Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3000 Tl Bütçem Var. Şehir-Tur Bisikleti. Son arayışlar. Lütfen Yardım.

Umut Tekin

Forum Demirbaşı
Tepki
271
İsim
Umut Tekin.
Bisiklet
Carraro
Merhabalar uzun zamandır bisiklet arayışlarındayım. Günlerce konu konu dolaşmaktan mesaları okumaktan bisikletlere bakmadan yoruldum. Fuji'ye baya merak saldım bıraktım, merida speeder düşündüm olmadı ona baktım buna baktım bir türlü elimde ki parayı en iyi nasıl değerlendirebilirim bulamadım.

Bundan önce benzer bir konu açtım ama fuji'yi konuya koyduğum için sorduğum sorular hava da kaldı herkes fuji'ye odaklandı ve verim alamadım konudan. O yüzden kusura bakmayın son bir kez sormak zorundaydım. Çünkü bisikleti hiç kullanmadan ve görmeden internetten almak zorundayım. Şimdi son bir konu açmaya karar verdim. Umarım bu konuda fikirlerim sabitlenir ve artık güzel bir bisiklete kavuşurum.

Öncelikle yaşım 20 boyum 1.82 bacak boyum tam ölçümünü bilmesem de topuktan kalçaya kadar 80-85 arası çıktı.

Kullanım amacım şehirde kullanacağım asfaltta genelde çok hızlı sürmek istiyorum yol bisikleti kadar olmasa da şehir bisikletinden alabileceğim hız olarak en yüksek verimi almak istiyorum. Beni 500-600 kilometrelik turlarda taşıyacak bir bisiklet de lazım. Öyle çok fazla çanta bavul falan koymam bisiklete elimden geldiğince hafif bir yükle çıkarım yola.

Şuan arkadaşlar beni en çok etkileyen bisiklet specialized sirrus elite 2014 (2500 Tl)
Gerek hıza dayalı geometrisi gerekse görünüşü ve güzelliği beni kendine hayran bıraktı. Kadrosunu da çok övüyorlar.
(link)

Diğer bir tercihim herkesin çok övdüğü bir model Trek Fx 7.4 (2750 Tl)
Bu bisiklet hakkında ne bileyim bana soğuk geldi ama öneren gerçekten çok fazla kişi var. Özellikle bu bisiklet ile tur yapanlar bir hayli fazla. Bu da beni etkiledi diyebilirim. Solda ki menüden bakabilirsiniz.
(link)

Ben daha fazla bisiklet koymak istemiyorum sonra tüm yorumlar bu bisikletler üzerine oluyor. Ricam beni bu arayıştan kurtarıp artık güzel bir bisiklet sahibi olmamı sağlamanız. Her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Anlık takip ediyorum konuyu. Artık araştırmaktan gerçekten yoruldum bisikletime kavuşmak istiyorum. 3000 Tl'ye yakın para vereceğim pişman olmak istemiyorum ondan bu kadar araştırma içerisindeyim. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Bu arada arkadaşlar benzer konular var biliyorum inanın 50'den fazla konu dolaşmışımdır sadece eski konuları okuyarak karar vermek gerçekten çok zor. Sadece bisikletleri eleyebiliyorsunuz. Canlı destek gerçekten kararı etkilemekte çok önemli. Lütfen aynı konuları tekrar tekrar gündeme getirmemi mazur görün

Scudo
Bence Specialized Sirrus Elite üstüne birde Schwalbe Marathon 700x32 alırsınız hem konfor hemde hızdan pek bir kaybetmezsiniz.

@Tolga Çelebi

İnanın çok istiyorum o bisikleti sadece şekline bakarak beni cezbetti. Ama bir hata yapmak istemiyorum. Görselliğiyle kandırmasını istemediğimden bu konuyu açtım.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128948

Bu konuda gerçekten çok güzel resimler ve yorumlar mevcut. Olumsuzlar da var. Herkes kendi istek ve karakterine göre yorum yapmış. O yüzden de kararsız kaldım. Ağır eleştirenler de var çok övenlerde

(link)

(link)

Birde şunlara bak istersen.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@mehmetsunu

Teşekkürler. İlk bisiklet bütçemi az aşıyor. Specialized ile arasında 1 milyar fark var. Ayrıca 2x10 aynakol okuduğum yorumlara göre özellikle yokuş çıkarken turda beni çok zorlayabilirmiş. Specialized'in 9x3 aynakolu çok daha iyi olur gibime geldii.

İkinci bisiklet ise görüntü bakımından pek sıcak gelmedi bana maalesef. Açık renkli bir bisiklet düşünmüyorum. Beyaz gri gibi.

