Scudo Sports

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kandil sonuçta dini bir kavram onunda yasak olması gerekiyor
Açık ve net
Ben gelipte cadılar bayramınızı kutlarım Noel iniz hayırlı olsun dersem ceza alacaksam kandil bayram msjları da yasak olmalı

Scudo
@a.f.k. O zihniyetle Cumhuriyet Bayramı, Zafer Bayramı kutlamayalım o zaman. Öyle şey olmaz. Bundan ötürü tartışma çıkaran insanlar siteden uzaklaştırılır olur biter. Bunlar hepimizin değerleri.

Bakın siz şunu anlamıyorsunuz galiba. Siyasi ve dini konulardan tartışma çıkıyor, hiç girmeyin istiyoruz. Yalnızca bu bayram. Siz hiç lanet olsun Cumhuriyet Bayramına diyecek bir densiz bulabilir misiniz burada ? Öyle şey olmaz bunu malzeme edecek zihniyetin burada işi yok. Konuyu başka mecralara çekmenin bir alemi yok.

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
@Atilla G.
Konuyu başka yere taşımayalım lütfen dini kavramlardan bahsediyoruz MİLLİ KAVRAMLAR dan değil.
Sonuçta ramazan ve kurban dini ritüeller yanılıyor muyum.

Bu ülkede cumhuriyet bayramı zafer bayramı bunlara katlanmayan varsa isteği yere yol alabilir

@Atilla G.
Sevgili Atilla. Zaten bütün meselede bu. Bizler bu adil olmayan şeye karşı bir refleks kazandık. Yani Cumhuriyet bayramlarında ANİDEN oluşan güvenlik zafiyetine. Veya 10 Kasımlarda her nedense hasıl olan ziyaret hastalanmalarına vs.

Çok güzel diyorsun, bunlar hepimizin değerleridir. Böyle olmasa idi keşke. Bizlerde bu refleks yaratılmasaydı, gardımızı almasaydık.

Bak gördün mü, bizler bize yapılana karşı bir duruş içindeyiz. Tepki değil !

@Boran Selçuk Bakın şu anda iş başka boyuta doğru taşınıyor. Sizin bana bu konuda açıklama yapma ihtiyacınız yok. Yada bu durumu burada savunma ihtiyacınız yok. Bunun konuşulacağı yer burası değil. Ayrıca sizin muhatabınız bu konuda ben değilim en azından. Bana bir şeyler anlatarak bir yere varamazsınız.

@Atilla G. Ben sadece bizim gibi insanların bu refleksi nasıl kazandıklarını anlatıyorum. Aslında sana yardımcı oluyorum. Senin "bunlar hepimizin değerleri cümlesine" bir katkı.

Doğru, muhatap sen değilsin. Bunların hepimizin değerleri olduğunu benimsediğin sürece.

@a.f.k. Başkaları içinde sizin tabirinizle "dini ritüeller" bu şekilde yorumlanıyor. İzafiyet içeren bir görüş üzerinden polemik oluşuyor. Gerek yok. Sınırlarını belli ettik.

@Boran Selçuk Yahu işte refleksi nasıl kazandığınızın yada nelere maruz kaldığınızı anlattığınız zaman siyasetin dibine vuruyorsunuz. Ben başka bir dilde mi ifade ediyorum size ? Lütfen konu bütünlüğünden ayrılmayalım.

Kusursuz insan yoktur, illaki ufak tefek hata yapılır insanlar buraya eğlenmek için giriyor siz sanki okul gibi kafanıza göre puan falan vermişsiniz banla mı korkutuyosunuz insanı :)

Malum ülkemizin her yöresinde farklı bir "Ağız" kullanılmakta. Düzgün Türkçe yazılacak demenizden ben "bakıverem gari" kelimesi yerine İLLAHADA "bakayım artık" kullanılacak gibi bir mana çıkarttım? Doğru mudur? Noktalama işaretlerine sözüm yok bende de doğrusu kullanılmalı fakat, telefonda bu iş zor oluyor, şahsen ben elimden geldiğince yapıyorum ama telefonu herkes aynı oranda gün içinde kullanmıyor. Ben telefonu günde elime 30 dakikalığına alırım mesela, yazım da yavaştır. Ve bu yavaşlıkta insan sıkılıyor. Ben de bu durum karşısında, anlayış nerede demek geliyor.

Mümkün mertebe kelimeyi yazarken doğru kullanmaktan bahsediyorum. Forumda bir çok kullanıcı kelimeleri yanlış yazmaktadır. En azından buna dikkat etmek gerekli. Güzel Türkçe'mize sahip çıkalım. Sizin bahsettiğiniz lehçeler ile ilgili bir problemimiz yok. Problem kelimeleri doğru yazamamak. Bence Türkçe konusunda insanlar telefondan bile olsa oturup zaman ayırarak iletilerini yazmalılar. Aksi takdirde hiç yazmasalar daha iyi olur gibi geliyor.

Telefondan yazmak, noktalama işareti içermeyen ve zor anlaşılır metinler yazmak için bahane olmamalı. a harfi için de dokunmatik ekrana tıklanıyor virgül için de.

• Beğen
Tepkiler: Tolqiu
Bilgisayarım yok, sürekli telefondan yazıyorum. Yeri geldi bazı kelimelerin nasıl yazılacağını internetten bakıp öğrendim.bence de bu bir bahane olmamalı.

• Beğen
Tepkiler: Caner Geyik
Bir de arkadaşlar çok zorlamayalım. "Hayırlı Kandiller" farklı dinlere mensup ya da ateist olan kişileri incitecek bir söylem değil. Bunu dini söylem saymamalı. Fakat, bir fikir tartışmasında ne zaman argüman "Bilmem ne suresi der ki, ....... O yüzden sen öyle düşünemezsin" haline dönerse, o zaman konu dine kayıyor ve asıl tartışılan konu yerine din kavgası çıkıyor. Bu ikisini ayırabiliriz diye düşünüyorum.

Ben de forumu takip ettiğim sınırlı zamanda verilen kararlarda adaletsizlik olduğunu düşünen birisiyim. Bununla beraber, şu an forum gündemine taşınmış olan yeni bir ceza/puan tablosu var. Şu an için en iyisini umup bu tablonun uygulanışının takibini yapalım. Üzümleri yiyebilen ve bağcıyı dövmeyen bir anlayışı hem kullanıcılar hem de yöneticiler olarak uygulayabiliyor muyuz deneyelim.

• Beğen
Tepkiler: inziva ve Tolqiu
@Atilla G. bey işiniz çok zor.Bu konu niye sizin üzerinize kalmış gibi duruyor. Bu durum sizi fazlasıyla yoracak ve yıpratacak sanırım.
Not: "Güncelleme" kelimesi bile son zamanların gözde kelimesi. (artış var mı ?)

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Herkes gerektiği kadar ehemmiyet gösterirse ben yorulmam. O yüzden böyle anlamsızca tartışmalara giren arkadaşlar artık iyi düşünsünler. Çünkü eskisi gibi üyelik alımı olamayacak. Bisikletforum değerli bir platform ve herkes bir şekilde bu değerin ortak bir paydası. Bunu çoğaltmak isteyen arkadaşlara kapımız açık. Yok aksine davrananlar buraya üye bile olamayacaklar.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnsan inat etmeyegörsün, anlamamak için elinden geleni yapıyor :)

• Beğen
Tepkiler: caesar
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri