Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

6 aylık kilo verme ve sigara bırakma serüvenim

Bir alışkanlığı bırakmanın en iyi yolu, o alışkanlığa ihtiyaç duyduğun anlarda devreye alabileceğin şekilde yerine başka bir alışkanlık koyabilmektir derler. Söyleyenin yalancısıyım, sigara için denemedim. Ama bırakınca kilo almanın sebebi de bu oluyor sanırım.

Onemli sebeplerinden birisi diyelim. Ama ben yine de bir aliskanligin yerine yeni bir aliskanlik koyulmasini dogru bulmuyorum.

Scudo
Sigara içmeyen bir kişi, bu yazıları neden okur? Neden takip eder?
Bırakmanızı canı gönülden istediğim ve başardığınızda sizin kadar sevindiğim için :).

ben aynı fikirde değilim. sigarayı defalarca kere bırakmayı deneyip başarısız olmak da işin bir parçası bence. siz, en son o temelli bırakana kadar zaten farkında olmadan fiziksel ve psikolojik bağımlılığınızı fazlasıyla azaltmışsınız. yoksa fiziksel ve psikolojik bağımlılık en üst düzeydeyken doğrudan bırakmak bence bir tiryaki için çok ütopik bir durum. ben kendimde o iradeyi şu an için göremiyorum. ayrıca dışarıya verdiğim imajı gerçekten takan bir kimse değilim, bırakma sürecinde sigarayı azaltabilmek bile faydadır. varsın insanlar iradesiz olduğumu düşünsün, gerçekten önemli değil :)
işin bilimsel tarafını tartışmakta gerekirse. fiziksel alışkanlık insan vücudunda 20 gün sürer. 20. günden sonra fiziksel olarak nikotine ihtiyaç duymazsın, psikolojik tarafının bir çok çözümü var ama en kolayı yerine birşey koymak oluyor.
tüm bunların yanında burda yapman gereken genel doğru, eğer gerçekten kurtulmak istiyorsan hedef doğrultusunda bırakmak.
seninde dediğin gibi; deneyip yanılmakta bu işin bi parçası. bizde ancak tecrübemizi paylaşabiliriz. sevgiler

Amacım demoralizasyon ya da yönteme karşı gelmek değil ama benim sigarayı bırakabildiğini bildiğim herkes birden bıraktı, azaltanların hiçbiri bırakamadı.
Bazısı mecbur olduğu için, hanelerinin halkı da onlara destek için bıraktı, mecbur olanlar da destek olanlar da bir daha başlamadı.
Bıraktıktan sonra kişinin kendisinde ve ortamında fark ettiği değişiklikler de bu bırakma etkinliğini perçinliyor. "Oh be, iyi ki bırakmışım" demeyen yok.

Efe Hocam, bu kararından dolayı tebrik ediyorum. 41 yaşındayım. 33 yaşıma kadar senle benzer tüketim değerlerine sahiptim. bu yönteminle defalarca denedim ancak başarılı olamadım. her seferinde başka sebep buldum bir tane daha içmeye. yanılmıyorsam 2012 eylül'ünde kesip attım hayatımdan bir daha da geri bakmadım. evet agresiflik, mutsuzluk yapar ancak maksimum 1 ay. yerini doğru şeyle doldurursan onu da yaşamazsın ki elinde bisiklet diye çok güzel bir enstrüman var.
nacizane tavsiyem; ileri tarihe bir hedef koyarak kendini motive et bir daha arkana bakma. bol şans :)
bende defalarca azaltarak bırakmaya çalıştım olmadı. sonunda bir anda bıçak gibi kestim. başka türlü olmayacağı kanaatindeyim. kendinizi oyalayacak bir şeyler bulursanız başarırsınız. gerçekten zorlu bir mücadele sizi bekliyor. 20 yıl oldu bırakalı çok şükür başlamadım.

hocam "ya hep ya hiç mantığı" şimdiye kadar sigarayı bırakmaktan uzak durmama sebep olan şey oldu. bir anda bırakmanın ne kadar zor bir şey olduğunu biliyorsunuz. belki çok keyif almayan, arada bir içen birisi için kolay olabilir ancak benim gibiler için çok zor. bu yüzden yeltenmeye cesaret edemedim. benim gibi olup da cesaret bulamayan kişiler azaltarak bırakmak veya azaltmak diye isimlendirebileceğimiz bu yöntemi denemeliler bence. gerçekten sırf alışkanlıktan dolayı her gün keyif almadan tonla sigara içiyor ve spor performansımızı, enerjimizi, sağlığımızı gereksiz yere kötüleştiriyoruz. günde 5-6 tane içildiğinde bu sigaralardan alınan keyif de maksimum düzeyde oluyor. en azından verdiğimiz hasara değiyor :)

senelerdir sözlükte yazarım, ekşisözlük'te "sigarayı azaltmak" başlığında bu yöntemle başarılı olmuş çok insan görebilirsiniz. başarılı olamayanlar da çok, fakat bu kişiler de sigara tüketimini ciddi oranda azaltmışlar.

tabii ki de en güzeli hiç içmemek ama azaltmak da başarıdır. en azından ciğerleri kendilerini temizleyebilecek kadar dumana maruz bırakmak bile sağlık ve spor açısından önemli bir adımdır.

bu yazıyı da not düşmüş olayım, önümüzdeki ay 7 hedefini hiç şaşırmamış olursam rc 7 pabuçlarımla editleyeceğim :D herkese dumansız veya az dumanlı günler dilerim.

Sigara kullanmadım ama kilo verme serüvenim bisiklet ile başladı.
Mayıs 2021 yılında 117 kg görmüştüm. Kayınçom bisiklet almış beni de dürtüyordu. 19 mayıs günü bisikletimi aldım ve 9. aya kadar aktif kullandım. Bisikletin yanında evde spor yaptım ve 85 kg düştüm. Şimdi hedefim 75 kg.

2013 yılında sigarayı bıraktım arada tek tük içtim.
Şunu bilir şunu söylerim 1 sigaraya demek 2.ciyi getiriyor.birakilacaksa bir kerede bırakmak ve bir daha bulasmamak lazım.
Son bir senedir hiç kullanmıyorum daha mutluyum.

Arkadaşlar 15 sene içmiş sonra 8 sene bırakmış, sonra 1,5 sene içip 1 sene daha bırakmış, sonrasında da 6 ay kadar içip tekrar bırakmış birisi olarak(tecrübeli sigara bırakıcısı) kesinlikle azaltarak bırakma diye bir şey olmuyor. Azalttığınızda aldığınız zevk daha da artıyor ve sürekli bir yoksunluk yaşıyorsunuz.
Bir kaç önemli nokta belirtip size bir kitap önereceğim. Kitap ne alaka demeyin, sizi psikolojik olarak sigara bırakmaya adım adım hazırlıyor ve motive ediyor. Kitabın başarılı olması için öncelikle sigarayı bırakmaya karar vermiş olmanız gerekir.

1. Öncelikle kesinlikle bırakmaya karar verin
2. Kendinize hedef koyun. x gün sonra bırakacağım. Bu Doğum günü, x. yaş günü, yılbaşı vb... önemli bir gün olmasın, sıradan bir gün seçin.
3. Hedefiniz için motive olun.
4. Ödül koymayın Genelde sigarayı bırakınca 1 ay içmezsem kendime karbon bisiklet alacağım, telefon alacağım vb... hedefler koymak çok iyi motivasyon gibi gelebiliyor. Sigarayı bırakmanız sizin için en büyük hediyedir. Bunu aklınızdan çıkarmayın.
5. Birden bırakın, azaltarak, alternatif nargile içerek, pipo içerek vs... değil. Paketinizi bitirin ve bir daha sigara almayın.
6. Bıraktıktan sonra sakın bir tane sigara içsem bir şey olmaz demeyin.

Kitap: Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu - Allen Carr

16 sene boyunca günde en az bir- bir buçuk paketin altına düşmeden yoğun şekilde sigara içmiş, bırakmak istememe rağmen artık sigaranın bağımlılığından kurtulamayacağımı düşünürken aşağıdaki videoya denk gelip çat diye bir günde bir günde sigarayı bırakmış biri olarak ben de konusu açılmışken çok da uzatmadan iki kelime edeyim;

En başta şunu söylemeliyim; düşündüğüz kadar zor değil. Hatta bıraktıktan sonra sizin de farkedeceğiniz üzere düşünüldüğünden çok daha kolay. Ben bırakalı 10 seneden fazla oluyor. Bir kilo falan belki almışımdır. Sigarayla birlikte tüketmekten keyif aldığım kahve ve içki gibi şeylerden de sigarayı bırakıyorum diye vaz geçmedim, zor da olmadı. Şimdi diyeceksiniz ki, e birader o seninle alakalı, belli ki o kadar da triyaki değilmişsin! Emin olun konunun bununla hiç ilgisi yok, siz de göreceksiniz. Benden daha triyaki insanlar da aynı şekilde bıraktılar. Siz de bırakabilirsiniz.

Bu akşam mesela, telefonunuzu bir saatliğine sessize alın, rahatsız eilmeyeceğiniz bir odaya geçin. Bir sigara yakın ve aşağıdaki videoyu izleyin. Size bilmediğiniz hiçbir şey söylemeyecek. Hiçbirimiz aptal insanlar değiliz, sigaranın zararlarının hepimiz farkındayız. Size bilmiş bilmiş vücudumuza etkilerinden de bahsetmeyecek video. Sadece size aslında sizin de bildiğiniz şeyleri farklı bir dille anlatacak. Maksimum 1 saat kaybedersiniz.

Allen Carr kitabı tavsiye edilmiş. Ben aşağıya kestirmeden videosunu koyuyorum. Bende ve pek çok arkadaşımda işe yaradı. Ancak bu videoyu izlemelerini tavsiye ettiğim bir çok insanla sonradan konuştuğumda izlemediklerini itiraf ettiler. Çünkü ilzerlerse bırakmaktan korkuyorlardı :) siz korkmayın ve izleyin;

öncelikle sigarayı bırakmaya karar vermiş olmanız gerekir.
Bu yoksa zaten basarili olunmasi kesinlikle beklenemez.

Anladigim kadariyla Sn. @Efe ÇEPEL şu asamada birakmayi istemiyor, gunde 2 paket ictigi sigarayi 3 gunde 1 pakete ve 3 gunluk 150 tl olan sigara masrafini 25 tl ye dusurmek, elde ettigi tasaruf ile de kendine yeni bir rc7 almak istiyor.

Sonrasinda bu operasyon tatli gelirse kim bilir belki kestirip atar ve ayda 1200 tl tasaruf ederek kendine full karbon bir bisiklet ve cok guzel kiyafetler falan alir😄

Yineliyorum, umarim basarili olur.

Sigarayi tamamen birakmanin fizksel, zihinsel, sosyal, maddi olarak olumlu degisimleri inanilmaz duzeyde.

Sigarayi hala cok seviyorum, ancak benim icin yasanmisliklarla dolu eski bir sevgili gibi. Arasam kosa kosa bana donecek ama malesef artik evliyim ve cocugum var. Aileme bu ihaneti yapamam.

bırakmak isteyenin sn. @dercan ‘ın paylaştığı videoyu izlemesini tavsiye ediyorum. itiraf ediyorum, videoyu izledikten sonra aslında ne kadar da hatalı düşündüğümün farkına vardım. kendinizi rahat hissettiğiniz, dikkatinizin dağılmayacağı bir yere geçin, sigaranız da yanınızda olsun ve videoyu açıp sonuna kadar dikkatle izleyin. ne demek istediğimi anlayacaksınız.

@SpirituaL hocam dürüst olmak gerekirse olayın maddiyat boyutu benim için çok geri planda. maksadım kendimi ödüllendirmek ve motive etmek. daha önce karbon bisikletim de oldu fakat yokuşun tepesinde sigara içen birinin bisiklete bu kadar para harcamasını şımarıklık olarak gören biriyim. yani düşüncem “o karbon bisiklete para döküp pahalı ayaklabbılar alıyorsan bunun hakkını vermen gerekir”di. umarım doğru aktarabilmişimdir.

Son düzenleme:
Hiç sigara içmemiş insanlar olarak bizler sizlere umut ışığı olalım.. "Zararın neresinden dönersen kardır." motivasyonuyla sağlıklı günleriniz bol olsun..

