Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

40 litre diye satılan Semçanta heybenin 28 litre çıkması

gidon çantası bakarken dikaktimi çekti
(link)
13,5x24x13 = 4,212
(link)
30x25x14 = 10,500 x 2 = 21
(link)
30x25x14 = 10,500 x 2 = 21
(link)
39x33x18 = 23,166 x 2 = 46,332 bu tam çıkmış işte
hayatında bir sakız alıp satmamış insanlar esnaflık dersi vermeye çalışıyor. bu kadar üstüne gitmeye ve abartmaya gerek yok. ortlieb de böyle yapmış hesabı işte

Scudo
İşte bunlar hep standart..

Aman canım ne olacak ki denecek bir konu mu? Pek değil. Satışı yapan tarafın kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum ama amatörce davranıyor oldukları muhakkak.

Bakın biz size 20 lt kum konabileceğini ispat ettik deniyor mesela. Mesele o çantaya 20 lt sığıp sığmaması değil ki. Ortada bir standart olmaması. Ortada standart olmayınca, emsalleri ile düzgün bir karşılaştırma yapılamaması.

Yoksa, ben de gider 19 lt'lik damacana alırım, içine sokmaya çalışırım, sığmayınca da "bakın hani 20lt'ydi, 19lt damacana bile sığmadı" derim. Böyle desem ne olur? Satışçı firma demez mi "kardeşim, damacananın sığıp sığmadığıyla hacim hesaplaması mı olur" diye.

Oysa denmesi gereke şey şudur: "Bakın bu işin standart hesaplaması budur. Bizim ürünümüzün emsalleri de bu hesaplamaya göre bilgi verir" denir. Böylece ben ticari bir ürünü karşılaştırırken elma ile elma'yı karşılaştırabilirim.

Öyle olmayınca ebced hesabı gibi herkes kendine göre yontmaya çalışır.

Arkadaşlar konuştuğunuz markalar arasındaki fiyat farkını unutmayın

"en iyisini alın sorun yaşamayın"
Bu kafayla herkes karbon treklere binsin.
Bu kafayla hiç kimse 10 yaş üstü yerli araca binmesin.
Herkes alman Bosch buzdolabı alsın.
.
.

Bizim asgari ücretli evrupada ev kiralayabilir mi? Viceversa?
"ne kadar ekmek o kadar köfte" buda bir türk düşünürün meşhuur lafıdır.😁

Arkadaşlar konuştuğunuz markalar arasındaki fiyat farkını unutmayın
Fiyat farkı önemli değil. Ortlieb ya da Vaude aldığınızda çok uzun yıllar hiç sıkıntı çekmeden kullanırsınız. Merdiven altı bir firmanın çantasını aldığınızda çantanın işe yaramadığını görür firmaya küfreder, sonra tekrar Ortlieb ya da Vaude'ye o günkü kurdan para ödersiniz. Bilmediğiniz bir markaya ekstra para vermeyin. Bir kere alın tam alın. Bu arada, çanta yapmak zor değil. Tebriz'de bir arkadaşım var. Oralara yabancı ürün kolay gelmediğinden adam kendi tur çantalarını ve bisikletlerini kendisi yapıyor. Tur çantalarının üzerine Ortlieb logosu basıyor; gerçeğinden ayırt edemezsiniz, o kadar iyi. Hatta farklı modeller de yapmış, onlara da logo basmış. Gördüğümde Ortlieb'in yeni modelleri sandım. Net standartları olmayan bir firmadan hiçbir şey almam. Standart demek ar-ge, deneyim, malzeme bilgisi, kalifiye eleman, düzgün iş gücü ve kaliteli ürün demektir. Tüv, ISO neden var acaba? Böyle merdiven altı firmalar olmasın, insanlar madur olmasınlar diye var.

Adam gelmiş kum sıvı değil litre ile hacmi ölçülmez demiş yeşil renkli adam engelleyemiyorsun da başka fikirlerini okumamak için. Bu konuda firma haklı forumun geneli yiğitliği elden bırakmamak adına yapmadığı kalmamış gülünç olmuş.

