Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

%38 eğim!

Kocaeli için yazıyorum direk akla ilk gelen santral yokuşu olur heralde ölüm yokuşu %19 :) ve bu rampada inişte birçok kez ölümlü kaza meydana geldi
özellikle bayındırlık , bağçeşme ve dünya bankaları kalıcı konutlarında bulunan kısa ama %20 üstü eğimler
Adsız-crop.png
20110213_gazanfer1.jpg

buda 3 sene önce çıktığım %28 eğim :) o zaman gençlik ateşi varmış
22-crop.png ramm.png ramm3.png

Scudo
500 metre boyunca %15'lik bir yokuş var, genellikle onu çıkıyorum. ama bele :hihi:

burda bence işi kolaylaştıracak birkaç etken var. birincisi biz turlarken bir yokuşun dibine gelip sadece onu tırmanmak için sürmüyoruz. genelde yokuşa geldiğimizde belli bir efor sarfetmiş oluyoruz. ve sırt çantamız ve suyumuz da oluyor.

ikincisi ve daha önemlisi o kadar insan bekliyor ve alkışlıyorken ve siz de oraya sırf o yokuşu çıkmak için gelmişken insanda "kaç ya da savaş" içgüdüsü ortaya çıkar ve bu inanılmaz birşey. resmen süpermene dönüyorsunuz. yani bu arkadaş daha bayırın dibinde beklerken bile, vücut tüm sistemleri devreye sokmuş ve adrenalin vs ne kadar hormon varsa sisteme yüklüyordu. ve bunun da büyük etkisi var.

Ön aynakol 20 ve arka kaset dişlisi 46 oranlarıyla ne tırmanılır be. :D

Her hafta tadına baktığım yokuşlardan birisi
eddd6cec798f6d2d5c53f2a277c9dc55.jpg

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SmartSelectImage_2018-01-04-16-50-53.jpg
Ankara olan ve tırmanış seven arkadaşların hüseyingazi türbesine gitmelerini tavsiye ederim Ben de Ankara BGB de ayhan ile birlikte bir kere tırmandım Sonunda Güzel manzara mevcut.Sağolsun fotoğrafı o çekmişti :)
Genel olarak eğim % 10 üzeri tırmanış ta sona doğru % 20 ile başlayıp % 32 de son buluyor.

Ekran goruntulerini paylastiginiz uygulamalarin adi nedir ve bu videoda anlik watt hiz egim vs gosteren km saatimi gps mi uygulamami nedir bilgisi olan

@rasaddd ekran görüntülerinde verileri gösteren program Strava, anlık eğimleri değil tur veya antrenman sonunda gittiğiniz rota üzerinde bulunan segmentteki eğimleri gösterir, anlık hız ortalama hız zaman süre vs bunları gösterir.. powermetre kullanmıyorsanız wat olarak tahmini vermeye çalışıyor o da pek güvenilir değil..telefon uygulamasında kullanabileceğiniz gibi, Strava ya veri aktarabilen garmin vb sayaçlarda kullanabilirsiniz

@Melih Çolak beni de hayatımda en zorlayan yokuş santral yokuşuydu. kartepe ve uludağ defalarca tırmandım ama santral yokuşu gibi eğim hiç görmedim:acpsnr: tabi bu elemanın tırmandığı yokuşun eğimi bir başkaymış kısa olsa da adamı üzer:)

• Beğen
Tepkiler: Melih Çolak
@SRT Adamda balici tipi var, gözleri de kıpkırmızı. Dışarda böyle biriyle karşılaşsam korkarım.

Konuyu gördüğümde İzmir'de de göz ardı edilemeyecek benzeri yokuşlar olduğu (Eğimleri hakkında bir bilgim yok.) ve 15 Mayıs'ta kamp'a giderken tırmandığım bir yer (Urla, Özbek Dağ Yolu) aklıma geldi.
Konuyu gördükten sonra merak edip eğimine baktım o da bir şey değilmiş burada bahsedilenler yanında.
Neyse, ben de (Bisiklete yeni başlayan ve bisikleti aynakol 38, ruble 14/28 dişlilere sahip biri olarak.) cevap yazayım dedim. (Utanmadan.) :islik::D
Bahsettiğim yokuşta bir ara %18,5 görünüyor umuyorum doğrudur çünkü ilk defa bakıyorum. Bir de zaten tırmandığım bir yer değil, süründüğüm bir yer dersek daha doğru olurmuş. (4.3 km/h, 111W)
Olsun, sele üstünden hiç inmediğim için mutluluk duydum şuan. :srnsml:Özbek, Urla.png

Cehaletimi hoşgörün, eğim nasıl ölçülüyor?

@uğur ufuk

100 metre ilerlediğinde 10 metre yükseldiysen %10 eğim olur.
100 metre ilerlediğinde 100 metre yükseldiysen 100% eğimdir o da dimdik duvar demektir. :harika:

@efeozata100 metre ileleyip 100 metre yukselirsen ilerleme yonunde 45 derecelik aci yapan bir dogru uzerinde suruyorsun demektir.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allahım yarabbim şu yokuşlara bak zincir kırılmıyormu

Geri