Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

6 aylık kilo verme ve sigara bırakma serüvenim

@Şeffaf

Merhaba,

Amaç zayıflamaksa sabah aç karna daha iyi olur. İlle de yemeden çıkmam diyorsanız tercihiniz 1 muz, badem, ceviz, fındık vs gibi yiyecekler olsun diyorum. Ben genelde aç karna çıkarım ama ne olur ne olmaz diye yanıma muz alıyorum. Kana hızlı karıştığı ve mineral bakımından zengin olduğu için sporcular daha çok muz tüketiyor. Antrenman sonrası kefir veya kakaolu süt gibi protein ve karbonhidrat karışımlı içecekler toparlanmanızı hızlandırır.

Bunlar benim kendimce edindiğim bilgiler. Yanlışım olabilir belki. Ama şu ana kadar bi şey olmadı :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Scudo
@özgürakt Wow bu kadar çabuk mu :D tebrik ederimm umarım yardımcı olmuşumdur

@temonas evet yardımcı oldun, hep başlamayı düşünüyodum. Senin yazdıkların da etkili oldu. Çok Tşk :harika:

1 haftada 5 kilo verdim. Sigarayı bırakmadım, sağlam yedim falan. Peki nasıl başardım?

1 hafta boyunca taşınma işleriyle uğraştım, Ev temizliği, indir-kaldır-taşı üçlüsü, bahçeyi temizleyip belleme işleri falan derken cılkım çıktı 5 kiloda çıktı :D

Tavsiye ederim bol bol taşının mümkünse apartman dairesine değil müstakil bahçeli dubleks evlere taşının :D Taşınamıyorsanız üzülmeyin tanımadığınız biri bile olsa ücretsiz yardıma gidin. Göreceksiniz 1 hafta için 5-6 kilo zayıflayacaksınız :D

evlilik için lazım olan nakıtten dolayı bısıkletımı sattım ve hayatımdan spor cıktı ve spor adına hıc bısey kalmadı iş ev- ev iş ve 87 kilodan 100 kiloya çıktım...önceden hiç zorlanmadan yurudugum yollar ve yokuşlar artık gözümde buyumeye başladı ve bir an evvel kendime dur demek istiyorum ve bazen ciddi can sıkan duruma dönüşüyo bu hal benım için... :(:(

Merhaba..Ben de 6 ayda 10 kilo verdim..Nasıl?Yokuş çıkmaya çalışarak..

Yokuş çıkamıyordum..Ağır olduğunu öğrendiğim şehir bisikletimi sattım,yol bisikleti aldım..Başlarda yine zorlanıyordum ama dinlenerekte olsa çıkıyordum..Mesela bir yokuşta 3 yerde durup dinleniyordum..Nefes nefese kalıyordum..Artık nabız filan uçuyor,o haldeyim ama ısrar ettim..''Ben bu çıkamadığım yokuşları dinlenmeden çıkacağım'' dedim ve artık çıkıyorum..

Özellikle sigaraydı biraktiktan sonra , muhakkak doktor kontrolünde bir diyet ve spor programına katılınız. Asla ve asla kulaktan dolma bilgiler ile kendinize bir antreman programı yada diyet programı yazmayınız. Bu sizin hayatınıza bile mal olabilir. Inanın bu konu çok çok önemli.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Merhaba bende 18 li yaşlarımda 60 kilo civarındaydım sürekli fitness filan iyi bir fiziğim vardı sonra fast food dükkanında çalışmaya başladım orda ciddi bir kilo aldım orayı bırakıp kpss ye hazırlancam diye kendimi 1 yıl eve kitledim neredeyse ve 1/2 yıl arasında 23 kilo aldım
Sınavı kazanıp tek başıma bir eve çıkınca bir kaç mevzu beni ruhen çok daraltmıştı
Sürekli yaylaya çıkıyordum yürüyerek kiloda baya olduğu için zorlanıyordum daha sonra youtube da bisiklet vlogları izlemeye başladım ve 1 ay sonra bi giriş seviyesi mtb aldım hergün işe gidiş geliş 20 km sürüyordum 3/4 ay içinde 69 kg civarına düştüm sonradan bir yol bisikleti alıp kendime izmir çanakkale hedefi koydum kondisyonum iyice arttığında 2018 in 3. Ayında izmir Aliağa dan Çanakkale ye pedalladım
3 aya yakın bisikleti bıraktım şuan hala 69 civarıyım trainer aldım tekrardan başladım bu sefer hedef izmir kırşehir

Bugün ciddi bir şekilde başlıyorum hem sigarayı bırakmaya hem de kilo vermeye. 1 gün koşu+şinav+ip atlama, 1 gün bisiklet olmak üzere tasarlamaya başladım. Haftasonu kapalı olduğu içinde evde şinav-mekik devam edeceğim. Okurken başlığı ve tüm mesajları gayet motive oldum. Çok sağolun dostlar.

Özellikle sigaraydı biraktiktan sonra , muhakkak doktor kontrolünde bir diyet ve spor programına katılınız. Asla ve asla kulaktan dolma bilgiler ile kendinize bir antreman programı yada diyet programı yazmayınız. Bu sizin hayatınıza bile mal olabilir. Inanın bu konu çok çok önemli.

hocam özellikle sigarayı bıraktıktan sonra demişsiniz, günde 4-5 sigaradan şu an içmiyorum nasıl bir sıkıntı olabilir spor yaparken ?

sigarayı direkt bırakmak benim gibi hayatının her alanına sigarayı bir şekilde iliştirmiş birisi için hayali bir hedef. sigarayı bırakmayı düşünüyorum dediğimde çevremdeki herkesin tepkisi sen bırakamazsın oldu. gerçekten de sigaradan fazlasıyla keyif alan bir tipim. sabah kalktığımda aklıma ilk gelen şey kahvenin yanında içilecek sigara oluyor. bu yüzden hemen bırakmayı deneyip başarısız olup demotive olmak yerine azaltarak fiziksel bağımlılık seviyemi düşürmeyi hedefliyorum.

normalde günde iki paket cuma-cumartesi akşamları alkolle birlikte 3 pakete yakın sigara tüketen biriyim. iki gündür günde 7 adetle sınırladım kendimi. boşa sigara yakmak yok, sadece yemeklerden sonra ve akşam kahveden sonra içiyorum. alkol içeceğim günlerde de bütün haklarımı akşama saklayıp 7 hedefinde kalacağım.
ilk gün gerçekten çok zorlandım. günde 40 sigara içen birinin bir anda 7 taneye düşmesi gerçekten kolay değil. ara ara sinirlerim çok gerildi. bir sonraki günse ilk güne göre bariz derecede rahattım. 7 sigaraya vücudu alıştırdıktan sonra aylık periyotlarla 5 sigaraya ve 3 sigaraya düşeceğim. nihai hedefse tamamen bırakmak. bırakamasam da günde 3-4 sigara içen biri düzenli spor yapıyorsa çok bundan etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

bu şekilde kullandığımda 3 günde 1 paket bitiriyorum. eskiden 3 günde 6 paketti. buna göre 3 günlük kârım 22,5 tl x 5 = 112,5 tl aylık kârım 112,5 x 10 = 1125 TL
bu hesaba göre ben her ay 1125 TL kenarı para atabiliyorum.

motivasyon için ödüller koydum, bu ay sonuna kadar günlük 7 hedefini hiç şaşırmazsam ay sonunda bir çift shimano rc7 ayakkabıyla ödüllendireceğim kendimi.
şimdilik çok bariz hissettiğim farklılıklar; kokuları ve tadları daha net alabiliyorum ve nefesim çok rahatladı. havalar biraz güzelleşsin bisiklette ne kadar fark edecek onu da merak ediyorum.

sigarayı direkt bırakmak benim gibi hayatının her alanına sigarayı bir şekilde iliştirmiş birisi için hayali bir hedef. sigarayı bırakmayı düşünüyorum dediğimde çevremdeki herkesin tepkisi sen bırakamazsın oldu. gerçekten de sigaradan fazlasıyla keyif alan bir tipim. sabah kalktığımda aklıma ilk gelen şey kahvenin yanında içilecek sigara oluyor. bu yüzden hemen bırakmayı deneyip başarısız olup demotive olmak yerine azaltarak fiziksel bağımlılık seviyemi düşürmeyi hedefliyorum.

normalde günde iki paket cuma-cumartesi akşamları alkolle birlikte 3 pakete yakın sigara tüketen biriyim. iki gündür günde 7 adetle sınırladım kendimi. boşa sigara yakmak yok, sadece yemeklerden sonra ve akşam kahveden sonra içiyorum. alkol içeceğim günlerde de bütün haklarımı akşama saklayıp 7 hedefinde kalacağım.
ilk gün gerçekten çok zorlandım. günde 40 sigara içen birinin bir anda 7 taneye düşmesi gerçekten kolay değil. ara ara sinirlerim çok gerildi. bir sonraki günse ilk güne göre bariz derecede rahattım. 7 sigaraya vücudu alıştırdıktan sonra aylık periyotlarla 5 sigaraya ve 3 sigaraya düşeceğim. nihai hedefse tamamen bırakmak. bırakamasam da günde 3-4 sigara içen biri düzenli spor yapıyorsa çok bundan etkilenmeyeceğini düşünüyorum.