Fiyat farkı önemli değil. Ortlieb ya da Vaude aldığınızda çok uzun yıllar hiç sıkıntı çekmeden kullanırsınız. Merdiven altı bir firmanın çantasını aldığınızda çantanın işe yaramadığını görür firmaya küfreder, sonra tekrar Ortlieb ya da Vaude'ye o günkü kurdan para ödersiniz. Bilmediğiniz bir markaya ekstra para vermeyin. Bir kere alın tam alın. Bu arada, çanta yapmak zor değil. Tebriz'de bir arkadaşım var. Oralara yabancı ürün kolay gelmediğinden adam kendi tur çantalarını ve bisikletlerini kendisi yapıyor. Tur çantalarının üzerine Ortlieb logosu basıyor; gerçeğinden ayırt edemezsiniz, o kadar iyi. Hatta farklı modeller de yapmış, onlara da logo basmış. Gördüğümde Ortlieb'in yeni modelleri sandım. Net standartları olmayan bir firmadan hiçbir şey almam. Standart demek ar-ge, deneyim, malzeme bilgisi, kalifiye eleman, düzgün iş gücü ve kaliteli ürün demektir. Tüv, ISO neden var acaba? Böyle merdiven altı firmalar olmasın, insanlar madur olmasınlar diye var.
demek ki ortlieb alıyoruz diye tebrizde birisinin merdiven altında yaptığı bir çantayı alma ihtimalimiz var. Birinci sınıf çakma olayı bunlarda da var anlaşılan. ortlieb alırken bir daha düşüneyim o zaman.
demek ki tebrizde bir merdivenin altında da ortlieb ayarında çanta yapılabiliyormuş. o zaman benim ülkemde de yapılabilir. hem de yarı fiyatına. ortlieb alırken bir daha düşüneyim o zaman.
sw motech marka (motorcular bilir) rulo çantam var 60 lt çok kullandım gayet kaliteli bana dünyayı gezdirebilir. bisikletteki ortlieb ayarındadır tahminim. bisiklet turlarında kullanmak için de annunnaki aldım yorumlara güvenip. fazla kullanma şansım olmadı ama sw motech den aşağı kalır yanı yok. kendin alıp kullanmayabilirsin ama sırf kötülemiş olmak için bişeyler yazmayın bari. semçantanın da kadro çantası geldi hediye o da gayet başarılı.
önceki mesajda attığım linklerde ortlieb ölçüleri de litreyi karşılamıyor. demek ki bu iş dışardan atıp tutmayla olmuyor

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Bu kafayla herkes karbon treklere binsin.
Bu kafayla hiç kimse 10 yaş üstü yerli araca binmesin.
Herkes alman Bosch buzdolabı alsın.
.
.

"ne kadar ekmek o kadar köfte" buda bir türk düşünürün meşhuur lafıdır.😁

İşte geldik zurnanın zırt dediği yere.

Madem gündeme geldi o zaman cevaplayalım;

Kesinlikle katılıyorum. Genelde en iyisini alınca pek sorun yaşanmıyor. En iyisini alamıyor musunuz? Niye? mesela bakıyorum ortlieb çantaya çiftine 120 euro diyor. hamburgercide çalışıp 1500 euro alan biri için bile maaşının 10 da birinden az. Bizde ne kadar? 900 küsür. ben burada hesaplamayı bıraktım. Peki biz niye en iyisini alamıyoruz? Kum torbalarına tamah etmemiz isteniyor?

"Bu kafayla herkes karbon treklere binsin."

Vallahi binsin bence de. Ama binemiyoruz değil mi? Binemiyoruz çünkü "bu kafa"yla devam ediyoruz. Niye karbon treklere binemiyorum diye sormak yerine paranız yok işte, sizin önünüze ne atıldıysa ona şükredin, mal malzeme bu kafasındayız.

