Kamunun, kamu medyasının bittiğini biliyorduk da bu kadar da olmaz ki be kardeşim. Her yıl aynı vasatlık, her yıl aynı fiyasko. Bıktık artık. TRT'yi de spikeri de ne kadar yerden yere vursam içim soğumaz.
Spiker özelinde: Adını bile bilmiyorum çünkü adını hatırlatacak bir yararı, bir doluluğu yok. Tamam, birçok spora hâkim ve anlatıyor ama biraz araştırma yap be kardeşim. Bir zahmet yarışın rotasına bak da son birkaç dönüşü bir yere not et; birkaç takımdan birkaç kişinin daha ismini aklında tut veya not et de birinci geçenin adını söyleyemeden 2.nin adını 100 kere söyleme.
Diyelim ki inançlarından dolayı koskoca domuzun adını ağzına alamıyorsun; bari vahşi hayvan de bir şey de; geçtiğimiz yerler hakkında 2 dakikalık okuma yaparak biraz bilgi ver. Nadir görülen, ayı gibi büyük bir hayvanı da kedi köpekmiş gibi görmezden gelmezsin ya.
Sarper Günsal, Berkem Ceylan, Caner Eler gibi isimleri nasıl biliyoruz? Çünkü adamlar okuyor, araştırıyor, bisikleti sevdirecek, izletecek şeyler anlatıyor (Bu arkadaşlara kamu kurumunda yorum yaptırırlar mı? Tabii ki hayır. Neden, mazallah yayında şarap der, domuz vs der çarpılırız).
Bu arkadaş sırtını yaslamış kamu kurumuna, ortalama memur gibi sıfır araştırma, sıfır merak, sıfır gelişim. Böyle mi izlettireceksin bisikleti? Böyle mi sevdireceksin? (Böyle bir vizyonu varsa tabii)
TRT özelinde: Yayın neden ana spor kanalında değil de yan spor kanalında? Neden reklam yapmıyorsunuz? Neden yarış biter bitmez yangından mal kaçırır gibi yayını kesiyorsunuz? Türkiye 5. lig tiyatro ligi veya boş beleş adamlar tarafından 100. kez analizi yapılan mahalle maçları daha mı önemli? Neden yarışın ortasından yayına başlıyorsunuz? Bu ne saçma sapan bir yayıncılık? Hiç mi utanmıyorsunuz? BU MEMLEKETTE BİSİKLETİN GELİŞMESİ İÇİN BİR ŞEY YAPACAK MISINIZ?
Sanki zoraki yayın yapıyorlar. Sanki yarış Komor Adaları'nda yapılıyor. Şaka gibi.
İşyerinde Eurosport izleyemediğim için kamu kanalından bakayım dedim; yarım saat sabredemedim ya. Halkın yüzde kaçının Eurosport'a ulaşma lüksü var da TRT bu kadar vurdum duymaz, çabasız, özensiz yayın yapıyor?
Vasatlık diz boyu. Berbatsın TRT. Berbatsın kamu. Bakalım daha ne kadar boşaltacaksınız buraların içini...
Ağız tadıyla bir yarış dahi izleyemiyoruz ve yorumlayamıyoruz. Kusura bakmayın...