Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2017)

Scudo
Aslında bu işi belediyenin de dikkate alması lazım. Konya için konuşuyorum yoğun kardan sonra ki yağışlar devam ediyor yollar mtb ye uygun hale geldi:) Çok fazla tahribat var.

• Beğen
Tepkiler: mfmayliba
Beşiktaş ve Galatasaray'ı bilmem ancak Fenerbahçe'nin geçmişte bir bisiklet takımı olduğunu biliyorum. Hatta ülkemizde modern zamanın yetişmiş en büyük bisiklet sporcusu olarak bilinen Cavit Cav ve kardeşi Galip Cav Fenerbahçe Bisiklet Takımı sporcularıydı. 1924-1932 yılları arasında yapılan Türkiye Yol Yarışı Şampiyonluklarının tümünü Cavit Cav kazanmıştır. Ayrıca kendisi Olimpiyatlara katılan ilk Türk bisikletçisidir. 1924 Paris Olimpiyatlarında yarışmaya hak kazanmış ancak bisikletinin uluslararası şartlara uygun olmaması sebebiyle yarışmasına izin verilmemiştir. 1928 Amsterdam olimpiyatlarında ise hem Cavit Cav hem de kardeşi Galip Cav katılmışlar ve 1000 (ferdi) ve 4000 m (takım) yarışlarında yarışmışlardır.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca ben sporcu ve halk arasında iletişimin yüksek olabileceği sporlarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın bulunmamasını eleştirmiyor hatta destekliyorum. Düşünsenize Tour of Mersin koşuluyor ve Fenerbahçeli Ahmet Örken ile Galatasaraylı Miraç Kal son 100 m'de sprinte giriyor. Sahaya girip rakip sporcunun bisikletine tekme atan mı dersin, tekerine uzaktan çomak atmak/sokmak isteyen mi dersin ya da dağ etaplarında tırmanırken kıçından soluyan soporcunun önünde barikat kuran mı dersin hepsi yaşanabilir. Üç büyüklerin bisiklet sporunda bulunması bu sebeplerle tehlikeli bence. :D

AMA...

Vakıfbank, Iller Bankası gibi bayan Halkbank, Ziraat Bankası, Maliye Piyango gibi erkek devlet iştiraki voleybol takımları yerine ya da en azından bir kısmı yerine keşke bisiklet takımları olsa..

Belediye ya da Büyükşehir Belediye Spor Kulüplerinden hiç bahsetmiyorum bile..

@gokhantig

hahahah, ironi doğru olabilir ,vay senmisin galatasaraylı diye veya fenerbahçeli diye ,yalnız avrupa bisiklet yarışlarındada kavgalar oldu gördük .yarışma hırsı bazen itişmelere çekişmelere kavgalara aynen sebebiyet verir, sonuç aynen diskalifiye tabi.

Bu hafta Kaçış Grubu'nda Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na gelecek takımlardan ve turun geleceğini etkileyecek olan değişikliklerden bahsettik, turun World Tour takviminden düşme ihtimali mi var, güzel bir program oldu herkesi bekliyoruz :) Yayın başladı, (link) üzerinden dinleyebilirsiniz.

@gokhantig bahsettiğin fanatik taraftarlar futbolda var mesela basketbolda da ahım şahım güvenlik yok ama saha saldıran fln olmuyor istese atlar bi iki kişiye saldırabilir ama futbol dışındaki sporları bilinçli insanlar izliyor genelde diyelim. futboluda bilinçli insanlar izlesede fanatik olup yenilgiyi kabullenemeyen fazlasıyla tipler olduğundan en fazla güvenlik futbolda var. bence büyük takımlar bu işe girmeli ama getirisi olmadığından girmiyorlar malum bisiklette pahalı bir spor o yüzden adam kar edemeyeceği şeye girmez orası ayrı.

@salih.polat

Basketbolda çok fazla olay çıkıyor, bunların tvlere yansımaması olay yaşanmadığı manası taşımaz. En son ne zaman %50-%50 bir derbi maçı oynandı ki bu ülkede basketbolda olay çıkmadı diyebiliriz, unutmayın ki protokol tribünündeki yönetim kurulu üyeleri, asbaşkanlar yumruklandı. Ha unutmadan, 2,00 metrelik oyuncuya saldırmaya kalkıp bir yumrukta knock-out olan 1,70'lik taraftarları da hatırlıyorum tv'den..

