Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3-4 kasım 2018 gran fondo çeşme

@Okan Örs onemli olan katilimci sayisi ve bu spora gonul vermis insanlarin , hem zaman hem de para ayirarak bu etkinlige katilmasi degil mi? diger taraftan da , cok haklisiniz , bu ve buna benzer organizasyonlar neden devamli yapilmiyor ? Buna benzer organizasyonlar olmaz ise , ben/sen nasil daha kaliteli bisikletci olabiliriz ki?

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Scudo
@a.valverde

Yarışlara iki amaçla girenler var

1- kürsüye talip olanlar,iddialılar,ilk ona girmek için iddalı olanlar,
Her katagoride aynı durum,

2 - hırslı olmayanlar hedef koymayanlar,

Iddialılar önü tutar ve kopar,
Iddalı olmak içinde kesin peloton çalışmasi yapılması gerekir

Kalite neye göre olacak,
Performans bisikletciligin hakkını verenler benim nezdimde kaliteli olur,
Ha kimseyi aşalama derdinde değilim,ama gran fondo aynı zamanda kişinin kendini performans açısından geliştireceği bir etkinliktir,isteyen geliştirir isteyen geliştirmez demokrasi var ,,,,

@Okan Örs

Okan seni aynen takip ediyorum ilk 10 hedefin olmalı

Okan biliyorsunki bisiklet sporunun ne olduğunu anlamak gerekiyor,kimse dünyaya performans 'çi gelmez,yeteneği varsa birileri yetiştirir,ha yoksa kardeşim yabancı kaynakları araştırır ve öğrenir,mesela hamlet bu konuda üstün,bisiklet yarışlarını yakın mercege aldı,birde yabancı takımların idmanlarınnı birileri takip etse iyi olacak,adamlar nasıl idman yapıyor ,,,gerçi az çok biliyoruz,yılda 30.000 km yapan takımlar varmı acaba,,,,vardır herhalde,sam benit,adam 10.000 km deviriyor düşün

@Okan Örs

Okan rüzgar sert olursa sorun,tek olunca iş daha zor,birde araç sıkıntısı var,boş bir yol anca ıstanbulda,göçbeyli oruçoğlu darlık mudarli ovacık arası 50 km ,burada hazırlanmak iyi oluyor,ıstanbulda sahillerde sıkıntı var,
Ortalamayı 36 'ya çekmek senin için iyi olacakta biliyorsun vakit ayırmak lazım edirneye dört gün kaldı birazdan eğim idmanı başlıyor

(link)

Osman tatlicilar 55 /59 katagori ,,,,,,
Yakın takip,
60 /64 katagoride hasan özbay,

696 kişi

Kisada 60/64 katagoride 10 kişi
Kürsüye yakınlar
Mustafa sevinçel
Fatih altan
Ersan kaçan

Diğer,
Hasan özbay
Şerif üstündağ
Haluk yaşar yücel
Hakkı gül
Doğan erguc
Semih yüceer
Tamer şen

Bir süpriz olmaz ise,

Kisada 65 mastır

Ahmet teyfik yücel
Arif ertan ayçetin
Fedai güler
Mehmet ali tanaydi
Enis korkmaz

Fedai guleri merak ediyorum bakalım ortalaması kaç olacak 47 km 'de
Bu katagoride 5 kişi var
Mehmet ali tanaydi ve enis korkmaz daha önce kürsü gördüler

(link)

Uzun 413 kişi
65. Mastırda iki kişi
Yüksel kılıç
Tansu şen

60/64 katagoride 4 kişi
Dostum memduha başarılar,

Bilal saylan
Yılmaz yerlikaya
Allen galloway
Memduh lutfija

55-59 katagoride davut mutafoglu
Kürsüye yakın

@Kudret Kurtcebe cok haklisiniz ; sizin asagidaki detalayiniz dogrultusunda.

------------------------A
Yarışlara iki amaçla girenler var

1- kürsüye talip olanlar,iddialılar,ilk ona girmek için iddalı olanlar,
Her katagoride aynı durum,

2 - hırslı olmayanlar hedef koymayanlar,

Iddialılar önü tutar ve kopar,
Iddalı olmak içinde kesin peloton çalışmasi yapılması gerekir

Kalite neye göre olacak,
Performans bisikletciligin hakkını verenler benim nezdimde kaliteli olur,
Ha kimseyi aşalama derdinde değilim,ama gran fondo aynı zamanda kişinin kendini performans açısından geliştireceği bir etkinliktir,isteyen geliştirir isteyen geliştirmez demokrasi var ,,,,
-----------------------

