Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

%38 eğim!

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.856
Bisiklet
Cervélo
CyclingHub'un paylaştığı videoda eleman %38'e varan eğimi çıkıyor, yokuş boyunca eğim zaten sürekli 30 civarı :eek:

Yokuş zaten videonun başında öyle bir görünüyor ki, sanki uzaya doğru gidiyormuş gibi :D
Antrenman sırasında, çok dik bir yokuş gördüğünüzde fotoğrafını çekmeye yeltendiyseniz bilirsiniz, çok dik görünmüyorlar fotoğraf veya videoda. Bunu bildiğimden, yokuşun gerçekten ne kadar feci olduğunu anlayabilmemiz açısından 3 adet (ibretlik) screenshot koyuyorum :ssrtcbya:

1.png
Bu bisikletliler aslında bisikletleri yana yatık değil, dik duruyorlar :snzdglsn:

2.png
Yokuş boyunca yanda merdiven var, yayalar yokuşu "çıkabilsin" diye :snzdglsn:

3.png
Bu yayalar da aslında dik duruyor :ssrtcbya:

Ben olsam iner yürürdüm :D:islik:
Sizin rekor yokuşunuz hangisi, hangi ilde? Var mı bizde böyle yokuşlar. Ben, anlık 20-22'yi gördüğümü hatırlıyorum en fazla

Bu arada yokuşa asfalt da dökememişler :D Yokuş başlayınca beton bloğa geçmişler haha

4.png

Scudo
fantastik yemek isterdim bu %38 eğimi :D

• Beğen
Tepkiler: BarkinD
Ankara keçiörende her tur dönüşünde çıktığım yokuş 50m uzunluk 14 m yükseklik farkı var. Kısa ama bayıltıcı etki yapıyor Screenshot_20180609-154403.png Screenshot_20180609-154253.png

Avusturya Alpleri'nde, Großglockner yolunda, yoldan ayrı olarak, ekstra tırmanmak isteyenlerin tercih ettiği Edelweisspitze noktası vardır. Orada da yer yer %35'ler, %36'lar vardı. Eğim çok fazla olduğu için yol karo taşlıydı. İki saatlik uykuyla ve yüklü tur bisikletiyle bu fantaziyi yapmak epey terletmişti beni.

(link)

@Serkan Mıstınoğlu Yaş mı ☺ Ne varmış yaşımda ya Bisiklete binen hiç yaşlanır mı? Ankara'da yaşayınca, yokuşta kullanmaya doğuştan alışkın oluyorsunuz. Birisi Ankara'nın yokuşları ile ilgili şöyle bir espri yapmıştı. Aaabi yokuş dediğin, sonunda biter, Ankara'da yokuşlar bitmiyor, yenileri başlıyor

@Serkan Mıstınoğlu Sonunda ayağa kalktıydım diye hatırlıyorum. Videosu var, bulursam paylaşırım.

Abi nin maşallahı var ciğer yerine körük taşıyor heralde maşallah diyelim :)

Bacaktadki lifler,tendonlar mızıka çalmıyormu acaba,çatır çutur koparya. Kafayı yemiş bu adam :D

500w düz yolda 30km hız yapıyor yanılmıyorsam. Muhteşem :harika:

Favori yokuşum Denizli Babadağ' da şöyle bir yer
IMG-20171119-WA0099.jpg
Çıkabilmişliğim yok. Buraya gelene kadar 70-80 km 1700-1800 yükselti kazanıyorsun. Halin kalmıyor. Ayrıca spdyi çıkartamayıp devrilme, ağırlık ayarlayamayıp öne düşme, patinaj çekme gibi çok çekici tehlikeleri mevcut :ssrtcbya:

Strava' dan şurayı gösterebilirim
(link)
Screenshot_20180609-164209.png

Burası arazi olduğu için efsane :
(link)
Screenshot_20180609-164418.png

@Mustafa Zeybek

500 watt düz yolda 45 km/h civarı yapıyor

(link)
Siteden tahmini hesaplanabiliyor

8.png

Bu arada ağlamak istiyorum bu nasıl bir denklemdir :agla:
Plegs (watts) = (1-(Lossdt/100))-1 · ( ( 9.8067 (m/s2) · W (kg) · ( sin(arctan(G/100)) + Crr · cos(arctan(G/100)) ) ) + ( 0.5 · Cd · A (m2) · Rho (kg/m3) · (V (m/s))2 ) ) · V (m/s)

@Mustafa Zeybek
Senin Babadağ yokuşu Ronde Van Vlaanderen'deki efsanevi Koppenberg'e benziyor.(Tabi Koppenbergte paveler arası çok daha açık).max eğim %21,4 ama gerçek etki %21,4 ün çok çok üzerinde.Herşeyin max eğim olmadığını gösteren epic bir tırmanış.Günümüz proları bile birlikte çıkarken birkaçı ayak koyduğunda; herkes ayak koyuyor.
Bu tarz pave(bir nevi arnavut kaldırımı)yokuşlar safkan yokuşçular için bile uygun değildir.Bu yokuşlar için Philippe Gilbert,Tiesj Bennott,Tim Wellens tarzı puncheurlar uzmanlaşmıştır.
s-koppenberg_6297_1.jpg

@Serkan Mıstınoğlu bir ara hatırlarsan o yokuşu çıkmayacaktım dediğim Büyükada aya yorgi kilisesine giden 1km üzeri Arnavut kaldırımı olan yokuşu çıkmış sonradan oraya neden azap yokuşu dediklerini anlamıştım. Eğimi bilen varsa aydınlatabilir...

@hamlet2006
O Babadağ yokuşuna kabak 20-25 liralık cst kyte byte ile girmiştim bir de. Şimdi gitsem bile 34-40 kombinasyon ile imkanı kalmadı :D gerçekten de bu tür yokuşlar farklı bir disiplin. Belirli bir ritimle uzun yokuşları çıkmakla bu tür yokuşları çıkmak çooook farklı şeyler.

Konunun başlığını görünce tepkim aynen şöyle oldu: "abooov o ne öyle"

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu yol asfalt olsa belki eğimin abartı kaldığını aklıma getirecem ama eğim işte

Merakımdan baktım eğim ortalama yüzde 14 birşey değilmiş yüzde 38 gibi rakamların yanında son 300 metre can alıcı kısmı sanırım yüzde 22 gibiScreenshot_2018-06-09-17-41-55.png Screenshot_2018-06-09-17-43-11.png

Edit:bu arada bir yanlış anlaşılma olmasın, o sürede çıkan ben değilim.kişiden izinsiz paylaşmak istemediğimden isim belirtmedim.. Yinede o eğilme o Arnavut kaldırıma rağmen kişinin hakkını yememek gerek

160900 dosyayı görüntüle
Şu segment her gün çıktığım yokuşun 1/3 lük kısmı ve stravasa 4. Kategori tırmanış olarak geçiyor. Tabi zaruri olunca hergün hergün çıkmak zor oluyo insanın sinirleri bozuluyor. Yer yer %45 var. 50-34 le belli bi ritimde çıkılıyor psikolojiniz müsaitse :D

Bi de sanırım daha fazla eğimleri ölçemiyor strava. Orda grafik dimdik oluyor eğimi de %0 gösteriyor

160904 dosyayı görüntüle

Geri