Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

29 er dağ bisikletleri tuttu mu?

Ayrıca birsey daha eklemek istedim

eger nekadar buyuk tekerlek okadar iyi olsaydı dunyada 2 tekerlegin en buyuk cekismesinin oldugu yer moto gp ise orada herkes 30" jantlı cok kalın lastikli chopper motorlar ile girerdi

kucuk jantlar her tasıtta herzaman daha atik daha manevra kabiliyeti yuksektir lastik nekadar buyurse okadar ivmelenmesi zor olur ve manevra kabiliyeti duser

el arabasına 20 cm degilde 60 cm tekerlek koysalar yerinden kalkmazdı market arabalarına kocaman tekerlek koysalar kimse reyonlarda donemezdi tekerlegin buyumesi herzamanda cok iyi birsey degil

26 29 da bence tartısma konusu degil tercih farklıgı olarak kabul edilmeli
herkese saygılar

Scudo
26dan sonra 29 forever ;)
http://i1118.photobucket.com/albums/k615/temu90/332063_10150474279924586_541214585_8521508_749309261_o.jpg

29 lar kaba 26 ıyı asla silemez 29 lar belki bazı yarışçıların tercihi olabilir ama biz hobi kullanıcıları olduğu için çoğu bisiklet sahipleri 29 bir bisiklete yatırım yapmak istemezdim olsa bile. çünkü taşıdığı donanımı bisikletin kabalığı kapatacaktır ama 26 lar daha kibar olduğu için iyi bir kadro varsa her fırsatta insan yükseltmek istior donanımını. Kullanmak için xx 29 yerine 26 xt yi seçerdim satmak için değil tabiki o zaman xx daha çok para eder:)

• Beğen
Tepkiler: sonerveozer
Bu yılın başında sırf şahsi merakımdan ötürü ne kadar arkadaşlar yav alma bak birşey olur parçası bulunmaz falan demelerine rağmen bir adet Salcano 292 29er bisiklet aldım.Sıfır Hidrolik Disk'e yükselterek.İlk başlarda biraz beni yormuş olsada(ki bunun sebebi 26'' 27 vitesten,29'' 24 vitese geçiş ve performans yetersizliğiydi) şimdilerde gayet iyi bir şekilde devam ediyorum.

Parça işinin biraz şansa bağlı açıkçası.Benim gibi aldıktan ve daha 2-3 kere bindikten sonra birisi gelip siz bisikletin üzerindeyken ön tekeri altına alıp sürüklerse ve sizi yaralayıp bisikletin ön tekerini jantıyla beraber kullanılmaz hale getirirse o zaman parça sorununuz oluşur fakat bunları dahi gidermek için bir sürü yol v

Hani o bunu siler bu onu siler konu bir görüşüm yok zira yarışmalara vs katılıp çılgınlar gibi off-road sürmüyorum fakat kaba olduğunu düşünen/kaba olabileceğini düşünebilecek üyeler için fikir olarak ; kime göre kaba neye göre kaba konusu geliyor akla.Ben 1,95 boyunca 100kg civarında bir insan olarak bindiğim Salcano 292 29er'in benimle daha önce kullandığım 26''lık diğer modellerden daha uyumlu durduğunu düşünüyorum.

Ortalama bir olarak 1.70-1.80 civarı boylardaki yada daha uzun fakat ince yapılı birisine doğal olarak 21'' kadro boyuna sahip bunla orantılı olarak uzun,29'' teker boyutuna sahip bir bisiklet büyük yada kaba olarak gelebilir fakat iş benim gibi uzun boylu iri yarı insanlara geldiğinde bence gayet uyumlu oluyor.

Müsait zamanda bununla alakalı olarak bir fotoğraf çekip ekleyeceğim.

Konuyu yeni gördüm bende yeni bir polemik yaratayım:))
temu90 (Temuçin) arkadaşımızın boyu 1.90 üzerinde Merida big nine 29 kullanıyor yarışlarda ve performansından gayet memnun.
Kendisindeki performans artışını diğer yarışçı arkadaşlarda dile getiriyor.
Onun için 29 er biçilmiş kaftan ben 1.67 boyundayım 15 inç 29er bisikletkullanabilirim fakat 29er bisiklet benim için çok mantıksız.
17 inçten daha ufak 29er bisikletler tamamen gereksiz ve fonksiyonellikten uzaktır.
Benim kanımca yeni ve mantıklı olan trend 650b
Nasılki insanlar boylarına göre kadro seçiyorlar yakın zamanda lastik boylarınıda seçecekler.
Scoot sporcusu 1.73 boyunda olan Nino Schurter 29er bisikletle bir türlü rahat edemediğini söylüyor.
Scoot firması üretimi olmamasına rağmen Nino için 650b kadro üretti DT SWİSS firmasıda nino için 650b jant ve maşa üretti.
Son dünya şampiyonası etabındada en yakın rakibine 35saniye fark atarak kazandı Nino Schurter.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Ben 26' elimizde kalmasında korkuyordum sadece ama inşallah bu şekilde olur herkes istediği ölçüyü alır.

