Scudo Sports

380 liraya sıfır karbon aynakol. Meraklıları kaçırmasın

@Uptown Cyclist Ruble en büyük dişli 30-32 ise uzun bacak değilse kısa bacak. Bildiğim kadarıyla senin bisikletinki kısa bacak :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Scudo
Fiyat çok uygun. Merakımdan soruyorum. Benim 4700 tiagra aynakol sizce kaç gram gelir kollarıyla birlikte? 1000gr'ı geçer mi ? Hiç ölçme fırsatım olmadı... @Serkan Mıstınoğlu

@mehmet.ali
Abi benim 12-25 arka Ruble ve aynakol 50-34.Kısa bacak mı bu durumda? Ama ben rubleyi zaten 11-28 yapacağım

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Uptown Cyclist
%99 kısa bacaktır. Arka arttırıcıyı değiştirmeden 11-28 olarak da kullanabilirsin, kısa bacak arttırıcıların 28 dişe kadar desteği var.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@uguryilmaz144
Teşekkür ederim abi ama değiştirme sebebim arka aktarıcının yamuk olması.Kulak da değişecek zaten.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Ben şimdi kısa bacak alırsam şu an olan 12.25 ve sonra alacağım 11.28 ile rahat kullanır mıyım kısacası?

Ruble-Aynakol-Aktarıcı ilişkisi benim de kafamı kurcalıyor. Ultegra 6700 53-39 aynakol ile en fazla 11-28 kullanılabildiği söylendi bana. Aktarıcının taşıdığı maksimum yük de aynakol büyük dişli-küçük dişli farkıyla rublenin büyük dişli ve küçük dişli farkını toplayınca çıkıyor. Yani:

53-39= 14
28-11= 17

14+17= 31. Bu da kısa bacak kullanılmasını gerektirir. Aynı aynakol için 12-30 ruble kullanımını merlincycles'a sormuştum. Uzun bacak kullanmalısınız diye cevap aldım.

@uguryilmaz144
1000gr mı kesin geçer, 105 39/53 aynakol 1040gr dı sanırım.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@MeTaLioNs Hocam o kadar bilimsel yaklaşma olaya :D Rublede en büyük dişli 30 ve üzeriyse uzun bacak :)

• Beğen
Tepkiler: MeTaLioNs
@mehmet.ali Tamam ben de onu diyorum işte :) 12-30 için uzun bacak lazım ;)

Bende 11-25 ruble ve 34-50 aynakol var. Bunun ise 39-52 ve 39-53 aynakol oranları var. Yani alsam bu hemen uyar mı yoksa başka bileşenlere bakmak lazım mı? Bendeki krank kolu 175mm. Bundaysa 175 ila 170mm aralığında. Çünkü 175mm 170 mm.ye göre daha fazla tork üretir. Burda neye bakmalıyım açıkçası? Ha bir de benim ruble 9'lu bunda ise 10 speed yazıyor?

Kisa bacak genelde 30 disliye kadar destekler. (Benim tiagra arka aktarici 30a kadar detekliyor)
Hatta cogu bisiklette 32 rubleye kadar destekler. Kusa bacak ultegra ve 105 serisi arka aktaricida 32 ruble cok gordum.

E shimano neden kisa bacakta 30'a jadar destekler diyor?

Cunku vites kulaginin tasarimi her bisiklette farklıdır. Bazi bisikletlerde kisa bacak ile 32 ruble uymadigindan 30 olarak yaziyorlar. Yine de rubleyi buyutecekseniz once kisa bacakla deneyin b tansiyon videsini iyica iceri girecek sekilde sıkın olmazsa uzun bacaga gecin derim.

@uguryilmaz144 900 grama yakin oldugunu dusunuyorum. Su sitede 825 yaziyor bilmiyorum ne kadar dogru ama
(link)

@MuratHan
Şimdi geçiyorum siparis o zaman kısa bacak 105 aktarıcı ve 11-28 105 Ruble.Böyle tamam mı olur mu?

@V Suleyman Hayırlı olsun adaptör aldınız mı?

@mehmet.ali Teşekkür ederim.
Bisiklet üzerinde bir adaptör var ama bu aynakola uyumlu mu bilmiyorum.
Bisikletimi Bursa'nın eski ustalarından Esat Usta'ya götürüyorum.
Usta bir görsün, uyumlu olup olmadığını, başka adaptör gerekip gerekmediğini öğrenince yazarım.

Anladım hocam. Bende adaptör yok pressfit göbek var nasıl olacak bilmiyorum malesef.

Geri