Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

600 TL civarı başlangıç bisikleti

Tepki
0
Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Forumu bir süredir takip etsem de bir bisiklet alma kararım son zamanlarda netleşti, bu nedenle de sizlerden tavsiye almak amacıyla bu konuyu açtım. Çocukluğumdan beri (sahilde kiralayıp 1-2 saat sürdüklerimi saymazsak) düzenli olarak bisiklet sürmüyorum. Şimdilerde ise hem evden okula gitmek hem de boş vakitlerimde sürmek için bir bisiklet almayı planlıyorum. Bütçem, başlıkta da yazdığı gibi 600 TL civarı ancak biraz daha arttırma olasılığım var.

Bisikletimi çoğunlukla ev-kampüs arasında kullanacak olsam da, arada sırada metropol alanı dışına (yoldan tabi, araziyle bir işim olmayacak) yapılacak 20-30 km'lik sürüşler için de kullanmak gibi bir niyetim var açıkçası. Bunlar göz önüne alındığında, tavsiye edebileceğiniz marka ve modeller hangileridir? Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
iyi günler..ilk olarak bisiklet türüne karar verirseniz sizin için daha iyi olur. ( ÖR:yol,şehir,dağ bisikleti vs.)

Salcano City Sport Kullanıcıları Klübü başlığına bakmanı tavsiye ederim.

@Gknsahin Aslında biraz da emin olamadığım için yazmadım. İhtiyacım olan bir dağ bisikleti kesinlikle değil, sanıyorum ki hibrid benim için en uygunu olur. Ya da bir şehir bisikleti alsam 20-30 km'lik yollarda çok sıkıntı çeker miyim, bunun cevabını tam olarak bilemediğim için onu da size danışmak istedim.

öncelikle konu dikkatimi çekti çünkü bende senin gibi 600 tl lik bir bisikletle başladım bu işe :) fakat bisiklet bi hastalıktır. bende 600 tl verip rockrider 5.1mtb aldım decathlon dan iyi hoş bisiklet fakat bu fiyatlardaki bisikletler bir iki aydan sonra işi anlayınca seni memnun etmemeye başlıyor.Daha iyisini istiyosun.Daha sonra da mtb den şehir bisikletine döndüm ve merida crossway100 aldım. kesinlikle mtb den daha konforlu uzun sürüşlerde bi sıkıntı yaşamazsın şehir bisikletlerinde ,ki anladığım kadarıyla sende benim gibi şehirde kullanıcaksın.Bence bütçeni birazdaha arttırıp iyi bir bisiklet al en azından bütçen 1000 tlnin altına düşmesin. Bisiklette kadro kalitesi çok önemlidir.O yüzden kendini kanıtlamış markalara yönel ve alacağın tür trekking olsun hem yol hemde bozuk arazide kullanırsın.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
@Emre Örsel

Teşekkür ederim, o konuyu inceleyeceğim.

@Gknsahin

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz bu memnuniyetsizlik elbette her konuda oluyor, sadece bisiklet konusunda değil :) Ancak giriş seviyesi bir bisiklet alacağımın farkındayım yani beklentilerimi pek yüksek bir seviyede tutmuyorum :) Benim istediğim yalnızca günlük olarak şehiriçinde ulaşım amaçlı kullanabileceğim ve bazen de metropol alanı dışına (Sasalı'ya mesela, bildiğim kadarıyla 30 km civarı bir yol İzmir'in merkezinden) gidebileceğim bir bisiklet. Bütçemi 1000 liraya çıkarmam şu an için çok zor görünüyor, malum öğrencilik. Aslında şimdilik 600-700 lira arası bir bisiklet alıp gerekirse bir sene sonra daha üst bir modele geçmek benim niyetim.

Ben olsam o rakama önce 2.el bakardım, bu kışı 2.el ilanlarına bakarak geçirdim ama memlekette zebil gibi MTB var, o fiyat civarnıda bulduğum az sayıdaki şehir bisikletlerinden beğendiklerimin boyuma uygun olanı çıkmadı bir türlü, çaresiz yeni bisiklet aldım. Ama gayet memnunum önereceğim bisiklet imzamın sonundaki.

:)anladım dostum.ozaman bir kaç tane link vereyim bir gözat istersen :
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
bu verdiğim linklerde bazı bisikletlerin fiyatları 800 tl gibi ancak pazarlıkla indirebilirsin o yüzden verdim

bazı linkler net çıkmıyor bisikletlerin isimleri:
salcano city life 30 v
carraro sportive 121 ve 124
bianchi touring 413 ve 313

• Beğen
Tepkiler: Belmont
Sabit maşalı bir salcano işini görür diyorum. Cityfun vardı sanırım. Böylelikle hareketli aksamı az olduğundan hem arıza ihtimali hem de bakım maliyetleri azalır.

@alierkanimrek

Kredi kartı ile alacağım için maalesef 2. el bisiklet alma gibi bir seçeneğim yok. Mosso 1521 MDM bu modelden bahsediyorsunuz değil mi? Fiyatı uygun ancak dağ bisikleti olarak geçiyor web sitesinde. Siz de şehiriçinde mi kullanıyorsunuz?