Facebook'ta "Bisiklet" sayfasının konu hakkında yazısı:

"FEDERASYONUN SESSİZLİĞİ DEDİKODULARI ARTIRDI....
İşte kulağımıza gelenler...
Cumhurbaşkanlığı Turkiye Bisiklet turu Ekim ayına alınıyormuş!!!
Takımlar terör dolayısıyla (Lotto belirtmişti zaten) tura gelmek istemiyorlarmış!!!!
Gelecek takımlar 40 bin Euro para istiyorlarmış!!!!
Mışmış mış...
Federasyon bir açıklama yapar umarım... Çünkü Nisan ayı referanduma denk geliyor...
Ateş olmayan yerde duman tütmez diyorlar....
Biz sadece soruyoruz...."

Anlamıyorum arkadaşlar bu torku takımı sporcularını word tour la ilgili sorulara instagram dan hiç cevap vermiyorlar:mad::mad:

@Kudret Kurtcebe

Şimdi buraya yazması uzun olur @taner07 'nin. Dün yayınladığımız programı Podcast olarak sitemize yükledik. Oradan dinleyebilirsiniz.

(link)

@Murat B.
Çok üzücü:(

Gerçi böyle sahneler olacağına hiç olmasın daha iyi. Federasyon toparlansın organizasyonlar kendine gelsin öyle yapılsın daha iyisi olsun...

Sadece istemekle, hırsla olmuyor demek ki. Organizasyon, hazırlık, imaj, itibar, ilişkiler... hepsi önemli faktörler. Madalya bekliyorsan, gereğini de yapacaksın.

Türkiye Bisiklet Federasyonu 53'cü Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılan takımlarla anlaşma yapamayınca, turun ertelenmesini istedikleri ortaya çıktı.
Erol Küçükbakırcı Başkanlığındaki yeni yönetim Lüksemburg'ta UCI'ye (Uluslararası Bisiklet Birliği) yaptığı ziyarette Tur'un Ekim ayına alınmasını istedi. Takvim dolu olduğu için şimdilik bu istek de mümkün gözükmüyor.
Türkiye Bisiklet Federasyonu yöneticileri Uluslararası Bisiklet Birliği'ne (UCI) giderek "Yarışmayı 18-23 Nisan 2017 tarihlerinde yapamıyoruz Ekim veya Kasım ayına alalım" dediği öğrenildi.
2017 Dünya Turu takvimine dahil edilen ve 18-23 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, profesyonel takımlarla yapılması gereken anlaşmalarda geç kalınması nedeniyle düzenlenememe aşamasına geldi. Federasyon tarafından anlaşma yapmakta geç kalınan birçok ülkenin profesyonel takımları Tur'a katılamayacaklarını ve buna gerekçe olarak o tarihlerde Dünya turlarında çok daha önemli yarışların olduğunu belirttiler. Ayrıca parkurun güvenliğinden endişe duyduklarını da dile getirdiler.
Emin Müftüoğlu Başkanlığı'nda PRO-TOUR'a (Şampiyonlar Lig'i Statüsü) yükseltilen organizasyona yüksek katılım beklenmekteydi.
Statü gereği PRO-TOUR organizasyonu yüksek derecede en az 10 PRO takımın katılmasını öngörüyor. Bu sayıyı yerel federasyon söz konusu rakamın altında yaptığı taktirde UCI, Tur'u yeniden eski statüsüne döndürebiliyor. Bir diğer önemli konu, sayı tutturulmamasına rağmen UCI yine de söz konusu yerel federasyonu takım takviyesi yapma adına destek oluyor. Şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur'unun UCI takviminde yer alan tarfilerde yapabilme adına bir girişi yok. UCI'yi Lüksemburg'ta ziyaret eden Erol Küçükbakırcı başkanlığındaki yönetim organizyonun Ekim ayında yapılabilmesi için ricacı oldu. Ancak o tarihlerde diğer ülkedeki yarışlar çakıştığı için bu da mümkün gözükmüyor.
MÜFTÜOĞLU: "UCI'DEN DESTEK İSTEDİM"
Öte yadan UCI Yönetim Kurulu üyesi olan ve aynı zaman Dağ Bisikleti Komisyon Başkanı olan eski Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, "Tur'un organize edilebilmesi için UCI'den her türlü desteği istedim" dedi. Müftüoğlu bir üzüntüsünü de şöyle dile getirdi: "Yeni Federasyon Lüksemburg'a geldiğİ zaman Ben de o sırada toplantıdaydım. Benimle görüşme dahi yapmamalarını hayret ve üzüntüyle karşıladım. Halbuki o sıralarda ben UCI'den, TOUR OF TURKEY'in yapılabilmesi için destek vermeleri konusunda konuşma yapıyordum" dedi.
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), 2017 Dünya Turu takvimine aldığı ve 53'üncüsü düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 10 profesyonel takımın katılma şartı arıyor. Türkiye bu yıl ve gelecek yıl on takım altına düşerse, Dünya turu olarak gerçekleşen yarışma bir alt guruba düşürülecek.
SÜREÇ NASIL YAŞANDI
GeçmişTE yapılan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turları öncesinde federasyon katılımcı takımlarla çok erken iletişime girerek anlaşmaları yapıyor ve yarışma parkuru ile bilgileri, ihaleyi alan firma ile katılımcı takımlara bildiriyordu. Ancak edinilen bilgiye göre, Türkiye Bisiklet Federasyonu takımlarla anlaşma süresinde geç kaldı. Parkurun geç yayınlanması, organizasyon ihalesinin henüz yapılmamış olması ve güvelik sorunları yüzünden, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunun ileri bir tarihe ertelenmesini gündeme getirdi.
SADECE BİR TAKIM !..
Yarışmaya sadece bir profesyonel takım bulabilen Bisiklet federasyonu yeneticileri, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), başkanı Brian Cookson ile 26 Ocak 2017 tarihinde Lüksemburk'ta buluştu. Bu görüşmeye yönetici düzeyinde katılan Türkiye Bisiklet Federasyonu istediği cevabı alamadı. Federasyon Başkanı Erol Küçükbakırcı'nın katılmadığı toplantıda, (UCI) başkanı Brian Cookson konu ile ilgili değerlendirmede bulunmayarak, bir dilekçe yazılmasını istediği belirtildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu yöneticilerinin yarışma ertelensin yapamıyoruz talebi, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI)'nin alt kurulu olan Profesyönel Bisiklet biriminde görüşülmesi kararlaştırıldı. Bisiklet Federesyonunun bu isteğini, (UCI) profesyonel kurulu ilerleyen günlerde görüşecek. Kurul ya ertelenmesi kararı verecek, ya da yarışmanın yapılması için farklı bir yöntem bulmaya çalışacağı öğrenildi.
ERCAN ATA, ANKARA/DHA

