Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

4-5 yaşındaki çocuğa çarptım

@Aruera Şahıs kot pantolon gömlek,altına da kunduraya benzeyen bir ayakkabı giymişti,ondan böyle bir kanıya vardım.Yoksa beni kondisyonu sağlam olan biri çok rahat tokatlar o bisiklette.Belki görürüm sizin kronu :)

• Beğen
Tepkiler: Aruera
Scudo
Konu ile çok alakası yok ama bayram tatili için memlekete giderken yanımdan geçen bir aracın bisiklet taşıyıcısında iki adet sağlık bakanlığı bisikleti vardı. Aracın markası ise reklam olmasın diye belirtmek istemediğim oldukça ünlü bir alman markasıydı.
Çok küfür ettim. Kimbilir hangi yandaş, çocukların umudunu çaldı, hem de 300binlik arabası varken...

@Kuzey Ege Ben de daha düne kadar Sağlık Bakanlığı bisikleti olsun ama bisikletim olsun diye söyleniyordum.Ancak şu an bisiklet aşkım baya bir zedelenmiş durumda :(

Arkadaşlar,şu an sadece herhangi bir iç kanama durumundan korkuyorum.Umarım öyle bir şey gerçekleşmez.Zaten gerçekleşirse hiç hoş olmayan şeyler olacak.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aruera
Benim de bugün benzer bir olay az kalsın başıma geliyordu. Park içinde değil ama parka doğru giden bir yolda 17-18 kmh ile yol alırken aniden çocuk önüme çıktı. Allahtan yavaş gidiyordum, yol bisikleti ile olmasına rağmen zamanında durabildim. Babası yola bakmadan çıktığı için çocuğa kızdı. Ara sokaklarda araba sürerken nasıl bir dürtü ile sürdüğünüzü düşünün... İşte aynı dikkati kalabalık yerlerde bisiklet sürerken de göstermek lazım.

Bende zamanında çocuklarla çok anı yaşadım . Yav ben daha 14 yaşındayım . Bayram günü bir sokak arasında ilerliyorum yavaşça park halinden arabadan bir aile indi tam o esnada bende oradan geçiyorum 4-5 yaşındaki kız çocuğu bana çarptı . Evet bana çarptı , aniden hızlandı yolun ortasına ve ön tekerime yandan çarptı korktum kaçtım . Beni suçluyorlar . Ulen çocuğun elini tutsana . Yok bisikletli suçlu . Sizede geçmiş olsun . İnsan varsa saygı var hız yok . Bol fren çok dikkat var bende sizde öyle yapın .

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@alicangul29
Zaten etrafımı çok iyi analiz edebiliyorum.Ancak anlık meydana geldi bu kaza.Dediğim gibi tek korktuğum pek kendini göstermeyen iç kanama vs. durumları.Umarım hastaneye gitmişlerdir.O an şok etkisinden aklıma gelmedi ambulans çağırmak ki zaten öyle bir öneride bulunmamı bile şiddetle karşılayabilecek bir baba vardı karşımda.

@MAERKEK
Zaten dersimi aldım.Ben de 13 yaşındayım ve hayatımdaki ilk bisiklet kazası bu.Ben zaten özür diledim ama adamın tepkisi izin vermedi çocuğun durumunu öğrenmeme ve öneride bulunmaya.Sadece yürüyüp gittiklerini gördüm o kadar.Zaten kendimi çimenlere atıp ağladım biraz.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geçenlerde Kültürpark üstgeçidi var bizim burda . Bildiğiniz rampa basamak yok . Geçidin başlangıcına doğru geliyorum akıllandım artık yavaşım baya . O geçitin sağ korkuluk demiri kısmına yaklaşıyorum bir yandan da bir aile ve çocuk var . Belli bela gelecek . Tam korkuluk başlıyordu çocuk birden çıktı frene bastım gidonun sağ altında kaldı boyu kısaymış . :) Kafa sürttü amma . Babası herhalde beni takip ediyordu veya o an beni onlara saygılı davrandığımı gördi bana bir şey demedi çocuğuna kızdı . Böyle küçük musibetler lazım .

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
@Kuzey Ege
ben de "saglik bakanligi bisikleti" terimini düşünüyordum.. ben bu bisikletlerin öğrenciler (okul sahasi içinde, bahçesi vs.) teneffüslerde ve öğlen aralarında okul bahçelerinde binsinler diye yardım amaçlı sağlik bakanliği tarafından (okullara) verilen bisikletler oarak düşünüyordum.. okul dışında da hiç görmemiştim şimdiye kadar.. ama internete baktım ki durum öyle değilmiş.. hatta diyabakır'da ve başka yerlerde de öğrenciler bisikletlerini satılığa çıkarmış ve haber olmuş.. çok ilginç..
(link)
tabi bunların hiç biri bu yukarıda bahsedilen alman arabasında iki tanesini taşıyan kadar ilginç gelmedi.. (istemsiz gülme geliyor, kendimi tutuyorum..)

