Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2018) Presidential Cycling Tour Of Turkey

@el_Aksa_1903 Geçen sene Konya yoktu. Konya olmalı mı? Bence olmalı. Sadece Konya değil. Bir çok yeni yer olmalı ama öncelik şehir belirlemek yerine şartları iyileştirmek. Objektif olarak bakacak olursak 2 yıldır world tour kategorisinde gerçekleştiriyoruz bu turu ve bu yüzden çok eksiğimiz var. Daha işin başındayız ve şimdiden rotaları değiştirelim yeni yerlerde ekleyelim demeye başlarsak ileride kategori kaybına kadar gidecek sıkıntılar yaşarız. Rekabet çok fazla ve yeni kurallar gereği world tour yarışlarına world tour takımlarının katılım zorunluluğu ortadan kalktı. Karadeniz çok konuşuluyor mesela ancak bu takımları 3-4 yıldızlı otellerde konaklatamazsınız. Parayla da bir yerden sonra getiremezsiniz. Konudan sapmak istemiyorum ama Avrupa Futbol Şampiyonası'nı alamadık ve UEFA'nın sonuç raporundaki bir başlığı bisiklete de birebir uyarlayabiliriz. Diyordu ki raporda İstanbul ve Antalya hariç konaklama yetersiz. Bu UCI kriterleri için de geçerlidir diye düşünüyorum. Tabi ki aynı ölçekte bir personel ya da seyirci sayısı söz konusu değil ama bu çok önemli bir kriter. Önceliğimiz şehir seçmek yerine ideal şartlara sahip şehir sayısını arttırmak. Böyle olursa ister Konya'da yaparsınız, ister Elazığ'da hiç farketmez. Kimsede size tek kelime edemez.

Scudo
@hamlet2006 Valla iki mesajin lada beni çok güldürdün. İlahi Hamlet :)
138 bisikletcinin en iyisinin koprucuk kemiği kırılıyor. Ne şans ama. Adam bi dahada gelmem der :)
Genel klasman için yine ulissimi olur sence

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Dagenkolb
İkisine de haksızlık yapmış oluruz.Çünkü Degenkolb bir klasikçi sprinter iken; Sam Bennett saf sprinterdir.Birebir karşılaştırma yapmak çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Dagenkolb
@theburakt haklısınız konaklama da önemli bir kriter bu organizasyonda:harika:. Bakalım daha bu iki ileriki senelerde dahada güzel olacağı ümidi taşıyorum.

@Dagenkolb

Yokuşlu etapların profiline bir bakmak lazım.
Patlayıcı yokuş varsa ,Ulissi patlayıcı yokuşçu özellikleri ile alır.
Eğer düzenli ,sabit eğimli yokuşlar var ise ritimli yokuş çıkan Nicolas Roche alır.

Özellikle nisana alınırsa ben de daha keyifli olacağını düşünüyorum. Hatta kafamda çok güzel bir route da var ama bana sormazlar muhtemelen neresi olsun diye :D

@hamlet2006
Sadece 1 tane 1inci kategori yokuş var. O da etabın neredeyse başında. Sakar geçidi (Marmaris-Selçuk etabı). Patlayıcı değil sanırım. 36 km ort.%10 eğimli.

2inci kategori yokuş da 2 tane var.

Bu yarış yokuşçuların yarışı olmuyor galiba?

Nazım'a sordum çin nasıldı diye. Adamların canına okumuş tur içindeki yolculuk, transferler. Yarış sonu transfer olup sonra ertesi gün yarışmak bir de yükseklik baya hırpaladı diyordu.

Arkadaşlar konu dışına bir mesaj ile virgül vermek istiyorum zira pekçok üye şu an bu konuda; eurosport üyeliği olan bir arkadaş lütfen kontrol edip bana bilgi verebilir mi ? Vuelta'nın 15 Eylül tarihindeki yayını kayıtlar arasında duruyor mu? Bu çok önemli zira son 30,6 km kala benim twitterdan sarpere sordugum soru vardı çok mizahi biçimde yanıtlamıştı. Onu bir teyit edebilir misiniz o yayın halen duruyor mu ? Konuyu dağıtmamak adına kontrol edebilen arkadaş bana dm den yanıt verirse çok minnettar kalırım.

@akifovsky
Evet duruyor. Ama benim aboneliğim sona erdiği için izletmiyor. Ama "replay" bolümünde var. Zaten Sarper abi de söylemişti "yayınları 1 ay gerisine kadar izleyebilrsiniz" diye.

• Beğen
Tepkiler: ak.if
Herkese bir soru; aero ayarların ön planda olduğu bisiklet sporunda sizce hangi takımın bisikletçisi sakallı ve karizmatiktir(!)?

@ndhakara Valverde bu sene bir ara sakal bıraktıydı. Adam GODFATHER olma yolunda ilerliyor. :D

@ndhakara
Sunweb'li Simon Geschke. Pek karizmatik sayılmaz ama :). Bu arada sakal aero'yu çok etkiliyor mu yahu? Ben de diyorum basıyorum basıyorum niye gitmiyorum?

Sam Bennett aldı ahmet örken 5 oldu

• Beğen
Tepkiler: drsalihsert
Geri