Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

44. Cumhurbaşkanlığı Turu 13-20.04.2008 (Tour of Turkey)

Objektif olalım arkadaşlar, bir yabancı sporcu o kadar kaysaydı "biraz" yazar mıydınız ?

Bodrum da yaşanan, trafik ekibinin finişte olması olayı dışında önemli bir aksilik yoktu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

İyi bir tanıtım oldu. Hem Türkiye hem bisiklet için.

öğrencilerimden bazıları ilk kez bisiklet yarışı gördüklerini söylediler . :)
Yarış yapıldığını, takımların olduğunu, taktik savaşı verildiğini, deryara girmek gibi kavramları ilk kez duydular. :)
güzel olaylar bunlar

ileride belki aralarından birileri yarışır da , sporcularımız % 15 e takılacak mı diye düşünmeden yarış izleyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Scudo
.....
Bu arada ben de hediye bisikletin ne olduğunu merak ettim.

Gürol Abi, Cumhurbaşkanı'na hedie edilen bisikleti Giant'a benzettim.
 
bisiklet sora malzemeli. basit bir şey gibi geldi bana heleki çiçeklerle süslemişler .:)
 
ben hala şoktayım ya ismail kardeşimiz süper pozisyoondaydı inanmadım ya keşke o kaza olmasaydı belki dereceye bile girme ihtimali olabilrdi sonuçta arkadaşaların yanıtladıklarına görede bir sucu yok sprintlerde olan şeyler ama üzüldüm gerçektende isamil ve milli takım sporcularını canu gönülden tebrik ederim gerçektende helal olsun hepisne başarılarının devamını dilerim hepsine o verilen biisklete bana geotech gibi geldi
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Soner Sarıhan

Bu güzel :) dilekleriniz için sizi kutlarım... Kelimesi kelimesine size katılıyorum!

Siz: "Daha önceki turlara hem vatandaşlardan hem de geçmiş Cumhurbaşkanlarımızdan yeteri kadar ilgi olmamıştı çünkü.:( :( :(" demişssizniz ve eklemek istiyorum:)... bence Kültürel ve Ekonomik( sadece formule dayalı sayısal gelişme:D ) gelişimin bir sonucu olarak ülkemizin böyle bir organizasyona dahil edilmesi ve böyle başarılı sonuclanmasından ötürü Ülkemle gurur duyuyorum ama tabiki acemilik desek daha iyi olur bazı eksiklikleri canlı canlı gidermek gerçekten de zor olsa gerek çünkü bisiklet sporuna yabancıydık en azından biraz bu sporun da Spor dallarımızda yerini Tam anlamıyla bulması dileklerimle selamlar..

Ben de sizin gibi.. "Elinde bisikletle fotoğrafları olan bir üst düzey devlet görevlilerinin sayısının artmasını diliyorum." olmasını diliyorum:) makam araçlarında şöföre komut vererek halktan uzaklaşmak yerine halkla iç içe olan yüzünü saklamayan büyüklerimizin başımızda olmasın dan gurur duyarız:)
 
  • Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
evet arkadaşlar ya ismail gerçekten çok iyi yer tutmuştu aslında benim gördüğüm sağındakinin elceği çarptı ismailin gidona.sonrada bisiklette sorun oldu galiba ama yinede muhteşemdi düşünsenize turun son etabını bir Türk'ün aldığını süper olurdu.Bence uzak değil seneye inşallah çok daha iyi yerlerde olacağız.hele son dakikalarda orhan şahin'in atağı önde çevirmesi çok hoş davranışlar,takım ruhu muhteşemdi.Cumhurbaşkanımızın teşrifi de beni çok sevindirdi ama birşey söylemesini isterdim.Yarış koşan Türk sporcularımıza emeklerinden dolayı teşekkür etmesini bekledim.Gerçekten grubun içinde milli formayı görmek çok gurur verici bir olay hepsine binlerce kez teşekkür ederim tebrikler.
 
@cansın

Gürol Abi, Cumhurbaşkanı'na hedie edilen bisikleti Giant'a benzettim.

Bisiklet geotech özellkile baktım. :)
 
Selamlar,
Bu turu tv'den çok büyük bir zevkle ve gururla izledik.(Ailecek)
Gayet başarılı bir oganizasyondu. Ufak aksaklıklar her turda oluyor örneğin Fransa turunda uzun bir trenin geçişini beklemişti bisikletçiler.
Milli takımımız ve Brisaspor(Lassa)'lu sporcularımızıda kutluyorum. Bence çok büyük başarılar elde edeceklerdir.
Ancak basını ve özel tv'leri şiddetle kınıyorum. Yaptıkları haberlere spor deyip yanlızca bir mafya oyunu olan futbolu gösterdikleri için.
Ben şahsen bunları seyretmeyerek protesto ediyorum.
Bisiklet dünyanın en güzel aracı ve sporudur.
Yolunuz açık olsun...
 
İsmail bence finiş yaparken tamamen kendi hatasından kaynaklandı bu kaza.
Çünkü bisiklet üzerinde tökezlemek, çevirdiği pedalın boşalmasıdan kaynaklanır.
Ben bunu İsmail arkadaşımızın altındaki bisiklete bağlıyorum;çünkü o bisikletler, bu denli zor bir sprintte ilk defa kullanılıyor ve vites ayarlarının sağlıklı olduğunu hiç sanmıyorum.

Ben yol yarışları koşarken, önümde atağa kalkayım derken zinciri dişlisinden çıkıp kendi kendine tökezleyen çok bisikletçi gördüm.Tamamen kendi hatalarından kaynaklanıyordu bu.
Ayhan Ş.vakfının 2005 yılında Niğdede düzenlediği bir yarışta atağa kalkan bir arkadaşın kendi kendine düşmesine sahit olmuştum.Nedeni de bisikletinin mekaniksel durumuydu.

