Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3 saatlik bir sabah antrenmanında enerji verici olarak ne yenebilir?

@dodurgalı_06

kavurmadan uzak dur ,baklagillerdende nohut pilavdanda bunlar senin performansını aynen etkiler
yukarda yazdıklarımı uygular isen sahada kendini tanıyamaz hale gelirsin
erken yatıp kalkacan eğerki niyetin 30 km basmak ise mtb ile tabi,
hemde arazide sert zeminlerde,
bu işleri yaparak yola geçtim..
 
Scudo
@yusufgs3625

konum ankara olduğuna göre ,ankara dışında trafiksiz bir alanda tek başına idmanlara başlayabilirsin .önce düzde bi 10 km git bakalım pedal kesme yanlız .
 
@Kudret Kurtcebe abi 10 degil 20 de gidiyoruz cok sukur parkur da bulduk ancak zaman bulup bisiklete vermek evli ve calisanlar icin cok zor eminim benim gibi olan bir suru arkadasimiz vardir. Ankara malum bir m bisiklet yolu olmayan tek baskent bu unvani kaybetmemek icin baskanimi sagolsun ustun gayret gosteriyor :) bu yuzden ciddi manada ankarada bisiklete binmek gayret gerektiriyor hayatin icine adepte etmek zor ankara sartlarinda.
 
@Kudret Kurtcebe hocam örnek olması açısından günlük ne yediğinizi yazabilir misiniz (sabah ogle aksam vs) , özellikle spordan 2-3 saat önce...

Ayrıca bu satılan enerji veren çikolatalar,jeller vb. ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Almalı mı almamalı mı, bir zararı var mıdır ?
 
@turac000

kendi namıma jell kullanıyor idim ,sıvı jell ,anlında kana karışıyor idi ,eğimde işime yarıyordu,yorgunluk hissettiğim an alıyordum, ama sonra işi doğal olanlara bıraktım,
saat 12.00 de kahvaltı yaparım , tam yağlı peynir iki yumurta ve kuyruk yağı ile omlet yaparım, yeşil çay içerim yanına zeytin fiks değişmez,ekmek asla yemem ,gluten almam,en fazla tam organik buğday ekmeği oda iki dilim günde ,akşam 18.00 'de yerim ,iki öğün yemek en sıhhatli olanı,
akşama kuzu etli karnabahar yanına bir dilim buğday ekmeği ile ,arada kuru yemiş yerim fındık ,kuru kayısı ay çekirdeği,
yeşil çay içerim günde 4 bardak ,

1 haftalık yemek programı değişiklik gösterir,kahvaltı hep aynıdır,ayrıca günde bir adet kahve içine bir çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyarım günde iki adet balık yağı yutarım ,ıspanaklı yumurtada yaparım,kuşkonmaz ,brokoli menüdedir,
yüzde 70 yağ yüklenirim ,aşırı karbon hidrat bende ters tepki yapmıştır, protein ve karbonhidrat oranları 12 saatlik bir aktivitede fazla olmayacak yüzde 10 protein yüzde 20 karbonhidrat yüzde 70 yağ gerekir ,bunun için hafta içi yağ yüklenilecek ,tereyağın hası ,zeytinyağlı yemek yaparım ayşe kadın fasulye ,tereyağlı omlet yaparım ,zeytinyağıda kullanırım ,tereyağ ise itimatın tereyağıdır,zeytinyağı ise olivida zeytinyağı diğer zeytinyağlarını asla kullanmam, bitkisel yağlar ile işim olmadı ,olmazda ayçicek yağı kullanmam,

yumurta hep demirbaştır asla aksamaz,lor peyniride alırım ,lor peynirin üzerine zeytinyağı döker öyle yerim,ayrıca kaymak demirbaştır,keza yoğurt ama doğal olanı,gene salça ama doğal olanı,kereviz çok önemli, kerevizleri haşlarım üzerine limon sıkarım ,
lahana alırım kapuska yaparım,kuzu eti koyarım içine ,tavuk benim sofrada yoktur,

