Scudo Sports

3000 TL'e kadar yol bisikleti yardım!!!

Erdem Koca

Üye
Tepki
1
Bisiklet
Carraro
merhabalar,
öncelikle benim buradaki ilk açtığım konu ve msj diyebilirim. uzun bir zamandır burayı takip ediyordum ancak yazma işine daha yeni katılmış bulunmaktayım.
7-8 aydır başlangıç olarak seçtiğim ve kullanmaktan da çok keyif aldığım Carraro D'ambiez 915 flat bar' ım var.bu bisiklet ile birlikte tura çıktığım kişiler sayesinde bu sporu çok sevdim ve daha fazlasını istemeye yeni arayışlar içerisine girmeye başladım. bundan dolayı da bir süredir 2013 yol bisikletlerini araştırmaktayım. başta ne kadar bir bütçe ile başlayacağıma karar verememiş olsam da 3000 TL' i aşmamaya karar verdim.biliyorum bunun bir sonu yok, insan sürekli biraz daha iyi derken baya baya gidiyor fiyatlar :)
benim aradığım bir bisiklet özellikle konforlu olmalı, uzun turlar bnm için birer işkence olmamalı, bisikletin üzerindeyken ne zaman kurtulsam şeklinde bir düşünce geçirmemeliyim aklımdan :) komponent olarak 105 düşünmekteyim ancak tiagra hakkında da fikirleriniz varsa dinlemek isterim. sonuç olarak benim ilk yol bisikletim olacak kendisi :) okuduklarımdan gördüğüm kadarıyla yol bisikletleri için kadronun rigid olması çok önemliymiş. biraz da ondan olsa :) akıcılıkta çok önemliymiş sanırım. sanırım başta bunun farkını anlayamam ancak taksitleri bitirdikten sonra sanırım bir de jant seti almayı planlamaktayım. belirlediğim bütçem ile sizinde yardımlarınız ve görüşleriniz sonucunda kendime güzel bir yol bisikleti almayı planlamaktayım. bu arada boyum 1.84 - 82 kg'yum. 56 cm kadro boyu uygun olur sanırım.
şu anda listemde birkaç aday var ancak hangisini alacağıma karar veremedim. konu hakkında fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
işte listemdekiler:
2013 SCOTT SPEEDSTER 30 (CD20) YOL BİSİKLETİ
(link)
2013 FOCUS CULEBRO SL 3.0 CP YOL BİSİKLETİ
(link)
CANNONDALE SYNAPSE 6 TIAGRA ALLOY TRIP. YOL BİSİKLETİ 2013
(link)
KTM STRADA 1000
(link)
LAPIERRE AUDACIO 400 TP
(link)

Scudo
Ben ktm yi öneririm bunların arasından.Fakat tur için düşünüyorsanız şehir bisikleti tarzında bir bisiklet daha iyi olur sizin için bence.Uzun yolda yorucu olur sürüş pozisyonu açısından.Ayrıca ince teker ve düz maşa yüzündende ülkemin malum yollarında sürüş çok konforsuz olur

yol konusunda gayet haklısınız ancak düzgün asfaltta gidildiğinde alınan keyif bambaşka yol bisikleti ile. şu anki bisikletim düz gidonlu yarış bisikleti formatında zaten,gidonun da değişmesini istiyorum artık :)

benim kafama yatan 105 set olduğundan dolayı focus, görüntüsünden,duruşundan,albenisinden dolayı tiagra setli scott ancak aklada en çok yatanlardan biri de KTM. kafama takılan ise bisikletlerin kaliteleri. KTM biraz diğer ikisine oranla geride kalıyor gibi geliyor bana. daha bisikletleri de gidip görmedim,dokunmadım,denemedim. tek tek bakıcam :)

Özelliklere bakıldığında KTM bir adım öne çıkıyor ancak elbette son karar sizin iyi günlerde keyifle pedallayın

benim seçimim cannodale synapse olurdu ama son karar sizin. inş size en hayırlısnı secersiniz.

2013 FOCUS CULEBRO SL 3.0 CP YOL BİSİKLETİ
(link)

Bu bisikleti mağazalarında bizzat görüp inceleme fırsatım oldu. Çok güzel bir kadro rengi mevcut, ayrıca 105 set ve fiyatı da diğer modellere yakın olması nedeniyle daha önde diye düşünüyorum.

LAPIERRE AUDACIO 400 TP
(link)

Bu modeli ise yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. İlk yol bisikletim olması nedeniyle çok fazla tecrübe sahibi değilim. Profesyonel bir değerlendirme yapamam ancak bisikletten hemen her konuda fazlasıyla memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Yalnız yerinizde olsam sadece ve sadece 105 set olması nedeniyle Focus'a öncelik verirdim diye düşünüyorum.

Şimdiden hayırlı olması dileğiyle. :)

Selam yol yarış ilanlarındaki ridleyi verebilirim hiç kullanılmamış daha yeni ve kollar arka ve ön aktarıcı da 105 5700 (bugün indirim günü :)kadro da 56

öncelikle fikirleriniz için tşk ederim. cevdet bey ben taksitle almayı planlıyorum bisikleti o yüzden sağolun teklifiniz için.

erdal bey focus hakkında kafamda soru işaretleri var aslında, internette de bisiklet hakkında çok da detaylı bir bilgi bulunmamakta. full 105 set mi peki bisiklet fren kollarıdır, frenlerdir zincirdir falan ?

onur bey cannondale güzel ancak diğer alternatiflerine oranla fiyat bnm için üst sınır seviyesinde. o yüzden diğerleri biraz daha ağır basmakta. fotolardan baktığım kadarıyla scott kadrosunun geometrisi ve arka rublenin 12-30 olması bnm gibi ilk yol bisikleti alacak birisi için önemli bir detay olsa gerek. ancak 105 set ile tiagra arasında ne kadar bir fark var acaba? ayrıca scott ın jant setine de sahip olması ayrı bir güzellik.

KTM için ise kafama takılan şeylerden birisi, bisiklet alanında scott focus gibi markalara oranla bana daha az güven veriyor gibi. iyi veya kötü pek bir şey duymadım ancak bisikleti alırken kalitesinden de emin olmam gerekli gibi geliyor.

Ben teşekkür ederim yeni alacağınız bisikletiniz şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın

Focus tam 105 set değil Erdem Bey. En azından buradan bakınca sadece aktarıcıların 105 olduğu görülüyor. Tam set dediğiniz çok daha kapsamlı, frenlere kadar içeriyor diye biliyorum. Ben de Salcano XRS030'a kavuştum birkaç gün önce. Tam Apex set var üzerinde. Aynakoldan frenlere, aktarıcılara kadar Apex. O yüzden söyledim.

Cevdet Bey'in bisikletini SanalPazar üzerinden %5 farkla, istediğiniz kadar taksitle alabilirsiniz, onu da ekleyeyim. Tabi kendisi kabul eder mi, orasını bilemem. :)

KTM konusundaki endişenize de hak vermemek elde değil. Bana motocross alanındaki ünlerinden dolayı hep MTB markası olarak gelmiştir KTM. Tabi ustalar ne der, o önemli. Bence forumun ikinci el bölümünü ihmal etmeyin. Sıfır ayarında çok güzel, Ultegra ağırlıklı modeller bulmanız olası.

@Erdem Koca

Fren kolları ve arka aktarıcı 105. Diğer donanımları siz de görmüşsünüzdür, FSA ve Focus'un belirlediği diğer markalardan kullanılmış.

http://www.bisikletcumhuriyeti.com/resimler/2M6AB51fo13_culebro_sl_3.png

aslına bakılacak olunursa yeni bisiklet alacaktım ama aklıma bunu ilk sokan salcano XRS 030 Tiagra set'i olmuştur. mavic aksiumlar falan fiyatı da beni cezbetmeye başlayınca biraz bi araştırayım dedim. sonrasında da görüyorsunuz işte kendimi bu bisiklet içerisinde kaybetmiş durumdayım :)
bisikletleri görmeden son kararımı vermek istemiyorum ancak focusun CONCEPT dediği jant seti aklıma takılanlardan, birde scott ın kadrosu daha güzel geliyor bakıldığında daha atik daha albenisi yüksek bnm için. jantlar keza aynı şekilde.
şimdi focusu alırsam eğer yaklaşık bir sene sonra jant seti alabilirim. scott da ise tiagra seti yavaş yavaş uyumunu bozmadan 105 parçaları takabilirim. veya takmama gerek bile kalmayabilir mi ki acaba?
http://www.bikeandoutdoor.com/uploaded/urun/big_bike_speedster_30_(cd20)_1357905348.jpg?rand=393411078

Tiagra düşünüyorsanız eğer Lapierre'i es geçmeyin derim. :)
(link)

Tiagra setli bir bisikleti 105 parçalarla bozmak bence mantıklı değil. Ultegra ya da Dura Ace deseniz belki derdim ama çok şey fark edeceğini sanmıyorum. Cebinizden çıkan paralara yazık olur bence.

Jantlar hakkında epeyce okuma yapmak gerekiyor. Yurtdışı sitelerdeki yorumları baştan sona okumak lazım. Ben çoğu kişinin donanımdan ziyade, kadro ve jantlara ağırlık verdiğini görüyorum ki son zamanlarda konuştuğum birkaç kullanıcının yönlendirmesinden sonra buna dikkat etmeye başladım.