Kamunun dolaştığı yerlerde hiz yapma kafası tamamen cahillik . Bi tane keko sana makas atti diye girdigin bu ego savasindan ya cocuk zarar gorurse ne olacak smdi ?
Sat o bisikleti sen halk otobuslerinde cek cezani

• Muhteşem
Tepkiler: MAERKEK
Bu konuda olmayabilir ama yayalarında suçu çok. Yolun ortası sanki arka bahçeleriymiş gibi, otlakmış gibi yayılıyorlar. Sizi görseler bile çekilmiyorlar, bisiklet üzerindesiniz nasıl olsa, saygı yok.

Böyle durumlarda çarpınca biz zarar görmeyecek olsak, hiç önemsemem. Akıllanırlar belki?

Öte yandan geçen yıl ufacık bir çocuk yola bakmadan önüme fırladı, 1 metre kala durabildim. Ailesi çocuğa kızdı, en azından ders vermeye çalışanlar da var demekki.

@turcudede

Sistemdeki adaletsizliğin sebeplerini araştırıp anlayacak yerde, kendisi gibi o adaletsizlikten mağdur başka yol kullanıcılarını düşman bilip aşağılayan bir bisikletli örneği daha.

Otlakmış gibi yayılıyorlarmış... kendi zarar görmeyecek olsa çarparmış... ufacık çocuğa kızıp en azından ders vermeye çalışanlar varmış...

Bu zihniyetin inşa edeceği bisiklet kültürünün dünyanın hiçbir yerinde kendine destek ve yoldaş bulması mümkün değil.

Bisikletli ulaşımı bu adaletsizliğin giderilmesinde katkı ve çözüm yollarından biri olarak anlatmanın dili ve üslubu bu değil.

@bisikletgundemi

Ne sistemi ne adaleti? Neyin kafası bu? Mahalle arasında yola masa sandalye atıp mangal yakıp bana bisikletli çocuk muamelesi yapan aşağılık adama mı acıyacağım? Bunları sistemle çözemezsin, adalet sağlayamazsın. Çocuğa şimdi kızacaklar ki yarın bir gün büyüdüğünde camış gibi yayılmayacak. Bundan iyi çözüm yok, "eğitim".

@turcudede

Kızarak azarlayarak çocuk yetiştirileceğini sanan bir yetişkin :) Sistem, adalet falan boş, çarpacaksın kızacaksın... bunun adı da "eğitim" :)

Biraz okuyun araştırın, dünya bu konuları makalelerde tartışıyor, okuyun ki fikriniz de üslubunuz da incelsin. Bu şekilde kendinize muhatap da bulamazsınız, bu sorunları enine boyuna konuşmak için.

Ağzınızı her açışınızda kelimeler kirleniyor.

@bisikletgundemi

Sizden başka muhattap çıkmadı zaten, nedense.

"Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir"

@turcudede
Forumda şiddeti teşvik edenleri de görüyoruz, kimsenin hakkı şiddet değildir ve de sizin veya bir başkasının bunu uygulama hakkınız yoktur. Gidin saçma ve tiksinç fikirlerinizi başka yerlerde kusun, burda size müsade edilmeyecektir.

@mariokaldato Umarım çocuğa bir şey olmaz.Anne babasını tanımıyorum zaten.Merak ede ede yaşayacağım belki de.Zaten sizin yazdığınız her şeyi kendi kendime söylüyorum farklı versiyonlarda.

@fiercesteel
Sevgili abisi bence sen devlet hastanesine bi gidip personelden bilgi iste belki durumu haber alirsin icin rahatlar

• Beğen
Yaşın henüz genç, bir takım hatalar elbette yapacaksın; ayrıca o yaşta hiçbirimizin mükemmel bir Türkçe imla kabiliyeti yoktu. Önemli olan hatanın farkına varıp tekrarlamamak - bundan üzüntü ve pişmanlık duyup bizlerle paylaşıyor olman. Zaten tekrarlaman halinde o yakayı kolay kolay bırakmazlar bir sonraki sefere :)

@turcudede
Evet katılıyorum . Şehir merkezinde arabalarla beraber çarşının içinde ilerliyorum . Yayalar inatla her aracın önüne atlıyor yetmiyor birde kendilerine yanan kırmızı ışıkta geçmeye çalışıyorlar . Kaç tanesine lambaya bak dedim hatırlamam

• Beğen
@bisikletgundemi

Takılmayın böyle gereksiz şeylere. Bulunduğunuz ortam herkese açık bir ortam isteyen istediği gibi yazar anlaşılır olsun yeterli.

Geri