Herkese merhaba
İşlerimin yoğunluğu sebebiyle cevap yazamadığım Gökova Pedallarımın Altında Bisiklet Buluşması duyurusuna nihayet el atabildim.
Bizler, Muğla bisiklet platformu üyelerinin daveti üzerine, 18-19-20 Mayıs 2007 tarihinde Muğla'da çok güzel bir organizasyonla ağırlandık. Bu gezimizi ve arkadaşlığı unutmamıza imkan yok. O tarihlerde yaptığımız Halen bu gezinin tadıda damağımızda.
Şimdi Muğla ekibimiz, bu geziyi geleneksel, hatta uluslararası hale getirmek üzere, çalışmalara başladıklarını görüyorum. Bu işin olacağına da kalben inanıyorum.
Bu güzel ve anlamlı gezi için sponsor bile bulunmasa (Altan'ın dediği gibi) bu işin olacağına inanıyorum. Bizler zaten, ilk geziye katılanlar olarak, buraya bizleri kovsanız bile geleceğimizi söylüyoruz. Tabi allahtan bir manimiz olmazsa.
Ben Mayıs ayındaki gezimizden 2 resim ekleyeyim. Gelmeyenler, yada kararsız kalanlar, neler kaçıracaklarına baksınlar. Tabi yukardaki linkede bakarak tüm resimleride görme şansları var.
http://img247.imageshack.us/img247/6531/pict0098ue6.jpg
http://img485.imageshack.us/img485/2210/pict0024dp2.jpg
İşte birince resimde, arkada gözüken yer Gökova körfezi, buranın, tamamen çevresini gezip göreceğiz.
Şimdi birazda kurallar hakkında konuşayım.
Gelmek isteyenlerin, biraz çekimser kaldıkları, bazı kuralları ben açıklamaya çalışayım.
Burda yazılı kurallar, böyle kapsamlı bir gezi organizesi için çok gerekli kurallardır. Ve hepside doğrudur.
Ama ben Muğla ekibini tanıdığım ve bu işinde içinde olduğum için bu kuralları sizlere biraz açayım.
Tabi Muğla Bisiklet Platformunun iznini alarak.
1- Tüm katılımcılar kendi bisikletlerini getireceklerdir.
Burda anlaşılmayacak hiç birşey yok.
2- Tüm katılımcılar kayıt için 10 YTL ücret ödeyeceklerdir. Gelecek sporcu sayısına gore organizasyon yapılacağından, kaç kişi geleceğini belirlemek için bu ücreti almak zorunda kaldığımızı belirtmek isterim.
Böyle kapsamlı bir organizasyon için normal bir bedel.
3- Tüm katılımcılar organizasyon komitesince belirlenen kamp yerlerinde çadırda konaklayacaklardır. Çadırlar katılımcılar tarafından getirilecektir. Kamp yerlerinde evlerinizde alıştığınız sıcak su, masa, sandalye vs gibi eşyaları olmayacaktır.
Burası da normal. Herkes kendi kullanacağı çadır vsireyi getirmesi lazım.
Ama mutlaka konaklıyacağımız yerlerde hiç olmazsa su ve tuvaletlerin olması gerekmektedir. Duş almadan , tuvalet ihtiyacını göremedikten sonra bu tur, neşeli olamaz.
4- Tüm katılımcılar organizasyon komitesince belirlenen parkuru takip edeceklerdir. Parkurun bazı bölümleri toprak stabilize yol ve bazı bölümleri asfalttır. Katılımcıların 26 jant dağ bisikleti ile gelmesi önerilir.
Bu kısımda tartışma götürmez. Tabiki orda hepimiz beraber gezmek, pedallamak için geliyoruz. Parkur dışına kimse çıkmaz.
5- Organizasyon komitesi bagajların taşınması için araç temin edecek ve kalkış saatinde araca verilen bagajlar bir sonraki konaklama yerine götürülecek ve güvenlikleri sağlanacaktır. Bagajını zamanında taşıma aracına vermeyenlerin bagajları için organizasyon komitesi herhangi bir sorumluluk üstlenmez. Bir sonraki konaklama yerine varamayanların eşyalarının tekrar onlara ulaştırılması konusunda organizasyon komitesi sorumluluk üstlenmez
Bu kuralda, katılımcı yolda hastalanırsa, bir daha bagajına ulaşamıyacak mı? ben aklıma geldiği için soruyorum.
6- Organizasyon komitesi yemek için herhangi bir sorumluluk üstlenmez. Herkes kendi yemeğini temin edecektir.
