Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

40 litre diye satılan Semçanta heybenin 28 litre çıkması

Aslında mesele bir çantanın içerisine kaç lt kum ya da su aldığı değil. Tartışma şu eksende devam etmeli sanırım:
20 litrelik Semçanta baykuş heybe neden 20 litrelik yabancı muadillerinden daha küçük/daha az eşya alıyor?
Bunu bizzat tecrübe ettiğim için rahatça söyleyebilirim.
konuşulması gereken konu bu zaten. insanlar hala yoğunluk ve maddelerin ne kadar toplu-sıkışık olduğu konusunu ayırt edemedi. iki tane 1 litresi 1 kg gelen maddedem ayrı ayrı doldursanız çantayı sıkışık ince partiküllü parçayla çanta dolarken diğeriyle dolmayabilir yoğunlukla ilgisi yok.
cevapta gayet basit. büyük markalar prof ölçüm yaparak net kullanım hacmini hesaplamış semçanta kendi dediği gibi şuana kadar hacim hesabı bile yapmamış. biz ürün ölçülerini verdik buna göre alın demiş hacmi tahminen girmişler.

Scudo
@hidromek Hocam yanlış anlamayın, direk
"üçkağıtçı"
gibi değerlendirmesek? Bakın olumlu yorumlarda var...Hem göremiyor şuan yazılanları firma sahibi, gıyabında konuşuyoruz...

Firma sahibi değilim.🙂.Herşey bu üçkağıtçı lafıyla başladı. Netteki telefonunu arayarak gıyabınızda hakarete uğruyorsunuz dedim..Geçmiş mesajlarda mevcut..olay sonrasında gelişti...

Bakmakla görmek ayrı şeyler işte. Adamlar 20 lt yi sokmuşlar mı çantaya. Sokmuşlar. İstediğin kadar çarp böl topla çıkar. 14 lt gelen çanta hesaplamadım ama doldurunca üç beş santim genişlese 16-17 olsa öndeki göze de 2 lt koydu zaten. Yaklaşık rakam işte. Decathlona vaudeye kum koysak belki 25 lt alacak. Ne yapalım dava mı açalım vaudeye eksik yazmışlar çanta ağırlaşmış boşuna diye? Yukarda yazmış arkadaş işte mahkemeye gitse 10 dk sürmez 😀

@mariokaldato

Hesap zaten 2 çantanın toplamı üzerinden yapılıyor. Bu olayda toplam hacim ancak 29 lt'ye ulaşabiliyor 2 çanta için.

Yani aslında bu çantaların "yaklaşık 30 lt" ibaresiyle satılması gerekiyor. "Yaklaşık 40 lt" ibaresi bariz bir şekilde tüketiciyi aldatmaya yönelik.

Firma yetkilileri bu konuyu okuyorsa, onlara bir de çözüm önerim olacak. Öncelikle bu hesap hatasından dolayı açık bir özür mesajı yayınlasınlar. Ardından, bu çantalardan satın almış olan müşterilerine koşulsuz iade veya hediye ürün (10/15 lt kapasiteli bir gidon çantası, mesela) seçeneği sunsunlar.
Çok güzel öneri ancak bunu yaparlar mı sizce?

Tüy demiri döver..😁

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@HakanAydn
Abi konu şu soruya evrilemedi gitti. Şimdi senin sayende biraz yaklaştık.Soramazsam içimde kalacak. Ya şimdi soracam ya da tren kaçacak.
Geliyor:
1 kilo demir mi ağır, 1 kilo tüy mü?
40 litre kum 40 litre eder mi?

1.5 litrelik ayran ve su var elimde. Birazdan şişeleri değiştirip deneyeceğim yeminle bakalım ayran ve su eşit mi diye..

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Ben de, 10 lt pet şişe videosu karşısında; 19 lt damacana içerisine 3 adet 5 litrelik pet şişe sığmadığını gösteren videoyu beklemekteyim.

• Hahaha
Tepkiler: Taygun Kon
Konunun açıklığa kavuşmasına sevindim.

İlk mesajlarin etkisiyle önce markanin gözümdeki degeri düşer gibi oldu ancak peşin hüküm vermemek için markaya da sans vermek maksadiyla kendilerinin konuya cevap vermesini bekledim.

Ve Sem çanta yetkilileri, aciklama ve video ile haksiz elestirilere bir cevap vermis, çantanın 40 litre olduğunu ispat etmeye çalışmış. Kum testi de litre ölçmek için yeterli.

Bu doğrultuda marka hakkinda yapilan birtakim eleştirileri de fazla buldum.

EKLEME: Firma kendi web sitesinde, söz konusu çantanın(baykuş heybe) kapasitesini ''yaklaşık 35 litre'' olarak güncellemiş. Bence burada bir öz eleştiri yapılarak bir düzenlemeye gidilmesini de olumlu buldum.
(Bu ayrıntı daha önce yazıldıysa mazur görünüz.)

