Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3-4 kasım 2018 gran fondo çeşme

@Okan Örs

Okan bende edirneye yazıldim,kartepe 2019 'a gitti,8 kişiyiz 60 mastırda ilk on kesin:D
76 km ,38 gidiş,ve aynı yerden dönüş 38 km ,zaman barajı ilk 38 km 'de ortalama 28 'i aşmak durumu ,limit 28 km ortalaması,işi garantiye almak için 30 ortalama yapmak gerekecek,eğimler sert değil, asfalt iyi,ikinci yaprak 36 dış olacak,yeni diş hollandadan geliyor,50 disten ilk 38 km 'de taviz vermeyeceğiz,finalde eğimlerde,36 dişte ama sert çevirmek gerekecek,ortalama 30 ve üstüne çıkmaz isek durum kötü olur,ayrıca mustafa sevinçelden geriye düşeriz,mustafa dostumun 72 km 'de ortalaması 33.2 ,ersan kaçan 31 ortalama ve sadık bey 72 km 'de 30 yapmış idi,bu dostlarım edirnede yoklar ,diğer 6 kişinin 5 kişisini irdeledim ,takip ettim ortalamaları düşük ,yalnız,bulgar ,petkoyu çözemedim,birde georgi oda bulgar iki bulgara yakın markaj durumu olacak

(link)

Bu arada uzunda 178 kişi,

(link)

Kisada 310 kişi

Ersan KacanFerdiMaster Erkek (60-64)
Şerif ÇetindağManisa Bisiklet S. K. DerneğiMaster Erkek (60-64)
Fatih AltanBozcaadaCyclingMaster Erkek (60-64)
Haluk Yaşar YücelMaster Erkek (60-64)
Abidin balı uysalli 60-64
Hakkı gül,60-64
Doğan ergüç 60-64
Semih yüceer 60 -64

8 kişi dostum mustafa sevincel gelirse 9 kişi,,,

Semih yüceer

Scudo
Herkese merhaba. İlk yarışım olacak. Oldukça amatör sayılırım. 10 gündür antreman yapıyorum. Son 1 ayda sıklaştırarak devam edeceğim. Kısa parkura katılıyorum, amacım bitirmek :) Arkalarda yer alıp iyi bir tempo ile 2 saat 30 dakikayı görebilirsem dünyalar benim olur diyebilirim. Youtube'ta yarışın full kayıtları ve inceleme videoları var, neredeyse parkuru ezberleyeceğim izleye izleye.

Tecrübeli büyüklerimiz ve arkadaşlarımızın da önerdiği gibi arkalarda start alıp sonra kendi tempomda gideceğim. Bisikletim hibrit bisiklet umarım çok sorun çekmem.

Hazırlık antremanı açısından neler önerirsiniz? Hafta içi iki gün 20km, haftasonu tek gün 50km sürüyorum ancak rampa konusu korkutuyor. Bir de kilo verip ağırlığımı azaltmaya çalışıyorum (180 boy 88 kilo).

@jatrah

Kilo fazlası var ,10 kilo verirseniz 78 kilo ile eğimde vücudunuzu rahat çekersiniz,sporcu doktora görünün spor hekimleri size haftalık beslenme periyodunu verecek,genelde ketojenik beslenme tarzı ,yağ yüklenerek yağ verirsiniz has tereyağ ve has zeytinyağlı yemekler öncelik,
Kısa mesafede yarışın 20 km ile başlayın,30 km 'ye çıkın durmadan gideceksiniz,asla zorlama yapmayın su şart,kan damarlarında su kalmaz ise ayağınız ödem olur yani şişer,vücut suyu alacak,en son merhale eğimli etapta 40 km durmadan gitmektir,bisiklet forma kullanın ,matara bisiklette olsun ya da bisiklet formasının arka cebine koyun,bisikletinizde kilitli pedal olacak,eğimde rahat edeceksiniz,bu kış ayında soğuk yemeyeceginiz giysiler şarttır,yarış öncesi ısınma turu yapın ,yarışa ısınmadan girerseniz kramp yeme riskine maruz kalırsınız,bir kere kesin yol bisikleti gerekli,bu tip yarışlarda yol bisikleti kişiye artı ile döner
Sürmek var sürmek var,yani 50 km durmadan giderseniz size artısı var öteki türlü yarışa faydası yoktur,düşük vites yüksek kadans idmanlarda yapılır,bu 50 diste olur ve 34 dişte,yani sert çevirmeyeceksiniz,yarışta kadans olmaz geri kalırsınız,yarış esnasında kuru üzüm arka cebinizde olsun ve fındık
Ayrıca yol bisikletine ilk kez başlayanların ayna kolu 50 /34 arka 11 /32 olması gerekir bunun üstündeki oranlar kişiye çok sert gelir basamaklar yavaş yavaş çıkılır