Bu kuralda da tabiki herkes yiyeceğini ve içeceğini kendisi alacak. Ama buraları bilmeyen kişiler olarak bizlere şurdan yiyeceğinizi alın, ilerde yiyecek ve içecek alacağımız yer yok diye uyarılmayacak mıyız?
7- Tüm katılımcılar kask takacaklardır.
Bunun hakkında yorum bile yapılamaz. Doğrudur. Hatta gözlük ve eldivende olması gerekir.
8- Tüm katılımcılar kendilerine ait çadır, uyku tulumu, mat, kişisel giyim ve temizlik eşyaları ile birer adet bardak, tabak, kaşık, çatal getireceklerdir.
Buda yorum gerektirmeyen bir konu. Katılıyorum.
9- Tüm katılımcılar lastik patlağı, zincir kopması, fren ve vites teli kopması ve diğer tüm arızaları kendileri gidermek zorundadır. Organizasyon komitesi arıza halinde sorumluluk üstlenmez.
İşte beni hayal kırıklığına uğratan madde. Ama hiç sanmıyorum, Muğla ekibi ve bizler geride, yapılabilecek arızadan dolayı, bir katılımcıyı orada bırakıp yola devam edeceğimizi zannetmiyorum.
Bence sloganımız kaç kişi başladıysak o kadar kişi parkuru tamamlamak olmalı.
10- Tüm katılımcıların bisikletlerinin iç ve dış lastikleri yeni olarak, tüm bakımlarını yaptırmış halde getirmeleri tavsiye olunur.
Bu kuralada yerden göğe hak veriyorum. Bu kuralın yanında da hatta en az 2 iç yedek lastik taşınması gerektiğini söylüyorum.
11- Kaza sonucu yaralanmalar konusunda organizasyon komitesi sorumluluk üstlenmez. Tüm katılımcılar bu hususta hazırlanan belgeyi imzalamak zorundadırlar.
Bu kuralada diyecek bir şeyim yok. Herkes elinden gelen dikkati göstermek zorundadır.
12- Bisiklet buluşmasına yabancı sporcular da davet edilmişlerdir. Gelecek yabancı sporculara hepimizin geleneksel misafirperverliğimizi göstereceğimizden kuşkumuz yoktur.
Bu kuralada katılıyorum.
İşte böyle arkadaşlar. Ben burda bu yazılı kurallara karşı çıkmak amacıyla yorum yapmadım. Sadece kararsız kalıp bazı kurallara karşı olan arkadaşlarımı bilgilendirmek açısından böyle bir yorum yaptım.
Çünkü adım gibi eminimki, Muğla ekibi ve bizler, yolda arızadan dolayı , geride kimseyi bırakmayız. Yolda katılımcılardan birinin lastiği patlasa mutlaka hepimiz yardımcı oluruz. Zincir kopması gibi arızalarda bence çok büyük bir arıza değilse mutlaka yapılabilir.
Benim Mayıs Ayındaki gezimde Sayın Bülent Savran beyin bana emanet verdiği Tandemin pedalı yalama olup kopmuş ve yolda geziye daha başlarken kalmıştık. Ama Bülent Savran Bey ve H.Can Demirel Arkadaşım bize eşlik edip, Sevgili bisiklet ustamız Ali'nin bu pedalı yapıp, bizim geziye devam etmemizi sağlamışlardı.
Yani arızadan dolayı kimseyi geride bırakmazlar. Ama bizler tüm bakımlarımızı yaptırıp, yedeklerimizide yanımıza almamız gerekmektedir.
İşte uzun zamandır, Bisiklet forumda, hadi bir büyük organizasyon yapıp bir araya gelelim diyen arkadaşlara duyurulur. Hepinizi bu organizasyonda görmek isteriz.
Çok zevkli ve güzel olacağı ilk yaptığımız geziden belli. isteyenler yeniden . Bu yaptığımız gezi aslında bu yapılacak gezinin dörte biri büyüklüğündeydi. Ama süper zevk almıştık.
Şimdilik hepinize iyi günler diliyorum. Maddeleri yorumlarken inşallah bir yanlış yorum yapmamışımdır. Bu yorumlar sadece kendi şahsi yorumumdur. Muğla bisiklet platformunu bağlayıcı bir tarafı yoktur. Eğer bir hatam varsa şimdiden özür dilerim.
25-28 Ekim 2007 tarihinde herkesi bu kapsamlı geziye bekliyoruz.
Sevgi ve selamlarımla.