bu şekilde kullandığımda 3 günde 1 paket bitiriyorum. eskiden 3 günde 6 paketti. buna göre 3 günlük kârım 22,5 tl x 5 = 112,5 tl aylık kârım 112,5 x 10 = 1125 TL
bu hesaba göre ben her ay 1125 TL kenarı para atabiliyorum.

motivasyon için ödüller koydum, bu ay sonuna kadar günlük 7 hedefini hiç şaşırmazsam ay sonunda bir çift shimano rc7 ayakkabıyla ödüllendireceğim kendimi.
şimdilik çok bariz hissettiğim farklılıklar; kokuları ve tadları daha net alabiliyorum ve nefesim çok rahatladı. havalar biraz güzelleşsin bisiklette ne kadar fark edecek onu da merak ediyorum.
Efe Hocam, bu kararından dolayı tebrik ediyorum. 41 yaşındayım. 33 yaşıma kadar senle benzer tüketim değerlerine sahiptim. bu yönteminle defalarca denedim ancak başarılı olamadım. her seferinde başka sebep buldum bir tane daha içmeye. yanılmıyorsam 2012 eylül'ünde kesip attım hayatımdan bir daha da geri bakmadım. evet agresiflik, mutsuzluk yapar ancak maksimum 1 ay. yerini doğru şeyle doldurursan onu da yaşamazsın ki elinde bisiklet diye çok güzel bir enstrüman var.
nacizane tavsiyem; ileri tarihe bir hedef koyarak kendini motive et bir daha arkana bakma. bol şans :)

@RTFM tebrik ederim hocam bence çok zor bir şeyi başarmışsınız. benim sürecim daha yeni başlıyor. kağıt üzerinde her şey mükkemel olsa da dediğiniz gibi pratikte elbette şiraze şaşacak ama vazgeçmeyeceğim. bu yöntemi deneyip başarılı olamazsam zaten direkt kesip belli bir süre acı çekmeyi göze aldım. dediğim gibi bu bir süreç meselesi deneye deneye en son bırakacağım bir şekilde. teşekkür ederim.

Bn de sayin @RTFM bey ile ayni fikirdeyim. 16 yil boyunca bezer profilde sigara kullanmaktaydim. Defalarca azaltma vs ile birakmayi denedim ancak basarili olamadim. 2015 yili icinde 2016 yilbasi gecesi sigarayi birakmaya dair kendime soz verdim ve o ana kadar normal seyirde sigara tuketimine devam ettim.

Ve beklenen andan itibaren bugune kadar agzima tek bir dal sigara surmedim.

Sozun ozu sigara ya icilir ya icilmez. Azalttim, vucudumu alistirdim vs gibi yontemler -yanlis anlamayin ama- kendini kandirmak oluyor ve disaridan farkediliyor, imaj zedeliyor.

Edit: sigarayi biraktiktan sonraki 1 yil icerisinde 10 kg almayi goze almak gerek. O kilolari vermek baska basligin konusu.

ben aynı fikirde değilim. sigarayı defalarca kere bırakmayı deneyip başarısız olmak da işin bir parçası bence. siz, en son o temelli bırakana kadar zaten farkında olmadan fiziksel ve psikolojik bağımlılığınızı fazlasıyla azaltmışsınız. yoksa fiziksel ve psikolojik bağımlılık en üst düzeydeyken doğrudan bırakmak bence bir tiryaki için çok ütopik bir durum. ben kendimde o iradeyi şu an için göremiyorum. ayrıca dışarıya verdiğim imajı gerçekten takan bir kimse değilim, bırakma sürecinde sigarayı azaltabilmek bile faydadır. varsın insanlar iradesiz olduğumu düşünsün, gerçekten önemli değil :)

• Beğen
Tepkiler: everhard
En kisa surede sigaradan tamamen kurtulmani gonulden temenni ederim. Basardiktan sonra yol ve yontemin onemi yok. Yine de belirtmeliyim ki dunyadaki en zor islerden birisi.

Bir alışkanlığı bırakmanın en iyi yolu, o alışkanlığa ihtiyaç duyduğun anlarda devreye alabileceğin şekilde yerine başka bir alışkanlık koyabilmektir derler. Söyleyenin yalancısıyım, sigara için denemedim. Ama bırakınca kilo almanın sebebi de bu oluyor sanırım.

Geri