kisa-profil.jpg

Etabı irdeleyip durumunuzu tahlil edin,46.6 km zaman barajı yok çok geride kalırsanız süpürge araca geçersiniz,bu etaba benzer bir güzergahta hazırlık yapın
Yükseklik en çok 96 metre
Hibrit bisikletinizin gidonu düz ise rüzgara karşı gitmeniz zor olacaktır,

11063618_1090651247628664_2135476360271092692_n.jpg

Örnek 60 mastırda semih beyin bisikletinin gidonu rüzgara uygun değildir yarış gidonu rüzgara savunma için idealdir

Etap daire şeklindedir 4 kasımda rüzgar sert olabilir

@jatrah iyi eglenceler. Kudret abiye katılıyorum. Ben de gecen sene 1.83 boy 98 kg ile basladıgım suruslere bugun 78 kilo ile devam ediyorum. Basta etrafınızdaki kişilerden hastalıga mı yakalandın ? Kanser misin ? Gibi salakca sorular da geliyor ana su an bisiklet uzerinde hakimşyetten tutun yokuş performansına kadar bir cok şeyle surus zevkiniz artıyor. Ben gecen sene uzuna katılmıştım. 2. Beslenme noktasına kadar her sey iyiydi ama o noktadan sonraki yokuşlar yok mu :) o gun kilolara lanet okudum. Bisiklet hafifliginden ziyade sizin agirligijiz daha etkili oluyor :)
Kisa da deniz tarafina donerken askeri birlik gecisinden sonra cok dik kisa bi inis var. herkes tek sira gecmeli ordan. Allah korusun Kapadokya misali bir olay yasamayalim. Bu dedigim noktada zaten nobet tutan askerler de uyariyor.
Onun haricinde cok zevkli bir tur olacaktir. Herkese iyi eglenceler

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Forma, pedli tayt, matara gibi ekipmanlarımı tamamladım. Kask-eldiven-gözlükten bahsetmiyorum bile zaten. Hem forumu hem de youtube kanallarını aralıksız izleyerek hazırlık ve ekipman konusunda bilgilenmeye devam ediyorum. Yedek iç lastik ve gerekli ekipmanımı (levye, sele çantası vs.) tamamladım. Lastik patlama senaryosunda yama, köpük vs'den ziyade tercihimi yedek iç lastikten yana kullandım. Sadece olası patlakta el pompası çok yorar mı, işlevsel midir sizce onu sormak isterim.

Daha yeni olmamdan mütevellit tercihimi hibrit'ten yana kullandım. Yol/yarış bisikletine önümüzdeki senelerde geçeceğim bu aşkla devam edersem:)

Bahsettiğim mesafeleri dinlenmeden almaya çalışıyorum. 20 km'lik antremanlarımda mola vermiyorum. 50km'de ise 25. km'de sadece 2-3 dk duruyorum. Son 2 hafta mesafeleri 25 km ve 60 km'ye çıkartmak niyetindeyim.

Yarış esnasındaki beslenme için genelde jel ve/veya muz ile protein barlar önerilmiş. Sanırım jel bulunduracağım. Sizce kısa parkur için kaç jel yeterli olur? Genelde 1. saatten sonra her yarım saatte 1 tane gibi şeyler duydum. Sizin görüşünüz nedir?

