Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2022 yılı bisiklet fiyat beklentileriniz

Anonim

Üye
Tepki
0
En binilesi bisikletin 1600 - 2500 usd bandında gezdiğini aksiyom olarak kabul edersek;
Abi bizim çocuğa bir bisiklet alacağım kaça bunların fiyatı diye soran anne ve babaya telaffuz edeceğiniz rakam, 2022 bisiklet sezonunda kaç lira olur sizce?

Scudo
Yerli üreticiler %100 ihracat ile çalışacak, ithalatçılar bisiklet getirmeyecek. Kimse satma derdine düşmeyecek. İkinci el tavan yapacak. Bol bol revizyon videoları izleyeceğiz.

@Mehmet Metin Levent
Benzer bir başlığı, geçen yıl yaklaşık bu zamanlar, 2021 için ben açmıştım. Genellikle yüzde 20-35 arası tahminler gelmişti. Ben de dahil %70'i öngören olmamıştı.
Bundan dolayı 2022'de en az yüzde 45 (maalesef) ile ihaleyi açıyorum. Sora setli, alüminyum kadrolu, yerli markaların en az 7500 lira olacağı kanaatindeyim. O da bulunabilir ise...
Bisikletin yanı sıra aynı artışı aksesuar ve komponentlerde de bekliyorum. Tabi yine bulunabilir ise...

Alt seviye bisikletlerde malzeme kalitesi düşürülerek %50 de tutulabilir ama üst seviyelerde %100 fiyat artışı bekliyorum

Sadece dövize bağlı artıştan bahsedersek %30. Ancak vergi artışları vs de işin içine girince bu oran rahat %50 leri bulacaktır benim tahminimce.
Döviz artışı zaten standart beklenti. Ülkede üretim yok. Eskiden tarımdan turizimden 3-5 birşey girerdi. Günü kurtarırdı falan.
Yakın zamanda ciddi petrol, altın, doğalgaz vs rezervi şıp diye ortaya çıkmazsa (kolpa olmayan rezervden bahsediyorum) döviz düşmez.
Döviz girişi yapabilmek için satacak birşey de kalmadı diye düşünüyorum.
Döviz dışında bir de ek vergiler de gelmeye başlarsa sen gör ortamdaki şenliği.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
En az %35 bekliyorum

Şu aralar %30 ila %40 şeklinde konuşuluyor. Çok yüksek %70 veya %100 lük zamlar bence doların 15 lira olacağı bir senaryoda ancak olabilir. Dolar dışında konteyner fiyatlarının çok artması da üreticilerin şikayet ettiği bir konu. Geçen bir bisiklet firmasından gelen yetkili konteyner maliyetinin 3.500 dolarlardan 15-16 bin dolar seviyelerine geldiğinden bahsediyordu. Bu da maliyetin üzerine ekleniyor elbet.

Ülkeye bak,yol bisikletini alalı daha 17 gün oldu ama birebir aynı bisiklet,aynı ekipmanlarla şu an 2.400 lira daha pahalı. Harbiden Türkiye Cumhuriyeti böyle şahlanış görmedi..

İğneden ipliğe her şey %50 zamlanacak diye tahmin ediyorum. İşimiz gerçekten çok zor. Elinizdekilerin kıymetini bilin derim. Ev, araba, bisiklet vs ne varsa temiz kullanın ve uzun yıllar yenisini alamayacağınızı farz edin.

Binilesi bir bisikleti 20bin lira olarak ilan edebiliriz. Bebelere 1500 liraya bisiklet alınır ama komponentler made in ostim ise alınır.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
az önce bi tedarikçimiz geldi. Alüminyum fiyatı 3 katına çıkacak diye baya bi anlattı. Polikarbonu bile geçecek diyordu.

bizim bisikletlerin polikarbonla ilişkisi varmı bilmiyorum ama Alüminyumla kesin var. Alüminyum bisikletler tavan.

• Beğen
Tepkiler: everhard
Salcano xrs033 ben almadan önce yılbaşında 7000 Tl idi aldığımda 7400, şimdi ise stok göremesemde 9020 Tl. Gidişat iyi değil. Bisiklet grubundan tanıdığım 2018'de xrs 001 tiagra modelini 5000'e falan almış şimdi 16 bin küsür. Artan vergiler, dolar kuru bilmemneydi derken %20 falan rahat beklerim ben. Bisikletçi tanıdığım ilk %10 zam geldiği zaman sonraki sene %30 bekliyoruz demişti. Karbondur, jant setidir artık ne kadar olur bilemem.

Ben uzun zamandır (2014-2015) bisiklet ekipman, giyim parça yok aksesuar, dağcılık ve yürüyüş ekipmanı dahil hiç bir şey almıyorum veya alamıyorum. Şuan, ben bisiklet alacağım yok upgrade yapacağım demek için mantıksız zamanlar. Daha temel harcamalara gelecek zamlar var yolda(gıda elektrik doğalgaz sağlık) killeri şimdiden doldurun derim.

az önce bi tedarikçimiz geldi. Alüminyum fiyatı 3 katına çıkacak diye baya bi anlattı. Polikarbonu bile geçecek diyordu.

bizim bisikletlerin polikarbonla ilişkisi varmı bilmiyorum ama Alüminyumla kesin var. Alüminyum bisikletler tavan.
Globalde hammadde tedarik problemi var alüminyumda. Bazı hammadde tedarikçileri var olan anlaşmaları ve fiyatları tanımıyor, ileri tarihe sipariş almıyor. Su an force majeure denilip var olan anlaşmalar tanımayıp yeni fiyat pazarlıkları yapılıyor. Onda da istediğin tonajda alüminyum tedarik edemiyorsun. Bu tedarik zincirine kimler dahilse fiyatları arttırıyor. Nihai olarak son tüketiciye yansıyacaktır elbette bu. Bisikleti ne kadar etkileyecek göreceğiz özellikle 2022'de.

1000 olan 1400'den başlar sene sonu 2000 görür ve 0 stok 0 arz 3-5 talep. Sadece tahmin.

Az önce Carraro bayii ile sohbet ediyorduk... %10 - %30 arası zam beklentisi varmış. :/

Geri