Ancak , herkes sizin gibi yari-profesyonel olamaz. siz bu sporun ve bu yas gurubunun en iyilerindensiniz muhtemelen.
Ben ve benim gibiler , sizin belirttiginiz skalada , ikinci grupta olabiliriz; hedefimiz sadece bitirmek (kazasiz belasiz) , dostlarla tanisabilmek ve eglenmek olabilir.,
Bu baglamda da sizin tecrubeleriniz cok onemli ; Size herkesin saygisi tabii ki ust seviyede ve sizin stratejiniz ve kez'a tecrubeleriniz bizim icin cok onemli.
Sizin yorumlariniz icin tesekkur ederim :)

@a.valverde

Teşekkür ederim,düşünceleriniz için,yarı promuyum ,kendi öz elestirimi yapayım,
2009 senesinden beri burada önce çok zor bir etabı masaya yatırdık,bu etap kartepe idi,bir çok arkadaş ile gittik,önce tren sonra trensiz hiç bir araç kullanmadan,her zaman limitlerimi kontrol ettim,bu önemli idi,bu forumda 1 yıl kadarda mert arsan ile ortak çalistik gezi turları düzenledik,ama tarzimi değiştirerek,bisiklet sporunun performans yönünü araştırmaya başladım,
Çeşitli kaynaklardan bilgiler edindim,ayrıca burada değerli dostların ıngilizce çevirilerini dikkate aldım takip ettim,
Yaşimiz artık genç olmadığından temkinli bir idman anlayışını önemsedigimi söyleyebilirim,
6 kişilik bir ekip kuruldu,bu ekip hep sabitti,ve çok çalıştı
50 km durma yapmadan önce güzergahta keşif yapıldı güzergah iyice anlaşıldı,bu güzergah önceleri dudullu. Göcbeyli idi bura tam 50 km idi,birçok eğim mevcuttu,adını kartepe bisiklet takımı koyduğumuz takımı yaşattık,neden kartepe çünki bu formaya hak kazanmak için önce istanbuldan kartepeyi almak lazımdı ve 6 kişinin sadece 5 kişisi bu işi başardı,bu dostlarım zorun ne oldugunu gördüler,bu gereklimi idi bence zoru tatmak gerekli,nasıl 1200 km gidildi ise ki [ 3 günde ]
bunu başaran aynen birlikte pedalladigimiz yunus özdemirdır,yunusta zorun ne oldugunu tattı,olayın ne oldugunu gördü,dünyada performans yapan bir başka bayan sürücüki juliana buhring gibi,londradan istanbula 11 günde geldi,tabi bu zor işleri bu insanlar neden yapar ,bu bir adrenalindir zoru tatmanin zevkini almaktır,
Bakın bu forumda çizgisi sadece ama sadece kendini geliştirmeye yönelik kaç kişi var ve onlar ne kadar paylaşıma gitti,yani yarı pro durumu,bu benim için önemli tabi özellikle 60 yaşında yarı pro bu forumda yok,olsa idi onu takip ederdim sorular sorardım bilgi alışverişte bulunurdum,örnek ,mustafa sevinçel bu foruma üye olsa idi çok şık olacak idi,keza eski milli feridun tezbasaran,ali rıza fırıncı gibi,
Anca sahada tesadüf karşılaşırsak feridun baba ile ondan tiyolar alırım,nitekim aldimda,
Ayrıca eski pist şampiyonu murat dostumdanda tiyolar aldım,
her ikisi ile pedalladim bana verdikleri bilgileri bu forumda paylaştım,bu ülkenin en büyük eksiği teoride çok güçlü uzman bisiklet antrenörlerinin az sayıda olması,
Bisiklet sporununda emekleme çağındayız,halbuki 50 'lerde 60' larda 70 'lere kadar türkiyeden çok başarılı sporcular çıkmıştır,bu durumdan kurtulmanın tek çaresi bu gibi forumlarda bir araya gelerek önce kendimizi yarı proluga hazırlamaktır iş önce bizde başlayacak
Kendime söz verdim,bir ikincilik bir şampiyonluk bana yetecekmi hayır kürsüyü zorlayacağım,bu pazarda zorlayacağım,1 olmaz 2 olmaz ise illaki 3 e kanca atmak için emek ve çaba sarfedecegim ödülüm para değil kendime verdiğim sözü yerine getirmektir,65 yaşıma gelince burada olacağım ve 65 mastır olur ise gene kisada var olacağım,yani durmak yok pedallamaya devam

Bu arada konuya tekrar döner isek ,tüm yarışanlara başarılar dilerim,orda olmak vardı mustafa dostumla kisada var olmak vardı,neyse diyelim ,dört kasım akşamı sonuçlara bakalım

@Kudret Kurtcebe
@Kudret Kurtcebe, post: 2338762,
[QUOTE="Kudret Kurtcebe

ortalamayı 36 ya çekmek mi!Bana mümkün görünmüyor 40+ km. de.35-36- km. hız sadece toplu sürüşte yakalanabilir abi benim için.
Tek başıma,saate karşı modunda,inişli çıkışlı,teknik parkurlarda 32 leri göreyim,ne mutlu bana.
Şu an bisikletim 11-12 kilolarda bir cyclocross.Önümüzdeki 1-2 yılda 9 kg. civarı bir yol alabilirsem umuyorum ki fark edecektir bir nebze.
Edirne'de başarılar,takipteyim...
Not:Çeşme kısa:745
Uzun:438 kayıtlar devam ediyor.

Hiç peloton deneyimim yok, ilk defa Çeşme'de deneyeceğim bakalım nasıl olacak. Forumda Manisa'dan var mı giden? Sabahın köründe beraber çıkarız :)

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@Okan Örs

Okan çıkışta kopacak olan hızlı yarışçilar illaki olur ,mustafa bunlardan biri,ve tabi polatlı bisiklet takımı,burada önemli olan senin ne kadar polatlı bisiklet takımına dayanabilecegin,baktın tempo çok hızlı illaki grup halinde başka pelotona asılman bu bir olmaz iki olur,yani sürat ile önden kopanlar olacaktır ama 47 km boyunca bu sürati koruyamayanlar 2 'inci pelotona düşecek,birde burda eğimlerde 1 ve 2 'inci peloton parcanabilir,,bu 47 km 'de her grubun favorileri asılacaklar yarışa yani sıkı basacaklar

@Okan Örs

11 kilo fazla okan,benim bisiklet 36 diş takılınca ağırlık değişmedi,8 kilo 600 gram bisiklette hafiflik avantajdır özellikle eğimde

@Abdülkadir Ergin

Abdulkadir peloton deneyimin yok ise ,senin temponda illaki yarışta sana biri denk gelecek ,idmansiz isen bence arkada ol ,ortalarda olursan seni geçenler senin motivasyonunu bozar,ilk önde olacak olanlar zamana kürsüye oynayanlar olur genelinde

@Okan Örs

55 -59 katagoride dostum milli ali rıza firinci listede uzunda

Elitlerde 19 /34
Ismail çavuşoğlu aynen listede bu çocuk gelecek vadediyor

Biraz önce orta kanaldan başarılar diledim mustafa dostuma

55/59 katagori bence uzunda belli
Ismail iltir,ve ali rıza fırıncı
Nashira takımı

@Kudret Kurtcebe

30 ortalamayı tuttururum sanıyorum abi. Tek tabancada 30 kasabiliyorum, grup olunca daha rahat sürerim mental olarak. Bakalım ne olacak, etabı da hiç tanımıyorum. Bir iddiam yoktur, arka ortalarda takılırım sanırım. 30 üstü yaparsak ne ala.

@Abdülkadir Ergin Grupsuz zor gibi çeşme de 30 ortalama. Eğer rüzgar şuan ki gösterdiği gibi olursa ortalama 25 30 kmlik rüzgar bizi bekliyor.

Düzelteyim tekrar değişmiş hızı ve yönü şuan böyle gösteriyor.Adsız.png

@EnesKlf07

Evet bir gruba tutunmak şart, rüzgar çok fena tokatlar yoksa. Rüzgara karşı tek başına 30'lar hayal benim için de. Windy'de tahmini 10 gözüküyor şu an 4 Kasım için. Tarih yaklaştıkça değişir tabii..

Adsız.jpg

@Kudret Kurtcebe abi 4 Kasım Çeşme'de poyrazdan esecek görünüyor. Şiddetli olmaz inşallah yoksa ayvayı yerim :D aralara ilişmem, grubu kaçırmamam lazım yoksa rüzgâr perişan ediyor beni :krktm:

Yaşasın gran fondo
Veloturk,
Başarının sırrı Veloturk
Burada asla sonuçlarda hata olmaz anlayana

(link)

796 kişi

(link)

453 heeeeeeey maşallah katılamasamda takipteyim

796 artı 453 bini geçti

4 Kasım için rüzgar tahmini şiddetlenmiş görünüyor :) Hafta sonu gerçekten böyle olursa halimiz harap :D

2018-10-30_130217.JPG

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Abdülkadir Erginben buna raziyim ,bu ruzgar cesme icin hafif kaliyor korkum gecen seneki gibi duvar ormesin.
tempomuza yakin birileriyle grup yapmak sart.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hayriünal

Böyle kalmayacak sanırım. 2 hafta önce 6 idi, geçen hafta 10 oldu şimdi ise 29. Her hafta katlanarak artıyor :krktm:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Kayıtlar kapandı. 1336 dostla haftasonu Çeşme'de buluşuyoruz. Yarışmanız elzem değil, yolu düşenleri muhabbete bekliyoruz. Haftasonunun en özel etkinliği belli: Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda (deniz tarafı) 140 ilkokul/ortaokul öğrencisini bisikletleriyle buluşturacağız. Veloturk'e destek olmuş tüm dostları dağıtımımıza bekliyoruz.

Dosyalar

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    5,9 KB · Okunma: 41
Geri