Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

3D yazıcı ile yapılabilecek aksesuarlar

abs daha iyi olmaz mı? çok bilgim yok bu arada

Yok olmadı. Abs pla'ya göre daha esnek ama kurtarmadı. En uzun dayanan, diğerlerine göre daha esnek olan petg oldu. @brave17 'nin kullandığı teknoloji daha farklı, muhtemelen mukavemeti çok daha güçlü olacak. Benim cihaz klasik FDM tipte. Hammaddeyi eritip nozzle ile katman katman yapıştırıyor. Haliyle çıktısı daha kırılgan bir yapıda oluyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Hangi malzeme ile bastınız? Daha önce 2-3 kere bu adaptörlerden birkaç çeşit yaptım ancak çok uzun ömürlü olmadılar. PETG ile yaptığım PLA olana göre daha uzun dayanmıştı. Dosyayı paylaşırsanız ben de deneyebilirim.
dün başka bir şey için 3d dosyalara bakarken şunu gördüm belki bu da işinize yarayabilir.
(link)

Yok olmadı. Abs pla'ya göre daha esnek ama kurtarmadı. En uzun dayanan, diğerlerine göre daha esnek olan petg oldu. @brave17 'nin kullandığı teknoloji daha farklı, muhtemelen mukavemeti çok daha güçlü olacak. Benim cihaz klasik FDM tipte. Hammaddeyi eritip nozzle ile katman katman yapıştırıyor. Haliyle çıktısı daha kırılgan bir yapıda oluyor.
tabi reçine çok daha iyi olur

dün başka bir şey için 3d dosyalara bakarken şunu gördüm belki bu da işinize yarayabilir.
(link)
Sağlam imal edilirse bayağı bir talibi olur bu ürünün.

Yol bisikletimi ara sıra kısa mesafeler için ulaşım amaçlı kullanıyorum. SPD-SL pedalları normal bir ayakkabı ile kullanmak ise anlamsız ve zor. 3D yazıcı ile şu aparatların çıktısını aldım, önümüzdeki günlerde deneyeceğim. :)

319534 dosyayı görüntüle
Takılırken sıkıntı olmaz da çıkarırken sizi epey bi zorlar. Denemeden önce uyarmak istedim.
İnternette çok fazla kişinin yaptığı tasarımlar var, cad dosyasını yaptıktan sonra 3d baskı alımına kadar geçen sürede nasıl slicer kullanılıyor, vs araştırdıktan sonra ben de tasarım bşalrım herhalde kafam estikçe
- Spd sl kali. Sert bir filamentten basmıştık, 100-200 kilometre total olarak götürdü. O zamanlar 2 tur ediyordu ama 2. turda kalin teki eridi mi ne olduysa pedala oturmuyordu. Karbonfiber filamentle basılsa edilse daha mı iyi olur bilmem
-Bir garmin mount a para vereceğinize hem görüntü hem de aerodinamik olarak daha avantajlı olan bir model. 3-4 sene önce olması lazım bir yol bilgisayarı almıştım benden önceki sahibi garmin adaptörü yapıştırmış, tutucusuyla vermemişti. Napsam ne etsem diye bakmıştım ki bu modeli buldum, gayet başarılı, 2 sene kadar sorunsuz kullandım ama sonrasında soğuk bir havadayken takıp çıkarmam gerekince kırılmıştı. Tasarımda destek kısmı biraz sıkıntılı olunca kimse kaliteli baskı yapamadı. Alt kısmında biraz deformasyonlu çıkıyordu.
(link)
-Lezyne gps soketini garmine dönüştüren zımbırtı
-Numaralı gözlük takma adaptörü, ali amcada satılan polarize(!) gözlüklerin yanında gelen adaptörün aynısı. Şimdi linkini bulamıyorum ama bulunca ekleyeceğim

Carbon parçalari döküm formlari 3d boyut yaziciylan yapmak mümkün.
Simdiye kadar bir tane Carbon lif pil tutma kasesi dökümü yaptim 2019 yilinda... 3 gün falan sürdü.
parçalar ama süper sert Carbon diye.

IMG_20190602_124848.jpg

Epoxid döküm bilginiz gerek ve en azindan vakuum pumpa tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Hızlı bir güncelleme yapayım. Daha önce yolladığım parça pedala takmaya çalışırken kırıldı, reçine daha dayanıklı ama daha kırılgan. Zaten sonrasında çok mantıklı bir tasarım olmadığını farkettim, çünkü pedalın üzerindeki sertlik ayarının yapıldığı alyan altında kalıyor. @MakRo ’nun yolladığı tasarımın çıktısını aldım, oldukça başarılı. Kıyaslayabilmeniz için ikisinin birlikte fotoğrafını bu mesaja ekliyorum.

Photo Jul 24 2024, 21 55 31.jpg

Photo Jul 26 2024, 13 39 05.jpg

Geri