Yani ben bunu İsmail arkadaşımızın bisikletine,vites ayarlarına bağlıyorum.%80 bu böyle bence.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
Son gün güzeldi.Kaza biraz üzdü ama kimseye önemli bir şey olmadı.Türk bisikletçileri önde görmek beni gururlandırdı.
 
Merhaba,

Bir bisiklet turu daha geride kaldı. Alanya bitişindeki kötü kaza olmasaydı çok daha tatlı anılar kalacaktı ama gördüğümüz kadarıyla herkes ufak tefek yara berelerle atlattı gibi, olan bisikletlere oldu galiba, çıtır çıtır gittiler :(

Turun Antalya bitişinden ve bölgeden bazı fotoğraflar. Halkın ilgisi yine tabii tesadüfen oradan geçenlerle ve olayı bir şekilde takip edenlerle sınırlıydı, fena değildi. Ama çok daha güzel duyurularla binlerce kişi çekilebilirdi. Ama olmuyor işte maalesef, buna da şükür diyoruz...En güzel yönlerden biri de TRT'nin bu işi oldukça iyi başarması ve turizm sezonunun yeni başladığı ayda güzel görüntülerle bisikleti birleştirmesi oldu...

David Duffield ile Türkiye ve bizlerin adına 3-5 dakika da olsa ilgilenmeye çalıştım. Organizasyondan ve ilgiden çok memnun olduğunu, Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Hatıra fotoğrafını da ihmal etmedim tabii. Ama hakikaten beyinlerimize kazınmış ses tonunun böyle bir adamdan çıktığını görmek çok şaşırtıcı :)

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/44_cbt_david1.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/44_cbt_david2.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004216_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004222_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004224_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004229_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004232_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004237_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004239_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004240_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004253_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004254_bf.jpg

http://www.tug.tubitak.gov.tr/~tuncay/temp/S5004255_bf.jpg
 
@ozgurtex

Teşekkürler... Bnce ismailin hiç bir suçu yok.

Videonun sonuna doğruda sesi kalınlaşdırmışlar süper olmş:D
 
  • Beğen
Tepkiler: ikiz
burda suçlu aramakta çok doğru ve gerekli değil, tüm yarışlarda olabilecek türden bir kazaydı. Hiçbir sporcu kötü niyetli olmadığına göre SUÇ ta yok demektir. Ama sporda herzman hatalar yapılır, bencede İsmailin hatası değildi,arkadaki Milramlının hatası gibi geldi bana
 
Emeği geçen herkese teşekkürler.
İyi bir tanıtım oldu. Hem Türkiye hem bisiklet sporu icin.
 
Bitişi ve kazayı tekrar tekrar izledim. Helikopter kamerasında izleyince farkedilen (ilk düşen) sporcunun sola İsmaile doğru hareketi de var. Kazadan hemen önce öndeki üçlüde bir temas oluyor. O karışıklığı farkeden (ilk düşen sporcu) sola İsmail'in yönüne doğru çizgisini değiştiriyor. İsmail de aynı anda sağa doğru akan öndeki ikilinin peşine sağa doğru akıyor. Karşıdan çekimde bu net olarak belli tüm grup kameraya göre sola (yani sağa) kayıyor. Dolayısı ile temas ve kaza olmuş. İsmailin sağa kayışı daha fazla olduğundan sorumlu İsmail olarak değerlendirilmiş ve yanlış bilgi almadıysam diskalifiye etmişler.

Ben İsmaili direk suçlu görmüyorum. Diskalifiye, kötü niyet içermeyen bir hareket için ağır bir ceza.

Bu olay bir yana, görünen bir gerçek var ki İsmailde potansiyel var. Çünkü yarışın son kilometreleri gerçekten yüksek bir tempoda geçti ve kaza olmasaydı İsmail kesinlikle ilk 10'da bitirecekti. Danilo Hondo'nun da önünde olduğunu belirtelim (Petacchi sprinte kalkmadığından onun da önünde).
 
@gurol

kesinlikle...
resmi olarak ismail kardeşimizin durumu ne olursa olsun bisikletçiliğimiz bu finişten çok büyük kazanımlarla çıktı bence...
 
  • Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
@basri


paylaşım için teşekkürler basri abi...
Ama keşke bizim türk sporcular değil de diğer yabancıları siyah beyaz gösterseydiniz bizim efsaneleri daha net görebilme imkanına sahip olabilseydik...:):)
yine de teşekkürler...;)
 
@mystery of altar

gürol abiye ve size ben de katılıyorum...Keşke böyle bir aksilik yaşanmadan sonuca ulaşılabilinseydi de,kim haklı-kim haksız_?kim kasıtlı-kim kasıtsız_?:rolleyes: sorularına gitmeseydik...:(
Herşeye rağmen çok güzel bi organizasyondu....Önümüzde ki yıllar için ve yeni sporcular için bi fırsat oldu....
 
"Hakemler yine hakkımızı yedi"
"yenildik ama ezilmedik"
"yenilmediğimiz halde yenilmiş sayıldık"
"masa başında kaybettik"
"penaltımızı vermediler"

vs vs.
daha çok su kaldırır bu pilav , bu konu :)

Futbol maçı mı bu ? :eek:
Futbol seyircisi miyiz biz ? :eek:

Gerçek şu, Tv ye bakarken ben düşürdüm bütün grubu bakışlarımla. :)
 
Geri