"Bu kafayla hiç kimse 10 yaş üstü yerli araca binmesin."

Valla bence de binmesin. Elin almanı, ingilizi, belçikalısı binmiyor benim gördüğüm. Niye mesela oralarda 3-5 maaşıyla araba alan insanlar varken biz burada sarı sitenin dibini sıyırıyoruz acaba? Ülke gerçeği mi? bunu gerçek olarak kabul edip başımızı önümüze eğelim o zaman. Bu mu?

Bizim asgari ücretli bırak avrupada ev kiralamayı, sınırdan öteye bile geçemez. Şurda kısa bir zaman önce bulgaristana gidip cebindeki bozukluklarla tatil yapan kardeşim şimdi edirneye gelen bulgarlara deterjan satmanın derdinde düşmüş. Peki niye?

Evet ne kadar ekmek o kadar köfte lafına katılmamak mümkün değil. Biz böyle önümüze konan kum torbalarını "ama canım burada da böyle, ekonomimiz belli" diye normalize ettikçe, buna itiraz edenleri de züppe, ticaret bilmez, matematikten anlamaz vs diye yaftaladıkça bir sonraki seferde o çantaların içerisinde kum olduğuna da dua ederiz gibime geliyor.

Herkes layık olduğu muameleyi görür. Gördüğünüz muameleyi kabul edip etmemek, tamah edip etmemek sizin elinizde. Neticede birbirimizin kafasına bunu alın, şunu almayın diye silah dayamıyoruz. Sadece fikrimizi söylüyoruz. Dinleyen dinler, dinlemeyen scroll eder geçer. Çok da dert olmasa gerek.

demek ki ortlieb alıyoruz diye tebrizde birisinin merdiven altında yaptığı bir çantayı alma ihtimalimiz var. Birinci sınıf çakma olayı bunlarda da var anlaşılan. ortlieb alırken bir daha düşüneyim o zaman.
demek ki tebrizde bir merdivenin altında da ortlieb ayarında çanta yapılabiliyormuş. o zaman benim ülkemde de yapılabilir. hem de yarı fiyatına. ortlieb alırken bir daha düşüneyim o zaman.
sw motech marka (motorcular bilir) rulo çantam var 60 lt çok kullandım gayet kaliteli bana dünyayı gezdirebilir. bisikletteki ortlieb ayarındadır tahminim. bisiklet turlarında kullanmak için de annunnaki aldım yorumlara güvenip. fazla kullanma şansım olmadı ama sw motech den aşağı kalır yanı yok. kendin alıp kullanmayabilirsin ama sırf kötülemiş olmak için bişeyler yazmayın bari. semçantanın da kadro çantası geldi hediye o da gayet başarılı.
önceki mesajda attığım linklerde ortlieb ölçüleri de litreyi karşılamıyor. demek ki bu iş dışardan atıp tutmayla olmuyor
Uzun yıllardır tur yaparım, çoğu araç gerecimi de kendim üretirim. Malzemeden ve işçilikten iyi anladığım için Vaude ve Ortlieb markalarını örnek verdim. İkinci elleri bile gözü kapalı alınır. Tebriz'deki arkadaşımın Ortlieb benzeri çanta yapması örneğini bu işin çok zor olmadığını anlatmak için yazdım. Adam çantalarını kendisi kullanıyor, satmıyor. Merdiven altı falan değil yani. Bir de bu nasıl üsluptur ya? Dışarıdan atıp tutmak, sırf kötülemek için yazmak falan... Güzel bir şey yaptılar da övmedik mi?