@Umut Tekin

Her iki bisiklet de safkan tur bisikleti olmamakla birlikte,tur bisikleti olarak kullanmak istediğinizde beklentilerinizi karşılayacak kadar kaliteli bisikletlerdir.Her ikisi de aslında "City bike" sınıfının en iyilerinden.Donanımları çok üst düzeyde olmasa da kesinlikle yeterli.Elbette "Yeterli" görece bir kavram.Ancak her iki bisikletle de sözünü ettiğiniz 500-600 km'lik turlara rahatlıkla çıkarsınız.Her ikisinin de yük taşıma kabiliyetleri yüksek.Safkan tur bisikleti olmadıkları için (Her ikisi de karbon maşalı)yükün büyük bir bölümü arka bagajda taşınacaktır.

Şehir içinde 700x28 lastikler normal kabul edilebilir ancak tur için ideal başlangıç 700x32-35'in altına inmemeli.

Çok isabetli iki seçenek.Ama yine de günümüz şartlarında 3000 lira iyi para ve bu kadar para verdikten sonra her ikisi de görülmeyi hakediyor.Hepsinden de öte bu bisikletleri görmeyi siz hakediyorsunuz.Kanımca hiç bir bisiklet görmeden dokunmadan test etmeden alınmamalı.

Bunları yazarken her iki bisikleti test ettiğimi,şu an da uzun süredir trek 7.5 kullandığımı belirteyim."Peki abi neden trek'i tercih ettin" sorusuyla çok karşılaştım.Yanıtı şu:Birine çok güzel,dedim;diğerine de "İşte bu benim olmalı"

işte böyle.

@Derya Keçeci

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi çok konu dolaştım Trek'i araştırdıysam ve bu konuya eklediysem bu sizin sayenizdedir. Yaptığınız turları ve bisikletinizin olduğu konuları hep inceledim. Trek Fx 7.5'i sizin turlarınız ve konularınızdan sonra almayı çok istedim ama bütçemi aştı. Beni Specialized özellikle görünüm ve zariflik açısından çok etkiledi. Ayrıca bir arkadaşın bisikletin çok atik olduğu düz yolda rahat 55-60 kilometre yapabiliyorum demesi tam benlik bir bisiklet diye düşünmeme sebep oldu.

Evet 3000 Tl çok iyi para gerçekten ben de görmek isterim bakmak isterim ama Mersin'de tek bir bisiklet bayisi var tanınan ve orası da specialized ve trek gibi markaları bünyesinde barındırmıyor. Sadece İstanbul'da bayilerini bulabildim aktifpedal'ın. Ben de isterim görmeyi denemeyi ama almakta çok da gecikmek istemiyorum ve tüm paramı harcayacağım için ekstra masraflara girmek istemiyorum. İstanbula gidip gelmek için en az 250 Tl gözden çıkarmak gerek. Öğrenci bir adam için her kuruşun değeri var. O yüzden tüm zamanımı incelemelerle kullanıcı yorumları ile geçiriyorum.

Ayrıca specialized ile tur yapabilirsiniz demeniz beni çok sevindirdi. Tüm yük arkada olacak bunu biliyorum ama biraz kondisyon ile üstesinden geliriz inşallah. Biraz narin bir bisiklet yükü mü hafif almaya çalışırım gibi.

Derya bey tecrübe olarak bizlerden çok daha önde. Kendi adıma o bütçeyle Specialized Sirrus Elite alırdım ama trek 7.4 ve üstü modelleri de çok tercih edilen içtenlikle yolculuk yapılabilecek makineler. Kendi adıma özellikle uzun yolculuklar için mutlaka gidon değiştirilmesinin gerekliliğini düşünüyorum. Bütçeniz ve tercihinizde gereken modifikasyonları göz önünde bulunduracağınızı ümit ediyorum. Gene de siz siz olur dokunmadan görmeden üstünde 2 pedal basmadan karar vermeyin. İzmir'den sevgiler... Nefesiniz kuvvetli yolunuz açık olsun....

• Beğen
merhaba sse 2013 var bende disc..maşa karbon değil..ben çok yeni bir bisikletçiyim öncelikle bunu söyleyeyim..
(geçen yaz başladım bu bisiklet ile ama 2300 km yaptım..+100 km defalarca gittim)şu marka bu marka pek de bilmem..ama işi bilenlerle konuşup aldığım bu alet
beni henüz hiç üzmedi..bu arada narin bir bisiklet değildir..oldukça serttir , her pedalın hakkını verir..rampa çıkarken 2 aynakol biraz yoruyor tabii.

