Scudo Sports

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Pekiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Deore mi ? XT mi ? :)
Üst seviye yarışlara katılmayacaksanız Deore yeterli. Yeni seri M6100 ya da eski seri çok fark etmez. Sadece ağırlık açısından bir kayıp var. Vites geçişleri aşağı yukarı aynı.

Scudo
(link) fiyatları güncellemiş.

Bu konuyu okurken dünyanın sonu geliyormuş gibi bi his uyanıyor içimde

evet carraro fire 1.1 i alalı daha 10 gün anca oldu 15.500e aldıgım bisiklet suan ne yazıkki İstanbul bike outdoor da 21.850 TL olmuş çok üzücü bir durum ve 2022 Ocak ayından sonra bi zam daha gelip bu bisiklet 24 25 bin lere cıkacak ülkede bisiklet almak bile lüks oldu

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Kısıtlı ekonomi bilgilerimle sormak istiyorum, bütün ürünlere nerdeyse yüzde elli zam geliyor ama gelirler reel olarak eriyor. Bu durumda bir balon oluşmayacak mı. Yani bir süre sonra ameriganın yapacağı gibi enflasyon arttırıp durgunluğa gidildiğinde bu fiyatlardan alıcı bulmak zor olacak. Çünkü gelirler stoplarken ürün fiyatları çıktığı noktada kalacak.

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Mosso markasıda fiyatları internet sitesinden kaldırmış 3 gün önce vardı hazırlanın yeni fiyatlara:(

• Beğen
Tepkiler: oktay3833
Merhaba bugün aldığım bilgiyi aktarayım %90 dan başlıyor zamlar %150 e gidiyor. Yeni liste fiyatları bu şekilde

Son düzenleme:
Ben artık neden olmasın diyorum

• Beğen
dostlar herşeye rağmen elimizdekilerin kıymetini bilelim . birde zamlar zaten durdulamıyor . üzülmekten kahrolduk. elimizden bişey gelmiyor. zamlar gelinceye kadar alabildiğimizi yedek parça aksesuar bisiklet neyse alalım . geri kalan sıkıntılar için vakti geldiginde kahirlaniyorum artık . yoksa yaşam enerjisi kalmıyor

iç lastik göbek zincir dış lastik gibi şeylerin yedeğini yavaştan yapmıştım. bakayım ufak bi liste daha yapacağım aralık ayına . bunlarıda sırf dahada artar diye yapmıştım ama bu kadar kısa sürede bu dolar kurunu hiç beklemiyordum :D

Kısıtlı ekonomi bilgilerimle sormak istiyorum, bütün ürünlere nerdeyse yüzde elli zam geliyor ama gelirler reel olarak eriyor. Bu durumda bir balon oluşmayacak mı. Yani bir süre sonra ameriganın yapacağı gibi enflasyon arttırıp durgunluğa gidildiğinde bu fiyatlardan alıcı bulmak zor olacak. Çünkü gelirler stoplarken ürün fiyatları çıktığı noktada kalacak.
hiperenflasyona gidersek, sen o zaman gör gümbürtüyü. enflasyon özünde iyi birşey. pozitif enflasyon kastettiğim. istenen birşey. negatif enflasyon vardı japonyada. para durduğu yerde değerleniyor. ocak ayında 10 tane alacağın bir şeyden, 6 ay beklerse 14 tane alabiliyordu japonlar. bu sefer de, tüketim yavaşlıyor diye mızırdandı japonlar. pozitif enlasyon azcık olursa iyi. yüzde 1-3 gibi mesela. enflasyon olmaz ise, tüketim, ihtiyaç olduğunda oluşur. bu tüketim toplumlarında istenen birşey değil. mikemmel cuma vesaire ile herkes ihtiyacını mı alıyor amerigonyada. her zaman değil. eğer fiyatlar şişerse, bulgar komşum gelecek benden alacak. kaçak bir pazar oluşacak ayrıca. kayıtdışına girecek bazı mallar. kaçak işçi olarak komşulara gidecek gençler. bir yerde gelir adaletsizliği olunca, çok fakirler ile çok zenginler oluşacak. herkes zenginlere çalışacak.
ismi lazım değil bir bisiklet firması sahibine geçen sene, eee ne olacak abi bu durum dediğimde; ülke 80 milyon. bunun yüzde 10 unun durumu iyi. 8 milyon eder. bunu binde birine ürün satsam bana yeterde artar bile demişti. 8000 müşteri hedefi gayet iyi bir hedef.
hindistanda 1.5 milyar insan var. biri kartondan evde farelerle koyun koyuna yaşarken, mutlu bir azınlık üçaklarla akraba taşıyıp boğazda düğün yapıyor.
hiperenflasyona gidersek çok kötü. paranın anlamı kalmıyor. sonuç dolarizasyon. zaten bilişim sektöründe bir kaç firma, çalışan maaşlarını dolar olarak sabitledi. birine, sana her ay 1000 dolar karşılığı maaş vereceğiz dese, bu ay 12bin lira, ocak22 de 15bin lira belki gelecek sene 20bin lira maaşın olur. dolar neden düşüyor diye kızarsın bile.
ben sırf ironi olsun diye ilanda birşeyler satıyorum. dolara endeksledim ürünleri durumun vehametini göstermek için. elbette ben o ürünleri bugün o fiyata satamam ama 2 sene sonra asla satamam. çünkü alım gücü düşecek. belki 10 yıl sonra vintage ürünler toplayan bir tuzu kuru bana o parayı teklif edebilir. çünkü antika olacak o zaman :)

zimbabvede hiper enflasyon olmuş. ülkenin 3te 1i yurtdışına çıkmış. ailelerine para gönderecekler ama yasak. benzin olarak, mal olarak göndermişler. tuvalet kağıdı rulosu para yerine kullanılmış. bunlar yaşanmış şeyler. hükümet para basmış durmuş. para çöp olmuş. 6 ila 8 ayda bir paradan 9 veya 12 sıfır birden atılıyor ve yaşlılar bir ürün almak isterken hesap yapamayıp ağlıyorlarmış. sabit gelirli olan emekli çiftler intihar etmişler.

demem o ki, kronik hastalığı olan, ilaç kullanan sevdiklerinizin ilaçlarını bütçeniz elverdiğince yedekleyin derim. ne olur ne olmaz. bisiklet fiyatları seneye bu zamanlar eğer olağan üstü birşey olmaz ise yüzde 100 ila yüzde 150 zamlı olacak. olumsuz bir olaganüstü gelişmede, yüzde 300 zamlı bisikleti bulabilirseniz alırsınız. olumlu bir olağan üstü gelişme olunca ise yüzde 100 zamlı alırsınız(bu durumda denkleme tüccar değişkeni giriyor).

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geçen seneki konuda da belirtmiştim. Maaşıma %5+6 zam geleceği için, bisiklet ya da diğer ürünlerdeki zamları önemsemiyorum. Neyse ki maaşıma da zam geliyor ve toparlıyor.

• Beğen
Geçen seneki konuda da belirtmiştim. Maaşıma %5+6 zam geleceği için, bisiklet ya da diğer ürünlerdeki zamları önemsemiyorum. Neyse ki maaşıma da zam geliyor ve toparlıyor.

Sanırım devlet memurusunuz. %5+6 değil, %5+7.
Yani maaşınız toparlamanın da üstüne çıkıyor ve alın gücünüz daha da artıyor. Artık daha üst segment bisikletlere bakabilirsiniz!

Geri