Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

8 aylık bisiklette renk atması normal mi?

kemal.bahadır

Forum Demirbaşı
Tepki
492
İsim
Kemal Bahadır Çakır
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ön maşadaki turuncu ile kadrodaki turuncu arasında dağlar kadar fark olmaya başladı. Zaten yakın plan bakılınca çok daha bariz anlaşılıyor. Artık can sıkmaya başladı. Ne dersiniz garantiden değişirler mi? Nisan ayında alındı 8 aylık bisiklet.
IMG_20201216_105835.jpg

Scudo
Bisiklet bisiklete baka baka turunculaşır isimli çalışma olmuş, maşadan başlamış yani kullanıcı hatası:komik:

Kesinlikle normal değil. Değiştirmeleri gerekir. Kullanılan boyanın kalitesizliğinden kaynaklanıyor muhtemelen, UV ışınlarına yenik düşmüş gibi, teknik olarak açıklayabilecek belki bir arkadaş vardır. Değiştirseler yine aynı seri bir maşa verilecektir, yine solma olacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Böyle bir durumda kullanıcı hatası en fazla Mosso almak olabilir. Arkadaş neden böyle bir yorum yazdı anlamak zor.
Firma ile iletişime geçtiniz mi?
İroni yapmış galiba.

• Beğen
Tepkiler: kallone
Yerli firmaların çoğunda yazı kısımları boya yerine sticker olduğundan dolayı bu tarz renk solmaları güneşte sürmeye bağlı bile olabiliyor. Fabrikadan şansınızı deneyebilirsiniz ama %95 garanti dışı diyeceklerdir. @kemal.bahadır

Mat boyaların kızmızı ve turuncu renkleri hızlı bir şekilde beyaza dönüyor. Carraro kadromda da aynısı olmuştu, yapabileceğiniz pek de bir şey yok sanırım

Temizlik maddesi olarak ne kullanıyorsunuz? Boya koruyucu özellikli ürünler var tavsiye ederim ama şuan için iş işten geçmiş gibi görüyor.

Accell grubunun Bianchi, Carraro markalarında, Corelli'de, Mosso'da görülen bir durum. Neon ya da floresan boya diye geçen bu boyalar ilk aldığınızda çok parlak dikkat çekici dursa da sonradan güneş ışınlarına maruz kalmayla solma yapabiliyor. Böyle bir durumda Accell ürünü geri çağırıp tekrar boyayıp gönderiyor, Mosso'da kadro veya maşa gönderdikleri olmuştu. Kadrolar ithal geldiği ve burada bir boya atölyesi olmadığı için bu şekilde çözüyorlar ama sorun tekrar edecektir. Boyanın türünden kaynaklı bir sorun var yani. Sıcak bölgelere gelmeyecek bir boya.

Bisiklet güzel, boyalar güneşe bağlı olarak soldu diyelim, siz de gittiniz garanti kapsamında olduğu için tekrar boyattınız. Peki garantisi bittince ne olacak? Parayla. Bisikleti geri gönderip günlerce haftalarca bekleyeceğine, bisikletin için en kaliteli güneşe karşı dayanıklı boyaları araştır, satın al ve boya ya da boyat işin uzmanına. Canın sıkılmaz bisiklet kullanma ayrı bir keyif olur. Ben buna benzer birşey yaptım; mamut marka bisiklet römorku aldım. 600 küsur liraya. Resmimde de görülen römorkun 16 x 1,75 ebattındaki tekerlerin lastik dandik, (hemen bir kaç günde kabaklaştı lastikler), jantlar da dandik (teller bir iki kullanımda içe ve dışa doğru eğildi hem de boş haliyle). Para harcayıp (250TL) aynı ebatta bulabildiğim kaliteli iki adet jant ve dış lastik aldım. (Allaha şükür iç lastikler [şambreller] kaliteli çıktı😆😅).Römorkumun fiyatı ucuzdu, 1500 ya da 2000 liranın üzerinde para verip bisikletimden daha pahalı bir römork almam mümkün değildi. Toplam masrafım 850 lira yakın bir para oldu. Canıma değsin. Çocukluğumdan kalma hayalimi yaşıyorum işte. Bisikletçi arkadaşların canı sağ olsun. Hepinize sağlıklı ve bol bisiklet kullanmalı (römorklu ya da römorksuz) uzun yaşam diliyorum.
NOT: Şimdi pillibisiklet.com'dan almak istediğim p250 model elektrikli bisiklet motor ve aksamı için bütçe oluşturuyorum. Şubat 2021'de sınırlı sayıda satışı başlayacak. İlgilenen arkadaşlara duyurulur. SAYGILAR

@kemal.bahadır aynı model ve renk bisiklete sahibim. Bisikletimi çok özenli kullandığım halde aynı durum bende de oluştu.
Bu aralar gözüme takılıyordu bu durum, şimdi sizde de görünce demekki bu modelde normal.
Maşaya uygulanan boya kalitesi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

Bana yakın yetkili servislerin hiç birinden olumlu yanıt alamadım. Direk merkezler görüştüm görüntü istediler. Hatayı kabul ettiler. Yetkili serviste maşayi söktürüp kargolamami sıfır maşayi yollayacaklarini yetkili serviste taktırmami istediler. Başına gelmiş olanlar için kötü bir deneyim de olsa bir yol olur diye düşünüyorum. Bazi arkadaşlar tekrar edeceğini yazmış haklılar en azından bir değişim yapılacak bundan sonrada iyi bakmaya çalışacam bisiklete.
Bundan sonrada neon renkler mi tövbe. Meridamın gözünü seveyim bugün bir kez daha anladım değerini. Servislerin genel merkezdekilerin yaklaşımından bile kurumsal bir firma olmadığı çok aşikar. Sanırım bir daha tercih edeceğim bir model olmayacak mosso.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Corelli husky bisikletim parlak gri renkte (ara renkler farklı tonlarda) 3 yıldır aktif olarak kullanıyorum boyada herhangi bir solma yok. Sadece taş çarpmasına çok dayanaksız. Kilit çıkarırken kilidin uç kısmı hızlı çarparsa çabuk deforme oluyor bu konuda çok hassas diğer markalar nasıl bilmiyorum. Marka model ismi sticker değil boya ile yapılı. Stickerlar sadece jantlarda mevcut 3 yıldır ha çıktı ha çıkacak diye bekledim, çıkmadı. Ama yine de kaliteli değil. Bu yıl trivor 6.0 aldım. Mat boya kullanılmış. Bisikleti aldım alalı tam kullanamadım. Balkonda yatıyor. Toplasam 100 km (+-) kullanmışımdır. Bi iz, solma yok. Tabi uzun süre kullanım sonucu değerlendirmek en doğrusu bendeki corellilerde şuan durum bu şekilde.

Corelli husky bisikletim parlak gri renkte (ara renkler farklı tonlarda) 3 yıldır aktif olarak kullanıyorum boyada herhangi bir solma yok. Sadece taş çarpmasına çok dayanaksız. Kilit çıkarırken kilidin uç kısmı hızlı çarparsa çabuk deforme oluyor bu konuda çok hassas diğer markalar nasıl bilmiyorum. Marka model ismi sticker değil boya ile yapılı. Stickerlar sadece jantlarda mevcut 3 yıldır ha çıktı ha çıkacak diye bekledim, çıkmadı. Ama yine de kaliteli değil. Bu yıl trivor 6.0 aldım. Mat boya kullanılmış. Bisikleti aldım alalı tam kullanamadım. Balkonda yatıyor. Toplasam 100 km (+-) kullanmışımdır. Bi iz, solma yok. Tabi uzun süre kullanım sonucu değerlendirmek en doğrusu bendeki corellilerde şuan durum bu şekilde.
Corelli neon renk kullanmayı seviyor dağ bisikletlerinde falan sizinkinde kullanmamış heralde trekkinglerde veya şehirde.Neon sıkıntı ya alınmaz soluyor deneyimledim valla. Bu arada harbi jant çıkartmalarını ben seviyorum da çıkacak diye ben de bekliyorum arada ucu falan kaçıyor da çıkmıyor anlamadım.Yeni modellerinde bu jant çıkartmalarını koymayı bırakmışlar zaten ama bence hoş ilk zamanlar;)

@kemal.bahadır
Ben de mosso bisikletimde boya sorunu yaşıyorum. Balkona koyunca bir tarafı sürekli güneş aldı. Genel merkez ile görüştüm. Fotoğraf yolladım. Normal bir durum boyada problem yok. Sararan şey verniktir dedi. Garanti kapsamına almadılar. Ama sizin de bahsettiğiniz gibi kurumsallıktan uzak bir firmalar. Telefonları açmazlar, maillere dönmezler. Şanslıymışsınız açıkcası.

Geri