Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3000 Tl Bütçem Var. Şehir-Tur Bisikleti. Son arayışlar. Lütfen Yardım.

amacınız düz yollarda akmak ise hibrit bakmanız normal.
sse(en iyi tercih) olur.
merida speeder olur focus planet olur vs.
evet bu bisikler yolda çok güzel akıyor.
ama sabit maşa o kadarda konforlu birşey değil,1-2 saat şehir içinden kullanırken bile kollarınızı ağrıtır.
karbon maşa bir nebze vibrasyonu alır fakat oda alüminyum maşaya nazaran %3-5 ' dir.
ama ilerde ben bu işe tura dökerim diyorsanız şuan bakılıcak tek model ghost trekking 5700

Scudo
@kivilcimb

Peki millet yol bisikletiyle nasıl saatlerce sürüyor o zaman :) Onda da maşa yok ) Amartisör asla istemediğim bir şey. Kaliteli bir Jelli eldiven sanırsam yardımıma yetişir. Ayrıca temiz bir asfaltın asla ve asla sorun çıkartacağını düşünmüyorum. Mersin'in d400 ana yolu çok sağlamdır bu konuda. Kilometrelerce sorun yok. Tur içinde amartisör düşünmüyorum maalesef. Benim ng 650'de ki maşa 30 lira bile değildir varlığı yokluğu belli değil ve asfaltta 3-4 saat sürdüm o bisiklette bile sorun yaşamadım fazla. Ben pek sorun olacağını sanmıyorum. Jelli eldiven iyidir )

@kivilcimb

Al işte bir bisiklet efsanesi daha. Kendine bile hayrı olmayan o 50 tl lik eşek ölüsü hissiz yaylı maşalardan bir süspansiyon harikasımı bekliyorsunuz. Hiç bir işe yaramazlar 28 inç bisikletlerde şimdiye kadar adam gibi bir amortisörede rastlamadım-lefty maşa işte bak o ayrı- geçen iki ingiliz turiste rast geldim. Bisikletle İngiltere den Yeni zelandaya gidiyorlarmış. Kadın olanda surly kadro vardı ve nedense ikiside amortisörlü maşayı akıl edememişti.

@mehmetsunu

bütçe 3000 tl yazıyor başlıkta?
adama cd badboy leftymi önerseydik 7900tlye ??
ayrıca önerdiğim ghostta rst air maşa var.

siz sanırım yanlış mesaja alıntı yaptınız

Ben Scott sub 30 kullanıcısıyım bisiklet oldukça iyi asfaltta falan dehşet. Yalnız çakıllı yollar da korkutuyor ince lastik ve amortisör yok diye. Şehir içinde eklemeli taşlardan giderken lastik kayıyor gibi taşın köşesinden pek güvende hissetmiyorum kendimi. Kilolu biriyim. Uzun turlar yapacaksanız eğer amortisörlü bisiklet almanızı öneririm. Niye diye soracaksanız: uzun saatler bisiklet üzerinde duracaksız. ister istemez yollar bozuk yollardan geçeceksiniz. Düz maşada bilekleriniz yay görevi yapacak ve ağrı yaratacak düşüncesindeyim. Gürkan GENÇ bu konularda oldukça tecrübeli bir turcu. Yazılarını okuyarak bilgilenebilirsiniz. Tercih sizin.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah Cimis
@Abdullah Cimis

Haklı olabilirsiniz. Ama ben turda sorun çıkacağını sanmıyorum. Şöyleki günde maksimum 150 km sürebilirim. Ki 100'ü geçer miyim bilemem. E sonrasında dinleneceğim gece bir kamp falan kurarım. Yani tur deyince de 1000 km üst üste gitmeyeceğiz ki :) Karbon maşa olan bir bisiklet bakınıyorum. Şuan tam isteklerimi karşılayan yok.

@Umut Tekin

En başından beri SSE demiyor muydun? Şimdi ne problem çıktı o hangi isteğini karşılamıyor?

@Berke Kazankaya

Bilmiyorum abi. Kararsız kaldım o konuda. Ben en iyisi işi zamana bırakayım. Belki 2015 modellere bakarım. Şuan tüm isteklerimi karşılayan o ama en azından şu sınavım(LYS) bitsin. Yaz bir gelsin bakalım. Merak etmeyin konu falan açmam )
Ben Tiagra setli 105 setli bisikletleri görünce SSE biran gözümde değer kaybetti )

Tiagra setli, 105 setli bisikletleri beğendiysen KTM'yi seçeceksin dostum.. 3000 liraya alabileceğin Tiagra setli en ucuz yurt dışı markası.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
İlgilenirseniz ben bisikletimi satıyorum.Cannondale quick speed 1 full karbon,kadro boyu 46 cm(Lsize).Fiyatı sizin bütçeden 750 tl daha pahalı.Üretim yılı 2012 faturası var.

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@Berke Kazankaya

Bulunur bulunur. Ama inan böyle bir bisiklet alacağıma gider yol bisikleti alırım ) Hız için turdan vazgeçeceksem yol alırım tümden vazgeçerim :)
@özcan yılmaz

Maalesef 2. el düşünmüyorum. Ayrıca ikili aynakol hiç tercihim değil.

500-600 km lik bir tura ocak, su, bir kaç yiyecek (yolda açıkmadan önce birşeyler atıştırmalısın ki düzgün bir tempoda gidebilesin) , çatır, yatacak birşeyler, bir iki temiz çamaşır ve tamir parçaları şart. Bunları sırt çantasında nasıl götürmeyi düşünüyorsun? Şehirlerde kalacam diyorsan şehre yetişemediğin zaman öylece kalırsın. Şehirden şehire otobüs ile gidip otelde kalacak eşyalar otelde kalacak isen ayrı. Ama 500-600 km lik yollarda sele çantaları şart. Nereden baksan gidiş dönüş 500-600km diyelim 1 haftalık yola çıkıyorsun. Bence herşeyi tekrar düşünmek senin için daha iyi olacaktır. Keyif ile çıktığın yolculuk zehir olupta şevkini kırmasın sonra.

(link)

bisikletim budur dostlar..(önceki sayfalarda sorulmuş) 2 li ayna kol..maşa karbon değil ve disc frendir..çok da keyiflidir..dün köy yollarında da beni hiç üzmedi..evet keşke daha güçlü olsaydım bazen rampalar çok ağır geliyor çünkü

@Turan Babacan

Evet efendim bunların lazım olacağını biliyorum o yüzden KTM Strada 1000 modelinden vazgeçtim. SSE'ye yöneldim. Şehirlerde kalmayı pek düşünmüyorum. O zaman turun pek anlamı kalmaz. Bir ormanda çadır kurmak daha zevkli ve doğal bence. Bu yüzden arka bagaj bağlantısı olan. 32 hacim lastik destekleyen bir bisiklet istiyorum. Yol bisikletinden bu yüzden vazgeçiyorum. Ben 460 km Sivas Mersin turu planım var. Ve arkaya bagaj takmadan asla yola çıkmam. Benim 70 km turlarımda sele altı çanta işimi görmüyor 500km de hiç görmez )

Sadece bu da değil devamında İstanbul'dan Mersin'e daha uzun bir tur yapacağım )

Geri