@Gknsahin

Kredi kartıyla alacağım için pazarlık yapamam maalesef ancak fiyatı daha düşük olan diğer modellere göz atacağım, teşekkürler.

@S.Koca

Gknsahin'in önerdiği Salcano City Life 30 v modeli sabit maşalı mı oluyor peki? Kusura bakmayın pek anlamıyorum bisiklet aksamından :) Bir de, City Life'lar ile City Fun'lar arasında ne çeşit farklar var bilginiz var mı?

Bunların dışında Decathlon'da B'twin diye bir marka satılıyor ve şehir bisikletlerinin fiyatları fena değil. Bu marka hakkında bilgisi/tecrübesi olan var mı?

aynen dostum salcano city life 30 v modeli sabit maşalı yani amortisörsüz. city fun 60 v ise amortisörlü. city life 30 24 vites 60 v modeli 21 vites bunun gibi farklar var.Karşılaştırma seçeneğini kullanarak daha rahat görebilirsin farklarını. B'Twin markasını kullandım ilk bisikletim rockrider 5.1 modeliydi dağ bisikletiydi ve başlangıç için iyidir fakat şehir bisikleri nasıl o konuda bir bilgim yok malesef.

Ben de bu fiyat aralığında bisiklet bakıyorum şu sıralar ve sanırım Mosso Legarde 1521 alacağım. Siz de bi bakın derim...

City Fun 70 ve City Life 30 var Salcano'da bütçen yetiyorsa CityLife 30 daha iyi gibi. En azından yokuşlarda falan daha rahat edersin. Normalde amortisörlü modelleri de incele derdim ama bu bütçe ile faydadan çok zarar görürsün. Belirttiğim modellerde şehir koşullarında rahat edersin. Vites sistemi dışında sorunun olmaz. Kaldırımlardan falan kontrollü inersen jantlarda da bir sorun yaşamazsın. Göbekleri ile ilgili bir bilgim yok. Ben fitness model bisikletle dağ bayır geziyorum bir sorun yaşamadım ama oldukça hırpalanıyoruz. Bu nedenle nispeten bozuk yollarda da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Sadece arka vites sisteminin bakımını ihmal etme. Çamur vs. çok birikiyor temizlemediğin takdirde performans düşüşü kaçınılmaz. Son olarak vida vb. kısımların gevşeyip gevşemediğini de düzenli aralıklarla kontrol et yeter. Senin belirttiğin koşullarda kullanım için ikisi de işini görecektir.

2. El temiz bulabilirsen çok daha iyi olur aslında ama, kredi kartı falan demişsin o konulara hiç girmedim o yüzden.

Şehir içi ağırlıklı süreceğinizi ve nadiren de ufak toprak yollara gireceğinizi varsayarak, önerim Salcano City Life 20 V modeli.

Liste fiyatı 750 lira olsa da, bir arkadaşım 6 taksit 675 e aldı. Başka bir arkadaş için de 650 nakit fiyat teklifi aldık.

Arkadaşım ile bisikleti almaya beraber gittik ve çok beğendim. 24 vites, çok ahım şahım olmasa da kilitli bir maşası ve Tektro marka frenleri var. Bence uzun vadede patlak korumalı güzel bir lastikle de kombinlenirse, sorunsuz kullanılır.

Şimdiden alacağınız bisiklet hayırlı olsun. Güle güle kullanın

O fiyata alınabilecek en iyi model Salcano CF 60 ama 2014 modelleri daha iyi idi 2015 modeli bozmuş biraz. Tavsiyem az daha çık Mosso Legarda 1521 MSM V al kartla zorla 700 e alırsın.

@QEXEC
Hocam bu aralar ben de Mosso Legarda 1521 bakıyorum ama düz maşa ve amortisörlü maşa arasında kaldım genelde şehiriçi kullanacağım sence hangisini tercih etmeliyim?

Bende mosso 770 var kitlemeli ama bir türlü kilitli kullanamıyorum hocam İstanbul yoları resmen köstebek yuvası hele birde kilo varsa o derin tümseğe koydumu masayı eline alıp gidebilirsin tavsiyem amartisor benim. Bide kask 80 lira 15 20 de gözlük maksat rüzgardan korusun bortu böcek kaçmasın decatlon da var birde polisportun filan tam çamurumu ohhh mis ise okula gidip gelenler için ideal yıllarca kullan.

Ha zaten dediğim modelin masası kilitleniyor manuel ayrıca düz masa modelinden donanım olarakta üstün 2015 modeli cok iyi giriş model olarak.

@QEXEC Evet vites takımlari da altus bildiğim kadarıyla. Teşekkürler hocam simdi kararımi vermiş durumdayım.:) Ama nerden alacağımı bilmiyorum?

Tavsiyem imkanın varsa bisikletçiden al bak dokun aranızda bir gönül bağı oluşsun :) kaliteli bisiklet verdigin paraya deger pedalından kevlar kaplama tekerinden filan hissettiriyor hemen kendini ama park ayağı yok.

Geri