Son düzenleme:
20 lt kum çantaya sığdırılmış olabilir ama bu yöntemi doğru bulmuyorum açıkçası. Kum, çok ince parçacıklı ve ağır bir madde, Decathlon ölçümü pinpon toplarıyla yaptığını belirtiyor. Topların aralarında illa ki boşluk kalacak ve bu günlük hayatta işe yarar taşıma kapasitesini daha doğru yansıtacaktır. 20 litre kumu alan çantada halen biraz daha kum alacak boşluk kaldı, şimdi bu çanta 25 litre mi diyeceğiz? 25 lt olarak satılan heybeler bu çantaların kabaca ikisi gibi. Hanım efendi ve bey efendiye önerim, kum yerine civa ile doldurursanız çanta dikişlerinden çatlayana kadar şişecektir ve 30 lt gibi çıkacaktır...

@beermug
Zaten benim de baştan beri anlatmak istediğim konu bu. 20+20=40 lt olduğu belirtilen bu çantalara 40 lt lik sırt çantasına sığan malzeme sığmıyor, bu bir. İkincisi 20+20=40 lt lik btwin 500 heybelerim bunlardan kabaca üçte biri kadar daha büyük ve daha fazla malzeme alıyor. Olay bu kadar basit benim için.
Bunun ötesinde Semçanta ilgili ne bir kastım, garezim ne de bir düşmanlığım olabilir. Kendilerine karşı herhangi bir ön yargım da yok.
Baştan beri sadece gördüğüm ve yaşadığım olayı anlatmak istedim. İnsanların bu durumdan haberdar olması idi tek amacım

Kum doldurmak yeterli olmamış bence kum sonrasında kalan boşluklara su koyarak kapasiteyi maksimum seviyeye çıkarabilirler. Bisiklet dostu olarak adlandırdığınız sizlerin saçma kanıtınızın tur bisikletçisi için hiç bir anlam ifade etmediğinin farkındasınızdır. İmalatçı olarak sizlerde öncelikle sektörde söz sahibi olan firmaları incelemişsinizdir, daha lokal konumda olan sizler diğer firmaların ölçüm yöntemlerini referans alarak yapmanız gerekiyor.

@beermug
Zaten benim de baştan beri anlatmak istediğim konu bu. 20+20=40 lt olduğu belirtilen bu çantalara 40 lt lik sırt çantasına sığan malzeme sığmıyor, bu bir. İkincisi 20+20=40 lt lik btwin 500 heybelerim bunlardan kabaca üçte biri kadar daha büyük ve daha fazla malzeme alıyor. Olay bu kadar basit benim için.
Bunun ötesinde Semçanta ilgili ne bir kastım, garezim ne de bir düşmanlığım olabilir. Kendilerine karşı herhangi bir ön yargım da yok.
Baştan beri sadece gördüğüm ve yaşadığım olayı anlatmak istedim. İnsanların bu durumdan haberdar olması idi tek amacım

Evet eleştirinizde haklısınız gerçekten. Ben de Baykuş Heybe sahibiyim, ürün kargodan gelip paketi açtığımda ilk dediğim şey "Küçücükmüş!" oldu. Fazla üzerinde durmadım ama şunu net olarak söyleyebilirim, 40 litrelik outdoor sırt çantam da var ve 3 tane Baykuş heybeye sığacak eşyayı toplar.

Sektör standardı denen bir şey var, bu çantalar 20 litre ebatında asla değil. Sanırım Sem Çanta en başından beri kum ile hacim hesapladı. Keşke bu şekilde üste çıkmaya çalışmak yerine ölçüm yöntemlerinin hatalı olduğunu kabul etselerdi.

🥳🥴😵🤑🥺

Dejavu

Firma sahibi değilim.🙂.Herşey bu üçkağıtçı lafıyla başladı. Netteki telefonunu arayarak gıyabınızda hakarete uğruyorsunuz dedim..Geçmiş mesajlarda mevcut..olay sonrasında gelişti...
Arkadaş sen hala konuyu anlamamışsın bir turcu çantasına kum koyup taşımaz üretici çantaya kum doldurup 20 litre kum sığıyor işte diyip aklınca şark kurnazlığı yapıyor kendisi tura çıkınca çantasına kum mu dolduruyor işine yarıyıcak malzemeyi koyuyor dolayısıyla o malzemenin hacmine göre çanta alıyor üretici tur yapan bir bisikletçi olduğuna göre bu durumu benden daha iyi bilmesi gerekir ve ürün özelliklerini buna göre yayınlaması gerekir kaldı ki yaptığı hatayı farketmiş ürünün ölçüsünü güncellemiş sen daha neyin hesabını yapıyorsun

Firma pazarlama faaliyetlerinde hatalı hesaplama yapıp, hatalı bilgi vermiş. Web sitelerinde ürünün yaklaşık 30 lt. Olduğu şeklinde hacim bilgisini revize edip mağduriyeti olan kullanıcılara çözüm üretmeli (sonraki alışverişte iskonto vs.).

Yani fonksiyonel hacmi dikkate alacaksanız kum testi komik olur. Evrensel verilerden uzaklaşmamak gerekli ki standartlarınız olsun.

Geri