3000 lira az değil. Apex setli bir bisiklet alıp, üzerine aksesuarlarınızı ve ekipmanlarınızı alabilirsiniz ama bu Sedona, Salcano gibi markalar için geçerli. Diğer markalarda Tiagra'nın üzerine çıkmak zor görünüyor. Bu arada benim araştırdığım kadarıyla genel olarak şöyle bir kanı mevcut:

105 > Apex > Tiagra

olarak geçiyor yorumlarda. 105'e daha yakın, hatta denk diyenler de var Apex için. Hafifliği ve fiyat avantajı öne çıkıyor. O yüzden bence bu fiyatlarda 105 veya Apex kovalamak daha mantıklı. Tabi SRAM ve Shimano'da vites geçişleri farklı, bunu da göz önünde bulundurmak lazım. İçinize sinmeyecekse, donanımları bir kenara bırakıp kadroya yönelin ve yabancı markalara bakın ama tıpkı MTB'lerdeki gibi, bu seviyelerde kalburüstü donanımı yine kalburüstü kadroyla verebilecek bir marka yok diye düşünüyorum. O yüzden ideal bir kadro + en az Apex donanım derim.

@Erdem Koca

Seçim size kalmış tabi sonuç olarak ama ktm nin kalitesi konusunda bir şüpheniz olmasın.Arge si çok iyi olan bir firma.Çok kaliteli bisikletler üretiyorlar ugun fiyatlarla.Parça olarakta full tiagra kullanmış.Bazı yerlerinde kendi üretimi olan parçaları kullanmamış.Türkiyede pek bilinmiyor fakat yurtdışı forumlarına bakarsanız daha detaylı bigilerede ulaşabilirsiniz marka hakkında.

Focus'u yakından görürseniz kafanız ona takılabilir çünkü çok şık bir bisiklet.

Sedona 621 http://img338.imageshack.us/img338/3189/sedona621.jpg

cvpları sondan başa doğru gideyim en iyisi :) öncelikle furkan bey fikriniz için teşekkür ederim. sedonaların kadro görünümlerini çok beğenmekteyim özellikle 2013 modellerinin. ancak şöyle bir durum söz konusu yerli bir marka olması ve yanlış bilmiyorsam eğer salcono ile aynı firmanın kadrolarını üretmesi benim gözümde biraz eksi puan gibi. kötülemek için söylemiyorum bunları sonuç olarak ne kullandım ne de çok bilgi sahibiyim bu iki marka için ama bu meblağları verirken bir dünya genelinde yer edinmiş ve kalitesi olan bir bisiklet almak istiyorum.

kess bike ile konuşmamdan sonra focusun istediğim modelinin daha gelmediğini ancak gelmek üzere olduğunu söylediler ki bekliyorum heyecanla. geçen sene ki variado 3.0 varmış 56 ccm kadro boyuna sahip ona da bakmaya gideceğim aynı zamanda.

M.Faruk bey KTM'de arka aktarıcının 105 olması lazım hatta tiagra sete ilave olarak. marka ülkemizde çok tanınmamakta, bu benim içinde dahil :) emin olamadım sadece kalitesinden. fiyat/donanım olarak fena durmuyor ancak kadro işte benim aklıma takılan. kadroya çok önem vermekteyim ve focus kadrosu çok düz geliyor bana. scott'ın kisi ise daha bir atik gibi. tabi bu benim kendi şahsi fikrim.

ahmetcan bey yorumlarınız için teşekkür ederim. dediklerinize bende katılmaktayım. bisiklette akıcılık dedikleri olay galiba. kadro ve jant önemli gerçekten. birkaç bişilere bakma fırsatım olmuştu ama gerçekten onunda sonu yok :) bütçemizin elverdiği kadarıyla artık. Apex'in 105'e denk olduğunu veya çok yakın olduğunu okudum birkaç yerde. ancak bu markalarda tiagranın üstü olunca fiyatlar uçmaya başlıyor.

erdal bey lapierre'i es geçtiğim yok farkettiyseniz listemde kendisi de ancak görmem lazım. sizden olumlu yorumları aldım,birde ben göreyim. bikeradar da biraz inceleme fırsatım olmuştu.

SCOTT SPEEDSTER 30 CD20' i inceleyebileceğim bir yer var mı acaba izmir'de? seda bisiklet getiriyor diye duydum ama ellerinde var mıdır ki acaba?

"dünya genelinde yer edinmiş ve kalitesi olan bir bisiklet" tanımınıza belki specialized markası da uyabilir. Dogrudan model önerisi veremesem de aktif pedal'ın sitesinden alternatifleri inceleyebilirsiniz.

tesadüf rastladım karbon şasi demişler fiyatda sizin hedeflediğiniz gibi. Nasıldır bilmiyorum.
(link)

Geri