Scudo Sports

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@hykaynar
Konu siyaset ve din olduğunda, gündelik yaşamla aralarındaki incecik ve silik sınır sebebiyle her forumun belası bu iki konu. XT set ne kadar pahalı cümlesi ile hükümetin ekonomi politikalarına geçiş 1 cümle bile sürmez. Aynı şekilde din konusu bir ton konuyu silip kapattı bu forumda. Forum kuralı dini içerikli ileti yasak der ama ramazanda bisiklette beslenme başlığı açılır. O konunun sakıncalı dini içerik haline gelmesi adeta pamuk ipliğine bağlı. (Bana göre en baştan dini bir içeriktir mesela) Hayatın bu kadar içinden olguları konuşmaların, fikirlerin dışında tutmak çok zor. Burada önemli nokta;
@Atilla G.
Vukuat sayılan konuların göreceli olması. Adminlere itirazların temeli hep bu göreceli durumlar oluyor. (@luneris 'in verdiği örnek gibi)

Scudo
@BerkEvren Kısmen haklısınız ancak, biz aslında o tip konulara başta uyarı vermiyorduk desem daha doğru olur. Kocaman insanların tartışmadan durumu idare edebileceğini düşünüyorum ve hala aynı düşünceleri savunmaktayım. Bence bu geçiş süreci olumlu olarak tamamlanacaktır. Herkesin bir süre sonra daha anlayışlı, birbirini tanımaya çalışan bir sükunette olacağı kanısındayım.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Anlamadığım iki konu var:

1) Eksik konu paylaşımı nedir? Açıklayıcı konu başlığı yerine "yardım", "hemşo bi bak hele", "dağ bisikleti" falan yazmak mı?

2) "Hatalı Türkçe kullanımı"na karşı yaptırımlar ne kadar sıkı uygulanacak? Bağlaç olan "de"leri birleşik yazanlar için şikayet işlemini kullanırsam, cezayı mesajı yazan mı alır, yönetimin vaktini harcıyorum diye ben mi?

@Atilla G. Bak bu iyi bir gelişme Atilla.
@Atilla G.
Tamam. Bunu kesin olarak not ettik. Cümle çok açık ve anlaşılır. "BUNA NE ŞEKİLDE SEBEBİYET VERİLDİĞİ BİZİ BAĞLAMIYOR"

Bu cümle hiç değilse tarafsızlık şüphesini bir nebze olsun yok etti.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@Murat B. Birinci sorunuza cevap vereyim, şikayet gelirse eğer örnekler verdiğiniz konulara, böyle bahsettiğiniz örneklerdeki gibi laubali, anlaşılmayan bir tavır var ise ceza uygulanacaktır.

İkinci sorunuzun cevabı yine şikayet alındığında ilgili arkadaşa önden özel mesajla ulaşıp, yazdıklarının anlaşılabilmesi için uyarı vereceğimizi, akabinde bunlara uymadığı ve aynı şekilde yazmaya devam ettiği müddetçe cezanın kaçınılmaz olduğunu anlatacağız. Pozitif olmak iyidir. Bağlaç olan "de" ve "da" ekleri için vaktinizi harcamayın bence. Öncelikle arkadaşlarımızın sitede benim gördüğüm nispette "kelimelerin doğru yazılması" sorunu ayyuka çıkmış durumda. Zamanı gelince bağlaç olan "de" ve "da" için gerekli terakkiyi gösteririz inşallah.

Forumda dikkatimi çeken ve insanları sürekli tahrik eden bir troll var. Kim olduğunu açıkça yazmayacağım ancak merak edenler "Kahve Kültürü" başlığındaki son sayfaları okuyabilirler. Şıp diye kendini belli ediyor zaten. Bu gibi kişilere karşı da bir yaptırım uygulanmalı.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@Atilla G.

Sevgili Atilla. Herkesin bir siyasi görüşü olduğu gibi seninde var elbette. Ancak şu ana kadar tarafınca yapılan uygulamalarda ben şahsen senin tarafsızlığını yitirdiğini, sağdan soldan gelen mesaj ve insanların yönlendirmesi ile hareket ettiğini düşündüm. Halen de aynısını düşünüyorum.

Ancak yukarıda dini içerikli mesajlarla ilgili verdiğin mesaj çok net. Hatta Fotoğrafını çektim. Çünkü çoğu kez provokatif olabiliyor.

Düşüncen ne olursa olsun, önemli olan adil ve örnek olmaktır genç kardeşim.

Bunu yapabildiğin sürece hiç kimse veya benden bir başkası daha ilk satırda yazdıklarımı yazmak zorunda kalmaz.

Ben buraya insanlar hangi dine mensup ya da hangi siyasi düşünceye sahip diye üye olmadım. Bisikletsever insanlarla spor konuşmak, bisiklet ile ilgili bilgiler edinmek, yaşadığımız güzel etkinlikleri vs. paylaşmak için üye oldum.
Bu kararınıza kesinlikle katılıyorum hatta dini içerikli mesaj yazmanın ceza puanın 100 olması gerektiğine inanıyorum. Yani bu platformda tatışılacak şeyler mi bunlar! Ancak kişileri birbirine düşürüyor, klavye tartışmasına girmeye gerek yok

Başlığı ilk okuduğumda ehliyet puanları sadece benim mi aklıma geldi :D
Yine sövecektim ki başka bişey çıktı :)

Forum bundan sonra seküler mi olacak peki. Dini içerikli ileti yasak; o halde "Hayırlı Kandiller" yazmak da yasak değil mi? "Allah korusun" yazmak yahut bayram kutlamak yasak olmalı(Hangi dinin bayramı olduğundan bağımsız olarak tabi ki).

Şöyle izah edeyim "Kurban olduğum Osiris hepimizi kazadan beladan korusun sevgili pedaldaşlar" demem yasak artık değil mi? Ya da profilimde imza olarak "Odin var dert yok" yazmam da yasaktır herhalde.

@trabzonlu ozan Biri olmayınca öteki olacak diye bir yaklaşım yok, olmamalı. Bakın Türkçe ifade ediyorum, dini tartışmalar yasak. Hayırlı kandiller demenin nesi yasak olabilir ? Siz eğer "hayırlı kandiller" başlığından forum terörü yaratırsanız ceza alırsınız bu kadar basit ve net.

Mesela 25 puan aldık diyelim bu cezadan sonra silinecek mi yoksa bir daha 25 aldığımızda toplam 50 puan mı olacak?

@Bisikleteam Youtube Cezadan sonra silinmeyecektir. Silinme koşulları ile ilgili müddeti tabloda ay olarak belirtilmişti, dikkatlice bakın göreceksiniz.

Teşekkürler cevap için

@Atilla G. Bu geçenlerde yayınlanan bir ileti idi. İleti başlığı bir kelime eksik bir kelime fazla olabilir. Yazdığım şey çok açık. kaldı ki o iletinin arkasında yanlış hatırlamıyorsam 16 sayfa tartışma çıktı.

@Boran Selçuk Kaldırılmış ise neden şimdi gündeme getiriyorsunuz ? Bana iletiyi gösterin ben gerekeni yapayım.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri