Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

8 aylık bisiklette renk atması normal mi?

@kemal.bahadır teşekkürler. Aslında aynı renk olması iyi ama aynı kalite boyayla boyanmis aynı seri ürünse o sıkıntı.
Aynı maşa aynı boyadır. Boya kalitesi değil buradaki mevzu boyanın neon boya olması. Merida'da kullanılan parlak yeşil neon değil o yüzden solma yapması pek mümkün değil. Bu seneki üretimlerde artık bu tarz renkleri kaldırmış görünüyor firma. Çünkü bu tonlar ister istemez solma yapıyor bir süre sonra. Daha öncede söylediğim gibi Bianchi, Carraro, Corelli, Mosso, Kron yani marka farketmeksizin bu tonlarda bu sorun yaşanıyor.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Scudo
Aynı maşa aynı boyadır. Boya kalitesi değil buradaki mevzu boyanın neon boya olması. Merida'da kullanılan parlak yeşil neon değil o yüzden solma yapması pek mümkün değil. Bu seneki üretimlerde artık bu tarz renkleri kaldırmış görünüyor firma. Çünkü bu tonlar ister istemez solma yapıyor bir süre sonra. Daha öncede söylediğim gibi Bianchi, Carraro, Corelli, Mosso, Kron yani marka farketmeksizin bu tonlarda bu sorun yaşanıyor.
Yılların argesi var. Yılların şirketi neon boyanın solacagini hemde bu kadar kısa bir sürede nasıl bilmez biliyorsa da nasıl hala yıllarca bu renkler var. Adam gibi firmalarda bu sorun varmi merak ediyorum doğrusu.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@Tolga_123 neon boya diğer boya türlerine göre daha dirençsiz olabilir ancak burada baktığımızda bisikletin genelinde solma yok yalnizca bariz şekilde maşada var.
Daha global markalarda neon kullanilsa bile solma yapmıyor, bence Ümit Bisiklet'in maşayı boyadığı boyanın kalitesizliğinden ileri geliyor bu durum.

solması normal değil bence ürünü geri gönderin değiştirirler ama çizik vs varsa kullanıcı hatası deyip değiştirmeyebilirler ona dikkat edin solmalar tekrarlayabilirler

@Tolga_123 neon boya diğer boya türlerine göre daha dirençsiz olabilir ancak burada baktığımızda bisikletin genelinde solma yok yalnizca bariz şekilde maşada var.
Daha global markalarda neon kullanilsa bile solma yapmıyor, bence Ümit Bisiklet'in maşayı boyadığı boyanın kalitesizliğinden ileri geliyor bu durum.
Ümit bisiklet boyamıyor ki burada bir boya atölyeleri yok. Ekipmanlar yurtdışından boyalı halde geliyor burada montajı yapılıyor. O yüzden zaten maşayı değiştiriyorlar. Bazı modellerde kadrolarda da solma meydana geliyor sadece maşada solma pek görmediğim bir durum. Mesele tek neon renk meselesi de değil arkadaşlar siyah renklerde bazen solabiliyor veya sarıya doğru dönebiliyor. Biz bunu KTM de bile gördük.
Yılların argesi var. Yılların şirketi neon boyanın solacagini hemde bu kadar kısa bir sürede nasıl bilmez biliyorsa da nasıl hala yıllarca bu renkler var. Adam gibi firmalarda bu sorun varmi merak ediyorum doğrusu.
Adam gibi firmalardan kastınız hangi firmalar mesela? Bir kaç örnek verebilir misiniz bu tarz renklerin kullandığı modellerden ve markalardan?

Bu renk solmalarına karşı kadro koruyucu vs. maddeler etkili olmaz mı acaba. Ya da özel ürünü var mıdır?

Ümit bisiklet boyamıyor ki burada bir boya atölyeleri yok. Ekipmanlar yurtdışından boyalı halde geliyor burada montajı yapılıyor. O yüzden zaten maşayı değiştiriyorlar. Bazı modellerde kadrolarda da solma meydana geliyor sadece maşada solma pek görmediğim bir durum. Mesele tek neon renk meselesi de değil arkadaşlar siyah renklerde bazen solabiliyor veya sarıya doğru dönebiliyor. Biz bunu KTM de bile gördük.

Adam gibi firmalardan kastınız hangi firmalar mesela? Bir kaç örnek verebilir misiniz bu tarz renklerin kullandığı modellerden ve markalardan?
Adam gibi firma deyince aklıma gelen Trek,giant,merida, specialized vs diye gidiyor. Neon renkleri kalite markalar kullanıyor mu açıkçası hiç denk gelmedim. Bu tarz renk solmasi yasayana bile denk gelmedim açıkçası. Merida kullanıyorum halihazırda kadro rengi işçilik hiç bir sorun olmaz mı. Yani jantta kullandığı sticker bile İlk günkü gibi. Suan yeni olan mossom daki stickerlar bildiğin beyaza dönmüş. Burda bir firma birseyleri yanlış yapıyor.