ayrıca meyvelerde kontrollü alınır,bir kere portakalda aşırı şeker vardır aşırı şeker performansı etkiler,
şekeri kontrol eden aynı zamanda kanseri kontrol eder,4 portakal alırım 1 haftada biter,keza mandalina 5 adet ,
yazın kavun ama 1 haftada biter ,karpuz ile işim olmaz ,şeftali az alırım,havuç önemli muz önemli,

patatesleri haşlama yaparım,yanına doğal domates yeşillik hıyar ,çiğer bazen ,yanına maydanoz ,
turp pancar bunlarda önemli.

@turac000

bu satılan jellerin ilerde ne gibi rahatsızlıklara sebebiyet vereceğini bilemem,her zaman doğal jellere başvurmak bence faydalı ,
doğal jelller ise

1- kuyruk yağı-kasaplarda satılır koyunun kuyruk yağı,
2- hindistan cevizi yağı -aktarlarda satılır
3- tereyağın hası itimatta
4- zeytinyağın hası aktürkte ,olivida
5- balık yağı

bunları yüklenenin sırtı yere gelmez benden söylemesi ,balık yağları kapsüller halinde eczanelerde satılır ,

pekmez ve balda aşırı şeker vardır tavsiye etmiyorum,yeneceksede çok az yenmeli,
hazır işkembe yemem anca güvendiğim lokantalara giderim işkembe yerim birde paça,
kasaplardan kemik alırım kırdırtırım kemik suyu içerim bu son derece önemlidir..
balıkta son derece önemli, demirbaş olarak yenmeli
 
@Kudret Kurtcebe baştan sona 5 kere okudum :) Uygulaması epey bir meşakkatli görünüyor. yalnız bu kadar yağ alımının bünyeye zararı yok mudur hocam ?
 
Herkes çok güzel bilgiler paylaşıyor,bence herkes buradaki bilgileri harmanlayıp kendisine göre en uygun olanı deneyerek bulur.Ben şahsen burada deneyimlerini paylaşan, bilgi veren herkese teşekkür ediyorum.Bu konu baya faydalı olucaktır.Konuyu açan adaşıma da teşekkür ediyorum :)
Yalnız merak ettiğim bi soru var, genelde buraya antreman öncesi-sonrası yazılmış.Antreman sırasında uzun turlar için soruyorum ( 150-200-250km ) beslenme düzeni nasıl olmalı ? ben şuanda antremanlarımda yaptıklarımı yazdım 100-150km ye kadar sorun yok.Ama şehirlerarası günlük 250 km civarı turlarda benim düzenim sarsılıyor.Aramızda uzun tur yapanlar hangi aralıklarla ve tur esnasında neler yediklerini yazabilir mi acaba ?
 
@turac000

şu açıdan yok ,idman yapacaksın zati hepsi yok oluyor,ha bunları yüklenipte oturur isen işin bitiktir ,öğrenci olduğunu zannediyorum anca pazar günü idmana çıkacaksın ,yol bisikletimi yoksa mtb 'mi kullanıyorsun ,
yol kullanıyor isen aynen 10-20 km durmadan basacan önce düz bir etap bulacan, trafik olmayacak ,mtb ise sert zeminde 10 km durmadan basacan başlangıç olarak bunları yapar isen ilerde km 'leri artırırsın ,rutin her pazar çalışman lazım.

@Serkancycling

200 km Lik turda en fazla yüzde 70 yağdır yüzde 20 karbonhidrat yüzde 10 proteindir ama benim tarzım kısa mola tempodur, herkesin tarzı bu olmayabilir..

