaşmıştım ama üzerinden epey zaman geçtiği için araya kaynadı. Yine paylaşayım:
(link)

Artan maliyetlerden, düşen üretim kapasitesinden, bozulan tedarik zinciri ve kurlardaki oynaklıktan dolayı fiyatlarda %12 civarında artış yapmak zorunda kalmış abiler. %12 nere, %35 nere diye soracak olursanız, evet Silivri'de hava durumu hoş değil.

erdoğanlar bisiklette carraro 062 lere bakıyorum 9 bin küsürlerde aldığım fiyat aklıma geldikçe gidip gelip bisikletin tozunu alıyorum. Bizimkilere fiyatları gösterince bisiklet yatak odasindan salona geldi. 😂😂 Bide Evde bisiklete karşı olanlar şimdi akıl veriyor üzerinde birşey örtüver tozlanmasın 🤣🤣
IMG_20210207_210434.jpg

Şu ana kadar, son 3 yıldır sadece almadığım şeylere pişman oldum. Aldığım hiç bir şeyden pişman değilim. Tamam insan aç kalsa alümyon kadroyu kemirip yiyemez ama, 3 yıl evvel aldığım bisikletin bugünkü fiyatına, 3 yıl evvel ikinci el araba alınıyordu.

İkinci el alalım diyorum ya ilime uzak yada bilgisizlik var seçemiyoruz. Sıfır alalım diyorum fiyatlar uçtu gidiyor bulamıyorum. konuşayım diyorum hemen silivri diye hatırlatıyorsunuz :) Ben ne yapıcam ?

İkinci el alalım diyorum ya ilime uzak yada bilgisizlik var seçemiyoruz. Sıfır alalım diyorum fiyatlar uçtu gidiyor bulamıyorum. konuşayım diyorum hemen silivri diye hatırlatıyorsunuz :) Ben ne yapıcam ?
İkinci elde alsan fiyatlar yüksek insanlar gelen zamlara göre de ikinci el fiyatı belirliyor.

• Beğen
Tepkiler: Despot
O da olmuyor. kadro boyu uyan bir bisiklet buldum herşey tamam. son mesajı aynen şu şekilde attım. ".......Bey bisikletinizi çok beğendim. fiyat indiriminiz de güzel biraz daha inerseniz çok mutlu olurum. İnmezseniz de canınız sağolsun ben almak istiyorum. Bir bisikletçide buluşalım bakımlarını yapıp alacağım" cevap yok görüldü aldım sadece. Ayrıca ikinci mesajı da attım vaz mı geçtiniz diye ona da cevap yok :)

Geçen sene araç fiyatlarında yaşanan durumun benzeri 2. el bisikletlerde olacak. 6K olan bisikletler 10K olacak ve 2. eli 8K lara yükselecek. Ekonomi o kadar değişken ve kötü ki kredi çekerek faizle mal alsan pişman olmuyorsun seneye. Benim görüşüm dolar isteği kadar düşsün arkadaşlar eskiden hatırlarsanız liste fiyatı EURO DOLAR şeklindeydi ama artık yasak olduğu için satanlar 1 seneyi planlıyor. Merkez Bankası'nın 2021 sonu Dolar kuru tahmini 8,09 TL ve şu an dolar 7,05 civarlarında. Yani demek istediğim en az 8.09 a göre plan yapmak durumundalar. Değişen ekonomi, pandemi derken 8.50 TL belki en uygun fiyatlama.

O da olmuyor. kadro boyu uyan bir bisiklet buldum herşey tamam. son mesajı aynen şu şekilde attım. ".......Bey bisikletinizi çok beğendim. fiyat indiriminiz de güzel biraz daha inerseniz çok mutlu olurum. İnmezseniz de canınız sağolsun ben almak istiyorum. Bir bisikletçide buluşalım bakımlarını yapıp alacağım" cevap yok görüldü aldım sadece. Ayrıca ikinci mesajı da attım vaz mı geçtiniz diye ona da cevap yok :)
Anlık biriyle daha görüşüyordur, teklif ettiğin fiyata göre dönüş süresi olur genelde hocam :)

Anlık biriyle daha görüşüyordur, teklif ettiğin fiyata göre dönüş süresi olur genelde hocam :)
Fiyatı ben teklif etmedim ki. İndirim yapar mısınız dedim son ........ olur dedi. bende tamam dedim :) gerçekten aklım almadı. 1-2 gün daha beklemede kalayım ama 4 gün oldu :)

@Despot piyasada öyle bir kaos var ki satanın da alanın da kafası karışık :)

• Beğen
Tepkiler: Despot
Bence mecburen dusurecekler bisiklet fiyatlarini. Dolar artti fiyatlar artti. Her nedense maliyetlere daha yansimadan satis fiyatina yansidi. e dolar dustu niye dusurmuyosunuz, cunku dolar artacak. ahaha. Faizler belli. Alim gucu belli kur belli. Yine diyorum mecburen dusurecekler bence.1500 avroluk bisiklete 2100 avro istemek nerde gorulmus. Azcik sabredin abiler su sacma fiyatlardan almayin da bisiklet satan abilerimizle orta yolda bulusalim. Biz de zaten guc bela biriktirdigimiz parayla tamam 1500 avroya degil belki ama 1600 avro civari alalim bisikletleri.

Son düzenleme:
Bence mecburen dusurecekler bisiklet fiyatlarini. Dolar artti fiyatlar artti. Her nedense maliyetlere daha yansimadan satis fiyatina yansidi. e dolar dustu niye dusurmuyosunuz, cunku dolar artacak. ahaha. Faizler belli. Alim gucu belli kur belli. Yine diyorum mecburen dusurecekler bence.1500 avroluk bisiklete 2100 avro istemek nerde gorulmus. Azcik sabredin abiler su sacma fiyatlardan almayin da bisiklet satan abilerimizle orta yolda bulusalim. Biz de zaten guc bela biriktirdigimiz parayla tamam 1500 avroya degil belki ama 1600 avro civari alalim bisikletleri.
Öyle diyorsun da üretici yedek parçayı alırken 3 dolara aldı diyelim dolar düştü 1.50 lere sen fiyat düşürürmüsün =) Bu ülkede bir ürünün fiyatı yükseldiyse geri inmez. iniyorsada bilgi ya kaliteden çalar yada gramdan

şöyle düşün. dolar 7 iken satıcı bisikleti 6000 e aldı 10 tane ve bunları sattı 8000'e. dolar 9 oldu ve satıcı 8000 den tekrar alacak. bu adamın hiç bir zararı yemesi içmesi olmaması lazım kendisi tekrar sermaye koyarak alması için. dolar düşse bile ülkede enflasyonun olmadığı yıl yok o yüzden düşüsün uzun sürmesi lazım yada enflasyonun 0 olması lazım en azından. diğer türlü ileriye dönük zamlar gelir sürekli. son 3-4 yıl bambaşka tabi eskiden bu kadar sert değildi

Geri