• Beğen
@bkaan

Çok teşekkürler. Benim seçtiğim model 27 vites yani 2'li aynakol olması imkansız. Tahminim 9x3. Zaten özelliklerinde belirtilmiş, yokuş tırmanmak için yüksek performans sağlar diye. Diğer özelliklerimiz aynı sayılır. Beni biraz daha umutlandırdınız almak konusunda. Görmeden almak gerçekten çok zor.
Aklıma gelmişken sorayım.
Bisikletin hızlanması nasıl acaba ? Düz yolda ben ng 650 ile maksimum 45 km yapabiliyorum. Bu bisiklet ile ne kadar yapabiliriz. Çok az eğim olabilir aşağı doğru siz ne kadar yaptığınız hatırlıyorsunuz en fazla ?
Birde kaldırımda gitmek çok uğraştırıyor mu daha doğrusu rahatsız ediyor mu ? Asfalt dışı kullanım elbet yapmışsınızdır tavsiyeleriniz nelerdir bu konuda ?

@emrahozkan

Tavsiye için teşekkür ederim:) Tam 1 milyar fazla vermem gerekecek eğer onu alırsam ) Specialized'e göre. Artık az çok kararımı verdim specialized alacağım gibi. Ayrıca disk fren tercihim değil. V freni seviyorum. Her zaman gereksiz ağırlık gözüyle bakmışımdır. Ve tur benim için biraz arka planda öncelikli yapacağım şey. Şehirde kısa turlar olacak. Maksimum 50 km gibi.

yine başa farklı modeller hakkında hiç bir deneyimim olmadığını yazayım ve sse ile igili tecrübelerimi daha detaylı anlatayım..bir ay mtb kullanımı sonrası bursa aktif pedal ile görüşerek
isteklerimi anlatarak ve biraz da yabancı forumları kurcalayarak karar verdim sse almaya..amacım samsun sahil yolunda ve günü birlik kısa turlarda kullanmaktı.ilk binişimde
"budur işte dedim" son derece atak, bir iki pedalla yanımdakileri geride bırakıyordum..sonra +100 ler başladı..daha seleye alışmadan samsun amasya yaptım..ciddi rampalar vardı
ama bana "gücün yetiyorsa ben daha fazlasına varım" diyordu..ortalamam 19-20 idi..rotayı bilenleri şaşırttığını söylemeliyim..yani için rahat olsun benim gibi bir çaylak bile bu alet ile tonla yol yapabiliyor..tüm yol koşullarında da keyifli bence.. uzun turlar konusunda hazırlıklar yaptım..tüm ekipmanı topladım..bu konuda da son derece güven veriyor aletim..aklımda
hiç soru işareti yok..bakalım kısmet..
sadece şunu eklemek isterim ..eğer aklında yol bisikleti varsa sse den vazgeç..ben bu ikilemde çok kalmıştım..ve halen de öyleyim..bunu şunun için söylüyorum..bu alet yol merakı olana
ısrarla daha hızlı..daha hızlı..dedirtiyor..başka sorun varsa cevaplamak zevk verir..

50 km yazını şimdi gördüm ve eklemek istedim..100 km ye kadar hele de düz yolda çerez olur sse için..
ama dediğim gibi hızı seviyorsan, ve 50-100 km düşünülürse yüksüz olacağım diyorsan, bu alet sonrası hep daha fazlasını isteyecek ve neden yol almadım diyeceksin?

• Beğen
@bkaan

Şuan öyle şeyler yazıyorsunuz ki tam hayalimde ki cevaplar. İyi ki açmışım sizin şu yorumlarınızı okumuşum diyorum.
Ben bir şehir bisikleti istiyorum ve bundan bu bütçeyle maksimum hız istiyorum. Elbet bir yol bisikleti olmayacak ama ben şuan yol bisikletine alışacağımı hiç düşünmüyorum. Varsın biraz daha yavaş gideyim. Bir yol bisikletiyle ben 500-750 kilometre tur yapamam mesela. O yüzden bu bisiklet tam ihtiyacımı karşılayan şey. Birisinin şöyle bir yorumunu okumuştum. "Yol bisikletine geçmemde ki sebep sse'nin bana sağladığı o muhteşem hızdır. Anlayın artık ne kadar kaliteli olduğunu ) "
Başka sorum bilmiyorum artık bisiklete bağlandım gibi. Bugün yarın arayıp istanbul'dan sipariş vereceğim. Bisikleti görmeden denemeden binmek bana korku veriyor tek sorunum bu.
Şuan ben kadro boyu seçiminde sıkıntı yaşıyorum. L ve M boyutları var. Benim ölçümlerime göre boyum 1.81 bacak boyum ise 78-82 cm arası. Sanırsam L beden seçeceğim. Birde renkler ikiye ayrılıyor. Gri/Kırmızı/Siyah ve Siyah/Slt burada ki Slt'yi anlayamadım. Mesela bu konuda ki arkadaşın bisikleti hangi renk türüne giriyor. Bu rengi çok beğendim..
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=128948