@Serkancycling

200 km 'lik turda yanıma kuru üzüm ve fındık aldım ,son 10 km kala işkembe çorba içtim 190 'ıncı km 'de yani,
ayrıca su takviye yaptım,
marketlerde maden suyu ve ayran karışımı uyguladım ,bir tekde lahmacun yedim .
ayrıca 1 hafta öncesinden yağ takviye uygularım 200 km için
 
@Kudret Kurtcebe şu an tur bisikleti kullanıyorum yakın zaman içinde bi tane yol bisikleti almayı planlıyorum. Baya bir araştırma içerisindeyim :)

Haftada 3 gün bisiklete zaman ayırabilirim. Ankarada yaşıyorum, pek bir düzlük yok buralarda açıkcası :)
 
@Kudret Kurtcebe Aynen kudret abi ben uzun turlarda sadece benzincilerde ihtiyaç molası ve su maden suyu gibi şeyleri almak için duruyorum 5 dk felan.
Ben de yanıma kuru üzüm alıyorum.Ben foruma yeni üyeyim ama yaklaşık 2 senedir takip ediyorum hatta şöyle söylim geçen yaz senin fethettiğin kartepeyi senden öğrenerek serhat arkadaşımla gitmiştik.Ben hayatımda hiç dağa cıkmamıstım çok zorlandım,öleceğimi felan düşünmüştüm.
135 km yol yap üstüne kartepeyi çık,in,sonra eve 140 km daha var.Ayak parmaklarımda ve dizlerimde hala izlerini taşıyorum Kartepenin.
Ben düz ve uzun yol yapardım ancak Kartepeyi yaşadıktan sonra anladım ki Dağ bambaşka bi olaymış.2-2.5 saat boyunca seleye oturmadan 7-8 km hızla, 53-39
11-23 aynakol ve 0 rampa antremanı olan bi insandım :)
Artık hedefim senede en az 1 Kartepe yapmak,olursa belki 2 de olur...
 
@turac000

hafta 3 gün ise bayağı iyi o vakit ,sistem şart haftada 3 gün idman 1 senede bomba gibi olursun
her işin başı çalışmak vakit ayırabilmek,şimdilik tur bisikleti ile idman yapabilirsin
ağırlıkları atabilirsin
arkada çanta taşımak için aparat var ise sökersin.

@Serkancycling

sistem oldukça zor tabi 53-39 arka 11-23 ,eğimde adamı zorlar üstüne km devirerek geliyorsun ,tabi doğrusuda o gerçi yani 53-39 arka 11-23 ,
benimki aynen tenbellik arka deore yaptım mtb rublesi onlu sistem 11-34 ön 50-34 bisiklet resmen traktör yahu ,5 martta sezonu açtık ama 50-11 ömerli inişinde resmen boşlama yapmaya başladı ,yani vakit geldi 52-36 'ya geçmeyede malesef sram force ayna kol yok 52-36 olanı,birde 60 yaşa geldik dizleri koruma durumu..

@Serkancycling

yanlız maden suyu ayran karışımı bende uyku yaratmaya başladığından beri ayranı kestim yeni bir deneyim edindim oda şalgam suyu valla bana yaradı desem doğru olur.

@Serkancycling
valla kartepe denince akan sular duruyorda bir zamanlar suadiye çıkışında tek araç yok idi ,oraya asfaltı getiren izmit belediyesi maşukiyeye çevirdi orayıda yani trafik başladı ,kartepe esasında nisanda yapılır ,birde kasımda ,bu iki ayda trafik olmazda en çetin aylarda olur ora artık.
 