Kilo konusuna gelince, kendim de doktorum. Haftada 1 kilodan fazla vermenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum o sebeple yarışa kadar 84 kg'yi görmek hedefim.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@jatrah

Iso enerji icecegi,bana yaramıştı,74 km gittim 16 km sert eğimde iso enerji içeceği işe yaradı,15 dakika içinde etkisini gösterdi,dekatlonda 4 paketi 13 tl,
Gerçi ben biraz farklı düşünüyorum 3 yarışta yanıma iç lastik almadım,kilom 65,tekerlek korumalıdır,tabi pompada çanta vs almadım ,bisiklette km sayacimda yok ,edirne yarışı 28 ekimde ,sadece kol saati takarak ortalamayı bulacam,bisiklette matara yoktur,matara iki adet aynen bisiklet formanın arka cebinde durur,böylelikle eğimde aşağıdan ağırlık hissetmem bisiklet 8 kilo 600 gram,yarışlarda bisikletin hafifliği artı kişinin kondisyonu ile birleşince netice farklı olur

Sizin için sağlam hava basan pompa önemli tabi artı tekeri janttan çıkartmak için aparatlar önemli,25 'inci km 'de 2-3 dakika mola,size yarışta dakika kaybettirir,tabi iddaniz yok ise sorun yok,

Yarış esnasında ve öncesinde beslenme Kişiye göre değişebilir,53 km durmadan gittim 60 mastırda birinci oldum ortalama 33.4 bunda etap faktörü ve rüzgar faktörü önemli rol oynamıştır rüzgar yoktu,etap kuzeyden güneye doğru idi eğim 5 km idi yüzdesi 4 idi,yarış öncesi 30 dakika sürüş yaptım,ısınma şarttır,bir muz yedim ,otobüste giderken fındık ve kuru üzüm atistirdim,sabah kahvaltıda 3 yumurta kuyruk yağlı omlet ve siyah zeytin ,kuyruk yağlar aşırı kızartilmayacak bana yarayan bir başkasına yaramayabilir ,doktor iseniz sizin meslektaşlarına başvurabilirsiniz,yani spor hekimlerine bu önemli,kişinin aynen bir çek up yaptırması şarttır

Yüksek tansiyonu olanlar ve kalp ameliyatı geçirmiş olanlar aynen dikkat edecekler
Iso enerji içeceği son derece pratikte kolaydır,mataraya beyaz tozu dökün içine su ilave edin çalkalayin,bu yarış 46.6 km, 2 adet hazırlayın,dekatlonda 13 tl 4 paketi,ayrıca bisiklet forma arkasında kuru üzüm fındık olsun giderken yiyin

50 km 'yi 1 saat 30 dakikada durmadan aldığınız vakit aynen iyi durumdasınız yaşınız 31 ideal yaşlar tabi,yalnız bu iş hemen olmaz yavaş yavaş gelişeceksiniz,bu yarışta eğimlerde dikkatli olun aşırı yükleme yapmayın,ve temkinli olun 10 yıllık bir idman birikiminiz olmadığı için dikkatli olun

Kimyasal katkılı jellerden bence uzak durun,,enerji içeceği iso çözüm icin iyidir
Sizi 4 kasımda şiddetli bir rüzgar bekleyebilir,saatte 35 km o zaman yorulma olacak, çaresi sizin kondisyonunuzda biri ile nöbetleşe rüzgâra karşı savunma yapmak

Son iki hafta 50 km durmadan gitmeyi deneyin ,46.6 km 'de yarış olacak 60 km durmadan gitmek zor gelebilir,50 km durmadan gidin,baktiniz 25'inci km 'de yoruldunuz,2 -3 dakika soluklanma, tekrar son 25 'yi deneyleyin ve eğimlı yerde çalışın asla zorlamayın kendinizi ,,

@jatrah

Zati haftada 1 kilo vermek tabiki risklidir ,ekmekten uzak durun şeker yok,hepten yok değil tabi,öyle tulumba tatlısı vs vs bunlar aynen zararlıdır,pekmez çok yenmez şeker yüklü ayrıca balda çok az yenecek kışın,karnabahar brokoli hepsinin babası kışın ıspanak yumurtalı ıspanak menüde olsun,meyve mevsim meyvesi az yenecek ,çünki şeker yüklü

80 kilo altını hedefleyin,uzuna yayılacak tabi o vakit sert eğimler size hikaye gelecek,bisiklet sporu nankördür bıraktığınız an geriye düşersiniz,haftada 3 gün idman yapılır ise gelişim olur,kondüsyon açısından

@jatrah

El pompasının iyisi malesef para ,ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti bisiklet dünyasının altın kuralı budur

Çeşme yarışına katılacak arkadaşların dikkatine,,,,,,,

Katılım Koşulları ve Kurallar

Genel Bilgi

Veloturk Gran Fondo Çeşme, iki ayrı güzergahtan oluşan amatör yol bisikleti yarışıdır.
Yarış, UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenecektir

Katılım Koşulları

6.1. Veloturk Gran Fondo Çeşme tüm amatör yol bisikletçilerine açıktır. Aktif UCI lisansına sahip olan ve profesyonel takım üyesi olan herhangi bir bisikletçinin yarışması yasaktır.
6.2. Her katılımcının güncel sağlık raporu veya güncel bisiklet lisansına sahip olması zorunludur.

Her katılımcı lisansa sahip olmalıdır,lisansı yok ise güncel sağlık raporu çıkartarak yarışa girmeye hak kazanacaktır

6 maddenin 1'inci fıkrası gereğince, bu durum,ismail iltir ve ali rıza firinci ile zafer yalın 'ı ilgilendiriyormu göreceğiz şu an listede yoklar,ismail iltir italya gran fondoda yer almış idi keza ali rıza fırıncı ve zafer yalın üçüde milli

(link)

Uzunda 191 kişi

(link)

Kisada 364 kişi

Uzunda ismail iltir listeye girdi,italyada 250 kişi içerisinden 171 'inci olmuştu,bunun nedeni gribe italyada yakalanması,ayrıca yarışta vites sisteminin bozulması,çeşmede kendisine başarılar dilerim 55 -59 kategoride kürsü yapacağından eminim ,kareye ali rıza fırıncı gelecekmi göreceğiz
Keza 50 -54 kategoride zafer yalın

Fedai Güler...1949 doğumlu,kısa parkur 65+ da yarışacak.Bu isme dikkat...
Fransa da yaşıyor,yazları Ayvalık'a geliyor.Bu sene sırf katılabilmek için tatilini uzattı.
Mekanik sorun ya da kazaya karışmazsa kategorisine İlk basamağın en büyük adayı.(65+ da şu an için kayıt sayısı üç :)

Fransa'da klasik mayosu ile...

Dosyalar

• fedai.jpg
    fedai.jpg
    94,5 KB · Okunma: 626
@Okan Örs

fedai-jpg.176527

Ilk kez gran fondoda olacak,fedai bey,,,

Yaş 69 ,,,helal

65 artida 3 kişi ,fedai güler
Ahmet teyfik yücel ve arif ertan aycetin,3 kişi olacak,listede

(link)

60 /64 kategorilerinde 46.6 km 'de ortalamaları aynen takip ,bakalım ersan kaçan ne yapacak 72 km 'de ortalaması 31 'idi .burada fazla yapabilir
Tabi 65 mastırda ortalamalarıda aynen takip uzunda dahil

@Okan Örs

72 km 'deki sonucuna bakalım birlikte okan

Yarış stratejisi

Akra gran fondo şubat,72 km 'ortalaması 31.05,
Üçüncü,
100 km 'de patlamış,eğimli etap idi herhalde

Marmaris gran fondo 15 nisan 2018 sonuçlar,

Kısa parkur 65 km, 60 mastır

Birinci ortalama 21.34 ile mehmet ali tanaydı
Ikinci ortalama 21.15 ile ersan kaçan
Üçüncü ortalama 21.04 ile ali serdar akgiray

Burada bayağı düşük ortalaması,65 km ,,,ama ikinci tahminim gene sert eğimlerde bulundu vede rüzgar faktörü

Bu arada mustafa sevinçel ,turbo süpermen 'den ses yok listede yok kısa ya da uzun ,,,

(link)

Kisada 433 kişi vayyyyyy üstelik ücretli olduğu halde,,,,

(link)

Uzunda 236 kişi

Zaman daralıyor.
Şu iki lastikten birini almak istiyorum.bunlar olursa ,22 euro sınırına takılmıyor.
conti adette 40 gr. daha ağır.Koruma da önemli.Ne dersiniz?
(link)
(link)

@Okan Örsben gecen yil uzun parkurda conti grandprix 4000s2 ile katildim.soguk asfalt olmasina ragmen bir sıkıntı yasamadım.conti yi tavsiye ederim.