Evet bugün montajlandi maşa. Son halini paylaşım dedim. Fena olmadı.
IMG_20201228_172928.jpg

İlk bu işe girisirken farketmesemde kadro rengi de ilk haline göre solmuş bunu sıfır maşa gelince farkettim. Çok az bir fark olsada firma sonuç itibari ile ilgilendi ve kusurlu malı değişti diyebilirim. Bir daha solar mi yakın bir gelecekte olmasada eninde sonunda bir solma olacak maalesef. Özet olarak neon renk mıdır ne zıkkımsa almayın aldırtmayın😊 IMG_20201228_181245.jpg

@kemal.bahadır Sizin jantlar neden turuncu değil acaba? Sele de değil. Aşağıdaki gibi olması lazımdı;

cavalier-sora-turuncu.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kutay P
@kemal.bahadır en azindan bu hali cok daha iyi, fazla göze batmiyor. Cok dikkatli bakılınca hafif renk farkı var ama çok bariz değil.

Bende o beyazlasmayi anlamadim, 1.5 yıldır kullaniyorum bende beyazlik olmadi(maşallah diyeyim de nazar degmesin :)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kemal.bahadır
Evet, bende neon-turuncu renkli maşa solması mağduriyeti yaşıyordum ki bu başlığı klavuz alıp Ümit Bisiklet'le irtibata geçtim ve sagolsunlar 3 gün içinde mağduriyetimi giderip yeni bir maşa gönderdiler.

Valla bu kadar hızlı bir hizmet beklemiyordum, kendilerine memnuniyetimden dolayı teşekkür ediyorum.
IMG_20201231_152007.jpg

Merhabalar arkadaşlar trek ds 4 bisikletime 5 gün önce taktığım kadro önü çantalı telefon tutucusunu bugün bisikleti yıkamak için söktüğümde alttan boyanın kalktığını gördüm o kadar sıkı ve zorlayacak bir şekilde bağlamadım sadece iki cırtla bağlantı sağladım, öncesinde çok kolay çizildiğini ve boyanın çok hassas olduğunu hissetmiştim bazı yerlerde görmüştüm bu durumla alakalı bir şey yapılabilir mi garantisi ya bitti ya da bitecek muhafaza ettiğim yer güneşe maruz kalmayan balkonda sürekli gölge olan balkon yaz için kış için içerde muhafaza ediyorum dikkat etmeme rağmen bu olay canımı sıkmaya başladı6E43CBC0-9154-426A-A446-AABCAE6BB24C.jpeg
2D059EF9-34CF-4585-9AF1-1C0BD7DD5D0F.jpeg

Garanti kapsamına girer mi acaba ?

Çocukken ne güzeldi değil mi, bisikleti bisiklet olduğu için seviyor, çatır çatır sürüyorduk. Mutlu bir şekilde oradan oraya zıplıyor, savuruyor, ay şurasında renk çizilmiş mi diye bakmıyor, görmüyorduk. Ben bisikletime piknik tüpleri yükleyip tüp değiştirmeye giderdim. O tüp bisikletimin arkasını, kenarını çizer mi derdim hiç yoktu. Acayip mutluydum bisikleti kullanırken. Çünkü o bana yüzüme çarpan rüzgarla özgürlük ve kullanım zevkini veriyordu.
Ama şimdi böyle mi? Bisikletimin ilk maşası çizildi. (2 tane ufacık çiziği var) içim resmen cızz etti. Canımı sıktı ve üzüldüm. Daha sonra da gidona taktığım ttbar, gidon borusunda çiziklere yol açmıştı. Onlara da bi ayrı üzüldüm. Keşke çocukluğumuzdaki gibi olabilsem, hiç kafaya takmasam. Ama kafama taktım bi kere. Şu an bunları oje ile kapatmayı planlıyorum. Oje işe yarıyor diyor arkadaşlar. Bakalım...

Hiç bir zaman, hiç bir bisikletime acımadım bu konuda. Boya atması da oldu, çizilme de yaşadım hatta paslanma bile yaşadım.
Kafaya takmanızı ve kendinizi üzmenizi tavsiye etmiyorum. Bunlar birer araç, tabiki sakınmak/korumak lazım ama hiç bir araç için can sıkmaya değmez.