Bir yerlerde daha önce yazmıştım ağabeyim ilk okuldan 60 yaşına kadar sigara için tiryaki biriydi. Sigarayı bırakmayı 1-2 kere denedi, her seferinde yapamadığını söylüyor bahaneler uyduruyordu. Bir sene sonra 61 yaşında testis kanserine yakalandı, haberi aldığı gün sigarayı tamamen bıraktı ve hastalığa yakalandıktan 6 ay sonra vefat etti. Neler çektiğini bizzat yaşadım o korkunç haberi aldıktan sonra nasıl olur da bir günde sigarayı bırakabilmişti aklım hala almıyor. Sigara içmediğim ve bisiklete binerek düzenli spor yapabildiğim için çok şanslıyım. Bence siz de öyle yapın derim.

Bir yerlerde daha önce yazmıştım ağabeyim ilk okuldan 60 yaşına kadar sigara için tiryaki biriydi. Sigarayı bırakmayı 1-2 kere denedi, her seferinde yapamadığını söylüyor bahaneler uyduruyordu. Bir sene sonra 61 yaşında testis kanserine yakalandı, haberi aldığı gün sigarayı tamamen bıraktı ve hastalığa yakalandıktan 6 ay sonra vefat etti. Neler çektiğini bizzat yaşadım o korkunç haberi aldıktan sonra nasıl olur da bir günde sigarayı bırakabilmişti aklım hala almıyor. Sigara içmediğim ve bisiklete binerek düzenli spor yapabildiğim için çok şanslıyım. Bence siz de öyle yapın derim.
Başın sağolsun Sadi.

Size acı bir gerçek vereyim. Sigarayı bırakamamak diye bir şey yok. Bırakmamak var. Aynı diyet yapamamak, ders çalışamamak gibi, insanın kendini rahatlatma mekanizması bu.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
27 sene içip bundan 2,5 sene önce sigarayı bıraktım ( daha önce de uzun ve kısa süren denemelerim olmuştu ama başaramamıştım ).2,5 sene geçmesine rağmen hala başardım demiyorum ama iyi gidiyorum. 2,5 senedir bir tane bile içmedim.
Bu süreçte sigaraya harcadığım parayı bir şekilde biriktirdim. Her gün kenara para atmadım ama bir uygulama ile miktarı takip edip, ara ara toplu para attım bankaya. sonuçta o para ile geçen yaz bisikletimi aldım.
Ben 47 yaşındayım ve 10 yaşında bir oğlum var. Oğlumla yapmak istediğim bir sürü şey var ve sigarayı bırakmadaki en büyük motivasyonum bu oldu.
Kendi kendinize, herhangi bir destek almadan bırakmak gerçekten zor ama öncelikle kendinize bir motivasyon belirleyin, sonra gerekirse destek alın ( doktor kontrolünde olmak şartı ile ilaç desteği vs ). Bıraktığınıza kesinlikle değecek.

Herşey psikolojik. Kendini psikolojik olarak hazır hissediyorsan zaten bırakırsın. Onun dışında yok önüme hedef koyayım, günde şu kadar adete düşüreyim gibi şeyler işin bahanesi yani bırakmak için mental olarak hazır olmadığınızın göstergesidir.

14 yaşında sigara başladım ve uzun yıllar içtim. Bırak diyenlere, keyif alıyorum neden bırakayım diyordum takii 2015 yılının ağustos ayında artık keyif almadığımı farkedene kadar. Elimde olan 3-4 paketi direk çöpe attım ve o günden bugüne kadar elimi birdaha sürmedim. İlk başlarda çok zorladı ama ama psikolojik olarak bırakmaya hazır olduğum için sancılı dönemi 2 ay içinde atlattım bunda en büyük etken spora yönelmek oldu. Ozamanlar bisiklet konusunda pek aktif değildim ama doğa yürüyüşü yapmanın çok faydasını gördüm.

Herkese merhaba arkadaşlar, sizlere bir şey danışmak istiyorum. 150 kg den 92 ye kadar düştüm sadece yürüyüş yaparak ve güzel bir diyet uygulayarak lakin artık her gün aynı yolu yürümekten çok sıkıldım ve ayak tabanım dan yaralandığım için yürümek bana işkenceye dönüştürüyor. Bisiklet sürerek ve iyi bir diyet uygulayarak 92kg den 80 kg ye düşmem mümkünmü dür? Bazı araştırmalar yaptım çoğu kişi yürümek ile daha iyi kilo verileceğini söylüyor bu doğrumu dur? Ayrıca haftada iki kez toplamda iki saat yüzüyorum. Sigara,alkol vb gibi alışkanlığım bulunmuyor. Boyum 1.80.

Son düzenleme:
Geri