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
Continental-Ultra-Sport-II-Wire-Bead-Road-Tyre-Road-Race-Tyres-Black-Black-150006-1.jpg

Okan yan yanaklar önemli koruma şart,
Ayrıca üst kısım,
Continental 2s 'ler yandan zayıf ,bir arkadaşın dört aylık tekeri yarışta gümledi,
Illa forumda kullanan vardır bu tekeri,bilgi onlarda

9827c4c5-4c83-4371-93e6-70ae65942c6e-jpg.136013

Bu arada 2017 çesme,55 _59 katagori mustafa sevinçel,bu sene 60 mastırda,,son derece iyi,,,,,

@Okan Örs

Okan selam şu anda sivalve maraton suprem 28 hacim teker kullanıyorum,edirne yarisinda kullanacağım
Patlama olmadı,fena değil,
,

Dostum mustafa sevinçel,haklı olarak şikayetçi belediye araç verir ise Çeşmede olacak 5 yarışta masraf yaptı,masraflar adamın belini kıracak dUzeyde

L(link)

Memduh listede helal,tansu bey keza başarılar dilerim

(link)

Mehmet ali tanaydi ,tamer şen ,kareye girdiler

Sn. Sevinçel in geçen yılki 1. liğindeki ortalaması 30 küsurdu.O teknik parkur için harika!
Bu sene de gelirse renk katacağı kesin.

(link)

292 kişi,

(link)

514 kişi

4 kasıma sayı artar

Mustafa sevinçel kareye girdi,kısa parkur,
  • Tahmini sonuçlarım
Birinci mustafa
Ikinci fatih altan
Üçüncü ersan kaçan
46 .6 km 'de mustafa dostumun ortalaması 30 üzeri olur ,tahminim

Mustafa hocanın da içinde yer aldığı pbt,polatlı bisiklet takımı ve trakya bisiklet takımı yarışı domine eden ekipler...
Mümkün olduğunca!!! onlara tutunmaya çalışmak bir sürede olsa kopmamak iyi bir taktik olabilir.
Bu senede mecbur cylocross ile katılıcam.
Seneye, Allah büyük...

Son durum
Uzun:320
Kısa:560

@Okan Örs

Okan polatlı gerçekten sıkı ekip,en yaşlıları mustafa dostum,valla çok podyum gördü,keza ortalaması 30 üstü hiç aşağısına düşmedi,bunun nedeni ekip çalışması,

Bu arada uzun 339 kişi
Kısa 614 kişi

Sayı 1000 'e doğru gidiyor

Kisada enis korkmaz 65 artı,,,,,

50 /54 zafer yalın geldi,,,,,,,favoriler bırakmıyorlar

Kısa bu gidişle 750 'yi bulur görünüyor.Nefis sayı.Ancak o kadar kalabalık ki kategoriler kaynıyor,kim kimin rakibi belli değil.
Keşke sele altına takılan yarış numaraları farklı renklerde olsa da ayırt edici olabilsek bizde.
Yurtdışı uygulamalar nasıl acaba?Yok mu bir yöntemi?
Enis Korkmaz geçen yıl 26.23 ortalamada imiş.Fedai abi ile iyi kapışacaklar bana göre.Ama dedim ya o kalabalıkta nasıl olacak bakalım...
Dur bir mail yollayım organizasyona...

Hemen dönüş yaptı organizasyon,valla bravo...
Okan Bey Merhaba,

Yaş kategorileri için farklı aralıkta sırt numaraları olacak ve bilgisi teknik toplantıda paylaşılacak.

Selamlar,

@Okan Örs

Vay canına bu çok iyi oldu,Edirnede okan 10 kişiyiz rakiplere face'den ulaştım,
Kerim yelkenci 73 yaşında,65 mastırda,keza ali güngör bahattin sürek,tansu şen,65 mastır,60 mastırda yarışmalari onlar için dez avantaj,selahattın bey 1958 doğumlu ama daha yaşlı gösteriyor,keza petroda,tamer beyi takip ettim,gran fondoda ortalaması 30 üstü değil türklerden hepsi turcu,iki kişi var bulgar turbo georgi ve hiç bir ortalamasına ulasamadigim jordan gavazov

Geri