Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3000 Tl Bütçem Var. Şehir-Tur Bisikleti. Son arayışlar. Lütfen Yardım.

@mehmetsunu

Altta ki bkaan nickli arkadaşın yorumu aynen beni anlatıyor. Maalesef aklıma bir girdi bu sse benzerleri artık hiç umrumda olmuyor nasıl etkiledi beni böyle bilmiyorum ama var bir şeyi. Dediğiniz HFS'yi inanıyorum ki sse sağlıyor. Hem hafif hem hız konusunda yeterince agresif ve arka tarafına bagaj takabiliyoruz. Bu da biraz fonksiyonel denebilir. Derya Bey 500-600 kilometre turları rahatça yapacağımı söyledi. Benim hedefim bu kilometreler arası. Sizin dediğiniz bisikletler HFS şartını sağlayan sse'den biraz güzel belki biraz kötü bisikletler ama sse bilmiyorum hayran kaldım diyebilirim.
Sizin manifesto dediğiniz olayı araştırıyorum.
Edit: Sanırım sizin dediğiniz türe uyuyor. Aykırı bir madde göremedim.
@bkaan
Aynısı şuan benim başıma geldi. Disk fren ağırdır. Eğer tek farkımız disk fren ise. Benim bisikletim tahmini 9.5-10 kg arası gelecektir.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Scudo
SSE ve Trek 7.4'e başka bir alternatif sunayım: Giant Escape 0. Donanım olarak ikisinden de üstün. 2000-2200 TL civarına alabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
Merida T5 için ilk düşündüğüm demişsiniz ve haklı nedenlerle elemişsiniz. Ben de bir t5 kullanıcısı ve aynı bisikletler arasından tercih yapmış biri olarak katkı sağlamak istedim. Bisikletler birbirlerine yakın da görünseler sürüş pozisyonlar çok farklı. Trek fx 7.5 aynı bedende daha uzun bir üst boruya sahip, T5 daha kısa. Denediğiniz zaman rahatlıkla farkı hissedebilir ve kriterlerden biri olarak değerlendirebilirsiniz. Ağırlık farkları da var 2 kg civarı. Trek fx 7.5 ve Sse ile t5 i elle tarttığınızda t5 çok daha hafif. Yokuşta dişliler kadar ağırlık da etken, örneğin eski bisikletim Trek ds 8.3 de 3lü aynakol vardı ancak t5 ile aynı yokuşları çok daha kolay çıkıyorum. Hız konusunda ise trek ds8.3 den %20-25 daha hızlı diyebilirim. Şehir içinde her yolda konforu yeterli, bel fıtığım olmasına rağmen hiçbir rahatsızlık vermedi. Bir de uzun turlara ne sıklıkta çıkabileceğinizi iyi düşünün derim, kolay bir iş değil gibi geliyor bana :) en kısa sürede gönlünüze göre bir bisiklete kavuşmanız dileğiyle..

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
fuji ye odaklanmış ama vazgeçmişsiniz nedenini öğrenebilir miyim? ben de uzun süre tur bisikleti araştırması yaptım ve fuji touring te karar kıldım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve fazlasıyla memnunum bahsettiğiniz fiyatlarda ulaşabileceğiniz en makul bisiklet fuji touring. Eğer uzun tur düşünmüyorum sadece şehir içinde kullanacağım diyorsanız bahsi geçen markaların şehir bisikletlerinin ikinci ellerine bakın derim bazen nerdeyse yarı yarıya sahibindende bulabilirsiniz.

@Tolga Suvari

Merida t5 ile sse yi karşılaştırmak bana biraz adaletsiz geliyor. Çünkü merida t5 3100 lira gibi bir fiyattan satılırken sse yi 2200 liraya alabiliyorum ) 2'li aynakol konusunda beni çok korkuttular. Yokuşta yapamazsın diye. Çok kondisyonu olan birisi de değilim ve sanırım dediklerinde haklılar.
Merida t5 9.3 kg sse ile sanırsam 10-10.5 kg civarı. Çok fazla fark olduğunu düşünmüyorum ağırlık konusunda. Trek şuan için elediğim bir model çünkü yurt dışı fiyatlara bakıyorum bir de Türkiye fiyatlarına ne kadar iyi olursa olsun o kadar fazla farkla trek almam. Kendimi kazıklanmış gibi hissetmek istemiyorum. Eğer avrupa da olsam alabilirdim. Ama Türkiye'de Trek almak akıl işi gelmiyor bana pek.
Uzun turlar ise hayalim olan bir şey. Gerçekten yapmak istiyorum. Sivaslıyım. Mersin'de yaşıyorum. Sivas'tan Mersine toplam 460 km sürecek bir tur planlıyorum. Yollar neredeyse hep asfalt zaten. T5 şu aşamada biraz pahalı geliyor gibi bana. Yani ona 3100 vereceğime sse'ye 2200 vermek daha mantıklı geliyor.

@Oğuz Mert

Evet tur ikinci planda demiştim konumda da. O yüzden fuji touring hiç düşünmedim. Eğer amacım tur olsaydı o bisikleti gözüm kapalı alırdım. Sizin konunuzu da okudum. Neredeyse tüm konuları okudum çünkü :) Ben fuji absolute 1.1 d düşünüyordum. Ama gerek hidrolik frenleri gerekse tur için yetersizliği yüzünden vazgeçtim. Amacım şehir içinde agresif bir bisiklet olduğu için touring düşünmedim. Dediğim gibi tura dayalı bir bisiklet aramıyorum. Hıza dayalı bir şehir bisikleti arıyorum ve gerektiğinde bana tur imkanı yaptırabilecek bir bisiklet arıyorum

@Oğuz Mert

Güzel bisikletmiş. Kadro boyu uymuyor maalesef (

ben uzunca bir süre giant seek2 kullandım. 27 vitesti. çok yol yaptım onunla, çok da seviyordum.
daha sonra cannondale badboy lefty aldım. badboy beni çok şaşırttı, beklediğimden çok fazla bir kalite ve akıcılıkla karşılaştım.

çok farklı şehir bisikletleri kullanmadım ama, badboy inanılmaz bir bisiklet.
8 vitesliydi ve buna rağmen beni ne yokuşlarda yordu, ne düz yolda geride bıraktı.
sahil yolunda yol bisikleti gruplarının arasına karışıp onlarla birlikte 35-36 km. ortalamalarla sürdüm.
bir günde 24 km. ortalamayla 168 km. yaptım.
ve giant ile 100 km'de yaşadığımdan çok daha az bir yorgunluk yaşadım.
sahibinden'de ikinci elleri var, mutlaka seçeneklere ekleyin derim.

Dostum tamam anladık bizi dinlemeyeceksin bir yol tutturmuş gidiyorsun seni tercihinden vazgeçirmek mümkün değil. Ya SS ya SS diyor başkada bir şey demiyorsun. Peki bir metaforla topa girelim belki bu inadından seni döndürebilirmiyim bilemiyorum.

Scott sub fatma girik e benzer. Beyaz perdede de gerçektede erkek fatodur, rolü gibi narin değildir sert rollerin oyuncusudur. Çıtkırıldım rollere çıkmaz, yerlerde sürüklenir yinede banamısın demez rolünün hakkını verir. Zoru başarmak için vardır, rol onun için değil o oyunculuk için vardır. Gişede yapımcısının yüzünü güldürür, emeğinin hakkını verir. Verilen işten yüksünmez.
Trek f.x, türkan şoray gibidir. Kemikli ve güzeldir. Ama o güzelliğinin altında anacıl bir sağlamlık vardır. Hem şehirli hem kırsal rolleri için biçilmiş kaftandır. makyazlı olmasınıda dağlarda gezmesinide bilir. Güzel olmasına güzeldir ama bunu nazlanmak için kullanmaz. Her rolün oyuncusudur.
Merida T, filiz akın gibidir. Boyalı ve parlaktır. Görünce başını döndürür, aşık olma isteği duyarsın. Her zaman şehirlidir, bazen bıçkın bazen bohemdir. Çok güzel ve albenili olsada verilen görevin altından kalkar. Güzelliği zayıflığı değildir içinde güçlü bir kişilik barındırır.
SSE, hülya koçyiğit gibidir belli rollerin insanıdır. Kırsal bir rolü canlandırmaya kalksa bile yürüyüşü hep nazlı ve nazenindir. Onda bu yüzden kırsal hep eğreti durur, hemen sırıtır. Dağ rollerinde, sert rollerde bu yüzden başarılı değildir. Rolünün hakkını veremez. Hep şehirli küçükhanımefendiyi oynamalıdır. Ona ancak şehir ve şehir ortamı yakışır.

@mehmetsunu

Ya dostum ben ne yapayım. Önce fuji absolute 1.1 d alayım dedim. Onunla tur yapılmaz ikili aynakolla olmaz dediler. Hidrolik fren gereksiz ağırlık dediler. Fiyatına göre malzemeleri iyi değil dediler.
Sonra merida t5'i gördüm bayıldım. Bunu almalıyım dedim. Sonra onunla da tur yapamazsın dediler. O paraya o bisikleti alacağına git yol bisikleti al aynı şey dediler. Uzun turda ikili aynakol ile rampa çıkamassın dediler. Yüksek kondisyon ister dediler. Ben zaten kondisyon sahibi biri değilim hemen yoruluyorum. Bunları bana bizzat kullananlar söyledi. Bir kişi de değil 2-3 kişi aynı şeyi dedi. Tüm hayallerim yıkılmıştı sonra aradım aradım. Trek'i gördüm. 7.5'i sevdim baya. Sonra aşırı pahalıydı. Yurtdışı fiyatlarına bakarken evanscycles'de 1050 dolara satıldığını gördüm yani 2250 Tl. Sonra türkiye bayisine baktım bir de ne göreyim 1300 euro yani neredeyse 4 milyar. Ya iki katı fiyat sen olsan alır mısın ?? 7.4'e bakayım dedim aynı şey. Biliyorum sağlam falan ama dışarı 2200 liraya alacağım şeye ben burada 3000 lira bile vermem ki bırak 4000 tl bayılayım. Direk eledim zaten Trek'i. Zaten eski konularda sırf fiyatları yüzünden almayanlar var.
Sonra baktım şehir'de iş yok yol bisikleti aradım. Onu da günlerce araştırdım 1-2 model buldum sonra dedim Umut ne yapıyorsun sen tur yapacaksın yol bisikleti olur mu hiç !. O hayalimi de geride bıraktım gittim dedim hızı boşver tur bisikleti arayım fuji touring falan buldum. Sevdim de baya vites sistemleri hariç. Almayı da düşündüm. Derken arkadaşın biri specialized'e baktın mı dedi. Yok dedim. Aklıma hiç gelmemiş. Bir de ne göreyim. Hem 2200 Tl'ye beni çok zorlamayacak hem de hem çok hızlanabilen bir bisiklet hem de Derya Bey'in dediğine göre beni 500-600 km götürebilecek bir tur bisikletine dönüşebiliyor. Hem de şekil itibariyle çok güzel. E hakkında olumsuz yorum da okumadım. Gezdim dolaştım %90 öneriyor.
Sonra birileri ktm önerdi scott falan. Bunlar size göre iyi hoş ama yeterli konu yok hakkında beni anlamıyorsunuz ben bisikleti deneyemeceğim üstüne binip aaa güzelmiş diyemeyeceğim. İnternetten sipariş vereceğim. Eğer internetten sipariş verecekseniz klasiklere yönelmek zorundasınız. Diğerleri büyük cesaret ister. 100 lerce kişi specialized'i önermiş forumda. Çok konu gezdim. Bir girin bakın kaç tane scott sub konusu var kaç tane ktm konusu var. 1-2 kişi güzel dedi diye ben nasıl cesaret edip paramın büyük bir bölümüyle bunları alayım. Mecbur herkesin tavsiye ettiği specialized'e yöneldim.

