Scudo Sports

3D yazıcı ile yapılabilecek aksesuarlar

3d printer erişimim olursa aklımdaki ilk şeylerden biri aşağıdaki tipte özel chainstay koruması yapmak olacak.

images.jpeg

Özellikle gravel ve mtb bisikletler için hem çok şık, hem de fonksiyonel. 3d tarayıcı ile kadro geometrisi dijitalleştirilip tam uyumlu ürünler üretilebilir.

Scudo
@lordOFbolts bir de eski bisikletler için kablo tutucu (downtube cable stop)- (clamp-on) yaparsanız müşterileriniz de olabilir.images (1)_86687982118479.jpegimages_86687947290354.jpegimages (1)_86687982118479.jpegimages_86687947290354.jpeg

Son düzenleme:
3d printer erişimim olursa aklımdaki ilk şeylerden biri aşağıdaki tipte özel chainstay koruması yapmak olacak.

254927 dosyayı görüntüle

Özellikle gravel ve mtb bisikletler için hem çok şık, hem de fonksiyonel. 3d tarayıcı ile kadro geometrisi dijitalleştirilip tam uyumlu ürünler üretilebilir.
eafdeaf.PNG
Bunu görmüştüm zamanında ama sizin attığınız daha bir güzelmiş.
@lordOFbolts bir de eski bisikletler için kablo tutucu (downtube cable stop)- (clamp-on) yaparsanız müşterileriniz de olabilir.254928 dosyayı görüntüle254929 dosyayı görüntüle254928 dosyayı görüntüle254929 dosyayı görüntüle
WhatsApp Image 2021-01-13 at 13.11.25.jpeg
Benzer bir şey yapmıştım. Bir motorun gaz koluna ait bi parça.

@lordOFbolts yanü olabilir neden olmasın ki bugün fiyatını kargo ile 250tl istiyor bana çok geliyor açıkçası

• Beğen
Tepkiler: lordOFbolts
3D YAZICI TEKNOLOJİSİ BİSİKLETE SIÇRADI.
Sram 3D yazıcı ile krank (aynakol) prototipi üretmeye ve test etmeye başlamış,
SRAM, geleneksel teknikleri kullananlardan iki kat daha güçlü ve %20 daha hafif olduğu söylenen prototip titanyum aynakollar üretmek için Autodesk yazılımı, üretimsel tasarım ve 3D baskı olarak da bilinen katmanlı üretim ile çalışmış.Zaten yüksek olan bisiklet fiyatlarını düşününce,bizim bu teknolojiye ulaşmamız herhalde aya ayak basma zamanımızla orantılı şekilde olacak!DC3C0541-B694-480E-999A-D1F242C9D681.jpeg

KASK - GÖZLÜK - NABIZ BANDI ASKISI

Antreman sonrası nabız bandı ve gözlüğü kaskın kendi kutusuna koyuyordum. Hepsini bir araya tıkıştırmak pek iyi olmuyordu. (link) kask askısından bastım. Kaskın yanısıra gözlük ve nabız bandını da asabiliyorsunuz. Aparatı vestiyerin kapağının içine monte ettim.

185038 dosyayı görüntüle

185040 dosyayı görüntüle

185041 dosyayı görüntüle
Ben de bunun kırmızısından bastım güzel oldu. İsteyen olursa İzmir için yardımcı olurum.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
İstanbul içinde bildiğiniz, mümkünse de Anadolu yakasında 3D baskı yapan biri var mı? Ben parçaları vereceğim,bana aynılarını basacak.
Şu aşağıdaki 2 parça yapılacak.
inner-fixer.pngouter-fixer.png

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
  • Beğen
Tepkiler: Safa Kaplann
RS-500 orta göbek sökme anahtarı.

Dosyalar

• IMG_20210606_145906.jpg
    IMG_20210606_145906.jpg
    66,4 KB · Okunma: 25
  • küçük.jpg
    küçük.jpg
    88,3 KB · Okunma: 24
  • Beğen
Tepkiler: Furkaann ve enzo
bu tür aletlerin baskısı, kalıp dökümü dışında kullanışlı mı? çatır çutur kırılacakmış gibi geliyor.
Bu görmüş olduğunuz parçayı kendim için yaptım ve denedim gayet başarılı. Kullandığım materyal petg adlı plastiktir ve böyle parcalarda gerekli esnekliği ve sağlamlığı sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve enzo
Forumda 3d yazıcı kullanıp başlangıç modelleri arasında tavsiye verebilecek var mı? Gördüğüm kadarı ile bir çok kişi Creality markasını öneriyor. Ender 3 S1 ile Elegoo Neptune 3 pro arasında gidip geliyorum bütçe hemen hemen o civarlarda. 3 Ay önce iş görüşmesi yaptığım firmalardan birisi 3D yazıcı bölge distribütörlüğü yapıyordu, şartlar vs tutuyor olsa da daha önce 3D yazıcı tecrübem olmaması sebebi ile olumsuz olmuştur. Orada Neptune 4 modelini gördüm nozzle bölümünde soğutma için 4 fan olması ve çalışırken çıkarttığı ses rahatsız etmişti. Ondan 4 modelini tercih etmeyi düşünmüyorum.
Neptune de filament bulamazsınız falan yazıyordu bir forumda. Bu filamentler markaya göre mi üretiliyor yoksa her cihazda her marka ürün kullanılabiliyor mu? Farklı önerilere de açığım.

Forumda 3d yazıcı kullanıp başlangıç modelleri arasında tavsiye verebilecek var mı? Gördüğüm kadarı ile bir çok kişi Creality markasını öneriyor. Ender 3 S1 ile Elegoo Neptune 3 pro arasında gidip geliyorum bütçe hemen hemen o civarlarda. 3 Ay önce iş görüşmesi yaptığım firmalardan birisi 3D yazıcı bölge distribütörlüğü yapıyordu, şartlar vs tutuyor olsa da daha önce 3D yazıcı tecrübem olmaması sebebi ile olumsuz olmuştur. Orada Neptune 4 modelini gördüm nozzle bölümünde soğutma için 4 fan olması ve çalışırken çıkarttığı ses rahatsız etmişti. Ondan 4 modelini tercih etmeyi düşünmüyorum.
Neptune de filament bulamazsınız falan yazıyordu bir forumda. Bu filamentler markaya göre mi üretiliyor yoksa her cihazda her marka ürün kullanılabiliyor mu? Farklı önerilere de açığım.

3s1 kullanıyorum ve giderek daha memnunum diyebilirim. Arkadaşıma da yine creality pro yu aldık o daha da memnun. creality almak hem servis hemde yedek parça açısından da mantıklı. Kayseri de bulunan domirobot firmasından da alınır ise destek olarak da baya baya etkililer ben şans olarak ordan almıştım, gece gündüz her soruma cevap verdiler. Bu iş tahmin edebileceğiniz gibi süreç işi. Giderek basım kaliteniz ve modellerinizin komplike basım süreci güçlenecektir. Bir de çizim yapma beceriniz var ise üfffff!

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yol bisikletimi ara sıra kısa mesafeler için ulaşım amaçlı kullanıyorum. SPD-SL pedalları normal bir ayakkabı ile kullanmak ise anlamsız ve zor. 3D yazıcı ile şu aparatların çıktısını aldım, önümüzdeki günlerde deneyeceğim. :)

IMG_1944.jpeg

Dosyalar

• IMG_1943.jpeg
    IMG_1943.jpeg
    101,6 KB · Okunma: 6
Yol bisikletimi ara sıra kısa mesafeler için ulaşım amaçlı kullanıyorum. SPD-SL pedalları normal bir ayakkabı ile kullanmak ise anlamsız ve zor. 3D yazıcı ile şu aparatların çıktısını aldım, önümüzdeki günlerde deneyeceğim. :)

319534 dosyayı görüntüle
Hangi malzeme ile bastınız? Daha önce 2-3 kere bu adaptörlerden birkaç çeşit yaptım ancak çok uzun ömürlü olmadılar. PETG ile yaptığım PLA olana göre daha uzun dayanmıştı. Dosyayı paylaşırsanız ben de deneyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve brave17
Hangi malzeme ile bastınız? Daha önce 2-3 kere bu adaptörlerden birkaç çeşit yaptım ancak çok uzun ömürlü olmadılar. PETG ile yaptığım PLA olana göre daha uzun dayanmıştı. Dosyayı paylaşırsanız ben de deneyebilirim.
abs daha iyi olmaz mı? çok bilgim yok bu arada

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
SLA yöntemi ile, reçine kullanarak bastım. Baskı sonrasında mukavemet kazanması için 60°C sıcaklıkta 1 saat ısıl işleme tabi tuttum.

IMG_1935.jpeg

Dosya linki: (link)

Geri