Makarna bir mucize sabah erken çıktığım zamanlarda geceden yiyebildiğim kadar yiyorum.Sabah çıkmadan 1 saat önce tatlı bir sandviç kahve tüketip öyle çıkıyorum.Sürüş sırasında kuru meyve veyahutta snickers tüketiyorum.Snickers psikolojikmidir bilmiyorum.Onu yemez isem gidemiyorum
 
sabah benzinciye girip 1 probar bir de kaşarlı salamlı sandiviç alıyorum sabah 5 gibi.sonra öğlen 12 ye kadar yemek yemiyorum. sabah 8 gibi türk kahvesi içiyorum. 20 30 km den sonra probarı tüketiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bu kadar çok şey yemeniz ilginç geldi doğrusu. Bence konu 3 saatlik bir sürüşten ziyade, günlük sürüşlere göre cevaplanmış. Acemi olarak yaptığım sabah sürüşlerde (2-3 saat) çıkmadan önce bir fincan kahve, yolda 1-2 muz, eve gelince de protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmak fazlasıyla yeterli geliyor. Hikmet isimli arkadaşın da dediği gibi göbekten yakıyor olabiliriz.
 
Son düzenleme:
Bir süredir sürüş konusunda bir türlü Ritim tutturamadım.

Beslenme konusunda kahvaltı olarak:
İki yemek kaşığı yulaf, bir muz, bir dilim ananas, iki kaşık bal ve 200 ml sütü hanımın blend fit dediği makinede bir miktar karıştırıp içiyorum.

Yalnız sürüş sırasında yediklerimi bir türlü ayarlayamadım. Genel olarak filtre kahve ve züber bar diye çıkıyorum ama kendimi simit yerken buluyorum örneğin.
 
Bir süredir sürüş konusunda bir türlü Ritim tutturamadım.

Beslenme konusunda kahvaltı olarak:
İki yemek kaşığı yulaf, bir muz, bir dilim ananas, iki kaşık bal ve 200 ml sütü hanımın blend fit dediği makinede bir miktar karıştırıp içiyorum.

Yalnız sürüş sırasında yediklerimi bir türlü ayarlayamadım. Genel olarak filtre kahve ve züber bar diye çıkıyorum ama kendimi simit yerken buluyorum örneğin.
Simit kırmızı çizgimiz. Sürüşte aklıma gelince ağzımın sularını tutmakta zorlanırım.

Ayrıca beslenmeyle ilgili çok detaylı takılmamanızı tavsiye ederim. Yaptığınız kahvaltı yeterli ama süt biraz sakıncalı. Sürüş esnasında şişkinliğe sebep olabilir veya laktik asit birikimini hızlandırabilir(bu konuda yeterli bilgi sahibi değilim.). 2 saate kadar olan sürüşlerinizi(çok yoğun olmamak şartıyla) bir avuç kuruyemişle geçirebilirsiniz. 2 saati aşıyorsa yanına barlardan alabilirsiniz. Tecrübelerim doğrultusunda bu öneride bulunmak istedim. Şimdi birileri çıkıp da "17 yaşındasın daha ne tecrüben olacak senin?" demeden kaçayım.
 
Sabah yağ ve çökelek yiyorum ağırlıklı olarak.Yani hiç kısmadan ekmek te tüketiyorum.Yolda bazen muz bazen çubuk kraker Ya da kuruyemiş .Elma ya da armut 😉Ama dediğim gibi kahvaltıda full ne varsa yiyorum .Tam doyana kadar.Sıkıntı yaşamıyorum.Beslenme önemli ama uykuda çok önemli uykusuz olmuyor
Sabah yağ ve çökelek yiyorum ağırlıklı olarak.Yani hiç kısmadan ekmek te tüketiyorum.Yolda bazen muz bazen çubuk kraker Ya da kuruyemiş .Elma ya da armut 😉Ama dediğim gibi kahvaltıda full ne varsa yiyorum .Tam doyana kadar.Sıkıntı yaşamıyorum.Beslenme önemli ama uykuda çok önemli uykusuz olmuyor
Bu arada sabah full ama öyle ve akşam az ve öz besleniyorum 😉
 
nedense bana her yol üzerinde bulunan A101'den hazır çiğköfte almak mantıklı gibi geliyor. hem doyurucu hem de içinde çok malzeme olduğu için besin değeri çok yüksek.
 
Geri