Nasıl bir konuysa bir görüşü okuyorum ona hak veriyorum. Sonra karşı görüşü okuyorum ona hak veriyorum. Son cümleyi yazan görüş benim için haklı ilan edilecek bilgi vereyim dedim. :)

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz; çantanın genişlemesine neden olan kumun kütlesi değil, ağırlığı. Çantanın genişlemesi için kütle değil, kuvvet gerek. Daha önce de yazmıştım, çantanın içine hava kesesi koyup kompresör ile hava basarak da genişletebilirsiniz.
kütle çantanın genişlemesine neden olur demedim. dediğiniz gibi çantayı kuvvet genişletir o da ağırlıktır. ama hafif bir cisimle bile doldursak elle zorlayıp kuvvet uygulayıp kapayarak halledilebilir bir sorun. semçantayı pek haksız bulmuyorum ölçüleri doğru girdiyse ve videodaki çanta birebir aynıysa ama yaptıkları amatörlük tabi litre girmeden diğer markaları araştırmaları gerekiyordu nasıl hesaplamışlar diye. kum videosuna hiç gerek yoktu direk diyeceklerdi biz aslında hacim hesabı yapmadık ölçüye göre satıyoruz diye.

@dercan
Benimkide fikir zaten, bende fikir söyledim. 100 tl param varsa tura çıkmak istiyorsam ve Türkiyede yaşıyorsam ne yapayım."Bende dünya vatandaşıyım bende mercedesi hakediyorum" diye isyan edip kafayımı yeyim, ekonomi şak diye düzelsin dualarıyla düşleremi yatayım, hırsızlık yaparak ille kalite mi deyim, zaten limiti olmayan kredi kartlarımı takla attırıp yinede vaude mi alayım yoksa "ya tamam adi kalitesiz ama çanta işte" deyip el yordamıyla yerli çanta mı alayım..Şu da olabilir 2 yıl para biriktireyim ortlieb için. Belki en güzeli hiç çıkmamak deyip peşini bırakmak...
Amerika marsa araç göndereli çok oldu, şuan HELİKOPTER de gönderdiler biliyorsunuz. Türkiye uzay macerasında nerede? Ya aşı? nerde kendi aşımız..Kırım kongo aşımız nerde. Teknoloji alanında neredeyiz, sanat, spor, bilim, eğitim..Oysa ben sadece iyi çantayı değil bunların hepsinide hakediyorum, dediğiniz gibi, ama yok...Ne yapalım sizce herşeyi boykot mu edelim? Bisiklet çantasına çook zor gelir sıra..😊

@HakanAydn

Ne yapayım diye sormuşsunuz, çok basit; size reva görülen kötü muameleyi, haksızlığı kabul etmeyerek başlayabilirsiniz mesela. Büyük problemler elbette tek seferde çözülmez ama siz de bu çözümün parçası olabilirsiniz kendi hayatınızda yaptıklarınızla. Nasıl mı? size reva görülen muameleyi kabul etmeyerek örneğin. Nasılsa başka çareleri yok seve seve benden alacaklar diyen esnaftan alışveriş yapmayarak, nasılsa piyasadan ucuza veriyorum o yüzden kimse yaptığım işin kalitesini sorgulayamaz kafasındaki ustasına, marangozuna, lokantacısına, şirketine, holdingine fırsat vermeyerek.

Ben kendi adıma yangına su taşıyan karınca misali elimden geldiği kadar bunu yapıyorum. "İyi" olanı, güzel olanı, kaliteli olanı, dürüst olanı talep ettikçe, tercih edip birbirimize önerdikçe değiştireceğiz bu devranı. Kaliteli olanı talep etmek için illa sizin dediğiniz gibi yıllarca para biriktirmeye ya da çalmaya gerek yok. Emin olun siz talep ettikçe bu talebe karşılık verecek bir sürü yeni üretici çıkacak, biz de onlara şans vereceğiz.

