Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

4-5 yaşındaki çocuğa çarptım

ben bakırköyde bisiklet yolunda sürerken cahil insanlar sürekli bisiklet yolundan yürüyordu bende sollayıp geçiyordum sonra yandan 4-5 yaşında bi çocuk fırladı önüme öyle bi frene asıldım ki önü tamamen kitledim bisikletin arkası havaya kalktı 1 cm kala durdum çocuğa ama sert fren yüzünden bende hasar oldu. o gün bugündür bisiklet yolunda bisiklet sürmem maalesef türkiye'de insanlar çok cahil özellikle çocuk sahibi olanlar

Scudo
Sehir içinde ve dışında
Kimseye uymadan sakin gitmek lazım
Çok üzülmüşsünüz belli dikatli olmak lazım.
Gecmiz olsun

@fiercesteel bisiklet sürmeyi bırak sen..İlla spor yapacaksan,halı sahada futbol oyna,spor ayakkabınla yürü/koş..Su varsa yakınında yüz..Bisiklet sana göre değil..

@Triban

Neden böyle diyorsunuz bu olayı yaşayan 13 yaşında bir kardeşimiz böyle bir olaya böyle yaklaşması gayet normal çünkü tecrübesi yok bu kadar basit zamanla duyguları olgunlaşacaktır.Sizin bu olaya böyle bakmanız sizin nasıl bir kişilik olduğunuzu çok iyi gösteriyor burada kardeşimiz olaya çözüm arıyor gayet de haklı olarak.Bırakacak kişi varsa oda sizsiniz kusura bakmayın ama.Spor yapan bir kişi olarak destek,teşvik olmanız yerine köstek olmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz yazık...

@Triban
Ben daha 3 gündür tam anlamıyla bisiklet sporuna adım attım.Bir hataya düştüm ve amacım bu hatamı burada paylaşıp hem yardım istemek hem de kendimi rahatlatmaktı.Burada benim hatamı değerlendiren bir çok kişi var ve bu kişilerin değerlendirmeleri bana birçok tecrübe kazandırdı.Fazla söze gerek yok.Size bisiklet hayatınızda başarılar diler,bir daha karşıma çıkmamanızı umarım.

@fiercesteel
Bu arkadaşımız hep böyle mesajlar yazar. Kendini bir şey zanneder. Moralinizi bozmayın s iz.

ben daha bu zamana kadar 2 kez oldu birincisi
gecen sene yaz yol bisikletini yeni aldıgım zamanlarda florya sahil yolundayım bilen bilir denize girmeye yakın kıyı bir yer var tuvaletlerin başladığı bölüm orada yavas yavas bisiklet yolunda gidiyorum bi grup suriyeli top oynuyor valeybol yol üzerinde yavas yavas gidiyorum adam geri geri topu yakalıyıcak diye geri geri üstüme üstüme kosuyor bende 20 kmh ya var ya yok saga dogru gidiyorum adam kostu kostu tam onumde mecbur ani fren yaptım durdum adam geldi geri geri gelerek bana carptı düsüyordum az daha etrafındaki suriyeliler özür abe özür dedi la havle dedim gittim
başka bir gün de aynı florya sahilde ilerlerken yine 15 20 kmh civarı bisiklet yolunda yolda boş çoluk cocukta yok düz yere geldim birden ufak yavru kedi fırladı onume ani fren ne varsa bildigim yaptım ezmedim ama ufak tefek ben sıyrıklarla kurtuldum baktım minnacık kedi yavrusu dedim iyiki sana bişey olmadi ( diyiceksiniz ki o hızla duramıyomusun ben kilolu bir insan oldugum icin o hızlarda anlık durmam malesef cok zor ve bu kedi arkadaslar birden atlıyor ortalıkta gözükmese bile ) herkese iyi forumlar sağlıcakla kalın .

@ysnakblt

Ah suriyeliler ah . Ben bazen Bursa da onlarin en yogun olarak gezindigi yerlerde bir tür bilgisayar oyunu gibi bir aksiyon yapiyorum kendimce .
Oyun şu : "Suriyelilere carpmadan geçme oyunu level 2 "

Ve bu oyun o kadar zor ki en düşük levelinde kaldirimda yanyana 23 , asfalt yolda metrekare başina 10 Suriyeli düşüyor. Kac yillik super mario oyuncusuyum ben boyle zorlanmadim

suriyeliler ...bu ırkını sevdiğimin insanlarının parklara, plajlara olan özel ilgisinin sebebi nedir aga?!