Geçmiş yıllarda takımların alışkın oldukları parkurlar , hiç bir açıklama yapılmaksızın değiştirilirse , tünel geçişlerinde aydınlatma , ikaz ışığı ve uyarıda bulunacak görevli bulundurulmadığı için zincirleme kaza yaşanırsa , Eminönü gibi ve çokkk önemli işleri olduğu için sağına soluna bakmaksızın grupların önüne atlamaya meyilli insanlarımız çok olduğu , pro takımların güvenliği için nerdeyse hiç bir önlem alınmayan bir mekanda finish verilirse , Bir sonraki sene ve senelerde daha ne olması bekleniyordu ki ?

Ülkemiz avrupadan önce bahara girdiği için ,Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunun ayrıca şöyle bir özelliği var.Kıştan çıkan takımların ve takımına yeni transfer olan sporcuların performansını ve takımına uyumunun denendiği turdur.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunuda kazanmanında , marka ve takımlar açısından , Giro veya Tour the france kadarda prestiji olmadığından , pro takımların bu erteleme talebine sıcak bakmamalarını , normal karşılamak lazım.

geçmiş olsun diyelim diyelim. ellerini attıklarını kuruttular

Officials from the UCI and Professional Cycling Council are due to discuss the race in the coming weeks. However with terror fears, no points on offer and an already busy calendar, WorldTeams should gladly pass on the 2017 Tour of Turkey.

cycling weekly yazısının son kısımları, açık açık terör korkusu sebebiyle gerisi hikaye

Malumun ilamı da geldi.

(link)

Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve 18-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Konya – İstanbul etaplarında düzenlenmesi planlanan 53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) tarafından yapılan tarih değişikliği olması nedeniyle “Organize ve Koordine Edilmesi ile Organizasyon İçinde Yer Alan Hizmetlerle İlgili Alım İşi İhalesi” ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Geri