Bu ülkede bu işi yapan sadece bir tane üretici yok. Bu forumu takip eden, bu tartışmaları okuyan diğer üreticiler için, ya da yarın bu işe girmek isteyip araştırma yaparken bu sayfaya düşen üretici adayları için de son derece faydalı oldu bu konu. Ama buradaki sorum şu; bu konuyu okuyan diğer üreticiler " Yahu zaten ekonomik şartlar kötü, bunlar da önlerine ne konsa onu yemeye dünden razı" mı diye düşünsün yoksa " Ben diğerlerinin düştüğü hataya düşmeyeyim, insanlar buna tepkili, kendimi güncelleyip dünyada bu iş nasıl yapılıyorsa daha sıkı takip edeyim" diye mi düşünsün. İşte sizin buradaki tavrınız bunu belirleyecek olan. Seçim elbette size kalmış :)

@dercan
Benimkide fikir zaten, bende fikir söyledim. 100 tl param varsa tura çıkmak istiyorsam ve Türkiyede yaşıyorsam ne yapayım."Bende dünya vatandaşıyım bende mercedesi hakediyorum" diye isyan edip kafayımı yeyim, ekonomi şak diye düzelsin dualarıyla düşleremi yatayım, hırsızlık yaparak ille kalite mi deyim, zaten limiti olmayan kredi kartlarımı takla attırıp yinede vaude mi alayım yoksa "ya tamam adi kalitesiz ama çanta işte" deyip el yordamıyla yerli çanta mı alayım..Şu da olabilir 2 yıl para biriktireyim ortlieb için. Belki en güzeli hiç çıkmamak deyip peşini bırakmak...
Amerika marsa araç göndereli çok oldu, şuan HELİKOPTER de gönderdiler biliyorsunuz. Türkiye uzay macerasında nerede? Ya aşı? nerde kendi aşımız..Kırım kongo aşımız nerde. Teknoloji alanında neredeyiz, sanat, spor, bilim, eğitim..Oysa ben sadece iyi çantayı değil bunların hepsinide hakediyorum, dediğiniz gibi, ama yok...Ne yapalım sizce herşeyi boykot mu edelim? Bisiklet çantasına çook zor gelir sıra..😊
Benim kızdığım konu Ortlieb ya da Vaude kullanılmaması değil. Vatandaşa yanlış bilgi verilmesi. Yıllardır tur yaparım ve Ortlieb'im yok. İlk 3 sene Çin malı kötü bir çanta kullandım. Bayağı kötüydü yani ama o çantayla 14-15 ülke gezdim. İçi yağmur doldu, çamur doldu, giysilerim battı, yine gezdim. 2015'ten beri de M-Wave kullanıyorum. Memnunum ama bazı yerlerde açılmalar olduğu için kendi kullandığım markayı yazmadım. Biraz fazla yük koyuyorum, çanta dayanmamış olabilir. Ama dikip yapıştırıyorum, bir sorun olmuyor. Dünya turuna çıkmış gezginleri evimizde konuk ederdik. Çoğunda ya Ortlieb ya da Vaude olurdu. Bu yüzden bu iki markadan bahsettim. Bisikletim ise hurdacıdan çıkma bir Peugeot Mosaique (aka Bisan Mountaincat) Stelvio'dan tut D915'e kadar gitmediğim yer kalmadı. Markayla değil istekle gezersiniz. Para biriktirmeyi beklemeyin ve gezin. Bu arada dünya vatandaşları Mercedes'le değil bisikletle geziyorlar. Bisikletten şaşmayın.

Ticarette dikkat önemlidir..Bazen iyi olmak yetmez..Sonuçta insanlar hizmet satın alıyor.Kötü niyetli olarak yapıldığını düşünmüyorum , gözden kaçmıştır vs çantayı alanlara üretici bir jest yapar , olay kapanır 👍

