geçen sene anında sonuçlar iletildi,,,,,bu senede aynı durum olur diye düşünüyorum
geçen seneden izlenimler üyelerin gözünden,,
Erdem TopalÜye
Özel Mesaj Gönder
Seviye:
Cok zevkli bir organizasyon oldu. 100 km ilk defa bisiklet surmus oldum. Lastik patlatmaktan cok korkuyordum cok sukur. Problemdiz geldim. Bir arkadas zinci kırmıstı kendisi adına cok uzuldum sonuc olarak da 4.50 gibi bir derece yapmısım cok ruzgarlı hep ruzgarlı hep de kafadan ruzgarlı bir gundu. Yollar yer yer cyclocross tadında idi boyle etkinliklerin artarak her sehirde olması dilegiyle Baskente granfondo yakısmaz mı ?
tifosiÜye
Özel Mesaj Gönder
Bisiklet:
Scott
Organizasyon için söylenecek bir şey yok. Her şey çok iyiydi.
Ancak bu kadar katılımın yoğun olduğu ve bol sponsorun bulunabildiği ender organizasyonlardan biri olmasına rağmen parkurun da bu derece kötü olması hoş değildi..
Şehir merkezinden çıkılıp Ovacık köy yolu ve Ser-tur Sitesi sonrası Alaçatı'ya kadar olan yolların durumu tamamen enduro ayarında. 100K parkurunu bilmiyorum ama farklı olacağını da pek sanmıyorum.
Böyle bir organizasyonun varlığı Çeşme'nin tanıtımı için ve yerel işletmelerin organizasyondan daha fazla istifade etmeleri için bahsedilen yolları Çeşme İlçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi mutlaka yapmalı?
Hatta bu işletmeler ve bu bölgedeki site sakinleri bunu her iki belediyeden talep etmeliler. Sonuçta yarış sonrası bu yollar burada yaşayan site sakinlerine kalacak.
Zira (link) yarışını kazanmış bir şehrin belediye başkanı için büyük sorun olmasa gerek . Başkan sesimiz duy lütfen..
hashus1099Deprem Dede
Özel Mesaj Gönder
Adı:
hashus1099
Bisiklet:
Canyon
Seviye:
Organizasyon iki yıldır start vermeyi beceremiyor. Sonuna kadar destekliyorum veloturk etkinliklerini, ama şu start işini gerçekten beceremiyorlar. Düz yolda 20 km/saat ile gidenleri geçecene kadar ön grup kopup gidiyor. Bu insanlar da inatla önde yer alıyor. Kardeşim, madem durumunuz bu, önde niye yer tutuyorsunuz?
Gelelim organizasyonun verdiği starta. Yarışa 700 kişi başlıyor, 198 profesyonel yarışçı değil. Bu ortada. 200-300 kişi sadece bitirmek için girmiş besbelli. Neden neutral startta normal yarış temposuyla basarsın? Bu nasıl bir mantık? Önden biraz tempo ver, dökülen dökülsün. Bu sırada öne yaklaşanlar da grubu yakalayabilsin diye bir süre hızı azalt. Bu kadar zor olmamalı bu ya. İlla 2 saat erken mi gitmek gerekiyor başlangıç çizgisine?
Katılım ücreti konusuna gelirsek. Her veloturk organizasyonunda aynı muhabbeti yapanlar gerçekten kabak tadı verdi artık. Kimseyi zorla yarışa sokmuyorlar. Çocuklara bisiklet bağışlanmasını istemeyen yarışa da katılmasın, sesini de çıkarmasın. Bıktım boş mezar bekçiliğinden.
Şansımıza da dün inanılmaz bir rüzgar varken, bugün yaprak kıpırdamıyor.
hayriünalDaimi Üye
Özel Mesaj Gönder
Adı:
hayri ünal
Bisiklet:
Lapierre
Seviye:
Benim iki senedir katildigim,kendimdeki gelisimi,eksikligi bu sene gecen seneyke karsilastirdigim iyi bir yaris oldu.Katilim ucreti olmasa tabiki iyi olur ama bu yarisin bir de sosyal sorumluluk boyutu var ki yarisi daha da guzellestiriyor.
Benim bu yarisla ilgili elestirim su ;yarisin en dik tirmanis bolumunun oldugu 2.ve 3. istasyonlarin zaman sınırını sadece 1 saat tutmaları. Oysaki gerek 25.km de bulunan ilk istasyon gerekse 56. km de bulunan 2.istasyona birbucuk saatlik sureler verilmis.Yarisin ucuncu istasyonundan sonraki en kolay sayilabilecek son 25 km lik bolum icin ise yine 1,5 saat sure var.Bence seneye buraya dikkat edilmeli.Yaklasik 8 km ,ortalama %4,anlik %12 lerin oldugu tirmanisli bolume 1 saatlik kisim gercekten dusundurucu.
Yaktın beni Tepe Rampasi
Seneye Allah saglik,omur verirse gorusmek uzere..
