Scudo Sports

30 yaşında bisiklete merak sarmak

Tepki
106
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Bulldog
Merhaba arkadaşlar,
Foruma yeni üye oldum, öncelikle bilgilerinizi böyle bir platformda paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum, Motosikletten sonra sayenizde buradaki gezi paylaşımlarını okudukça bisiklete de merak sarmaya başladım, doğayla iç içe olmayı çok seviyorum, motosiklet üzerinde olmaktan ve gittiğim yerlerde manzara fotoğrafları çekmekten çok zevk alıyorum,ama bisiklet konusunda 0 bilgiye sahibim, buralar(zonguldak) hep dağ bayır olduğu için bisiklet konusunda çekinmiyorda değilim, çünkü 16-17 yaşlarımda türkiye gazetesinin kuponla dağıttığı bisan bisikletim vardı, çok yoruyordu beni,bayırları çıkarken bazı yerlerde bisikletten inip iterek çıkıyordum, yeni bisikletler bu kadar yorucu olmuyor mu çok merak ediyorum,

Scudo
@oenaj
Ben 45'den sonra merak sardım. Tabii ki yorucu oluyor ama zaten yorulmak, vücut kaslarını çalıştırmak, terlemek için yapıyorum. Üzerine aldığım zevk de kaymağı oluyor.
Forumu takip edersen sorularının hepsine cevap bulursun.

Teşekkür ediyorum,
Mesela ben bi bisiklet alsam dağ bisikleti mi alacağım bunu bile bilmiyorum, dağ bayır ağırlıklı çünkü buralar ama yolları asfalt, öncelikle uygun olan bisiklet türü hangisi olur,

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@oenaj
Doğayla iç içe olmayı seviyorsan tabii ki dağ bisikleti alacaksın. Orta-uzun turlar düşünüyorsan tur bisikleti, performans düşünüyorsan yol bisikleti...

Öncelikle aramıza hoş geldiniz. 75-80 yaşında bisiklet kullanmayı öğrenen insanlar tanıyorum. O yüzden geç kalmış değilsiniz. Zaten kullanmayı biliyorsunuz kaybettiğiniz her gün kayıptır ;)

Güzel bir karar. Ben de 38 yaşımdayım ve yaklaşık 8 ay oldu. Yalnız sizi dizler konusunda uyarmak isterim. Alışık olmayan bir bünyede özellikle dizlerde sıkıntılara sebep olabilir ya da var olan bir sıkıntıyı gün yüzüne çıkarabilir. Ama ne olursa olsun güzel bir spor ve sosyal etkinlik.

Aramıza hoş geldiniz.Forumda başlıklara göz atın ve size uygun bisikleti bulmaya çalışın.
Ben 6 yaşından beri bisiklete biniyorum ve hiç bırakmadım.Evim A'dan Z'ye bisiklet malzemeleriyle dolu :)

48 yaşında tekrar tanıştım ve şimdi uçuyorum desem yalan olmaz. pek yakında yola gelecem gibi :)
en son 105 km yaptım v esporcu geçmişim yok.

Bisiklete başlandığında bir aylık adapte olma süresi lazım ve ondan sonra dilediğin yola sür pedalı.

Önceleri motosiklet videolarını izlerken mesela motosikletle yapılan isviçre alp turlarında motosikletliler kadar da bisikletli oluyordu yollarda,bu motorlar bisikletlilerin yanlarından geçerken hep kendi kendime derdim "motosiklet ne rahat bir şey yahu" diye, tabi o bisiklet sürücüleri ne derdi motorlar hakkında bilmiyorum :) Pazartesi günü youtube da Gürkan Genç isimli bisiklet kullanıcısının dünya turu videosuna rastladım, İlk başta bisan bisikletimi bayırlarda iterek çıkardığım aklıma geldikçe, "yahu bu adam deli olmalı" dedim ;) sonra bir kaç video daha izledim derken 3-4 gündür kendimi bisiklet videoları izlemekten alıkoyamıyorum, yavaş yavaş doğayı izleyerek gitmek ve bunu kendi emeğinle,kendi gücün ve çabanla gerçekleştirmek daha zevkli olsa gerek diye de düşünüyor ve hemen hayallere dalıyorum, tek korkum yaşadığım ilin hep bayır ağırlıklı olması zevkten çok işkenceye dönüştürür mü bu hayallerimi bilmiyorum, acaba bu tedirginliğim motosikletin rahatlığına alıştığımdan mı yoksa o bisan bisikletimin bana yaşattığı olumsuz tecrübelerden mi? Keşke yaşadığım il daha düz olsaydı, kayseri konya gibi, ozaman da diyorum ki yolların tadı mı çıkar öyle, motosikletle düm düz yolda gitmek hiç zevkli olmuyor mesela,

