...
@Triban
"Bu adam niye böyle bir şey dedi?" diyen yok, çünkü sorunun içinde "adam" kelimesi geçiyor. 13 yaşında bir çocukla nasıl konuşulacağını, ona nasıl muamele edileceğini bilmeyen birisi henüz adam olmamış demektir. Olsa olsa "Bu densiz niye böyle bir şey dedi?" diye sorarız ama cevap soru içinde verildiği için sormayız, çünkü densiz olduğu için böyle şeyler diyor malum şahıs.
Suriyelileri istemiyorum, köpekleri istemiyorum, dilini bilmediğim insanları istemiyorum, 13 yaşında hata yapan çocuğun bisiklet sürmesini istemiyorum, insanları sevmiyorum, elinden arabasını alırım, ehliyetini alırım, asarım keserim yasaklarım, hepinizden nefret ediyorum diye ortalığa kusan bir insanın "linç kültürü" falan demesi de rezillik. Ülkede eline sopa alan ortalığı yakıp yıkıyor, sonra da mağdurum da mağdurum diye ağlayıp duruyor.
Bu çocuğun trafikte makas atanlardan farkı var, o bir çocuk. Çocuklar hata yaparlar ve biz o hataların pedagojik usullerle telafi edilip çocukta doğru davranışların yerleşmesini sağlarız. Kötekle cezayla bisikletini topunu elinden almakla falan çocuk yetiştirilmeyeceğini biliriz. Mahallede top oynarken cam kıran çocukların topunu kesen gudubet mendebur amcalar değiliz biz. Bunları bile bilmiyor, anlamıyorsun, gelip buralarda ahkâm kesiyorsun, şiddet ve nefret kusuyorsun. Forumlarda nasıl konuşulacağını, davranılacağını bilmiyorsun ama bu foruma üye olmakta hiçbir beis görmüyorsun. Biz senin forum üyeliğini elinden alıyor muyuz? Almıyoruz. Neden almıyoruz? Senin gibi değiliz de ondan. Senin gibi olsak sana senin gibi muamele ederiz, ama öyle değiliz, insanları sürekli tahkir edip kızdırıyor olmana rağmen idare ediyoruz seni, henüz tanımayanlara "aldırmayın ona, iyi değil o" falan deyip durumunu özetliyoruz, bu zavallılığının azalmayıp her gün biraz daha şiddetlenmesine de üzülüyoruz.
Senin aslında insan içine çıkmana izin verilmemesi gerekiyor, henüz buna hazır değilsin, sen trafikte makas atanlardan çok daha tehlikelisin... demeyeceğiz elbette
Aramızda kal, ümidi kesmedik henüz senden.