@Abdullah Cimis

Daha önce kullandınız mı ? Neden böyle düşünüyorsunuz söyleyebilir misiniz ? Böyle yüzeysel bir mesaj yazmak sizce doğru bir şey mi ? Sebepleriyle açıklamak gerekmez mi ? Açıklamanız için böyle bir soru sormamı mı bekliyorsunuz anlamadım.

Sse nin 10-10,5 kg olduğuna emin misiniz? Ben sorduğumda net bir rakam vermediler, ama bisikleti elimle tarttığımda kesinlikle hafif değildi. T5 ile arasında 0,7-1 kg fark var gibi değildi. Hatta trek fx7.5 den bile ağırdı. Üç bisikleti de aynı gün incelemiştim ancak yinede yanıltmak istemem, tamamen hissettiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım, yine de hafiflik sizin için önemliyse bir kullanıcısından ağırlığını tam olarak öğrenin derim. Fiyat farkı için bişey diyemem, ancak hafif bir bisiklet almayacak olsam sse ile yerine decathlon dan btwin fit 500 alırdım 1250 TL ya. Bu bisiklet sora donanımlı, 3 lü aynakola sahip ve 10,2 kg.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
@Tolga Suvari

Arkadaş bende diskli modeli var 11 kg dedi. Ben de ona göre 10 kg tahmin ettim v frenliyi. Bu t5'i alacağım ama 2'li aynakolu tura engel olduğu için alamıyorum da. Dediğiniz modele bakıyorum. Anlaşılan internetten alınacak gibi değil. Sanırsam istanbul'a gideceğim. Ayrıca bisiklete baktım 1250 Tl. O fiyata bir bisiklet hedeflediğim bir bisiklet değil. Kadro yapısı cartı curtu eminim vardır bir yerinde bir şeyi. İnternetten alacağım için güvenemem maalesef. Zaten şuan tüm hedeflerimden vaz geçtim. Ne yapacağımı şaşırdım

SSE, Specialized'in E5 teknolojili aluminyum kadrosuna sahip. Kesinlikle 10 kg'dan fazla olamaz.

Bakin ben size bir kac "fact" sunayim, siz on a gore kararinizi verin.

- Tur icin 3lu aynakol size cok avantaj saglar. En kucuk aynakol disliniz ile en buyuk ruble dislenizin orani ne kadar <1 olursa o kadar rahat edersiniz yokuslarda.
- Tur icin bisikletin agirligi cok onemli degildir. Zaten yuklu cikacaksiniz, Heybeniz 20kg civari bile olabilir. Gercek tur bisikletleri bu sebepten daha dayanikli ve tamiri daha kolay oldugundan aluminyum degil, daha agir celikten bile olabilmektedir.
- Tur icin disk fren cok onerilmez. Agirligindan degil, bozuldu mu tek basiniza tamirini yapamazsiniz.
- Tur icin sabit masa onerilir. Ha, suspansiyon da olmaz mi, olur. Ama bu fiyat araligindaki bisikletlerin suspansiyonlari cok kaliteli degildir. Bosuna enerjinizi ceker. Cok engebeli bir rota secmedikce bence gerek yok.
- Tura gidecekseniz, konforunuzun bir numarali etkeni lastiktir. En az 32" antiflat lastik daha uygun olur.

SSE ozelinde, icten kablolama cok sik gorunmektedir. E5 kadrosu Specialized'in en ust seviye aluminyum kadro malzemesidir. Masadaki Zertz bilesenlerinin faydasi biraz muamma, ama kozmetik acidan bile bence guzel.

Merida, Trek, Specialized bisiklet sektorunun en bilinen, en ust duzey markalarindandir. Ben SSE derdim. Niye? Valla cok da kesin bir sebebi yok. Gidip Trek ve Sirrus'u gorup Sirrus'u begendigim icin olabilir.