@dercan
Öncelikle haklısınız, iyiyi övmeli kötüyü yermeliyiz..Benim çantalarım Anunnaki ve çok memnunum, hacimsel olarakta zaten 2x15 tercih etmiştim, gayet randımanlılar.
Kötüyü yeriyoruz, corelli, salcano ile ilgili başlıklarda kişisel tepkimizi koyduk pek çok arkadaş, hatta fabrikayı bile aramışlığım var.
Ancak, başa dönmek istememekle birlikte buradaki konu "40 lt denilen çantanın 28 lt" olması ki aslında 40 lt alabildikleri ispatlandı. Konu kalite ya da firmanın satış politikası değildi. Bunlarda tartışılabilir tabiki ama ne olursa olsun bu çantalar 40 lt alabildi. En kalitesiz çanta da olabilirler tekrar ediyorum. Benim elime almışlığım yok bu arada ilk forumda duydum markayı..Yani ben birazda 40 lt olayında haklı gördüğüm için fazla gaddar olmaya sebep bulamıyorum naçizane. Bence derslerini aldılar müşteri politikası anlamında. Umarım daha iyiye giderler.

Bakın yerli motosiklet markalarımızda gelişmeye başladılar. Honda diyorsun Gp kompozit var. Millet bu sayede uygun fiyatlı güzel aksesuar alıyor. Trexes diye bir arkadaş var Afyondaydı sanırım. Valla kappa dan kaliteli aluminyum topcase üretiyor..
Dahada çoğalsınlar inşallah. Zamanla daha da kaliteli olacaklar. Arçelik dimi, nereden nereye..

Bana göre dünyanın en sağlam heybesi rahmetli dedemin halı heybesiydi. O sahtekar üçkağıtçı halı heybe satıcısı esner dedi bizde bekledik esnemesini. 40 yıldır bekliyoruz esner inşallah. Belirli standartı olmayan halı heybeler alınmaz en iyi halı heybe hangisiyse ondan alalım. Merinos, ipek, royal, atlas vs?
Bundan sonraki hayatımda litre ile bisey alacak olsam ilk başta decathlona bakacağım kenarları çarpıp litreye çevirip oran orantı yaparak bana 23×32×40 cm lik süt, su, kum vs verin diyeceğim. Ve en önemlisi uzaya halı heybe çıkaran ilk devlet olmamız ümidiyle 😂

Bunlarda tartışılabilir tabiki ama ne olursa olsun bu çantalar 40 lt alabildi.
@HakanAydn
Haklısınız. Çantalar 40 lt kumu alabildi. Ama baştan beri anlatmak istediğim, diğer markaların 40 lt lik heybelerinin ya da sırt çantalarının içine sığan malzemeyi 40 lt denilen bu çantaya sığdıramadık. O zaman şunu diyeyim, diğerleri kapasitelerini az yazmışlar. Aslında örneğin 50 lt çantaları, ama kalender üreticiler oldukları için 40 lt demiş geçmişler.
Konu kalite, işçilik vs değil. Yaşanmış tecrübe. 40 lt Decathlon heybeye sığan malzeme 40 lt baykuş heybeye sığmıyor. Bundan ibaret.

@everhard
Neyse başa dönmeyelim şimdi. Karadelik misali kaybolur gideriz ..🙂

Konu kalite, işçilik vs değil. Yaşanmış tecrübe.

İşte buna katılıyorum. Firma ürününün tahmin ettiği hacme sahip olduğunu ispatladı. Her tür dava, açıldığı gibi kapanır.

Ancak tecrübesiz bir firma, daha on yıl oldu olmadı başlangıcı. Her müşteriyi kendileri gibi naif sanıyorlardı şimdiye kadar. Oysa içlerinde arsızı var, utanmazı var, doyumsuzu var, var oğlu var. Vaude ve Ortlieb köklü firmalar, bu tip müşteri şikayetlerini bence işe başladıkları ilk dönemlerde onlar da yaşadı. O nedenle hacim toleransını fazla fazla veriyorlar. Yüzde yirmi en aç gözlüyü bile tatmin eder diye karar almışlar gördüğüm kadarıyla.

Dediğiniz gibi bu da bir tecrübe. Şimdiden 35 olarak düzeltip dünyanın acımasızlığına karşı azar azar vaziyet almaya başladılar. Tahminimce bundan sonra çantayı birer ikişer cm daha geniş dikip olayı sonuçlandırırlar.

Geri