Sağlık bakanlığı bisikleti olunca veya başka özellikle kendi bisikletinize göre daha ucuz bisikleti olan kişileri ezmenizi anlamıyorum (forumda bunu çok kişide görüyorum)siz de çok iyi bisikletlerle veya çok iyi kullanarak başlamadınız(ki konu sahibinin iyi bir sürücü olmasına daha var gibi görüş mesafesi olmadığı yerde hızlanmaması gerekliydi misal) bunu unutmayın lütfen

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisiklet sürerken iki veya dört tekerli magandalardan daha çok korktuğum bir şey varsa o da çocuklar sanırım.

Ben de bir keresinde çocuğun yanından geçerken (hızlı falan değildim) gidon koluna çarptı, çocuk benden ya da ailesinden korkusuna sesini çıkarmadı ama ben bakışlarından canının yandığını anladım. Daha yüksek hızlarda bisikleti kontrol etmek de durdurmak da zorlaşıyor.

Sana tavsiyem çocuk parklarının, milletin piknik yaptığı çimlere yakın yerlerde, kısacası insanın olduğu her yerde çocuklara ve yetişkinlere (onlar da kesinlikle daha dikkatli değiller) dikkat etmek gerek.

Yukarıda bir arkadaş da bahsetmiş, bisiklet yolları güvenli değil arkadaşlar. Ben de saçma sapan sürprizlerle karşılaşacağıma yoldan sürmeyi tercih ediyorum. İnsanlar bisikletten korkmuyor, kenara çekilmiyor, çarpınca bir şey olmaz/olmayacak sanıyor ama işin gerçek boyutu bisiklet de en az araba veya motosiklet kadar tehlikeli yüksek hızlarda olan çarpışmalarda.

Her zamanki gibi basit cümleler,klişe tepkiler..''Bu adam niye böyle bir şey dedi?'' diyen yok..Tipik linç kültürü işte..Farklı bir şey söyleyeni,hadi hep beraber linç edelim filan..

Ben bu çocuğun ve başkalarının,bir daha canı yanmasın diye bisikleti bırakmasını söyledim..Çünkü ne yaptığını bilmiyor..Bisiklet sürmeyi,oyuncak oynamak filan sanıyor ama bisiklet sürmek Türkiye'de çok ciddi bir iştir..En ufak bir hatada,çok kötü şeyler başınıza gelebilir..
Bu çocuğun trafikte makas atanlardan zerre farkı yok..Hiç tanımadığı birisine andaval/şu filan demesi,bu kişiden yol istemesi,bu kişiyle yarış yapmaya kalkışması,hep hata,hata,hata..Sonuçta düştüğü durum şu;
Ardından çocuğun babası yakama yapıştı.Eğer eşi tutmamış olsaydı bana ne olurdu bilemiyorum.
Trafikte makas atan birine ne yapılır,mesele bu..Ben ehliyetini alırım elinden,arabasını da alırım..Buradaki abiler/ablalar diyor ki,bu çocuğa nasihat verelim filan..Böyle bir şey yok..Bisiklet sürmek demek,iki teker üstünde dengede durabilmek demek değildir..Bu kadar basite indirgemeyin bunu..

@Triban Tamam haklısınız.O kazayı yapmadan önce aklım başımda değildi ve gerçekten hızlı sürüyordum.O kişiden yol istemem sebebimde zaten hızlı sürmemden kaynaklanıyordu.Bu olaydan önce 20-25 km/h hız civarında seyrediyorken artık 10-15 km/h hız ile seyrediyorum.Aklım başıma geldi.Hız yapmamım sebebi lanet olası egomu tatmin etmemdi zaten.Ancak artık egom söndü.Zaten bisiklete spor amaçlı başlamıştım ancak yavaş yavaş egomu tatmin edebileceğim bir araç haline dönüşmüştü.Hız yapmak anlamsız gelmeye başladı ve gerçekten zevk vermemeye başladı artık.Ben de bir andavalım,benimle yarışa girmeye çalışıp benim gibi egosunu tatmin etmeye çalışan o şahısta andaval.Fazla söyleyecek bir şey yok.Herkese verilmesi gereken bir şans vardır.Bu şansı tanıyorum kendime.Bu arada sağlık bakanlığı bisikletini aşağılamam bir anlık sinirden kaynaklanıyor.Bunun için de ekstra özürlerimi bildiriyorum.Herkese teşekkürler...