Hic olmadi Cavendish'in kullandigi marka bisiklet kullaniyorum dersiniz :p

bonus track: Alin bi de size Iskandinavya turu yapan Gokhan Kutluer ve Sirrus Sport'u :)
(link)

• Beğen
@Mert E. Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sizin specialized'i sevdiğinizi biliyorum. Specialized konularında bir hayli aktifsiniz ) Ben bisikleti göremeden alacağım maalesef. Mersin'de satan kimse yok. Tur ikinci planda kalmakla beraber asıl isteğim şehirde atik ve hızlı olmak. Otobüslerle yarışıp gerekirse arabalara kafa tutmak )
SSE'nin kadro geometrisinin mükemmeliyetçiliğinden haberdarım. Tur için saydığınız tüm özellikleri kendinde de barındırıyor. Ön bagaj takamıyorum tek sorunu o çok büyük sorun değil gibi. Trek alacaktım aslında ama asla dışarı da 2500 Tl etmeyen bir Trek'e burada 4000 Tl'ye yakın para vermem. İstediği kadar kaliteli olsun. O video'yu izledim SSS kullandığını bilmiyordum SSS ile bile o tur yapıldıysa SSE ile hayli hayli yapılır o zaman.
Yani öyle özellikler yazmışsınız ki hepsini SSE karşılıyor yani SSE'yi al der gibi :)

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
@Umut Tekin

Valla demeliydim ama dememisim, benimki pek objektif bir yorum olmazdi zaten :) Specialized'a karsi garip bir zaafim var.

Su an almak uzere oldugum bisiklet Specialized olmasa da (Giant) ben Sirrus Elite sizi uzmez diyorum. Bisikleti goren birisi olarak da, ozellikle grisi, yolda bir kez daha donup baktirir. (Gerci estetik olarak Trek'in de cok farki yok)

Bana sorarsaniz siz beni de bosverin. Belli ki icinize Sirrus Elite sinmis sizin. Bisiklette bir numarali komponent "icinize sinme" bana sorarsaniz. Hangisini icinize sindiriyorsaniz, onu alin.

@bkaan

2013 Specialized sirrus elite bisikletiniz var,disk ve maşa karbon değil;doğru mu anladık? Böyle bir sirrustan haberim yok.Ayrıca bir başka mesajınızda da ikili aynakoldan sözediyorsunuz.Sirrus elite 26-36-48 üçlü aynakol.Nasıl bir bisiklet bu anlayamadım.Anlamak için soruyorum.

Şu herhalde

(link)

Umut kardeşim;eleye eleye seçeneği ikiye indirdin.Bir daha elersen alacağın bisiklet kalmayacak.Başlangıç için ikili aynakol işine girme.ben sirrus'un bu modelini yeni gördüm açıkcası.Alana hayırlı olsun.Specialized Dünyanın en önemli markalarından biridir.Alın sirrus elite'yi rahata erin artık.

• Beğen
@Derya Keçeci

Babam akıllı düşünene dursun deli köprüyü geçti derdi bana. Sanırsam benimki de öyle oldu biraz. Alacağım Derya Bey. Görememekten, deneyememekten korktum ama yarın siparişi geçeceğim. Haftalardır yoruldum. Artık hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.

@Derya Keçeci

Merhaba Derya bey,

Sirrus Elite Int sanirim bahsedilen model. Kadrosu E5 ama on masasi karbon degildir, buna karsilik vites seti karbon masaliya gore cok daha iyidir. (Sora/Tiagra) Yalniz 2li aynakol degildir, orda bir hata var sanirim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Mert E.

Bence arkadaşın dediği model o değil. Çünkü disk diyor sizin gösterdiğiniz model disk fren değil.
Bence şu bisiklet. Hem disk model hem ikili aynakol. Maşa'nın özelliğini göremedim ama herhangi bir carbon yazısına rastlamadım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Geri