26 jant hiçbir zaman bitmeyecek herzaman en iyi parçalar 26 jant bisikletlere göre üretilecek uzun bir süre daha.
Yanlızca 650b bisikletlerin 29er bisikletlere göre daha başarılı olacağına inanıyorum.
Aşağıdaki linkte Nino schurterin 650b ile kazandığı yarışı seyredebilirsiniz.
26 janttan pekte farklı durmuyor zaten yarış sonuna kadar kimse farketmemiş 650b olduğunu.

ben yaklaşık iki üç aydır 29 kullanıyorum ve oldukça memnunum özellikle hızlanmasından.Sağlam bir parkurda deneme fırsatım olmadı şu ana kadar arazide denedim , ufak çukurları hissettirmiyor fazla.Kaliteli parçalar var ama şu an bulmak güç.Aklım hala 26 da olsa da, sürünce biraz tuhaf geliyor 26 :)
http://e1205.hizliresim.com/x/3/57ftl.jpg

29 bisikletlerin bir de taşınma sorunu var. Çoğu bisiklet bavuluna sığmıyor veya çok zor sığıyorlar. Daha büyük koli kullanılıyor, bagaja vb koyarken ekstra zorluk demek bu da. Bisikleti çok taşıyorsanız bu noktayı da gözden kaçırmamak lazım.

@sonerveozer

6 Mayıs 2012 Arnavutköy Mtb yarışında Milka Superior takımının tamamı 29ers kullanıyordu. Elite Erkek ve Bayanlarda 1. oldular sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Ser
benim görüşüm ve bu yorumlardan çıkardığım şu ki türkiyede her şeye karşı bir açlık var hayatımızın hangi anında olursa olsun açız doymuyoruz doyduğumuzu inkar ediyoruz doyanı yalancılıkla suçluyoruz,arkadaşlar kim neyle mutluysa allah onunla mesut kılsın 29 almış adam bahtiyar olmuş bırakalım olsun 26 alan onunla mutlu olmuş oda mutlu oda mutlu.bizlerin bazan doğru bildiklerimizin yalnış olma ihtimali olabileceğini varsayarak daha temkinli konuşsak iyi olmazmı,doğru olan ayakta kalacaktır,yalnışı zaten zaman yok edecektir hiç farkında olmadan savunduğumuz nice doğrular bu yoklar yokluklarını bile farketmedik.derya bey gibi bende zaman diyorum,su akar yatağını bulurmuş sevgilerimle.

ben kulandim gayette güzel özelikle benim gibi uzun boylu arkadaşlara kesinlikle 29 jant

V mi disk mı? -Disk, hidrolik disk mı mekanik diskmi? -Hidrolik. Sabit maşa mi amortisör mü? -Amortisör, Dağ bisikleti mı şehir bisikletimi? Ve şimdi de dağ bisikletiyse 26" mı 29" mu? Bizde konu bitmez :)

Benim sorunum bisiklet seçiminde...1.76 boyundayım. İlk defa bisiklet alcam. 26" mi 29" mi önerirsiniz? Benim beğendiğim bisiklet salcano astro 291 sram. Yardımcı olursanız sevinirim:)

İyice kafanızı karıştırayım. Şimdi de 27.5" ler geliyor. (link)

Yorumlar harika bu konuda müthiş bir içerik bence.Konuya pratik açıdan yaklaşıcak olursam.29 la 26 nın farkını üzerine binip test eden anlar derim.Çünkü ben kararımı böyle verdim ve hiç pişman değilim kullandığım her ortamda 29 un farkını gördüğümü söyleyebilirim.Bu arada Scott scale team 29" sahibiyim.Sonuç olarak kararsız kalanlar için test edin mukayese edin ondan sonra karar verin derim.
Saygılarımla.

29 işi biraz pazarlama. çünkü teker büyüyünce; çekiş sistemide yani dişli sayılarıda değişmek zorunda oluyor. aynakol ile aynı boyda rublesi olan 29 er için sistemler yapmaya başladılar. maksat çeşit olsun, satış artsın. ama ben hiç 29 er kullanmadım. yanılıyor olabilirim....

28'' janta kalın lastikle 29er oluyor. 26'' janta kalın takın 27'' olsun yanii birçoğumuz aslında 27'' kullanıyor. Ama kullanım alanına, kişiye, ve tercihe kalmış. Biraz da çeşit olsun para kazanalım :)

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
Geri