şehiriçinde hızlı felan gitmiyorum argo bir tabirle aşağı kasımpaşa modunda 5-10 km hızla keyifli keyifli gidiyorum

...
@Triban

"Bu adam niye böyle bir şey dedi?" diyen yok, çünkü sorunun içinde "adam" kelimesi geçiyor. 13 yaşında bir çocukla nasıl konuşulacağını, ona nasıl muamele edileceğini bilmeyen birisi henüz adam olmamış demektir. Olsa olsa "Bu densiz niye böyle bir şey dedi?" diye sorarız ama cevap soru içinde verildiği için sormayız, çünkü densiz olduğu için böyle şeyler diyor malum şahıs.

Suriyelileri istemiyorum, köpekleri istemiyorum, dilini bilmediğim insanları istemiyorum, 13 yaşında hata yapan çocuğun bisiklet sürmesini istemiyorum, insanları sevmiyorum, elinden arabasını alırım, ehliyetini alırım, asarım keserim yasaklarım, hepinizden nefret ediyorum diye ortalığa kusan bir insanın "linç kültürü" falan demesi de rezillik. Ülkede eline sopa alan ortalığı yakıp yıkıyor, sonra da mağdurum da mağdurum diye ağlayıp duruyor.

Bu çocuğun trafikte makas atanlardan farkı var, o bir çocuk. Çocuklar hata yaparlar ve biz o hataların pedagojik usullerle telafi edilip çocukta doğru davranışların yerleşmesini sağlarız. Kötekle cezayla bisikletini topunu elinden almakla falan çocuk yetiştirilmeyeceğini biliriz. Mahallede top oynarken cam kıran çocukların topunu kesen gudubet mendebur amcalar değiliz biz. Bunları bile bilmiyor, anlamıyorsun, gelip buralarda ahkâm kesiyorsun, şiddet ve nefret kusuyorsun. Forumlarda nasıl konuşulacağını, davranılacağını bilmiyorsun ama bu foruma üye olmakta hiçbir beis görmüyorsun. Biz senin forum üyeliğini elinden alıyor muyuz? Almıyoruz. Neden almıyoruz? Senin gibi değiliz de ondan. Senin gibi olsak sana senin gibi muamele ederiz, ama öyle değiliz, insanları sürekli tahkir edip kızdırıyor olmana rağmen idare ediyoruz seni, henüz tanımayanlara "aldırmayın ona, iyi değil o" falan deyip durumunu özetliyoruz, bu zavallılığının azalmayıp her gün biraz daha şiddetlenmesine de üzülüyoruz.

Senin aslında insan içine çıkmana izin verilmemesi gerekiyor, henüz buna hazır değilsin, sen trafikte makas atanlardan çok daha tehlikelisin... demeyeceğiz elbette :) Aramızda kal, ümidi kesmedik henüz senden.

@Triban

Kardeşim gel o zaman sakin sakin konuşalım ve bu konuyu bitirelim fazla da uzamasın,yoksa dediğin gibi sen kendini savunursun diğer insanlar ise savunma yapmaya devam eder zincirleme bir klişe olur bu da 2 tarafta da olumsuz ve çözülmemiş bir olayı bırakır.
Öncelikle konuştuğun kişi 13 yaşında olgunlaşmış bir düşünce yapısına sahip değil ve bu yaştakiler genellikle etrafından,çevresinden gördüğü şeylerin yanlış veya doğru olduğunu bilmeksizin kullanırlar.Etrafına bir bak mahallede top oynayan küçük çocuklar o futbolcuların sahada yaptıkları gol sevinçlerini toprakta yapıyorlar her tarafı toz toprak içinde kalıyor sonra eve gittiklerinde bir ton azar işitiyorlardır emin ol.Bisiklet sporu ciddi bir spordur diğer tüm sporlar gibi karşında ki kişi 20-25 yaşlarında bir kişi olsa böyle bir tepki ver saygım sonsuz zaten trajikomik bir olay olur.Ama küçüklerin hevesini kırma daha dikkatli ol bu çocuk bisikleti bırakmadı farzet ve böyle bir forumda yine bu çocuğun yaşlarında biri böyle bir olayı anlatsa bu çocuk senden gördüğü tepkiyi o çocuğa yapabilir böyle zincileme devam eder olay.
Senin bu spora ciddi anlamda bakmanı tebrik ederim ve kutlarım fakat küçüklerimizin kalbini kırmamaya özen gösterelim hepsi zaten ben bisikletçi olcam diye girmiyor bu sayfaya bisiklet almaya karar vermek istiyor tek amaçları bu sonra foruma bir daha girmeyecek bile olabilir.

Konuyu okuyunca hiçbir seviyesiz tartışma görmüyorum, saçma sapan mesajlar görmüyorum. Çünkü ‘engellenmiş içeriği göster’ butonuna basmıyorum. Bence sizde denemelisiniz:)

Geri