Hiç bir zaman, hiç bir bisikletime acımadım bu konuda. Boya atması da oldu, çizilme de yaşadım hatta paslanma bile yaşadım.
Kafaya takmanızı ve kendinizi üzmenizi tavsiye etmiyorum. Bunlar birer araç, tabiki sakınmak/korumak lazım ama hiç bir araç için can sıkmaya değmez.
Her ikinizinde yorumuna katılıyorum eski Mtb de zaten öyleydim fakat henüz garantisi devam eden yeni bir bisiklet almışsın ve pahalı bir trek marka bisiklet fakat karşılığında bunu bulunca verdiğin paranın karşılığı bu olmadığını düşünüyorsun seni üzen bu oluyor.

Merhabalar arkadaşlar trek ds 4 bisikletime 5 gün önce taktığım kadro önü çantalı telefon tutucusunu bugün bisikleti yıkamak için söktüğümde alttan boyanın kalktığını gördüm o kadar sıkı ve zorlayacak bir şekilde bağlamadım sadece iki cırtla bağlantı sağladım, öncesinde çok kolay çizildiğini ve boyanın çok hassas olduğunu hissetmiştim bazı yerlerde görmüştüm bu durumla alakalı bir şey yapılabilir mi garantisi ya bitti ya da bitecek muhafaza ettiğim yer güneşe maruz kalmayan balkonda sürekli gölge olan balkon yaz için kış için içerde muhafaza ediyorum dikkat etmeme rağmen bu olay canımı sıkmaya başladı267222 dosyayı görüntüle
267223 dosyayı görüntüle

Bisikletimin her tarafına çeşit çeşit bikepacking çantası bağlayıp binlerce km uzun tur yaptım. Bisikletimin hiçbir yerinde en ufak çizik dahi yok. Benim bisikletimde çizik ya da boya kalkması olmaması bisikletin boya kalitesinin iyi ya da kötü olması ile alakalı bile değil. Çantaların cırt bantının olduğu yerde elektrik bandı sarılı. Dünyanın en pahalı en kaliteli bisikleti bile olsaydı, elektrik bandı olmaması durumunda çizileceğinden eminim. Ufak önlemler hayat kurtarır.
IMG_20190703_172527.jpg

Ç
Çocukken ne güzeldi değil mi, bisikleti bisiklet olduğu için seviyor, çatır çatır sürüyorduk. Mutlu bir şekilde oradan oraya zıplıyor, savuruyor, ay şurasında renk çizilmiş mi diye bakmıyor, görmüyorduk. Ben bisikletime piknik tüpleri yükleyip tüp değiştirmeye giderdim. O tüp bisikletimin arkasını, kenarını çizer mi derdim hiç yoktu. Acayip mutluydum bisikleti kullanırken. Çünkü o bana yüzüme çarpan rüzgarla özgürlük ve kullanım zevkini veriyordu.
Ama şimdi böyle mi? Bisikletimin ilk maşası çizildi. (2 tane ufacık çiziği var) içim resmen cızz etti. Canımı sıktı ve üzüldüm. Daha sonra da gidona taktığım ttbar, gidon borusunda çiziklere yol açmıştı. Onlara da bi ayrı üzüldüm. Keşke çocukluğumuzdaki gibi olabilsem, hiç kafaya takmasam. Ama kafama taktım bi kere. Şu an bunları oje ile kapatmayı planlıyorum. Oje işe yarıyor diyor arkadaşlar. Bakalım...
Çelik kadro candır abi

• Beğen
Tepkiler: oesen ve suyunsesi
Bisikletimin her tarafına çeşit çeşit bikepacking çantası bağlayıp binlerce km uzun tur yaptım. Bisikletimin hiçbir yerinde en ufak çizik dahi yok. Benim bisikletimde çizik ya da boya kalkması olmaması bisikletin boya kalitesinin iyi ya da kötü olması ile alakalı bile değil. Çantaların cırt bantının olduğu yerde elektrik bandı sarılı. Dünyanın en pahalı en kaliteli bisikleti bile olsaydı, elektrik bandı olmaması durumunda çizileceğinden eminim. Ufak önlemler hayat kurtarır.
267260 dosyayı görüntüle
Konu ile ilgili uzun zamandır bende olan sedona bisikletimde böyle bir durum yaşamadım daha önce ki Mtb de böyle bir şey yaşamamıştım bundan dolayı şaşırdım ve sanırım bu tecrübesizliğime denk geldi fakat bana öyle geliyor ki ben elektirik bandı yapıştırırsam bandı kaldırdığımda boyayıda kendisi ile kaldıracak gibi

Geri