@bkaan

Eğer yol bisikleti alırsam birazcık daha hız için neden uzun tur hayalimden vazgeçtim diyeceğim :) Ve inanın onlar gözümde yarış bisikleti gibi ve bir yol bisikletinin o maksimum performansı şuan beni çekmiyor. Ben uzun tur yapacağım bunlar 500 km den kısa olmayacak. Bunun için en iyi seçim bir şehir bisikletidir diye umuyorum. Tur ikinci planda olduğu için tur bisikleti de bakmıyorum. Ama ne demek istediğinizi az çok anlayabiliyorum )

Not: Birde bisikletin ağırlığı hakkında bilginiz var mı ? 10 kg 'nin altında mı ?

merhaba, ben 2012 flatbar sedona istanbul kullanıyorum. ancak bu yıl üretmedi sedona. eğer üretiyor olsaydı, düşünmeden alın derdim. ama madem sedona istanbul yok, başka seçenekler var mı diye sizin için bir baktım ve KTM stradayı buldum. (link)

bisikletin ayna-kol seti yarış şeti oranlarına yakın. sizin begendiklerinize nazaran daha iyi süratlari yakalarsınız. diğer seçeneklerinizn yanında bunu da düşünmenizi öneririm. bir an evvel bisikletinizle sizi aramızda görmek dileğiyle.

• Beğen
Yusuf tuncer beyin veya benim önerdiğim bisikletler, hani anahtar teslim derler ya, o modellerden. üzerinde değişiklik yapmanız gerekmeden aldığınız gibi binebilirsiniz.

@Mehmet Levent
Evet güzel bisiklet gibi ama hakkında detaylı bilgi yok maalesef. Arada 700 tl gibi bir fark var fiyat açısından. Maalesef bisiklet hakkında forumda yeterli bilgi yok. O yüzden bilgi edinebildiğim modellere yöneleceğim. Çok teşekkür ederim çok yerinde bir öneriydi gerçekten.

@yusuf tunçer

İlk düşündüğüm bisiklet :) Ama ikili aynakol kullandığı için Tur yapmakta bana sıkıntı çıkartıyor. Yokuş çıkarken yani ) O yüzden ikili aynakol olanları eliyorum. Bu bisikleti kullanan bir arkadaşın yorumları. Yoksa genel anlamda çok iyi. 3000 Tl'ye alabiliyordum.
Tur için;
1- Ön bagaj bağlantısı yok,
2- 50/34 aynakol, 28 ruble ile turda yokuş çıkmazsın.
3- Tur için biraz pahalı bisiklet.

@Mehmet Levent

Sirrus elite'de sanırsam lastik ve sele sorunmuş sadece. Onları da ilerleyen zamanlarda değiştirebilirim. Çok sorun olabilecek bir değişiklik göremiyorum şu aşamada. Sizin öneriniz nelerdir ?

Şehir bisikletine tur bisikleti olarak bakmam benim için adı fitnes tır. Pekala türkiye yollarında her şartta turlamaya müsait bisikletlerdir bunlar. Patagonya yollarında ne olur onu bilemem. Bu bisiklet için üç kural belirledim. HFS: Hafif, sağlam, fonksiyonel. Hafif bisiklet zaten hızlı olmak zorunda. Sağlam bisiklette ise 7005 alaşımdan tutda farklı varyasyonların bileşimine kadar bir yığın unsurun katkısı vardır. Fonksiyonel ise her yola girebilecek, yük taşıyabilecek bisiklettir. 10 üzerinden puanlama yapsak yol bisikleti hafiftir tama yakın puan alır ama fonksiyonelmidir hayır. MTB fonksiyonel olabilir, sağlamdırda ama hafif ve hızlımıdır tartışılabilir. Bu birleşimin mükemmel örnekleri fitnestır. Daha önce fitnes hakkında bir manifesto denemesi yapılmıştır. Bu türü seviyorum. Örnekleri çok ve piyasa yeni markaların girmesiyle daha da çeşitleniyor. Bu arada scott metrix ide adaylar arasına yerleştir derim. Hem hafif hem sağlam. Yola yakın geometrisiyle bir flat bar olarak sse den hiç aşağı kalmaz. Cube sl road da diğer bir hayalimdir. Bu bisikletler Fitnes için mükemmel ağırlık oranlarını yakalamıştır. 10 kg altında bisikletlerdir. Bir tur bisikleti için (HFS şartını sağlayan) 10 kg altındaki ağırlık değerleri harika değerlerdir.

• Beğen
sse de değişik bir çekicilik var ya..insanın aklına girmişse başkasını pek beğenmiyor..ben de öyle olmuştu.. :)
ağırlığı bana söylenen 11 kg. ama benimki disc fren biliyorsun..

• Beğen
Geri