@oenaj Ben yokuşçuyum mesela ne kadar eğimli olsada yorucu olsada (kilomda fazla gerçi) ama o yokuşları ve eğimleri çıkıp bitirince aldığım hazzı bana veren başka bir şey yok zamanla zaten yokuşlar çok daha rahat çıkılıyor pes etmeden denemeniz lazım.eğer kilo varsa zamanla veriyorsunuz zaten yemenize ,içmenize ve uyku düzenine dikkat ederseniz sizden daha mutlu kimse olmaz emin olun:):)

Ben de motordan sonra bisiklete geçmek isteyen biriyim. Benim geçme nedenim ise daha çok sağlığımı düşünmem. Yaşım 35. Önceden drag grand kanyon bisikletim vardı şimdi ise dropbarlı tur bisikleti arıyorum. Şehir içinde kullanım için, bazen de orta seviyeli turlara çıkarım diyorum. Bence tur yada fitness bike bakabilirsin. Benim şu sıralar beğendiğim bisiklet Fuji Touring.

Ben şimdilik şehir içi, işe git gel, hafta sonları köy yollarına giderim diye düşünüyorum, o yüzden benim alacağım tur bisikleti sınıfında değildir heralde, bana öyle geliyor yani, bu bisiklet dünyası motosiklet dünyasından da karışıkmış :) Benim bütçem 1500 e kadar olabilir şimdilik,

• Beğen
Her yokuşun birde inişi var.Yokuş yoksa pedala asılmanın ne anlamı var.Yaş 39 deniz seviyesinden 100 metrelik yükseklikler yoruyordu sonra keyif vermeye başladı artık 1000 metre tırmanışlar kesmiyor

• Beğen
@Togursamsun

Darısı bana inşallah :)

O zaman 1500 TL civarı bisiklet önerilerini ben de heyecanla bekliyorum. Trek fx serisi geliyor aklıma ama tecrübeli arkadaşlardan daha iyi öneriler gelecektir.

• Beğen
Genelde disk fren önerilmiyor ama bisiklet satış sitelerine bakıyorum hemen hemen tüm bisikletler disk frene sahip, oysa motosiklette hep disk fren tercih sebebi olur,

Bir gün uzun bir Zonguldak turu yapmak benim de hayalim.. Tabiatı çok güzel oraların. Askerliğimi Gökçebey'de jandarma olarak yaptım. Bütün köylerini gezdim Gökçebey'in.. Cennet gibi oralar.

Gezileriniz köy yolları ağırlıklı olacaksa ön amörtisörü olan bir şehir bisikleti yeterli olur bence. Bir de iyi bir lastik taksanız yeter.

@Birhan K.
Evet doğası çok güzel buraların, ormanları mis gibi temiz hava, Genelde Kozlu ilçesinden Zonguldak Merkeze işe gidip geleceğim, ilçe dediysem merkeze yakın bir ilçe, Gidiş-geliş 15-20km arasıdır, köy yollarını bende çok seviyorum, çünkü çok sakin, sessiz ve havası temiz yerler, fotoğraf bakımından da zengin yerler oluyor,

• Beğen
@oenaj

belli ki çok merak etmişsiniz; yokuş tırmanırken yanımdan motor geçtiğinde benim tepkim de şu oluyor, "motosiklet ne rahat bir şey yahu" :) yani tepkiler aynı. :)

@oenaj Hoşgeldiniz. Ben size kısa bir reçete vereceğim. Ben dağ bisikleti ile işe gidip geliyordum. Bütün sürüşümü asfaltta yapıyordum. Tecrübeyle sabi Dağ bisikleti asfalt için ideal değildir, ancak asfaltta kullanabilirsiniz. Benim size tavsiyem şöyle olacak ;

Asfalt ve Hafif patika toprak yol içinde bisiklet kullanacaksanız Cyclocross.
Sadece asfalt üzerinde kullanacaksanız ki asfalt çukurlu bozuk olsa da pek fark etmez yol bisikleti almalısınız.
Sürekli toprak ve çakıl içeren yollarda kullanacaksanız dağ bisikleti almanız gerekmektedir.

Daha sonra Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri konusunu inceleyin yinede aklınıza takılan sorular olabilir. Buradan bir çok arkadaşımız yardımcı olur.

Saygılar

Geri