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ahmet selam polatlı hazırmı ?????
geçen sene mustafa sevinçel almış idi ,katagorisi 55/59 idi bu sene 60 mastırda ,,,orta kanaldan mesajı attım haber ettim zati gideceğini söylemiş idi ,
mehmet ali dostumun mesajı ,,
Çok güzel yarıştı. Teker teker anlatmaya ne gerek var, Velotürk ekibi her şeyi düşünmüşler sağolsunlar. Zaten artık tecrübeli bir ekip. Mazgalların üstü bile örtüyle kapatılmış. Aynı keyfi paylaştığın insanlarla beraber olmak, yarışmak çok eğlenceli. Ordan oraya koşuşturan insanlar, güleryüzlü sohbetler, rengarenk kıyafetler, türlü türlü bisikletler...
Yarış için ısınma yapacağım diye ortanın arkalarında bi yerdeydim. Böyle söylüyorum çünkü 800 kişi birden yarışınca nerde olduğunu bile tam bilemiyorsun) Nötral startla beraber başladı. Nötral start sanırım hızlı yapıldı. Bu katıldığım başka yarışlarda da oluyor. Yavaş yapılsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Çeşme sabah saatlerinde soğuk ve rüzgarlıydı. Geçen sene katılanın söylediğine göre bu sene daha rüzgarlıymış. Tam bilemiyorum.
Çok kişi olunca bir de aşırı rüzgardan ön tarafa yetişmem münkün olmadı. Mübarek sürekli ön taraftan rüzgar yedik. Hiç arkadan esmez mi bu
Yer yer eşelonlar oluştu, Gruplar, gruplardan kopanlar, gruplardan kopanlardan yeniden yardımlaşmalar falan. Yolun düz uzadığı yerde ön peletonu gördüm ama bu rüzgarda yetişmek mümkün değildi. Yol büyük kısım düzgün asfalt bir kısmı da Paris Roubaix tarzında. Yer yer arnavut kaldırımları, yer yer soğuk asfalt zemin. Sürekli çıkış iniş yapılan bir yoldu. Sürekli dalgalı şekilde çıkıyorsun sonra iniyorsun. Soğuk asfalt zeminde yer yer bozuk yerler yamayla yenice kapatılmış. Hatta sağ tarafta yolun kötü kısmı yine dubalarla kapatılmış ama bazıları dinlemedi dubaların arkasına geçip durdu. Keskin bir virajdan bir bayanın uçtuğunu gördüm. Yarışın kızıştığı anlardan biriydi. Apeksten değil de virajı geniş dönerek almaya çalışırken uçtu. İnşallah bir şey olmamıştır. Son kilometrlere doğru kramp geliyorum dedi, hemen önlemimi alıp defettim. Genel olarak rüzgardan yüksek ortalama çıkmadı.
2017 çeşme ,,sıkı bir eğim.....
gökan uzuntaş bursanın gururu,,,,
murat dostumunun izlenimi,,
Mur@t_OkDaimi Üye
Özel Mesaj Gönder
Adı:
Murat OK
Bisiklet:
Lapierre
Seviye:
↑
hele uzun parkurda kilometrelerce soğuk asfaltın ardından son 10-15 km'de çıkılan sıcak asfaltta bisikletin pürüzsüz akışı gibisi yoktu muhtemelen
)
İnan işte bu haz anlatılmaz yaşanır. 100 km de yarışırken asfaltta sürmeyi özledim. Ama o son 10 km yok mu yağ gibi akıyordu.
Her zaman keyif almayı bilirseniz bulunduğunuz ortam cennete döner... Yarış esnasında manzaralar çok güzeldi. Rüzgar olmasa o soğuk asfalt pek etki etmezdi belki
geçen sene hakem aracı önden hızlı başlamış buda şikayetlere neden olmuş idi,,tekirdağ şarköy yarışında etap 72 km idi,mutlu erçevik hoca aractan megafon ile 313 kişiyi yönlendirmiştir tam 3 km ,,,bu 3 km boyunca kimse aracı geçmemiştir araçta basıp gitmemiştir ,sürekli megafon ile uyarıyı hoca yapmıştır ,zati kendisi antrenördür, işi bilendir,,,
bu arada parkurun iyileştirilmesine bu günden başlanılması yarışçılar için artı avantaj olacaktır yetkili kurum aynen çeşme belediyesidir turizm gelirlerinden pay alıyorlarmı bilemem ama çeşme esnafından toplanan gelirler varmı onuda bilemem, çeşme belediyesinin kasası boş ise ne yapsın ,asfalt parasını nerden bulacak ,geriye nere kalıyor izmir belediyesi ,,,,,,,çeşme izmire bağlıdır ,,,,
şerif hoca,,60 /64 katagoride ,,başarılar dilerim kendisine
geçen sene çeşme birincisi fatih altan idi,ikinci enis korkmaz üçünci ali serdar akgiray oldu ,bu sene 60 mastırda uzun etaba mustafa dostum yazılır ise fatih bey şanslı,ama, kapadokyada yarışındaki gibi kısada olur ise durum değişebilir,,
şerif bey kilo almış bu bence sıkıntılı bir durum olabilir ,
arada bayağı fark var ,burda daha zımba